FORIS78 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα guys εδώ και μέρες έχω πολλά Bsod τα οποία σύμφωνα με τα minidumps παραπέμπουν σε πρόβλημα με τις μνήμες είτε είμαι oc cpu/ ram xmp είτε είναι όλα σε στοκ ρυθμισεις...τα primary slots τις μητρικής μου για να δουλέψουν σε Dual channel είναι τα a2-b2 δηλαδή το 2 και το 4, τα προβλήματα τα έχω μόνο όταν το στικάκι no1 είναι στο 4ο slot και στο memtest βγάζει πολλά errors, το ίδιο στικάκι στις υπόλοιπες θύρες 1,2,3 δεν βγάζει κανένα σφάλμα μόνο στο 4, το στικάκι no2 δεν βγάζει error σε καμία slot, εχω κάνει τα εξής μέχρι τώρα χωρίς να δω βελτίωση Clear cmos, από το jumper και με την μπαταρία Φλασαρισμα προηγούμενα bios έλεγχο για στραβά πινάκια στο σοκετ, όλα οκ και πίσω από το σοκετ δεν υπάρχει κάποιο χτύπημα η κόψιμο στο Pcb, οι μνημες ειναι στο qvl τις μητρικης δεν παιζει θεμα ασυμβατοτητας σκέφτηκα να στείλω της μνήμες για Rma, αλλά λέω ότι τζάμπα κόπος θα είναι γιατί μόνο στο ένα slot βγάζει error, ενώ η πιθανότητα να έχει θέμα το συγκεκριμένο σλοτ της Mobo δεν παίζει γιατί όπως είπα παραπάνω το δεύτερο στικ της μνήμης δεν βγάζει error στο 4ο σλοτ. οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από FORIS78
BabisTs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Η ram που βγάζει error μόνο στο 4ο slot αν την βάλεις στο a2 (2o slot) & την άλλη που δεν βγάζει error πουθενά αν την βάλεις στο b2 (4ο slot) εξακολουθεί το πρόβλημα? 4
FORIS78 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, BabisTs είπε Η ram που βγάζει error μόνο στο 4ο slot αν την βάλεις στο a2 (2o slot) & την άλλη που δεν βγάζει error πουθενά αν την βάλεις στο b2 (4ο slot) εξακολουθεί το πρόβλημα? μπαμπη αυτό έκανα εχτές άνοιξε κανονικά το pc και έτρεξα και κάνα 20λεπτο memtest, άλλα επειδή ειχε περάσει η ωρα και νυσταζα το έκλεισα, εδειχνε οκ παντως αυριο που θα επιστρεψω στο σπιτι θα το τεσταρω πολλες ωρες με memtest, περίεργο πάντως να τρώει σκάλωμα μόνο η συγκεγκριμενη μνήμη και μονο σε αυτό το slot Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από FORIS78
BabisTs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Είναι μπερδεμένη η κατάσταση .....αλλά τσέκαρε αν λειτουργήσει έτσι bro....... 3 1
FORIS78 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, BabisTs είπε Είναι μπερδεμένη η κατάσταση .....αλλά τσέκαρε αν λειτουργήσει έτσι bro....... έγινε φίλε θα το λιώσω στα τεστ αύριο και θα ενημερώσω, thx 1
akoinonitos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δοκιμασε να δωσεις λιγη ταση παραπανω 1.36v ας πουμε στις μνημες.
FORIS78 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δοκιμασε να δωσεις λιγη ταση παραπανω 1.36v ας πουμε στις μνημες. Το κάνει και σε στοκ ρυθμίσεις φίλε, στα 2133 όλα auto αλλά και με με xmp στα 3000 , έχω δοκιμάσει και με 1,35 και με 1.36 χειροκίνητα χωρίς να υπάρχει βελτίωση.
akoinonitos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, FORIS78 είπε Το κάνει και σε στοκ ρυθμίσεις φίλε, στα 2133 όλα auto αλλά και με με xmp στα 3000 , έχω δοκιμάσει και με 1,35 και με 1.36 χειροκίνητα χωρίς να υπάρχει βελτίωση. Πολυ κουλο παντως να μην παιζει το συγκεκριμενο στικ στο συγκεκριμενο ντιμ. Μονο με διαφορα τασης θα μπορουσα να το εξηγησω αλλα αφου λες οτι εχεις δωσει και παραπανω τοτε δεν ειναι αυτο. Καθαρισε και τις επαφες της ram μπας και... 1
FORIS78 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Update: κατέβηκα στην έκδοση 1.80 του bios και το pc παίζει απροβλημάτιστα ακόμα και με την μνήμη που πέταγε σφάλματα στο b2 slot Έχω βγάλει μέχρι στιγμής ένα 8ωρο memtest οc και με τις μνήμες σε xmp χωρίς να έχει βγάλει κανένα σφάλμα μέχρι στιγμής, Μάλλον bug των 3.20 και 3.10 bios πρέπει να είναι δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα