christospvl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Παιδια έχω μια ιδεα που ίσως είναι σωτήρια..τον υπολογιστή δε τον χρησιμοποιώ για gaming..Γίνεται αφού η καρτα γραφικών χάλασε να θερμανω το λάπτοπ να ανοίξει και μετά να το βάλω να χρησιμοποιεί τη καρτα γραφικών του επεξεργαστή;
CsIns Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δεν νομίζω να γίνεται αυτό δυστυχώς. Αν γινόταν θα μπορούσες να ανοίξεις το laptop και απλά να έτρωγες μπλε οθόνη ή πάγωμα μόλις θα πήγαινε να δείξει την επιφάνεια εργασίας και απλά θα έμπαινες από safe mode και θα έκανες απενεργοποίηση ή uninstall την κάρτα. Μπορείς να ψάξεις αν στο bios έχει ρύθμιση αλλά και πάλι πιστεύω ότι το μόνο που κάνει αν υπάρχει είναι να αγνοεί εντός λειτουργικού την dedicated όταν θα ζητιόταν κάτι απαιτητικό να τρέξει. Είχα δει αν θυμάμαι καλά παλιότερα κάποιο βίντεο που κάποιος είχε επέμβει στην πλακέτα και έκανε κάποιες κολλήσεις για να αγνοεί την Dedicated gpu, αλλά προφανώς δεν πιάνει σε όλα.
mixalis95320 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 24 λεπτά πριν, CsIns είπε Δεν νομίζω να γίνεται αυτό δυστυχώς. Αν γινόταν θα μπορούσες να ανοίξεις το laptop και απλά να έτρωγες μπλε οθόνη ή πάγωμα μόλις θα πήγαινε να δείξει την επιφάνεια εργασίας και απλά θα έμπαινες από safe mode και θα έκανες απενεργοποίηση ή uninstall την κάρτα. Μπορείς να ψάξεις αν στο bios έχει ρύθμιση αλλά και πάλι πιστεύω ότι το μόνο που κάνει αν υπάρχει είναι να αγνοεί εντός λειτουργικού την dedicated όταν θα ζητιόταν κάτι απαιτητικό να τρέξει. Είχα δει αν θυμάμαι καλά παλιότερα κάποιο βίντεο που κάποιος είχε επέμβει στην πλακέτα και έκανε κάποιες κολλήσεις για να αγνοεί την Dedicated gpu, αλλά προφανώς δεν πιάνει σε όλα. Αν ειναι καποιος core I επεξεργαστης τοτε γινεται και μια χαρα αρκει να υπαρχει το schematic, ομως δεν τα βρισκεις ετσι ευκολα αυτα...
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Αυτο που μπορείς να κάνεις είναι underclocking 😏
alkis13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Αν υποθεσουμε οτι οι κατω επαφες με καλαι εχουν χαλασει και οχι αυτες μεσα στο die, τοτε θελει reball και θα ειναι μια χαρα. Οι πιθανοτητες λενε ομως οτι το καλαι μεσα στο die την εχει αρπαξει οπότε χαιρετας laptop-μητρικη. Το πιο οικονομικο για εσενα, ειναι να το πουλησεις για ανταλακτικα. γιατι να παμε σε λυση reballing θα θελει 50-70€ και καθε 2-3 μηνες αλλα τοσα ξανα για την ιδια δουλεια. Μεχρι που σε καποια φαση θα ξανακανεις reballing και δεν θα αναψει. Τότε θα "κάηκε" κάτι άλλο. Εστω ότι θα κανεις reball και θα το φτιαξεις γιατι το λυπασαι. Υπαρχει η δυνατοτητα να περασεις εκ νεου νεο bios στη καρτα γραφικων για να δουλευει στα πολυ χαμηλα; Αυτο πρεπει να ειναι το ερωτημα που πρεπει να απαντησεις, γιατι αν το φτιαξεις και δε το πειραξεις αυτο, παλι αυγα θα βραζει το λαπτοπ και θα ειναι χαμενα χρηματα. 1
mastoras007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Αν ψάξεις υπάρχουν οδηγίες πώς να καταργήσεις την κάρτα γραφικών αφαιρώντας την τροφοδοσία της (αν το χεις γενικά να βγάλεις μητρική έξω έχεις εργαλεία κτλ κτλ) και αν ο επεξεργαστής σου υποστηρίζει γραφικά τότε δουλεύει. Έχω φτιάξει και εγώ πρόσφατα αντίστοιχο θέμα αύριο θα ποσταρω γιατί είμαι από κινητό τώρα 1
rayven18 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Το να μετατρέψεις να δουλεύει με τα ενσωματωμένα γραφικά γίνετε. Στις περισσότερες μητρικές με 920m απλά βγάζεις τα 2 πηνία απο τα phase της gpu και είσαι εντάξυ, σε άλλες θέλει να βγάλεις πολλά περισσότερα. Εαν δεν είσαι σίγουρος για το τί κανεις καλύτερα να μην δοκιμάσεις γιατί θα πάρεις παραμάζομα και άλλα πράγματα
mastoras007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Αν ειναι για πέταμα η μητρικη ας το δοκιμάσει. Εωα αυτο εκανα, δεν δουλεψε ομος αλλά εγώ εχω θέμα στο northbridge μετα το κατάλαβα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα