Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίζω το forum.

DELL LAPTOP

Αγόρασε ο ανηψιός μου το παραπάνω laptop και ήθελε οπωσδήποτε να εγκαταστήσει το photoshop γιατί κάνει επεξεργασία φωτό.

Του το εγκατέστησα, αλλά παραπονιέται ότι οι λειτουργίες του προγράμματος είναι αργές και με έχει ζαλίσει.

Το εν λόγω πρόγραμμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για να ξέρω τις λειτουργίες του και τους χρόνους ανταπόκρισης

(προσωπικά χρησιμοποιώ το free PhotoFiltre και με καλύπτει απόλυτα για τη δουλειά που το θέλω).

Έψαξα λίγο στο site του Photosop και είδα ότι ναι μεν τρέχει με 4άρα μνήμη, αλλά  συνιστά την ύπαρξη 8άρας μνήμης.

Θα ήθελα την άποψή σας, αν όντως χρειάζεται επιπλέον μνήμη και αν ναι ποια πρέπει να προμηθευτεί ο μικρός; 

Να απευθυνθεί στην DELL λόγω εγγύησης ή να την τοποθετήσει μόνος του (μόνος μου);  :)  :)  :) 

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια έκδοση του ps του έβαλες; Έστησες όλη τη σουίτα ή μόνο το Photoshop; Μήπως έχωσες και καμία "κόρη" μαζί με το πρόγραμμα;
Εγώ έχω την cs6 και πάει μια χαρά σε c2d 2.8 με 4gb ram στο desktop με intel hd 4000 κάρτα γραφικών και σε laptop dell i5 με 4 gb ram και nvidia κάρτα γραφικών.
Γενικά το ps, όση μνήμη και να του βάλεις θα την εκμεταλλευτεί, ιδίως αν ο μικρός επεξεργάζεται φωτογραφίες σε πολύ υψηλή ανάλυση. Μνήμη μπορείς να βάλεις πιστεύω και μόνος σου, πρέπει όμως να δεις τι μνήμες έχει και εάν παίρνει επέκταση ή θέλει να τις αλλάξεις και να βάλεις άλλες. Δηλαδή αν έχει μια μπάνκα με 4gb και έχει δύο θέσεις μπορείς να βάλεις άλλο ένα 4άρι ντιμάκι. Αν όμως έχει 2x2 gb και δύο θέσεις θα πρέπει να τις πετάξεις (ή πουλήσεις) και να πάρεις 2x4 gb,
Επίσης, το πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσει και την κάρτα γραφικών αν βρει nvidia ή amd αλλά δε νομίζω να ασχοληθεί με την intel., οπότε θα δουλεύει σε software rendering mode.

Τέλος, να επισημάνω ότι η adobe, λόγω προβλημάτων στο σύστημα activation που είχε στην cs2 έκδοση, αποφάσισε να την διαθέσει χωρίς κλειδώματα και προστασίες και μάλιστα να δώσει και το κλειδί για όλη τη σουίτα τους cs2. Παρακάτω δίνω το λινκ, απλά τσεκάρεις "I Agree", επιλέγεις English και κατεβάζεις όποιο ή όποια προγράμματα από την cs2 σουίτα θέλεις μαζί με το κλειδί ενεργοποίησης του ή ακόμα όλη τη σουίτα cs2 (τα τρία discs και τα extras που είναι πάνω, πάνω). Προτείνω όμως να βάλεις μόνο το photoshop ή μόνο αυτά που χρειάζεται για να μη φορτώνεις άδικα τον δίσκο με άχρηστα προγράμματα.

https://helpx.adobe.com/creative-suite/kb/cs2-product-downloads.html?promoid=19SCDRQK

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Δεν βλέπω να έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών.  Πριν τις μνήμες θα συμβούλευα να εγκαταστήσεις έναν ssd πάνω. Εκεί θα δεις την διαφορά.
Τώρα τι παίζει με την εγγύηση:
Ο νόμος λέει ότι, αν το λαπτοπ έχει καπάκι ξεχωριστό από κάτω  που ανοίγει και έχει πρόσβαση στις μνήμες η/και στον δίσκο, μπορείς να τα αλλάξεις μόνος σου. Αν είναι "κλειστού" τύπου, πρέπει να το πας σε εξουσιοδοτημένο  service.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filip123go είπε

Πριν τις μνήμες θα συμβούλευα να εγκαταστήσεις έναν ssd πάνω. Εκεί θα δεις την διαφορά.

Γενικά στα windows, ναι, θα έχει διαφορά. Στο photoshop όμως θα έχει μικρή διαφορά γιατί θέλει μνήμη και με τα 4gb είναι οριακά καλά.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ποια έκδοση του ps του έβαλες; Έστησες όλη τη σουίτα ή μόνο το Photoshop; Μήπως έχωσες και καμία "κόρη" μαζί με το πρόγραμμα;
Εγώ έχω την cs6 και πάει μια χαρά σε c2d 2.8 με 4gb ram στο desktop με intel hd 4000 κάρτα γραφικών και σε laptop dell i5 με 4 gb ram και nvidia κάρτα γραφικών.

Τέλος, να επισημάνω ότι η adobe, λόγω προβλημάτων στο σύστημα activation που είχε στην cs2 έκδοση, αποφάσισε να την διαθέσει χωρίς κλειδώματα και προστασίες και μάλιστα να δώσει και το κλειδί για όλη τη σουίτα τους cs2. Παρακάτω δίνω το λινκ, απλά τσεκάρεις "I Agree", επιλέγεις English και κατεβάζεις όποιο ή όποια προγράμματα από την cs2 σουίτα θέλεις μαζί με το κλειδί ενεργοποίησης του ή ακόμα όλη τη σουίτα cs2 (τα τρία discs και τα extras που είναι πάνω, πάνω). Προτείνω όμως να βάλεις μόνο το photoshop ή μόνο αυτά που χρειάζεται για να μη φορτώνεις άδικα τον δίσκο με άχρηστα προγράμματα.

https://helpx.adobe.com/creative-suite/kb/cs2-product-downloads.html?promoid=19SCDRQK

Αυτό με την "κόρη" που λες δεν το αποκλείω, αν και του έκανα κι ένα έλεγχο μετά την εγκατάσταση και την "ενεργοποίηση".

Κάτι είχα ακούσει για free έκδοση ή κάτι τέτοιο αλλά δεν το πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει τέτοια προσφορά. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να βάλω την συγκεκριμενη έκδοση αφού θεωρείται ελαφρύτερη.

25 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν βλέπω να έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών.  Πριν τις μνήμες θα συμβούλευα να εγκαταστήσεις έναν ssd πάνω. Εκεί θα δεις την διαφορά.
Τώρα τι παίζει με την εγγύηση:
Ο νόμος λέει ότι, αν το λαπτοπ έχει καπάκι ξεχωριστό από κάτω  που ανοίγει και έχει πρόσβαση στις μνήμες η/και στον δίσκο, μπορείς να τα αλλάξεις μόνος σου. Αν είναι "κλειστού" τύπου, πρέπει να το πας σε εξουσιοδοτημένο  service.

Όχι, δεν έχει αυτόνομη κάρτα και δεν προβλέπεται να μπει SSD. Για μνήμη το σκεφτόμαστε αφού έχει καπάκι από κάτω και σίγουρα υπάρχει και ελεύθερη θέση.

Θα κάνω μια προσπάθεια με το link του @micos000 και βλέπουμε.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

H free έκδοση του Photoshop, για την ακρίβεια όλη η σουίτα, είναι η CS2.
Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να την βρεις πλέον.
Η μεγαλύτερη μερίδα του κοινού θα βολευόταν άνετα με την CS2...

Το Laptop δεν ενδείκνυται για επαγγελματική χρήση και το ξέρεις φαντάζομαι.
Αν μιλάμε για μικρο-επεξεργασίες κλπ. μια χαρά θα πάει και όπως αναφέρθηκε, σίγουρα θα δεις διαφορά με την προσθήκη ενός SSD.
Όχι μόνο στο PS αλλά παντού!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, XPHSTOS_ είπε

H free έκδοση του Photoshop, για την ακρίβεια όλη η σουίτα, είναι η CS2.
Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να την βρεις πλέον.

Έχω αναρτήσει λινκ στο ποστ μου για κατέβασμα από την adobe.

1 ώρα πριν, XPHSTOS_ είπε

Η μεγαλύτερη μερίδα του κοινού θα βολευόταν άνετα με την CS2...

Αν σου πω ότι δουλεύω το photoshop 7 (ναι, το 7, όχι το cs7) σε p4 με 1gb ram και πάει σφαίρα; Με καλύπτει πλήρως για ότι θέλω να κάνω. 100mb το installation, ενεργοποίηση με απλό κλειδί και χωρίς καμία από τις χαζομάρες της adobe όπου στήνει χίλιες δυο βλακείες με τις σουίτες της.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...