GIANNIS400 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Oταν δουλευει στο maximum τραβάει 320w, σε περιπτωση που γινει διακοπη ηλ.ρευματος κατι που δεν ειναι συχνο στην περιοχή μου αλλα συμβαινει... πρεπει να παρω ups που να κρατάει την σομπα αναμμένη γυρω στα 15 λεπτα εως οτου να βγάλει το vedilater ολο τον καπνό εξω. Τι προτεινετε να αγορασω, το μονο που θελω ειναι να εχει μπριζες σουκο, δεν ενδιαφερομε να συνδεσω κατι αλλο στο ups. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από GIANNIS400
Akis doldouris Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα έχω σόμπα πελλετ αεροθερμη με Θερμική απόδοση:2.64-8.02kw Ηλεκτρική κατανάλωση:100-300 watt Τι ups χρειάζομαι;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο που κοιταμε παντα ειναι να ξεπερνα κατα πολυ τα watts της συσκευης μας, γιατι θα εχουμε περισσοτερη αυτονομια ειναι η γνωμη μου. Πιστευω ενα ups 750- 800 VA ειναι μια καλη λυση. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
xrisqio Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, ψάχνω και εγώ ενα Ups, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να αντέξει η σόμπα μέχρι να κλείσει για να μην έχουμε προβλήματα με τους καπνούς. Το μοντέλο της σόμπας είναι Aeolos One 12kw, ονομαστική ισχύς 11.5kw, απόδοση 92%, δεξαμενή pellet 15 κιλά, 230V, 50hz, 400W. Δεν έχω ιδέα απλά γράφω ότι γράφει, Βλέπω ότι υπάρχουν εδώ πιο ειδικοί και θέλω να ρωτήσω, online ups ή line interactive και με τι προδιαγραφές; Επίσης η σύνδεση είναι τόσο απλή όσο φαίνεται; Σόμπα -> Σούκο ups -> ρεύμα; Ή πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω; Ο μόνος λόγος που το θέλω είναι σε περίπτωση διακοπής να αντέξει μέχρι να την κλείσω, υπολογίστε ότι θέλει περίπου 20-30 λεπτά να κλείσει και να κρυώσει τελείως. Τώρα ο χρόνος μέχρι να βγάλει τα καυσαέρια δε ξέρω πόσος είναι ακριβώς και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για όποιες απαντήσεις.
tunic Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Για να κρατήσει μισή ώρα, αν ισχύουν τα 400w θες 200w.200w θεωρητικά έχει ενα ups με 2 μπαταρίες 9ah. Συνήθως τα ups 1500va έχουν 2 μπαταρίες των 9ah,(2x9ahx12volt=216watt) στην πραγματικότητα υπολόγιζε 150w δηλαδή 20λεπτά περίπου, πραγματικό χρόνο λειτουργείας. Ενα line interactive θα κάνει την δουλεία του μια χαρά. Η σύνδεση είναι όπως τα λες τόσο απλή Σόμπα -> Σούκο ups -> ρεύμα. (απλά πρόσεξε να έχει έξοδο σούκο το ups) 1
xrisqio Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, tunic είπε Για να κρατήσει μισή ώρα, αν ισχύουν τα 400w θες 200w.200w θεωρητικά έχει ενα ups με 2 μπαταρίες 9ah. Συνήθως τα ups 1500va έχουν 2 μπαταρίες των 9ah,(2x9ahx12volt=216watt) στην πραγματικότητα υπολόγιζε 150w δηλαδή 20λεπτά περίπου, πραγματικό χρόνο λειτουργείας. Ενα line interactive θα κάνει την δουλεία του μια χαρά. Η σύνδεση είναι όπως τα λες τόσο απλή Σόμπα -> Σούκο ups -> ρεύμα. (απλά πρόσεξε να έχει έξοδο σούκο το ups) Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, το μόνο που με ζορίζει να βρω ειναί αυτο το 1500va που δε ξέρω τι είναι. Υπάρχει περίπτωση να μου προτείνεις κανα 2 από αυτά που έχει στο ίντερνετ; ένα στα 100 και ένα μέχρι 160 ευρώ το πολύ; (αν η τιμή θεωρείται οκ). Με ενδιαφέρει να μη κάνει θόρυβο σε κανονικές συνθήκες, αν πέσει το ρεύμα δε με ενδιαφέρουν τα μπιπ. Θέλω να το τοποθετήσω σε ντουλάπι παραδίπλα στη σόμπα με διαστάσεις 25εκ βάθος, 35 πλάτος, 55 ύψος. Υπάρχει πρόβλημα που θα είναι σε κλειστό ντουλάπι; Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, απλά το ψάχνω εδώ και κανά 2 μήνες και δε μπορώ να βρω κάποιον που να με βοηθήσει, ούτε στα κατστήματα.
tunic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Σε κλειστό ντουλάπι δεν κάνει, πρέπει να πέρνει αέρα. Κατά την διάρκεια τις φόρτισης και εκφόρτισης ζεστένονται αρκετά. Στις οδηγίες χρήσης σου λέει και αποστάσεις που πρέπει να έχει από την κάθε πλευρά. Εγώ έχω αυτό https://www.skroutz.gr/s/4254193/Tescom-Leo-LCD-1500AP.html και είμαι ευχαριστημένος 1 χρόνο τώρα (σε pc). Τον πρώτο καιρό μυρίζει λίγο το βερνίκη από τον μετασχηματιστή αλλά φεύγει η μυρωδιά. Θόρυβο κάνει μόνο κατα την διάρκει τις φόρτισης και εκφόρτισης έχει fan για ψύξη. Άλλη πρόταση από τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο, αλλά με μικρότερες μπαταρίες 2χ7ah και πίο ακριβό. https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html?from=best_sellers_tag Αν θέλεις πέρνα και από την στήλη μπορεί να σε κατοτοπίσουν καλύτερα τώρα που ξέρεις τι θες. 1
Gh0std0g Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ καταναλώνουν ενέργεια όταν: α) κάνουν έναυση ( η ηλεκτρική αντίσταση) περίπου 150 με 300 watt ανάλογα με το μοντέλο. Η κατανάλωση υπάρχει όταν ξεκινάει η σόμπα. Όταν λειτουργεί δεν σε απασχολεί β) όταν ο κοχλίας τροφοδοτεί με πέλλετ περίπου 25-35 watt. Η λειτουργία του κοχλία είναι περίπου 5 με 25 δευτερόλεπτα κάθε λεπτό σε κατάσταση λειτουγίας. γ) βεντιλατέρ καυσαερίων αυτό μπορεί να φτάσει και μέχρι 100 watt στα μεγάλα μοντέλα (συνεχής λειτουργία) δ) βεντιλατέρ αέρα χώρου λογικά εφόσον μιλάμε για μια απόδοση 200 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα και λειτουργεί συνέχεια τότε μιλάμε για περίπου 40watt κατανάλωση ε) κυκλοφορητής εφόσον μιλάμε για υδραυλική σόμπα. Η κατανάλωση του κυκλοφορητή μιας σόμπας είναι από 40 μέχρι 120 Watt ανάλογα με το μέγεθος. Συνεπώς η σόμπα για να συνεχίσει την λειτουργία της μετά τη διακοπή χρειάζεται 150 με 200 watt. Αν τη σβήσετε όταν έχετε διακοπή, θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά για τη διαδικασία σβησίματος και το βεντιλατέρ καυσαερίων θα λειτουργεί στο max. Για την περίπτωση που έχετε υδραυλική σόμπα και θέλετε να συνεχιστεί η λειτουργία της σόμπας θα χρειαστείτε ups καλής ποιότητας που να παράγει ρεύμα όμοιο με του δικτύου ώστε να λειτουγεί και ο inverter κυκλοφορητής. Σε περίπτωση που έχετε αερόθερμη και ένα απλό UPS που να μπορεί να υποστηρίξει 200 watt κατανάλωση για 15 λεπτά θα είναι αρκετό. Εαν υποθέσουμε ότι το power factor είναι 0.8 τότε τα VA πρέπει να είναι περισσότερο από 250 για να είστε οκ. Προφανώς όσο περισσότερα VA τόσο περισσότερος χρόνος που μπορεί να λειτουργεί η σόμπα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα