Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Στη Μαραθώνος χθες ακριβώς πριν το σταθμό της Παλλήνης με κατεύθυνση προς Αθήνα είχα σύγκρουση με πεζό. Πριν από 30μ. υπήρχε διάβαση, ενώ η 16χρονη βγήκε από κάτι κιγκλιδώματα και ευτυχώς την γλίτωσε μόνο με ένα κάταγμα στην λεκάνη και τίποτα άλλο απολύτως λόγω του ότι πήγαινα και με χαμηλή ταχύτητα. Το αμάξι λόγω παθητικής ασφάλειας σμπαράλια, το καπό θέλει ξήλωμα και το παρμπρίζ άλλαγμα. Μη μιλήσω για το γεγονός ότι μετά το ράγισμα χάθηκε όλη η ηχομόνωση και ακούγεται το diesel λες και είσαι κάτω από το καπό. Δύο άτομα στο αμάξι, ούτε καταλάβαμε πως πετάχτηκε η μικρή, χειρότερα κι από γατί. Προσπάθησα να ελιχθώ από πίσω της, αλλά έμεινε κόκκαλο στη μέση του δρόμου. Παρόμοια περιστατικά παιδιά; Γενικότερα προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί όλοι, αλλά ρε παιδιά σε αυτά τα περιστατικά, τι να πω, δεν ξέρω.

• Sad 3
  • Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Περαστικα της και σας.

Με την ασφαλεια τι γινεται? Δεν εχω ιδεα τι γινεται με τους πεζους που φταινε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Περαστικα της και σας.

Με την ασφαλεια τι γινεται? Δεν εχω ιδεα τι γινεται με τους πεζους που φταινε.

Γενικότερα στην Ελλάδα η νομοθεσία δεν είναι ξεκάθαρη με τους πεζούς και ακόμα και στη Συγγρού μπορεί να βγει συνυπαιτιότητα, αν είναι ποτέ δυνατόν. Πάντως η ασφάλεια σε καλύπτει κανονικά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nauths είπε

Γενικότερα στην Ελλάδα η νομοθεσία δεν είναι ξεκάθαρη με τους πεζούς και ακόμα και στη Συγγρού μπορεί να βγει συνυπαιτιότητα, αν είναι ποτέ δυνατόν. Πάντως η ασφάλεια σε καλύπτει κανονικά.

Η δικη σου προφανως?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Nauths είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Στη Μαραθώνος χθες ακριβώς πριν το σταθμό της Παλλήνης με κατεύθυνση προς Αθήνα είχα σύγκρουση με πεζό. Πριν από 30μ. υπήρχε διάβαση, ενώ η 16χρονη βγήκε από κάτι κιγκλιδώματα και ευτυχώς την γλίτωσε μόνο με ένα κάταγμα στην λεκάνη και τίποτα άλλο απολύτως λόγω του ότι πήγαινα και με χαμηλή ταχύτητα. Το αμάξι λόγω παθητικής ασφάλειας σμπαράλια, το καπό θέλει ξήλωμα και το παρμπρίζ άλλαγμα. Μη μιλήσω για το γεγονός ότι μετά το ράγισμα χάθηκε όλη η ηχομόνωση και ακούγεται το diesel λες και είσαι κάτω από το καπό. Δύο άτομα στο αμάξι, ούτε καταλάβαμε πως πετάχτηκε η μικρή, χειρότερα κι από γατί. Προσπάθησα να ελιχθώ από πίσω της, αλλά έμεινε κόκκαλο στη μέση του δρόμου. Παρόμοια περιστατικά παιδιά; Γενικότερα προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί όλοι, αλλά ρε παιδιά σε αυτά τα περιστατικά, τι να πω, δεν ξέρω.

Με τι ταχύτητα την χτύπησες;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Η δικη σου προφανως?

Ε ναι ποιανού άλλου;

1 λεπτό πριν, l337 είπε

Με τι ταχύτητα την χτύπησες;

Κάτω από 65 με όριο τα 70

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nauths είπε

Κάτω από 65 με όριο τα 70

Είναι θετικό ότι δεν έτρεχες με μεγάλη ταχύτητα και ευτυχώς γιατί θα ήταν εις βάρος σου. Δυστυχώς εάν χτυπήσεις πεζό (και φταίει εκείνος) είναι λίγο "γκρίζα" η νομοθεσία και οι αποφάσεις μέχρι τώρα των δικαστηρίων έχουν δώσει φταίξιμο είτε στον μεν είτε στον δε.

1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Γιατί, γίνεται ν' αποδειχθεί με πόσα πήγαινε;

Δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Γιατί, γίνεται ν' αποδειχθεί με πόσα πήγαινε;

Μόνο με δύο αυτόπτες μάρτυρες που έδωσαν και τα στοιχεία τους στην αστυνομία και μου έλεγαν που έμπλεξες ρε φίλε;

Δημοσ.

Sorry αλλά ξέχνα το να πάρεις αποζημίωση, η ασφαλιστική σου παίζει να την πληρώσει κιόλας για τη νοσηλεία.
Κατά ένα τραγικά μεγάλο ποσοστό παραβλέπουν όλα τα λάθη του πεζού και τον δικαιώνουν. Τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου :S

Δημοσ.

Και πού ξέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες ότι όντως πήγαινες με κάτω από 65;

Ήταν στατικοί και κάνουν εκτίμηση του τύπου ότι απλά δεν πήγαινες μαλλιοκούβαρα; Ήταν ακριβώς από πίσω σου και πήγαιναν ακριβώς με την ίδια ταχύτητα (δε μείωναν ούτε αύξαναν την απόστασή τους από σένα);

Θέλω να πω, αν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, φέξε μου και γλίστρησε.

Δεν ξέρω τι παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις (ευτυχώς), και αν απ' τη μεριά της κοπέλας μπορούν να ισχυριστούν ότι έτρεχες για να βγάλουν κανά ψιλό, και αν μπορούν να τη δασκαλέψουν να δηλώσει ό,τι να 'ναι.

Το πιο βασικό όλων είναι ότι δε χάθηκε ζωή, εκεί τα λόγια θα ήταν περιττά.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Nauths είπε

Μόνο με δύο αυτόπτες μάρτυρες που έδωσαν και τα στοιχεία τους στην αστυνομία και μου έλεγαν που έμπλεξες ρε φίλε;

Με ένα κάταγμα λεκάνης φίλε απλό, ούτε καν σπάσιμο η ταχύτητα είναι προφανώς χαμηλή, αλλιώς θα μιλούσαμε για κιμά βόειο.

3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ήταν στατικοί και κάνουν εκτίμηση του τύπου ότι απλά δεν πήγαινες μαλλιοκούβαρα; Ήταν ακριβώς από πίσω σου και πήγαιναν ακριβώς με την ίδια ταχύτητα (δε μείωναν ούτε αύξαναν την απόστασή τους από σένα);

Δεν ξέρω τι παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις (ευτυχώς), και αν απ' τη μεριά της κοπέλας μπορούν να ισχυριστούν ότι έτρεχες για να βγάλουν κανά ψιλό, και αν μπορούν να τη δασκαλέψουν να δηλώσει ό,τι να 'ναι.

Δυστυχώς φίλε μου. Μετά από συζήτηση με δικηγόρο μου είπε πως σε άλλα ευρωπαικά κράτη τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Δηλαδή δεν πηδάς κάγκελα 20m. από τη διάβαση και ρίχνουν την υπαιτιότητα στον οδηγό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μετράνε το φρενάρισμα και βλέπουν με πόσα πήγαινες πάνω κάτω.

Συνήθως γίνεται πανηγύρι, λένε ότι θέλουν, φέρνουν ψευδομάρτυρες, πολύ δύσκολο το βλέπω.

Δημοσ.

Αν πεταχτηκε σαν γατι μεσα στον δρομο φυσικα δεν φτες. Δεν εισαι μαντης για να το ξερεις. Αν και οντως η νομοθεσια ειναι για τα σκουπιδια. Ελπιζω να δικαιοθεις.

Εμενα μου εχει τυχει να ειμαι με μεγαλη παρεα στον δρομο (ολοι παιζοι) στην Ιταλια και μια γνωστη μου ηταν στο κινητο και εβγαζε selfies. Περιττο να πω πως αν δεν την ειχαμε τραβηξει θα την ειχε πατησει μια νταλικα που ερχοταν. Μιλαμε για near miss. Anyway, αυτο που θελω να πω ειναι οτι κανεις δεν προσεχει πλεον στον δρομο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω βάλει κάμερα στο αμάξι που γράφει συνέχεια. Προχτές έπιασα κάποιο που μου έσπασε τον καθρέπτη ενώ ήμουν παρκαρισμένος για δύο λεπτά.

Ίσως να μήν είναι νόμιμη παρόλα αυτά μπορείς να βγάλεις μια άκρη αν χρειαστεί.

FB_IMG_1540734923183.jpg

Επεξ/σία από karaLRS
  • Like 11
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...