Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μου έχει παρουσιαστεί μια "ευκαιρία" να αγοράσω ένα rx8 cosmo(συμπίεση Ρότορας1 7,5 7,6 7,3 Ρότορας2 7,7 7,3 7,6 250στροφές από ότι μου είπαν,θα το πάω και εγω για τσεκ 100% αν τελικά προχωρήσω στην αγορά). Το αμάξι το θέλω στην ουσία για 2ο και με ορίζοντα αν είναι απροβλημάτιστο να το κρατήσω για τα επόμενα 4-5 χρόνια τα οποία λόγω εργασίας θα βρίσκομαι σε νησί (υπάρχει scooter για καθημερινές μετακινήσεις και οικογενειακό αυτοκίνητο το οποίο θα μείνει με την σύζηγο και τα παιδία στην Αθήνα) και θα χρησιμοποιείται μόνο για καμιά βόλτα και για τα πήγαινε-έλα στην δουλειά (συνολική απόσταση 10km) μέρες που θα βρέχει κτλπ.Υπολογίζω ότι θα κάνω περίπου 1500-2000 km το χρόνο με αυτό.Είμαι συνειδητοποιημένος ότι καίει 16-20λ/100 αλλά για τα km που σκοπεύω να κάνω το ποσό είναι μικρό σε ετήσια βάση οπότε το ξεπερνάμε ,τέλη και ασφάλειες άλλα 350ευρώ ετησίος και φτάνουμε στα σέρβις έχω δει και παλαιότερα τα προβλήματα που βγάζει πολλαπλασιαστές (~400ευρω),μιζα(~250ευρω),καταλύτη κτλπ 

Τώρα η ερώτηση μου είναι αν όντως το flooding ήταν τόσο συχνό και μήπως το αυτοκίνητο δεν είναι κατάλληλο για μετακινήσεις εντός νησιού στο οποίος οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και δεν γνωρίζω αν θα προλαβαίνει να "ζεσταθεί"  έτσι ώστε να αποφύγω προβλήματα τύπου flooding ή το το αμάξι ζεστένεται σχετικά γρήγορα π.χ. βάζοντας το μπροστά και αφήνοντας το στο ρελαντι 3-5min?

Υ.Γ. Επειδή το rx8 είναι γενικά παρεξηγημένο(ίσως όχι και άδικα) και για να προλάβω αρκετούς δεν με ενδιαφέρουν προτάσεις άλλων αυτοκινήτων ή συμβουλές οτι καίει σαν 4000cc ο μόνος λόγος που σηζητάω την πιθανή αγορά του rx8 είναι οι 4 θέσεις(θα χρειαστουν όταν θα με επισκέπτονται γυναίκα και παιδιά) και γιατί είναι αποθημένο μαζί με το mx5 (διθέσιο οπότε απαγορευτικό πλέον).Ναι αν διαπιστώσω ότι με την χρήση που θα κάνω θα έχει προβλήματα θα πάω να δώσω τα μισά λεφτά να πάρω ένα  άλλο μικρό (πχ grande pundo 1200-1300cc) απλά για να κάνω την δουλειά μου.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4-5 χρόνια και απροβλημάτιστο είναι ψιλοασύμβατες έννοιες για ΡοΧι .

Είναι ειδικό αυτοκίνητο για συγκεκριμένη χρήση όπως γνωρίζεις ήδη. Δεν πετάγεσαι με δαύτο στο περίπτερο της γειτονιάς σου για εφημερίδα π.χ.

Από την άλλη μεριά, που θα το στ(ρ)ίψεις  το  εργαλείο στο νησί βρε ευλογημένε μου.... ;

Προκειμένου όμως να σε κατατρώει το αποθημένο και να πληρώσεις περισσότερα σε ψυχολόγους όρμα.  Μια ζωή την έχομε... :)

Δημοσ.

Ναι,εχει θεμα με μικρες διαδρομες,και τα μπουζια του ουτε φθηνα ειναι,ουτε αλλαζουν ευκολα.χωρις φορτιο,ουτε σε 5λεπτο θα ζεσταθει.αν το νησι ειναι μικρο,ξεχνατο.μεχρι να το ζεστανεις,θα το κανεις κανα δυο γυρες ,αλλα μετα την δεκατη φορα,κατανταει βαρετο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είχα για δύο χρόνια. Στο νησι δεν θα το χαρείς. Το χαίρεσε μόνο πάνω από 180 χλμ/ώρα. Οτι θελεις ρώτα αν μπορώ να βοηθήσω. Επισεις πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο και πόσο το έχεις βρει τιμή ; 

Ποτέ δεν είχα προβλήματα flooding. Αμα ξερεις να το δουλέψεις ποτέ δεν το παθαίνεις. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
7 ώρες πριν, solton57010 είπε

Υπολογίζω ότι θα κάνω περίπου 1500-2000 km το χρόνο με αυτό.

7 ώρες πριν, nik0laus είπε

4-5 χρόνια και απροβλημάτιστο είναι ψιλοασύμβατες έννοιες για ΡοΧι .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mp123 είπε

Το είχα για δύο χρόνια. Στο νησι δεν θα το χαρείς. Το χαίρεσε μόνο πάνω από 180 χλμ/ώρα. Οτι θελεις ρώτα αν μπορώ να βοηθήσω. Επισεις πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο και πόσο το έχεις βρει τιμή ; 

Ποτέ δεν είχα προβλήματα flooding. Αμα ξερεις να το δουλέψεις ποτέ δεν το παθαίνεις. 

63000km μοντέλο 2008 ,5000ευρω (4300 συμφωνήσαμε αν είναι όντως τόση η συμπίεση και δεν έχει αλλο θεμα) και λάστιχα καινούρια 5/2018( σημαντικό πιστεύω καθώς κοστίζουν 500ευρω).

Το ζέσταμα είναι το μονο που με ανησυχεί αλλά θα πάω να το κάνω testdrive να δω τι και πως

Τώρα για τα μπουζι ξέρω ότι κοστίζουν αλλά αυτά θα τα δούμε στο τσεκ που θα του κάνω δεν ρωτησα προς το παρόν λεπτομέρειες για το πότε και αν τα άλλαξε. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, solton57010 είπε

63000km μοντέλο 2008 ,5000ευρω (4300 συμφωνήσαμε αν είναι όντως τόση η συμπίεση και δεν έχει αλλο θεμα) και λάστιχα καινούρια 5/2018( σημαντικό πιστεύω καθώς κοστίζουν 500ευρω).

Το ζέσταμα είναι το μονο που με ανησυχεί αλλά θα πάω να το κάνω testdrive να δω τι και πως

Τώρα για τα μπουζι ξέρω ότι κοστίζουν αλλά αυτά θα τα δούμε στο τσεκ που θα του κάνω δεν ρωτησα προς το παρόν λεπτομέρειες για το πότε και αν τα άλλαξε. 

Η τιμη οκ.  Η συμπίεση για τα χλμ που έχει την λες αποδεκτή. 

Το δικό μου το έδωσα κάπου εκεί στα χλμ γιατί έπεφτε αλλά το πολύ ως τα 80000 πάει. (Εχεις αλλά 17000 χλμ). 

Πρόσεξε το μοτέρ να μην είναι από rebuild.        Σήκωσε το να δεις οτι ειναι καλο από κάτω και φυσικα δεν είναι χτυπημένο εξωτερικά.      Το τεστ θα το κάνεις φυσικά σε εθνική. Αλλαγές ταχυτητων πάνω από 5000 ( δεν κρεμάει πάει ως 8000 9000 άνετα) με λίγα λόγια θα το πιέσεις. Φανταστικός ήχος. Θα το πας 220 τουλάχιστον και πρόσεξε γιατί έχουν θέμα τα rx8 με το expansion tank ( Κοινως παγουρακι του νερού.) , δλδ σου βγάζει αλαρμ ότι δεν έχει νερό μέσα αλλά αυτό έχει ( 250 ευρώ κόστος).                                                            Μπουζί έχουν περίπου 45 ευρώ το ένα αλλαγή κάθε 20000 χλμ, μπουζοκαλωδια θα αλλαξεις, και δες αν θέλει πολλαπλασιαστες,λαδια το πολυ κάθε 5000 τα total που είναι ειδικά για το rx8 ( το λεει το μπουκάλι επανω.). 

Ζέσταμα μην το φοβασε όταν δεις να ανεβαινει η θερμοκρασία νερού στα όργανα ξεκινά χαλαρά. Όταν πάει στην μέση είσαι οκ. 

Κάνε τεστ όπως σου γράφω, ( να το πιέσεις το αυτοκίνητο) και αν είναι οκ κόψε 300 ευρώ. 4000 είναι αρκετά. 

Αν το δεις οκ σε ότι γράφω παρτο. ( 500 ευρω για λάστιχα σε αυτό το αυτοκίνητο είναι λίγα) 

Υ. Γ tip για το flooding.  Πριν σβήσεις το αυτοκίνητο  στο παρκινγκ με νεκρά δώσε τέσσερις πέντε να πανε οι στροφές 8000 9000 rpm. Περιμένεις ελάχιστα να σταθεροποιηθει το ρελαντί και μετά πατάς γκαζι να έχεις 4000 5000 rpm.. Το αφήνεις έτσι για 30 με 40 sec και το σβήνεις έτσι χωρίς να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι. Έτσι δεν θα έχεις ποτέ flooding. Επισεις στον δρόμο να έχεις πάντα πάνω από 3000 rpm( ποτέ πχ 4η και 40χλμ.). 

• Like 3
Δημοσ.
Στις 26/10/2018 στις 9:39 ΠΜ, mp123 είπε

Η τιμη οκ.  Η συμπίεση για τα χλμ που έχει την λες αποδεκτή. 

Το δικό μου το έδωσα κάπου εκεί στα χλμ γιατί έπεφτε αλλά το πολύ ως τα 80000 πάει. (Εχεις αλλά 17000 χλμ). 

Πρόσεξε το μοτέρ να μην είναι από rebuild.        Σήκωσε το να δεις οτι ειναι καλο από κάτω και φυσικα δεν είναι χτυπημένο εξωτερικά.      Το τεστ θα το κάνεις φυσικά σε εθνική. Αλλαγές ταχυτητων πάνω από 5000 ( δεν κρεμάει πάει ως 8000 9000 άνετα) με λίγα λόγια θα το πιέσεις. Φανταστικός ήχος. Θα το πας 220 τουλάχιστον και πρόσεξε γιατί έχουν θέμα τα rx8 με το expansion tank ( Κοινως παγουρακι του νερού.) , δλδ σου βγάζει αλαρμ ότι δεν έχει νερό μέσα αλλά αυτό έχει ( 250 ευρώ κόστος).                                                            Μπουζί έχουν περίπου 45 ευρώ το ένα αλλαγή κάθε 20000 χλμ, μπουζοκαλωδια θα αλλαξεις, και δες αν θέλει πολλαπλασιαστες,λαδια το πολυ κάθε 5000 τα total που είναι ειδικά για το rx8 ( το λεει το μπουκάλι επανω.). 

Ζέσταμα μην το φοβασε όταν δεις να ανεβαινει η θερμοκρασία νερού στα όργανα ξεκινά χαλαρά. Όταν πάει στην μέση είσαι οκ. 

Κάνε τεστ όπως σου γράφω, ( να το πιέσεις το αυτοκίνητο) και αν είναι οκ κόψε 300 ευρώ. 4000 είναι αρκετά. 

Αν το δεις οκ σε ότι γράφω παρτο. ( 500 ευρω για λάστιχα σε αυτό το αυτοκίνητο είναι λίγα) 

Υ. Γ tip για το flooding.  Πριν σβήσεις το αυτοκίνητο  στο παρκινγκ με νεκρά δώσε τέσσερις πέντε να πανε οι στροφές 8000 9000 rpm. Περιμένεις ελάχιστα να σταθεροποιηθει το ρελαντί και μετά πατάς γκαζι να έχεις 4000 5000 rpm.. Το αφήνεις έτσι για 30 με 40 sec και το σβήνεις έτσι χωρίς να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι. Έτσι δεν θα έχεις ποτέ flooding. Επισεις στον δρόμο να έχεις πάντα πάνω από 3000 rpm( ποτέ πχ 4η και 40χλμ.). 

Λίγο ενοχλητικό για τους άλλους το παρκάρισμά του πάντως! :P

Δημοσ.

Πω ρε φίλε μας έφτιαξες απόψε!!! Ειδικό αμάξι για άγρια γούστα...η Μ3 του λαού! η χαρά του Βαρδινογιάννη... το αντίδοτο στην παντόφλα από τη γυναίκα... χαϊδεύεις το γκάζι και την κόλλας στο κάθισμα...και έτοιμη τη σακούλα για τον εμετό στο ντουλάπι!.... και πισωκίνητο για τρελά παντιλίκια!!! 

ο ορισμός της κα...λας!!!

το πάρεις δεν το πάρεις σε παραδέχομαι!

Δημοσ.
Στις 25/10/2018 στις 3:58 ΜΜ, solton57010 είπε

Υ.Γ. Επειδή το rx8 είναι γενικά παρεξηγημένο(ίσως όχι και άδικα) και για να προλάβω αρκετούς δεν με ενδιαφέρουν προτάσεις άλλων αυτοκινήτων ή συμβουλές οτι καίει σαν 4000cc ο μόνος λόγος που σηζητάω την πιθανή αγορά του rx8 είναι οι 4 θέσεις(θα χρειαστουν όταν θα με επισκέπτονται γυναίκα και παιδιά) και γιατί είναι αποθημένο μαζί με το mx5 (διθέσιο οπότε απαγορευτικό πλέον).Ναι αν διαπιστώσω ότι με την χρήση που θα κάνω θα έχει προβλήματα θα πάω να δώσω τα μισά λεφτά να πάρω ένα  άλλο μικρό (πχ grande pundo 1200-1300cc) απλά για να κάνω την δουλειά μου.

Γιατι τραβαει..??? Κανει ολοκληρο ταξιδι το στροφομετρο για να φτασει στην ροπη του..!!!  Δεν βλεπω κατι θετικο γι αυτο και το χαριζουν... σε σχεση με την αρχικη τιμη αποκτησης!!!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Γιατι τραβαει..??? Κανει ολοκληρο ταξιδι το στροφομετρο για να φτασει στην ροπη του..!!!  Δεν βλεπω κατι θετικο γι αυτο και το χαριζουν... σε σχεση με την αρχικη τιμη αποκτησης!!!

Δεν τα ξέρεις καλά, ο μόνος λόγος που τα "χαρίζουν" είναι η κατανάλωση.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν τα ξέρεις καλά, ο μόνος λόγος που τα "χαρίζουν" είναι η κατανάλωση.

Μπορει να συγκριθει με το s2000??? Δεν χρειαζεται να ξερω... 

Γι αυτο και τα αναβαθμιζουν και μετα στα δινει στο χερι!!!

Δημοσ.
5 hours ago, gia_nnis said:

Μπορει να συγκριθει με το s2000??? Δεν χρειαζεται να ξερω... 

Μιας και είναι και στη ίδια κατηγορία άλλωστε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...