Προς το περιεχόμενο

Καινούριο γεμάτο ιμιτασιον μελάνι, δεν τυπώνει


mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει, και δεν ξερω γιατι.
Συνηθιζω να ειμαι αρκετα 'ετοιμοπολεμος' με τον εξοπλισμο και τα αναλωσιμα μου, κι ετσι δεν περιμενω την τελευταια στιγμη να παραγγειλω κατι, αν ξερω προκαταβολικα οτι θα το χρειαστω, εστω σε λιγο καιρο, ή καποιους μηνες.
Ειχα αγορασει ενα μελανι ιμιτασιον, refilled, και ηταν με τη ζελατινα του, με το μπροστινο του καπακι για προστασια κεφαλης, και με την γνωστη προστατευτικη ταινια.
Σημερα, βλεποντας οτι παλιο μαυρο μελανι ειχε τελειωσει, το ανοιξα και το τοποθετησα. Να πω, οτι και το παλιο μελανι ηταν ιμιτασιον.
Ο εκτυπωτης ειναι inkjet της hp, και το μελανι το ειχα αποθηκευμενο(και μη ανοιγμενο οπως περιεγραψα πιο πανω), για περιπου ενα χρονο.
Το προβλημα; Δεν τυπωνει, καθολου, μαυρο! Μαυρο μελανι, καμια εκτυπωση.
Tα utilities του εκτυπωτη, δειχνουν οτι ειναι full γεματο, οπως ειναι αναμενομενο, αν και ειμαι υποψιασμενος οτι επειδη δεν ειναι γνησια, ισως να μην ειναι ακριβεις οι ενδειξεις, ωστοσο αυτο οπως ειπα το ανοιξα τωρα.
Περιττο να πω οτι εκανα clean print heads και τα συναφη, αλλα καμια βελτιωση.
Στο παρελθον, με την ιδια τακτικη που ακολουθω, επισης εχω τοποθετησει στοκαρισμενο μελανι(ανω του ετους), γνησιο ομως, και επαιξε χωρις προβλημα με την μια.
Μπορειτε να μου πειτε, τι πιθανως συμβαινει;
Σε ενα cartridge που ειναι γεματο μελανι, τι μπορω να κανω για να τυπωσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μελάνι μπορει να το ειχες ενα χρονο αλλά να ήταν σε αποθηκη πολυ περισσοτερο. Επισης τα imitation μελανια δεν εγγυώνται πρακτικά τιποτα. Μπορει να ειναι ελλατωματικο (μελανι ή cartridge ) και να μη βγαινει το μελάνι. 

Κάνε την εκης πατέντα ΜΠΑΣ και πιασει. Πάρε ενα πανακι που να μη βγάζει πολλές ίνες (π.χ. δεν κανει το χαρτί, ουτε το βαμβακι), βαλε του λιγο οινοπνευμα και ακουμπησε το αρκετη ώρα εκει που βγαινει το μελανι. Αμα δε "μαυρισει" τοτε οι οπές ειναι μπουκωμένες ή δεν εχει οπες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα το σκουπισμα, στο πανάκι έμειναν επανω μαυρα ιχνη μελανιου. Ωστοσο, μετα την επανατοποθετηση, δεν αλλαξε κατι, και δεν τυπωνει απολυτως τιποτε, και ας ειναι και δειχνει γεματο! Μιλαμε δεν τυπωνει απολυτως τιποτε ομως. Λευκη Α4 μπαινει, λευκη Α4 βγαινει.

:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίχνη ή έβγαλε ποσοτητα σαν λεκε; 

Επισης τι εκτυπωτη εχεις; Αν εχει ξεχωριστη κεφαλή, μηπως εχει μπουκώσει η κεφαλή;

Είναι πολλα τα ΑΝ και παρολο που ξέρω οτι σου αρέσει να ασχολείσαι με τη λεπτομέρια της λεπτομέρειας (κουβέντα να γινεται δηλαδή), σου προτεινω να πάρεις imitation αλλης μαρκας.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

 

Εάν το μελάνι είναι με κεφαλή πάνω όπως λες στο αρχικό μήνυμά σου κάνε το εξής.

Βγάλε το αυτοκόλητο από την πάνω μεριά και φύσα με δύναμη στην τρυπούλα να βγάλει μελάνι από την κεφαλή.Έτσι γίνεται εξαέρωση αν υπάρχει μελάνι μέσα και η κεφαλή αρχίζει να βγάζει κανονικά μελάνι πράγμα το οποίο βλέπεις αν την ταμπονάρεις πάνω σε μία χαρτοπετσέτα.Δηλαδή βλέπεις τη μαύρη γραμμή.Αν δεν βγαίνει ή βγαίνει διακεκομένη η γραμμή τότε  η κεφαλή είναι βουλωμένη ή προβληματική οπότε αν δε ξεβουλώσει με καθάρισμα πας για καινούργιο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και στη ζελατίνα να είναι το μελάνι στεγνώνει πήγαινε το πίσω στο μαγαζί και πες τους να το φυσήξουν, θέλει ειδικό μηχάνημα. Από τη στιγμή που το αγόρασες δεν πιστεύω να σε πάρουν λεφτά για αυτό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...