Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Ίων Δραγούμης said:

Όποιος άλλος την πήρε (πέρα από 1-2 παιδιά που είπαν 2-3 πράγματα) ας μας πει περαιτέρω εντυπώσεις. Εγώ "αναβαθμίζω" από την (πολύ όμορφη) Samsung t24d590. Έβλεπα το ίδιο βίντεο στην Samsung και το ίδιο στο P20 Pro, και στη σαμμυ ήταν απίστευτα ξεθωριασμενα τα χρώματα σε σχέση με το κινητό. Λογικά στην Asus θα βλέπω ότι και στο κινητό ή να μην έχω ανάλογες προσδοκίες; 

σε συγκριση με μια pls samsung των 130 η asus δεν ειχε τοσο εντονα χρωματα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ενταση των χρωματων δεν ειναι κατι που ανεβαινει αναλογικα με την ποιοτητα.

Αλλη "ενταση" θεωρειται "ιδανικη" στην επεξεργασια μιας φωτογραφιας, αλλη για να δεις μια ταινια και αλλη για office tasks.

Το point ειναι να γνωριζεις για τι χρηση προοριζεις την καθε αγορα σου ωστε να παρεις αποφαση βασει αυτης.

Επεξ/σία από Σαϊνόμπι
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Σαϊνόμπι είπε

Η ενταση των χρωματων δεν ειναι κατι που ανεβαινει αναλογικα με την ποιοτητα.

Αλλη "ενταση" θεωρειται "ιδανικη" στην επεξεργασια μιας φωτογραφιας, αλλη για να δεις μια ταινια και αλλη για office tasks.

Το point ειναι να γνωριζεις για τι χρηση προοριζεις την καθε αγορα σου ωστε να παρεις αποφαση βασει αυτης.

Από το μοντέλο που έχω θα δω κάποια διαφορά με την Asus στην όλη ποιότητα εικόνας; Πχ με το p20 pro είναι χάος η διαφορά έναντι της samsung.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα ηρθε αλλα δυστυχως ελειπα. Αυριο που θα την εχω θα πω και γω με τη σειρα μου τις εντυπωσεις μου.

Επεξ/σία από ideal09
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ίων Δραγούμης είπε

Από το μοντέλο που έχω θα δω κάποια διαφορά με την Asus στην όλη ποιότητα εικόνας; Πχ με το p20 pro είναι χάος η διαφορά έναντι της samsung.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Την amoled οθόνη ενός flagship κινητού με την ips oθόνη ενός Monitor των 120 ευρώ (γιατί τόσο κοστίζει κανονικά ένα τέτοιο μόνιτορ άσχετα πόσο το βρίσκεις στο skroutz).

Από την μία amoled panel 6,1", ανάλυσης 2240x1080 με 408 ppi (pixels per inch) και από την άλλη μια ips 23.8" 1920x1080 της σειράς με μόλις 92 ppi.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να βρείς IPS monitor που να πλησιάζει έστω και λίγο τη ζωντάνια, τον κορεσμό των χρωμάτων και την ποιότητα εικόνας μιας amoled οθόνης ενός flagship και μάλιστα με λιγότερα απο 100 ευρώ; Είναι ποτέ δυνατόν; Δεν υπάρχει γενικά τέτοια οθόνη... 

Edit: Πάντως αν σκέφτεσαι να αλλάξεις την pls samsung που έχεις με αυτή την ips (ουσιαστικά μια pls είναι όπως μια ips, καθώς είναι τεχνολογία της samsung γιαυτό και ονομάστηκε έτσι), δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορά. Προσωπικά θα έμενα όπως είμαι ή θα διέθετα ένα εύλογο ποσό για να πάω σε μεγαλύτερη ips οθόνη με υψηλότερη ανάλυση. 

Επεξ/σία από lionheart75
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lionheart75 είπε

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Την amoled οθόνη ενός flagship κινητού με την ips oθόνη ενός Monitor των 120 ευρώ (γιατί τόσο κοστίζει κανονικά ένα τέτοιο μόνιτορ άσχετα πόσο το βρίσκεις στο skroutz).

Από την μία amoled panel 6,1", ανάλυσης 2240x1080 με 408 ppi (pixels per inch) και από την άλλη μια ips 23.8" 1920x1080 της σειράς με μόλις 92 ppi.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να βρείς IPS monitor που να πλησιάζει έστω και λίγο τη ζωντάνια, τον κορεσμό των χρωμάτων και την ποιότητα εικόνας μιας amoled οθόνης ενός flagship και μάλιστα με λιγότερα απο 100 ευρώ; Είναι ποτέ δυνατόν; Δεν υπάρχει γενικά τέτοια οθόνη... 

Edit: Πάντως αν σκέφτεσαι να αλλάξεις την pls samsung που έχεις με αυτή την ips (ουσιαστικά μια pls είναι όπως μια ips, καθώς είναι τεχνολογία της samsung γιαυτό και ονομάστηκε έτσι), δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορά. Προσωπικά θα έμενα όπως είμαι ή θα διέθετα ένα εύλογο ποσό για να πάω σε μεγαλύτερη ips οθόνη με υψηλότερη ανάλυση. 

Τι pls τι ips ειναι ακριβώς το ίδιο πράγμα! 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Το καλό της υπόθεσης είναι πως θα αλλάξω το monitor που έχω (μιας και είναι ήδη 4 ετών) με ένα ...ίδιο,αλλά καινούργιο. Θα πουλήσω το samsung,οπότε η αλλαγή θα μου κοστίσει ελάχιστα. Αργότερα,σε μήνες, θα πάω σε 4Κ ips με μια καλή gpu.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Andy-teacher είπε

Δεν έχει καλώδιο HDMI μέσα!

πολυ φυσιολογικο ειναι,δεν ειναι κατι περιεργο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την ελαβα και γω. Οκ, ομορφη οθονη, ευχαριστη. Εγω προσωπικα σε σχεση με την lg w2361v LCD μου δεν ειδα καμια σοβαρη διαφορα, στο μαυρο κλασσικη IPS . Οσον αφορα για bleeding νομιζω δεν εχει αλλα εχει ελαχιστο IPS glow.Το menu κανονικο εχει μια διαφορετικη,ισως και κακη σχεδιαση αλλα δεν εχεις προβλημα.Το vivid Pixel που εχει ειναι μουφα, δεν αξιζει. Με λιγη προσοχη στις ρυθμισεις πιστευω οτι μπορει να βελτιωθει το αποτελεσμα. Προσπαθησα με manual ρυθμισεις να τραβηξω οσο πιο ρεαλιστη φωτο μπορουσα. Διπλα ειναι η οθονη του laptop μου, με εντονο bleeding σε ολη τη δεξια μερα. Αυτα, μια καλη αναβαθμιση.

Σχέδιο.png

Σχέδιοτ.png

Επεξ/σία από ideal09
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...