Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Ίων Δραγούμης είπε

Έχει όμως in display μπεζελάκια.. είναι πολύ χτυπητά στο μάτι; Σβηστή πάντως φαίνεται όμορφη πολύ.

Και εμενα ετσι ειναι η LG... δεν ειναι πραγματικη μπεζελες....Αλλα δεν ενοχλει καθολου στο ματι...

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 28/10/2018 στις 1:33 ΜΜ, pcos είπε

παζαρι και κολοκυθια με τη ριγανη.λες και ειμαστε στο αλ χαλιλι 😛

καλη τιμη ομως για να αλλαξω την ips 10ετιας

παιζει να εχουν χαλασει και τα ματια μου απο το μπλε φως που ετρωγα τοσα χρονια χωρις να το ξερω!

Έχω την εντύπωση ότι αν μειώσεις το μπλέ χρώμα καθώς και αν βάλεις την θερμοκρασία χρώματος στο θερμό από τις ρυθμίσεις στην οθόνη που έχεις τώρα τότε θα πετύχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με μια καινούργια με ενεργοποιημένο το low blue light. Και στην καινούργια θα τρως μπλε φως κανονικότατα αν θέλεις να έχεις σωστή εικόνα, αν ενεργοποιήσεις το low blue light η εικόνα σου θα κιτρινίζει.

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, δεν το έχω ψάξει και πολύ, αλλά μου φαίνεται λίγο μαρκετινγκ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mcgerger είπε

Έχω την εντύπωση ότι αν μειώσεις το μπλέ χρώμα καθώς και αν βάλεις την θερμοκρασία χρώματος στο θερμό από τις ρυθμίσεις στην οθόνη που έχεις τώρα τότε θα πετύχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με μια καινούργια με ενεργοποιημένο το low blue light. Και στην καινούργια θα τρως μπλε φως κανονικότατα αν θέλεις να έχεις σωστή εικόνα, αν ενεργοποιήσεις το low blue light η εικόνα σου θα κιτρινίζει.

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, δεν το έχω ψάξει και πολύ, αλλά μου φαίνεται λίγο μαρκετινγκ...

Στην Asus το blue light filter κανει αυτο που λες, ζεστενει τα χρωματα και δεν σου επιτρεπει να πειραξεις τις ρυθμισεις της οθονης. Οποτε μαλλον μιλαμε απλα για ενα προφιλ ρυθμισεων και τιποτα παραπανω.

Δημοσ.

Καλησπέρα, παρέλαβα και εγώ αλλά το μαύρο της οθόνης το βλέπω για κλάματα. Τέσταρα σε σκοτεινό δωμάτιο (όχι ότι δεν είναι φανερό και σε φως) την παλιά TFT μου με την ASUS και τις 2 με max φωτεινότητα, επισυνάπτω και της εικόνες.

To παλιό μου monitor

1682846995_oldtft.jpg.130c3192950c6b749204c394247689f1.jpg

H ASUS

asus.jpg

• Sad 1
Δημοσ.

Στην περίπτωση του ermisag θεωρείται πρόβλημα οθόνης ή έτσι είναι το νορμάλ? Δεν την έχω παραλάβει ακόμη οπότε έχω χρόνο να το  σκεφτώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ideal09 είπε

Εμενα με dark room προφιλ με σβηστο φως ειναι καπως ετσι : K1F6dEhhhApC6vQUxEALXBUuLqX4IAKDbTT0r8F2

Εχει λιγο πανω αριστερα οπως και του φιλου.

Μία χαρά ειναι η οθόνη βέβαια τα ips πάνελ εχουν ενα θεματακι σε μαυρο φόντο αλλά αυτο που βλέπω είναι νορμάλ! 

Επεξ/σία από manthos_27
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ideal09 είπε

Εμενα με dark room προφιλ με σβηστο φως ειναι καπως ετσι :

Εχει λιγο πανω αριστερα οπως και του φιλου.

Μια χαρα είναι η δικη σου. Μακαρι να ειναι και των υπολοιπων ετσι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ermisag είπε

Καλησπέρα, παρέλαβα και εγώ αλλά το μαύρο της οθόνης το βλέπω για κλάματα. Τέσταρα σε σκοτεινό δωμάτιο (όχι ότι δεν είναι φανερό και σε φως) την παλιά TFT μου με την ASUS και τις 2 με max φωτεινότητα, επισυνάπτω και της εικόνες.

To παλιό μου monitor

1682846995_oldtft.jpg.130c3192950c6b749204c394247689f1.jpg

H ASUS

asus.jpg

Αν είναι όντως τόσο άσχημα όσο φαίνεται στην φωτό εγώ θα ρωτούσα για επιστροφή. Φίλος μου άλλαξε 3 φορές οθόνη μέχρι να βρεί μια με ανεκτό bleeding. Γενικά οι IPS έχουν αυτό το θέμα οπότε δύσκολα να βρεις το τέλειο panel.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από καμιά ώρα δοκιμών έχω να δηλώσω τα εξής:

Θετικά:

• Πανέμορφη εξωτερικά (τα περιθώρια είναι εξαιρετικά μικρά, κανένα θέμα)
  • decent ήχος σε ποιότητα και ένταση για να ακούς διαλόγους και ήχο γενικά χωρίς πολλά εφέ.

Αρνητικά:

• το backlight bleeding είναι αρκετά έντονο σε μένα μόνο κάτω δεξιά, περίπου όσο έχει ο φίλος ermisag πάνω αριστερά. Έχει και σε άλλα 2-3 σημεία αλλά μόνο εκεί είναι όντως αισθητό αν έχεις το νου σου βλέποντας κάποιο βίντεο με μαύρο φόντο. Δεν ανεβάζω φωτό διότι δείχνει το πρόβλημα 10 φορές χειρότερο οπότε δεν μπορεί να κρίνει κανείς.

Αλλάζοντας από μια samsung 22αρα 6μιση ετών, η οποία λόγω διαφορετικού panel, δεν έχει bleeding, μόνο και μόνο οι 2 παραπάνω ίντσες + 3 χρόνια εγγύηση και κυρίως το γεγονός ότι κόστισε μόλις 90 ευρώ θεωρώ ότι άξιζε σαν αναβάθμιση.

Τώρα ο φίλος που δείχνει σε dark room mode εγώ όταν το έβαλα μου έριξε την φωτεινότητα αρκετά κάτω από το μισό (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς) που προσωπικά δε με βολεύει. Τώρα την έχω στο 75%.

EDIT: Να συμπληρώσω ότι αναθεώρησα μετά από επιπλέον δοκιμές και γύρισα πίσω την οθόνη. Περισσότερα σε post μου που ακολουθεί στην επόμενη σελίδα το thread.

Επεξ/σία από dimitris21gr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημέρωση σχετικά με την οθόνη.

Αν και όταν την άνοιξα ήταν σφραγισμένη στο κουτί της και δεν φαινόταν να έχει ξανασυσκευαστεί παρατήρησα στο αριστερά πάνω μέρος δαχτυλιές σαν κάποιος να την είχε πιάσει με τα χέρια του σκονισμένα με μία λευκή σκόνη σαν πούδρα.

Όσοι έχετε την οθόνη, αν ασκήσετε δύναμη σε κάποιο σημείο της θα δείτε το ips glow έντονο στα σημεία αυτά. Παρατηρώντας λίγο καλύτερα την οθόνη, μετά από λίγο διαπίστωσα ότι στο πίσω μέρος δεν είχε κάνει καλή επαφή το πλαστικό, το πίεσα και κούμπωσε. Μετά το κούμπωμα το πρόβλημα μειώθηκε τουλάχιστον κατά 60%. Νομίζω ότι όλο αυτό απορρέει και από την φθηνοκατασκευή που φιλοξενεί το πάνελ

Παραθέτω εικόνα, δε νομίζω να ασχοληθώ με αντικατάσταση κτλ, περισσότερο θα χάσω σε χρόνο, υπομονή κτλ

g.jpg

Επεξ/σία από ermisag
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ermisag είπε

Αν και όταν την άνοιξα ήταν σφραγισμένη στο κουτί της και δεν φαινόταν να έχει ξανασυσκευαστεί παρατήρησα στο αριστερά πάνω μέρος δαχτυλιές σαν κάποιος να την είχε πιάσει με τα χέρια του σκονισμένα με μία λευκή σκόνη σαν πούδρα.

Όσοι έχετε την οθόνη, αν ασκήσετε δύναμη σε κάποιο σημείο της θα δείτε το ips glow έντονο στα σημεία αυτά. Παρατηρώντας λίγο καλύτερα την οθόνη, μετά από λίγο διαπίστωσα ότι στο πίσω μέρος δεν είχε κάνει καλή επαφή το πλαστικό, το πίεσα και κούμπωσε. Μετά το κούμπωμα το πρόβλημα μειώθηκε τουλάχιστον κατά 60%. Νομίζω ότι όλο αυτό απορρέει και από την φθηνοκατασκευή που φιλοξενεί το πάνελ

Παραθέτω εικόνα, δε νομίζω να ασχοληθώ με αντικατάσταση κτλ, περισσότερο θα χάσω σε χρόνο, υπομονή κτλ

g.jpg

@azuli Βρε μπας και ειναι η δικια σου ; 😂

Εφοσον λες και για δακτυλιες, αυτο μοιαζει λες και επιστραφηκε, της αλλαξαν το panel και την ξανα-πουλησαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πω και εγω την ιστορια μου με αυτην την οθονη. Την παρελαβα σημερα μετα απο αρκετο κοπο για να συννενοηθω για με τους μεταφορεις του κοτσοβολου που ολο μου αλλαζαν την ωρα παραδοσης... (αυτο τελικα ηταν το λιγοτερο)

Την εβαλα για να την δουλεψω μαζι με μια ακομα οθονη Lg 24αρα 8ετιας που εχω και αυτη με IPS panel. Ειχα διαβαζει για το ips glow του μονιτορ και δεν περιμενα τιποτα φοβερο απο ποιοτητα στα 90ε, αλλα με αυτο που ειδα ειδικα διπλα στο αλλο μονιτορ τρομαξα. Η οθονη ηταν χειροτερη μαλλον και απο του ermisag καθως ειχε πολυ εντονο backlight bleeding  στις δυο δεξιες γωνιες με αποτελεσματα οτι βιντεο εβαζα και ηταν 21:9, η οθονη να παραμορφώνει πολυ στην δεξια πλευρα και να μην μπορεις να παρακολουθησεις με τιποτα.

Δοκιμαζα και σε dark room mode (παρεμπιπτοντως ειχα πολλα χρονια να δω τοσο χαλια μενου σε οθονη) που βελτιωσε αρκετα την κατασταση αλλα δημιουργουσε αλλα θεματα στην αποδοση των χρωματων και την φωτεινοτητα.

Επικοινωνησα λοιπον με την υποστηρηξη του κοτσοβολου για να δω την μπορει να γινει και μηπως εχω πεσει σε προβληματικο πανελ και μου ειπαν να παω απο ενα καταστημα να δω με εναν τεχνικο το θεμα και να δουμε τι μπορει να γινει. Κουβαλησα λοιπον την οθονη σε ενα καταστημα και την πηγα στην υποστηριξη και τους ειπα τι παιζει με το μονιτορ για να το δουν και αυτοι. Μου ειπαν κατευθειαν οτι ξερουν οτι οι αυτες οι οθονες εχουν θεματα και δεν χρειαζεται να την ελενξουν. Τους ρωτησα μηπως δοκιμαζα καποια αλλη οθονη και αυτο που μου απαντησαν ειναι οτι αμα θελω καλη οθονη να δω για αλλο μοντελο και οτι ετσι και αλλιως δεν εχουν αλλη διαθεσιμη.

Καταλαβαινετε οτι η οθονη επιστραφηκε και περιμενω να μουν γυρισουν τα λεφτα πισω στη καρτα (μου ειπαν μαλιστα οτι μπορει να περασουν και 7 με 10 μερες για την επιστροφη των χρηματων και αντε περιμενε τωρα εσυ να παρεις πισω τα λεφτα σου).

Γενικα μιλαμε για πανελ β διαλογης σιγουρα και μονο αμα εισαι τυχερος και πεσεις σε κανα ψιλοαξιοπρεπες πανελ που με λιγο σεταρισμα θα ειναι μαλλον οκ για δουλειες γραφειου και σερφαρισμα.

Για ταινιες σειρες μακρια!!

Επεξ/σία από KostasX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, ermisag είπε

g.jpg

και η δικιά μου οθόνη είχε σημάδι από δαχτυλιά με κάτι σαν κίτρινη σκόνη στη μέση δεξιά αν και ήταν σφραγισμένο το κουτί. Μάλλον από τους εργάτες στο εργοστάσιο στην Κίνα θα έγινε. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα η οθόνη (με καμένα ή κολλημένα pixel) εκτός από ips glow στις γωνίες που από ότι διάβασα όλες σχεδόν οι asus ips έχουν.

Επεξ/σία από newworld
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...