Προς το περιεχόμενο

Hyundai i20 vs Opel Corsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

δηλαδη με 30ευρα περιπου πηγες και ηρθες?

Αθήνα -> Βόλος και μετακινηση μεσα στον Βολο -> 353χλμ -> 20,39lt -> 31,50€ με 1,545€/lt 95 βενζίνη ενω εκεινη τη μέρα το LPG είχε 0,845€/lt που σημαινει πως, θεωρητικά, με βενζινη έκαψα 2€ παραπάνω απ' ότι με LPG εαν είχα το passat.

Επεξ/σία από _filippos_
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/11/2018 στις 11:48 ΠΜ, _filippos_ είπε

Πχ ταξίδι που εκανα 320χλμ έκαψα 15 λίτρα με μέση ταχυτητα τα 90-100χλμ/ώρα

Σε πηγε πραγματικα  4.7λ??? ή οτι σου εδειξε το trip?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Σε πηγε πραγματικα  4.7λ??? ή οτι σου εδειξε το trip?

Τα δεδομένα τα εβγαλα βάσει των λιτρων που πλήρωσα στο πρατήριο και τα χιλιόμετρα που είχα διανύσει εκείνη τη στιγμή απο την τελευταία φορα που ανεφοδίασα.
Κρατάω αρχείο κ βγάζω στατιστικά (σε αρχείο numbers στο mac με τις εντολές που του εχω περάσει στα κελιά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _filippos_ είπε

Τα δεδομένα τα εβγαλα βάσει των λιτρων που πλήρωσα στο πρατήριο και τα χιλιόμετρα που είχα διανύσει εκείνη τη στιγμή απο την τελευταία φορα που ανεφοδίασα.
Κρατάω αρχείο κ βγάζω στατιστικά (σε αρχείο numbers στο mac με τις εντολές που του εχω περάσει στα κελιά)

Την καταναλωση τη μετραμε απο στομιο σε στομιο και αν ειναι ευκολο απο το ιδιο βενζιναδικο..

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Την καταναλωση τη μετραμε απο στομιο σε στομιο και αν ειναι ευκολο απο το ιδιο βενζιναδικο..

Καταλαβαίνω τι γράφεις, ωστόσο, όπως έγινε κ με το προηγούμενο αμάξι που ειχα, μετά απο αρκετές ανεφοδιάσεις έφτασα σε σημείο να μπορώ να υπολογίσω, με μικρές διαφορές στην τελική τιμη, το κόστος οποιασδήποτε διαδρομής ήθελα να κάνω βάσει χιλιομέτρων και κατανάλωσης λίτρων.
Στην ουσία βγάζω τον μέσο όρο της δικιάς μου οδικής συμπεριφοράς κ στο LPG έπεφτα έξω απο 50λεπτά μέχρι 1ευρώ σε αποστάσεις άνω των 400χλμ.
Δεν θα διαφέρει στο i20 με την βενζίνη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Τα αυτοκίνητα όπως και το trip computer εξελίσσονται. Μερικά γεμισματα και ξέρεις με ακρίβεια πόσο γενναιόδωρο είναι. 

Δημοσ.

αυτό ειναι το μονο σίγουρο.
Απλά αποφάσισα να κάνω και τα 2 παράλληλα σαν double check.
Είδα πως το δικό μου σύστημα αποδίδει, μένει να επιβεβαιώσω κ του trip computer.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, _filippos_ είπε

αυτό ειναι το μονο σίγουρο.
Απλά αποφάσισα να κάνω και τα 2 παράλληλα σαν double check.
Είδα πως το δικό μου σύστημα αποδίδει, μένει να επιβεβαιώσω κ του trip computer.

Δικη μου αποψη.. τωρα το χειμωνα εντος θα σε πηγαινει κοντα στα 7.5λ

Δημοσ.

Νομίζω πως εντός πόλης η κατανάλωση ειναι πάντα περισσότερη ανεξαρτήτου καιρού, με εξαίρεση τον αύγουστο που αδειάζουν οι πολεις και δεν ξεκινο-σταματάς όλη την ώρα απο την κινηση κ μποτιλιάρισμα.  

Δημοσ.
Στις 23/11/2018 στις 5:25 ΜΜ, _filippos_ είπε

Νομίζω πως εντός πόλης η κατανάλωση ειναι πάντα περισσότερη ανεξαρτήτου καιρού, με εξαίρεση τον αύγουστο που αδειάζουν οι πολεις και δεν ξεκινο-σταματάς όλη την ώρα απο την κινηση κ μποτιλιάρισμα.  

Γενικα η καταναλωση απεχει απο τις τιμες του κατασκευαστη ιδίως εντος!

Η κατηγορια i20 ειναι απο 7.5-8λ(χειμωνας) ενω δεν ειναι δυσκολο να ξεπερασει τα 8!

Απλα γι αυτους που εχουν παλιo αυτοκινητo(τιμιo) μην πιστευουν οτι θα παρουν καινουργιο και θα δουν καμια τρελη διαφορα στην καταναλωση..!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Γενικα η καταναλωση απεχει απο τις τιμες του κατασκευαστη ιδίως εντος!

Η κατηγορια i20 ειναι απο 7.5-8λ(χειμωνας) ενω δεν ειναι δυσκολο να ξεπερασει τα 8!

Απλα γι αυτους που εχουν παλιo αυτοκινητo(τιμιo) μην πιστευουν οτι θα παρουν καινουργιο και θα δουν καμια τρελη διαφορα στην καταναλωση..!

Επειδή το προηγούμενο μου αμαξι δεν θα το έλεγα ακριβώς τίμιο με βενζίνη παρα μονο με LPG (λόγω διαφοράς στην τιμή λίτρου), μεχρι τώρα παρατήρησα το ακριβώς αντίθετο.
Πιο οικονομικό το i20 όταν ηταν και τα 2 με βενζίνη (σε € και σε λιτρα) και με πολυ μικρή διαφορά (σε €) το i20 με 95 και το passat με LPG.

Επεξ/σία από _filippos_
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Επειδή το προηγούμενο μου αμαξι δεν θα το έλεγα ακριβώς τίμιο με βενζίνη παρα μονο με LPG (λόγω διαφοράς στην τιμή λίτρου), μεχρι τώρα παρατήρησα το ακριβώς αντίθετο.
Πιο οικονομικό το i20 όταν ηταν και τα 2 με βενζίνη (σε € και σε λιτρα) και με πολυ μικρή διαφορά (σε €) το i20 με 95 και το passat με LPG.

Λογικο ειναι.. Το passat ειναι αλλη κατηγορια και ειναι γερμανος(τσιμπαει τζινα)

Να δωσω ενα παραδειγμα.Αν καποιος ειχε την corolla του 99(στρογγυλοφαναρη) και το ζητουμενο ηταν η καταναλωση τοτε δεν θα αξιζει η αγορα(κουτα) του i20!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Λογικο ειναι.. Το passat ειναι αλλη κατηγορια και ειναι γερμανος(τσιμπαει τζινα)

Να δωσω ενα παραδειγμα.Αν καποιος ειχε την corolla του 99(στρογγυλοφαναρη) και το ζητουμενο ηταν η καταναλωση τοτε δεν θα αξιζει η αγορα(κουτα) του i20!!!

Έχεις δίκιο με ένα μεγάλο "αλλά"...
Θεωρητικά ναι, μπορούμε να συγκρίνουμε αμάξια και καταναλώσεις για να βρούμε ποιό ειναι πιο οικονομικό ή τέλος πάντων να κάνουμε μια κατάταξη.
Πρακτικά όμως η κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική. Γι αυτό κι εγώ αναφέρω τι αμάξι είχα πριν, τι έχω τώρα και γιατί θεωρώ πως το i20 ειναι, για εμενα, οικονομικό.
Στο τέλος έχουμε και οι 2 δίκιο αν κ ειμαστε ολιγον διαφορετικοί

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Έχεις δίκιο με ένα μεγάλο "αλλά"...
Θεωρητικά ναι, μπορούμε να συγκρίνουμε αμάξια και καταναλώσεις για να βρούμε ποιό ειναι πιο οικονομικό ή τέλος πάντων να κάνουμε μια κατάταξη.
Πρακτικά όμως η κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική. Γι αυτό κι εγώ αναφέρω τι αμάξι είχα πριν, τι έχω τώρα και γιατί θεωρώ πως το i20 ειναι, για εμενα, οικονομικό.
Στο τέλος έχουμε και οι 2 δίκιο αν κ ειμαστε ολιγον διαφορετικοί

Ουσιαστικα εσενα μονο οικονομικα δεν σου βγαινει απο την τιμη αποκτησης και για αλλα πραγματα που θα δωσεις επειδη ειναι καινουργιο..

Εγω θα περιμενα να βρω καμια ευκαιρια απο το προηγουμενο i20(μεταχειρισμενο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...