Luciddream Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Έχω μια GTX 970 MSI και εδώ και καιρό αντιμετωπίζω brightness flickering. Σε gaming ή σε idle, ξαφνικά αρχίζει να ανεβοκατεβαίνει το brightness. Νόμιζα ότι είχε πρόβλημα η οθόνη μου γιατί την έχω καιρό, οπότε δεν το είχα ψάξει παραπάνω, αλλά τώρα που έχω και δεύτερη πάνω το κάνει και στις δύο ταυτόχρονα. Έχει κανείς καμια ιδεα τι μπορεί να είναι και αν φτιάχνεται? Η αν είναι γνωστό το πρόβλημα και πρέπει να την πάω πίσω (ελπίζω να έχει εγγύηση ακόμα)
chrisde Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Ποιες είναι οι οθόνες; Είναι gsync; Το κάνει στο ξεκάρφωτο ή όταν λ.χ. υπάρχει κίνηση στις οθόνες; Τι windows έχεις; Δοκίμασες να αλλάξεις drivers για την κάρτα και τις οθόνες και καλώδια; Θυμάσαι αν ξεκίνησε να στο κάνει όταν άλλαξες κάποιον driver ή έκαναν κάποιο update τα windows;
Luciddream Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, chrisde said: Ποιες είναι οι οθόνες; Είναι gsync; Το κάνει στο ξεκάρφωτο ή όταν λ.χ. υπάρχει κίνηση στις οθόνες; Τι windows έχεις; Δοκίμασες να αλλάξεις drivers για την κάρτα και τις οθόνες και καλώδια; Θυμάσαι αν ξεκίνησε να στο κάνει όταν άλλαξες κάποιον driver ή έκαναν κάποιο update τα windows; Και οι δύο είναι Dell, η μία U2311H και η άλλη U2417H. Δεν ειναι Gsync και δεν έχει να κάνει με τα Windows γιατί 2-3 μέρες τώρα που έχω την δευτερη οθόνη μου το κάνει και σε Linux. Είναι τελείως random, μπορεί απλά να κοιτάω κάτι σε browser, μπορεί να είμαι μέσα σε game. Καμιά φορά μέσα σε game μπορεί να μου το κάνει συνεχόμενα 4-5 φορές, αν και δεν παίζω απαιτητικά game, π.χ στο WoW μου το κάνει. Τόσο καιρό νόμιζα ότι είχε χαλάσει η U2311H οπότε δεν το έψαχνα πολύ, απλά τώρα έβαλα και δεύτερη οθόνη πάνω και το παρατήρησα να γίνεται ταυτόχρονα. Μου το κάνει σίγουρα εδω και κανα χρόνο, μέσα στον οποίο έχω αλλάξει αρκετές φορες driver Είχα σκεφτεί μήπως κάνουν παρεμβολές τα καλώδια που ακουμπάνε αλλά είχα δοκιμάσει να τα απομακρύνω και δεν είχε αλλάξει κάτι. Επίσης το HDMI της δευτερης οθόνης δεν ακουμπάει πουθενά. Θα κοιτάξω σήμερα αν έχει ακόμα εγγύηση και θα δω μηπως την πάω για έλεγχο - αλλαγή. Βρήκα και ακριβώς πότε άρχισε να συμβαίνει: Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2018 από Luciddream
chrisde Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άμα αφήσεις μόνη της την u2417h είναι εντάξει δηλαδή; Η U2311H (την έχω και εγώ ως 2η οθόνη) σου δημιουργεί το πρόβλημα και στις 2 ταυτόχρονα; Αν ναι είναι πολύ κουλό, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι... (Τα ρεύματα ίσως, είναι στο ίδιο πολύμπριζο λογικά;) Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στο κάνει και στην άλλη ταυτόχρονα, άρα κάτι περίεργο παίζει... Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2018 από chrisde
Luciddream Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 1 minute ago, chrisde said: Άμα αφήσεις μόνη της την u2417h είναι εντάξει δηλαδή; Η U2311H (την έχω και εγώ ως 2η οθόνη) σου δημιουργεί το πρόβλημα και στις 2 ταυτόχρονα; Αν ναι είναι πολύ κουλό, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι... (Τα ρεύματα ίσως, είναι στο ίδιο πολύμπριζο λογικά;) Όχι δεν έχω δοκιμάσει μόνο με την u2417h, δεν ειναι δικιά μου την δανείζομαι που και που. Δεν φταίει η οθόνη, το πιθανότερο είναι κάτι απο την κάρτα. Διαβάζω και άλλα προβλήματα με τις GTX 970 όταν πάει σε low power καταστάσεις. Αλλά υποτίθεται ότι τα έχουν φτιάξει.
chrisde Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Σοβαρά έχει τέτοιο θέμα η 970, δεν το είχα ξανακούσει! Tragic... Φαντάζομαι δεν θα έχεις καμιά άλλη καρτούλα εύκαιρη να δοκιμάσεις...
Luciddream Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Τελικά έχει τελειώσει απο τον Μάιο η εγγύηση, έπρεπε να το είχα καταλάβει νωρίτερα ότι έφταιγε η κάρτα. Και την είχα πάρει 430 ευρώ 😛 Θα δοκιμάσω τίποτα BIOS updates μήπως και φτιάξει
oceanborngr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Αλλο καλώδιο PCI-E έχει το τροφοδοτικό σου να δοκιμάσεις μήπως φταίει αυτό? 1
Luciddream Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, oceanborngr said: Αλλο καλώδιο PCI-E έχει το τροφοδοτικό σου να δοκιμάσεις μήπως φταίει αυτό? χμμμ μπορεί να βρώ, και μπορεί να έχεις πέσει μέσα. Έχω πολύ παλιό τροφοδοτικό (10 χρόνων) και σκέφτομαι να το αλλάξω σύντομα. Έχεις ακούσει να συμβαίνει κάτι παρόμοιο ? Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από Luciddream
Luciddream Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Έκανα ένα BIOS update στην κάρτα γραφικών, έλυσα τελείως το PC, το καθάρισα, άλλαξα και θέσεις στα καλώδια. Προς το παρόν απο το απόγευμα δεν έχει κάνει κάτι περίεργο. Μάλλον κάποιο καλώδιο (π.χ των ηχείων) έκανε παρεμβολές. Μακάρι να ήταν αυτό και να ηρεμήσω 😛 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα