Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι από τους τυχερούς ο ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει οπτική ίνα εντός της πολυκατοικίας μου και την έχει φέρει μέχρι έξω από την πόρτα μου στο όροφο.

Στην πρώτη απόπειρα που έκανα για να βάλω fiber at home έχοντας VDSL από NOVA (forthnet) έπρεπε

Να κάνω φορητότητα του τηλεφώνου και να κουμπώσω σε vdsl του ΟΤΕ  (πχ. 30 αρι) (δεν είχαν adsl slam), διαφορετικά για νέο νούμερο θέλει +30 €

Μετά να κάνω αίτηση για fiber 100 ή 200 (αυτό επιδοτεί το κράτος)

Να έρθει τεχνικός να βάλει οπτική  μπρίζα στο σπίτι (1 μήνας χωρίς κόστος )  

Το έχει κάνει κανείς??  Αν ναι μπορεί να μου στείλει μια φωτο να δω τι ακριβώς θα μου βάλουν μέσα στο σπίτι δεδομένου ότι πρόκειται για το σαλόνι και η γυναίκα γκρινιάζει  ??

Υπάρχει δομημένη καλωδίωση μέσα στο σπίτι αλλά τα κουτιά στους τοίχους είναι στοκαρισμένα, οπότε σκεπτόμενος τα μερεμέτια (προκειμένου να μην πηγαίνουν καλώδια πάνω κάτω – ρεύματα, Ethernet κλπ) σκεπτόμουν να φωνάξω ηλεκτρολόγο και να πάω την οπτική ίνα από τη θέση του modem στην εξώπορτα ) θα είναι μεγάλο το κόστος για την οπτική ίνα?? (περίπου 3-4 μέτρα) θα μπορεί μετά να την ενώσουν με την δική τους ή θα πρέπει η δική τους να τερματίζει στο μπριζάκι???

Αυτά, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φιλικά,

Βασίλης

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα!

στη συνημμένη φωτογραφία θα δεις την εγκατάσταση της πρίζας της οπτικής δίπλα στις υφιστάμενες. Το καλώδιο της οπτικής ίνας έχει περάσει μέσα από το καναλάκι που φαίνεται στο κάτω μέρος και η παρέμβαση είναι πολύ μικρή. Η οπτική ίνα είναι ακριβή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να την εγκαταστήσεις εσύ, αφού το κάνει ο πάροχος χωρίς επιβάρυνση. Επιπλέον, όταν θα γίνει εγκατάσταση, θα πρέπει η ίνα να είναι ενιαία από την πρίζα μέχρι το floor box που είναι έξω από την εξώπορτα.

Όταν θα έρθει ο τεχνικός του παρόχου για να κάνει την μελέτη εγκατάστασης, μπορείς να του πεις που θέλεις να τοποθετηθεί η πρίζα της οπτικής.

Ελπίζω να βοήθησα, εάν χρειαστείς επιπλέον πληροφορίες είμαι στη διάθεσή σου.

20180924_123840.jpg.e0fb5b6ca92f4579affb97f9da2225e7.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...