Προς το περιεχόμενο

εξωτερική θήκη αγορά

jimis98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, jimis98 είπε

στο θεμα μας εμενα τι μου προτεινεις?

hotswap bay τι ειναι?

Το Hotswap bay είναι ουσιαστικά μια θήκη για σκληρό δίσκο που μπαίνει σε μια ελεύθερη θέση στο κουτί του υπολογιστή και μπορείς να βάζεις-βγάζεις όποιον δίσκο θες εσύ χωρίς να αλλάζεις καλώδια.Κάτι σαν αυτό δηλαδή.

Επεξ/σία από tarantules
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, tarantules είπε

Το Hotswap bay είναι ουσιαστικά μια θήκη για σκληρό δίσκο που μπαίνει σε μια ελεύθερη θέση στο κουτί του υπολογιστή και μπορείς να βάζεις-βγάζεις όποιον δίσκο θες εσύ χωρίς να αλλάζεις καλώδια.Κάτι σαν αυτό δηλαδή.

δεν προσφερει κατι σαν ασφαλεια αλλα για εργονομια ποιο πολυ

2 λεπτά πριν, jimis98 είπε

δεν προσφερει κατι σαν ασφαλεια αλλα για εργονομια ποιο πολυ

Η ασφάλεια που προσφέρει είναι το γεγονός οτι είναι πίσω από το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου και όχι ένα φτηνό εξωτερικό τροφοδοτικό για κουτί που δεν έχει αντιπαρασιτικά φίλτρα.Αν θες να πας σε λύση που ο δίσκος θα είναι έξω από το pc τότε καλό θα ήταν να τον τροφοδοτείς μέσω ενός UPS.

2 λεπτά πριν, tarantules είπε

Η ασφάλεια που προσφέρει είναι το γεγονός οτι είναι πίσω από το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου και όχι ένα φτηνό εξωτερικό τροφοδοτικό για κουτί που δεν έχει αντιπαρασιτικά φίλτρα.Αν θες να πας σε λύση που ο δίσκος θα είναι έξω από το pc τότε καλό θα ήταν να τον τροφοδοτείς μέσω ενός UPS.

δισκο γνωριζεις να μου προτεινεις μεχρι 110 ευρω?

Στις 14/11/2018 στις 1:58 ΜΜ, jimis98 είπε

αξιζει να την χωρητηκοτητα για τις στροφες?

Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. 

Η συνολική απόκριση του δίσκου, σε επίπεδο ταχύτητας,  είναι  συνδυασμός πολλών παραγόντων και όχι μόνο των στροφών. 

Στις 14/11/2018 στις 5:53 ΜΜ, jimis98 είπε

γιατι οχι στο να κανω raid1?

οταν θα τους εχω και τους 2 δισκους πανω θα αντιγραφονται αυτοματα στον αλλο δισκο ή χειροκινητα εγω?

Γιατί  το RAID 1  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Backup.

Για να αντιγράφεις τον ένα δίσκο στον άλλον μπορείς να κάνεις τα παρακάτω. 

Αυτόματο συγχρονισμό μέσω  Windows 

Χειροκίνητο  copy - paste.

Να παίρνεις ένα image του δίσκου, (αυτόματα ή χειροκίνητα) μέσω software.

Το να σταματήσουν να δουλεύουν και οι δύο δίσκοι ταυτόχρονα είναι στατιστικά  αδύνατο.

Έτσι θα αποφύγεις το πρόβλημα του να εξαρτάσαι  Από τον  controller της θήκης. (Hardware Raid).

Ο δίσκος θα μπορεί να διαβάζεται  από οποιαδήποτε άλλη θήκη ή να μπεις στον υπολογιστή.

Βέβαια το να έχεις δύο δίσκους δίπλα δίπλα δε σε προστατεύει σε περίπτωση κλοπής η πυρκαγιάς.

Απλώς σε περίπτωση καταστροφής του ενός έχεις πάντα τον άλλον. Για να είσαι τελείως ασφαλής θα χρειαστείς backup είτε σε cloud είτε σε απομακρυσμένα χώρο (παραδείγματος χάρη σπίτι γονέων ή φίλων).  Αυτές βέβαια οι λύσεις είναι σε ένα άλλο επίπεδο και σε άλλο budget. 

Εννοείται, ότι αυτό που είπε Ο @tarantules  Ισχύει και το ρεύμα επηρεάζει τη ζωή των δίσκων πάρα πολύ. Είναι καλό όλες αυτές οι συσκευές να είναι πίσω από ένα UPS  Ή άλλο προστατευτικό κύκλωμα. 

Για αρχή θα σου πρότεινα να πάρεις την διπλή θήκη με δύο φθηνούς δίσκους και να ξεκινήσεις έτσι. Μετά βλέπεις τι θα κάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιον δίσκο να πάρω wd 2tb blue με 5400στροφες? 

και ποιοι αλλοι παράγοντες επιρρεαζουν την ταχύτητα?με σύνδεση με usb 3 τι διαφορές θα δω με 5400 και 7200?υπάρχουν 5ειδων raid? γίνεται να τον ρυθμίσω να δουλεύει ο βασικός εξωτερικός και ο δεύτερος να είναι σε αδράνεια? 

όταν τα αποθηκεύω στον δίσκο1 για να μεταφερθούν στον δίσκο2 για να γίνει το backup θα γίνει χειροκίνητα η δουλειά ή αυτόματα? 

εσύ πως τον έχεις τον εξωτερικό δίσκο? 

ποιος ο λόγος να έχω κάνει backup σε απομακρυσμενα σημεία δεν είμαι και κατάσκοπος να φοβάμαι για τα αρχεία

Επεξ/σία από jimis98

Spoiler

κολοκυθιά εχει καταντησει η αναζητηση σου για δισκο/θηκη. Προτεινω να κανει η μάνα!

Το καλυτερο σε δισκο στο εχουν πει πολλες φορες. WD Black στα 7200. Μην αρχίζεις πάλι τα χρώματα

• Thanks 1

20 λεπτά πριν, isay είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

κολοκυθιά εχει καταντησει η αναζητηση σου για δισκο/θηκη. Προτεινω να κανει η μάνα!

Το καλυτερο σε δισκο στο εχουν πει πολλες φορες. WD Black στα 7200. Μην αρχίζεις πάλι τα χρώματα

τώρα λένε για καλύτερη ασφαλεία να πάρω 2 και να κάνω raid

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου έχω απαντήσει στην ίδια ερώτηση 17 ημέρες πριν (1/11) στην σελίδα 2 του νήματος.

Για την χρήση που τον θέλεις (γενική χρήση-αποθήκη) δεν σου κάνει ο Red. Είναι για χρήση NAS που δεν σβήνει ποτέ.... Τα άνοιξε - κλείσε θα τον στείλουν μια ώρα αρχίτερα....

Εχεις ανοίξει και άλλο νήμα με παρόμοιο ερώτημα. 

Δεν έχει νόημα πια. Ότι και να πάρεις δεν σου κάνει.........

Αν σου πω τώρα πάρε Red θα με ρωτήσεις γιατί  όχι black ή purple... (στο οποίο επίσης σου έχω απαντήσει).

Το καλύτερο post εδώ είναι του @isay.

Καλό βράδυ. Over and out.

Επεξ/σία από Jiakometi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...