Στεφανος123 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, Konstantinos1337 είπε Αυτο που με προβληματιζει αυτη τη στιγμη ειναι αφενος ποια γλωσσα πρεπει να διαλεξω Παρα πολυ απλη η απαντηση. Μπαινεις να δεις στις αγγελιες τι ζητανε, με σειρα προτεραιοτητας τις εταιρειες που προτιμας.
zenwalk23 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Εγω παλι με την μικρη εμπειρια που εχω θα σου προτεινω: a) Μην σνομπάρεις τα bootcamp.Ναι, δεν θα σε μαθουν τα παντα αλλα ειναι ο μονος τροπος να σε γνωρισουν οι εταιρειες και να δικτυωθεις. b) Κανε focus σε μια συγκεκριμενη γλωσσα αφου ξερεις τι θελεις (backend).Java, C# και Php ζητανε περισσοτερο.Προσωπικα γραφω Java, επεδιωξα να βρω δουλεια πανω σε Java επειδη μ'αρεσει αλλα στην αγορα ζητανε περισσοτερο c#.Αν δεν εχεις καποια προτιμηση, μαθε C# που ζητανε παντου και δεν θα μπερδευτεις με τα τοσα framework. c) Τελειωσε την σχολη σου.Ειναι κριμα ο κοπος που εχεις κανει.
ss13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, Konstantinos1337 είπε περισσοτερο το backend. Γιατί ποιος σου είπε πως το Backend δεν έχεις εξίσου πολύ λιώσιμο , με πολλά πράγματα που πρέπει να μάθεις ( δεν στο λέω για να σε απωθήσω , ούτε στο λέω αρνητικά , απλά εαν το έχεις ψάξει λίγο θα είχες διαφορετική άποψη ) ;
YourTrueLegend Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Ας ειμαστε ρεαλιστες. Αν υποθεσουμε οτι ο ts ξεκιναει να διαβαζει σοβαρα προγραμματισμο τωρα στα 35, αν υποθεσουμε οτι εχει ορεξη και τα πιανει αμεσως, σε κανενα 6μηνο ισως ειναι ετοιμος για την αγορα εργασιας στο αντικειμενο που τον ενδιαφερει. Ομως: Με τα υποθετικα προσοντα που θα εχει αποκτησει τοτε θα μπορει να κοιταζει μονο θεσεις junior. Αυτο ομως ερχεται σε αντιδιαστολη με την ηλικια , καθως junior στα 35 δεν νοειται. Kανενας εργοδοτης δεν θα προτιμησει τον 35ρη απο τις δεκαδες 24ρηδων αποφοιτων που περιμενουν πώς και πώς για μια θεση junior προγραμματιστη, εχοντας τα στο μυαλο τους και φρεσκα φρεσκα απο το λιωσιμο που ριξαν ως φοιτητες επειδη τους αρεσε το αντικειμενο. Επισης δεν νοειται κατι περισσοτερο απο junior χωρις σχετικη προυπηρεσια στο αντικειμενο, ενιοτε και χωρις projects στο CV. Ρεαλιστικα μιλωντας, εγω βλεπω σαν διεξοδο μονο το freelancing. Αν σε βαθος χρονου με το freelancing αποκτησει πειρα ικανη να μπει σε εταιρεια με ενα τιτλο που δικαιολογει και η ηλικια τοτε καλως. Δεν το βλεπω πολυ ευκολο ομως, χωρις να λεω πως ειναι ακατορθωτο.
MitsarasAth Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 παιδες παντως απο προσωπικη εμπειρια δικια μου και φιλων απο 31-34 εχουν βρει θεσεις τζουνιορ. σιγουρα δεν ειναι στην πρωτη προτιμηση απολες τις εταιριες αλλα εχουν και καποια πλεονεκτηματα σε σχεση με εναν μικροτερο.
blacklisted Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Στις 27/10/2018 στις 1:31 ΜΜ, elorant είπε Ζόρικη κατάσταση. Καταρχάς, ακόμα κι αν πάρεις δίπλωμα δύσκολα θα προσλάβει κάποιος junior προγραμματιστή έναν άνθρωπο στα τριάντα φεύγα. Για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων οι αντοχές, οι υποχρεώσεις, η δυνατότητα προσαρμογής κλπ. Άρα είτε πας για senior που σημαίνει ότι χρειάζεσαι δυνατό χαρτί και άρα χρόνο, είτε κοιτάς να πορευτείς με σόλο καριέρα. Προσωπικά θα έκανα το δεύτερο, κρατώντας την δουλειά που ήδη έχω ώστε να χρηματοδοτώ το εκάστοτε project. Επίσης είναι το μόνο σενάριο όπου αξιοποιείς τις γνώσεις/εμπειρίες που ήδη έχεις. Product manager σημαίνει ότι καταλαβαίνεις από marketing, κάτι που στο προγραμματισμό ως υπάλληλος δεν πρόκειται να σου χρησιμεύσει ποτέ. Στον αντίποδα αν στήσεις κάτι μόνος σου θα είναι ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα. Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσεις πρώτα να μάθεις προγραμματισμό σε πιο επαγγελματικό επίπεδο με κάποιο online course και μόνο αφού βεβαιωθείς ότι το έχεις και όντως σου αρέσει να πάρεις τις όποιες τελικές αποφάσεις. Καλησπέρα. Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό 'δυνατό χαρτί'?? Είμαι σε παρόμοια κατάσταση κ αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο χαρτί /πιστοποίηση του οποίου η κατοχή να διευκολύνει την αλλαγή καριέρας....
doctor_667 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δεν λες πολλά για την τωρινή σου δουλειά αλλά το product management είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις R&D ομάδες συνήθως που κάνουν ακριβώς αυτό που θες οπότε δεν βλέπω κάποιο μεγάλο κενό. Αν το product που δουλεύεις είναι κάτι άσχετο, το να γίνεις Product Owner ενός digital προϊόντος φαίνεται καλό πρώτο βήμα. Από εκεί, μπορείς να αρχίσεις να ασχολείσαι με τεχνικά θέματα όλο και παραπάνω και να αρχίσεις να δουλεύεις με τους developers. Γενικά όρεξη για αλλαγή να υπάρχει και θα τη βρεις την άκρη.
MitsarasAth Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Στις 28/10/2018 στις 9:58 ΜΜ, YourTrueLegend είπε Ας ειμαστε ρεαλιστες. Αν υποθεσουμε οτι ο ts ξεκιναει να διαβαζει σοβαρα προγραμματισμο τωρα στα 35, αν υποθεσουμε οτι εχει ορεξη και τα πιανει αμεσως, σε κανενα 6μηνο ισως ειναι ετοιμος για την αγορα εργασιας στο αντικειμενο που τον ενδιαφερει. Ομως: Με τα υποθετικα προσοντα που θα εχει αποκτησει τοτε θα μπορει να κοιταζει μονο θεσεις junior. Αυτο ομως ερχεται σε αντιδιαστολη με την ηλικια , καθως junior στα 35 δεν νοειται. Kανενας εργοδοτης δεν θα προτιμησει τον 35ρη απο τις δεκαδες 24ρηδων αποφοιτων που περιμενουν πώς και πώς για μια θεση junior προγραμματιστη, εχοντας τα στο μυαλο τους και φρεσκα φρεσκα απο το λιωσιμο που ριξαν ως φοιτητες επειδη τους αρεσε το αντικειμενο. Επισης δεν νοειται κατι περισσοτερο απο junior χωρις σχετικη προυπηρεσια στο αντικειμενο, ενιοτε και χωρις projects στο CV. Ρεαλιστικα μιλωντας, εγω βλεπω σαν διεξοδο μονο το freelancing. Αν σε βαθος χρονου με το freelancing αποκτησει πειρα ικανη να μπει σε εταιρεια με ενα τιτλο που δικαιολογει και η ηλικια τοτε καλως. Δεν το βλεπω πολυ ευκολο ομως, χωρις να λεω πως ειναι ακατορθωτο. ποτε μην λες ποτε,επιασα δουλεια ως τζουνιορ ντηβελοπερ στα 32 μεσα σε εναν χρονο εμ αλλαγη καριερας. και πολλοι στην ηλιια μου που ξερω το εχουν κανει.
YourTrueLegend Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 3 hours ago, MitsarasAth said: ποτε μην λες ποτε,επιασα δουλεια ως τζουνιορ ντηβελοπερ στα 32 μεσα σε εναν χρονο εμ αλλαγη καριερας. και πολλοι στην ηλιια μου που ξερω το εχουν κανει. Mα θα δεις οτι συμφωνω μαζι σου, αν διαβασεις την τελευταια προταση στο ποστ μου. Δεν το βλεπω ευκολο, αλλα δεν ειναι και ακατορθωτο.
Constant1ne Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, MitsarasAth είπε ποτε μην λες ποτε,επιασα δουλεια ως τζουνιορ ντηβελοπερ στα 32 μεσα σε εναν χρονο εμ αλλαγη καριερας. και πολλοι στην ηλιια μου που ξερω το εχουν κανει. Same here περίπου στα 30. Στο τέλος της ημέρας όπως λένε και στο χωριό μου, αυτό που μετράει είναι να μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Επίσης γνωρίζω κόσμο που άρχισε μεγαλύτερος. Ας μην αναπαράγουμε την εικόνα του 25άρη προγραμματιστή που γράφει κώδικα από τα 10 του και δουλεύει 15 ώρες τη μέρα για πλάκα, γιατί συνήθως απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά που ξενέρωσαν όταν είδαν ότι η καθημερινή δουλειά είναι πολύ διαφορετική από αυτό που είχαν στο μυαλό τους σπουδάζοντας. Επίσης έχω δει πολλά νέα παιδιά να δυσκολεύονται πολύ να προσαρμοστούν σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον και να συνεργαστούν ή να επικοινωνήσουν καλά με άλλους ανθρώπους. Αντίστοιχα 35άρης στην εποχή μας δε σημαίνει πάντα οικογενειάρχης με 3 παιδιά. Ακόμα και έτσι να είναι, το μόνο πραγματικό μειονέκτημα που βλέπω είναι ο συμβιβασμός με ένα μικρότερο μισθό για τα πρώτα χρόνια.
Predatorkill Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Constant1ne είπε Επίσης έχω δει πολλά νέα παιδιά να δυσκολεύονται πολύ να προσαρμοστούν σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον και να συνεργαστούν ή να επικοινωνήσουν καλά με άλλους ανθρώπους. Αυτο ξαναπεστο! Ειναι λες και υπαρχει χασμα γενεων ορισμενες φορες γενικοτερα, οχι μονο στον εργασιακο χωρο. εγω ξεκινησα στα 35 να ασχολουμε σοβαρα πια, με 1.5 χρονο περιπου 8ωρο/10ωρο διαβασμα τη μερα και δημιουργοντας διαφορα projects βρηκα δουλεια σχετικα ευκολα χωρις καποιο πτυχιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα