Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisdmg είπε

1. Ram, ssd, hdd, GPU που έχω προσθέσει είναι όλα συμβατά μεταξύ τους ή μπορεί να αντιμετωπίσω κάποιο θέμα σε σχέση συμβατότητας με τη μητρική;

2. Το τροφοδοτικό είναι αρκετά τα 750w?

3. Μετά από αυτά σου έχω άλλη μια ερώτηση σχετικά με την οθόνη 😜

Δεν θα έχεις κανένα θέμα. Τροφοδοτικό θα μπορούσες να πας και σε 650w καλύτερης ποιότητας και με 10 χρόνια εγγύηση, όχι ότι το ΤΧ είναι κακό.

Οθόνη μην αλλάξεις προς το παρόν γιατί για 2Κ/144Ηz χρειάζεσαι enthusiast κάρτα γραφικών (1080Τi και πάνω)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, chrisdmg είπε

Προς το παρόν με νοιάζει να κλείσω με τις επιλογές του hardware και να είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά που σας έχω ποστάρει είναι συμβατά μεταξύ τους και δεν κάνω καμία λαλακια και παραγγείλω ότι να’ναι απαρτια και δεν είναι συμβατά το ένα με το άλλο. Εδώ είναι που θέλω τα φώτα σας.

Επεξεργαστής

8700K + cooler = 444 + 50 = 494

2700X = 309 με αξιοπρεπεστατο τζαμπα cooler

Επιδοσεις παραπλησιες που δεν θα τις νιωσεις real life (σε προκαλω).

Επισης πας απο 6 σε 8 πυρηνες και απο 12 σε 16 threads.

+185 ευρώ κερδος

Μητρική

Βαζεις μητρικη για overclock ενω δεν κανεις overclock = 144

Ανετα πιανεις 4.2Ghz με 2700X στην B450 Tomahawk με PBO και PB2 χωρις να ασχοληθεις ποτε με OC γινεται αυτοματα = 111

+33 ευρώ

Σκληρός

Samsung NVMe 970 για λειτουργικο ή gaming? Καμια αισθητη διαφορα

Σαπιο WD HDD 1TB που βαζουν σε ολα τα budget builds? Αισθητη διαφορα

Samsung NVMe 250GB + WD HDD 1TB = 37 + 76 = 113

Crucial MX500 1TB M.2 = 150

-37 ευρώ με 1TB M.2 SSD 5 χρόνια εγγυηση χωρίς μουφες αργους μηχανικους δισκους να κανουν θόρυβο και να πιανουν χωρο.

Η διαφορά ειναι 1 ολοκληρο δευτερολεπτο:

Τροφοδοτικό

Με το seasonic wattage calculator υπολογισα οτι χρειαζεσαι 480W (2700X, GTX 1070 Ti, κτλ.) και βαζεις 750W λες και τρεχεις SLI.

Tο Corsair RM650x εχει 10 χρονια εγγυηση, 140mm fan, καλυτερο build quality, full modular (το αλλο ειναι semi-modular), 650W και κοστιζει 5 ευρω παραπανω.

-5 ευρώ

Build

~176 ευρώ φθηνότερο.

Αν πας σε 8700K πρεπει να παρεις επιπλεον καλο cooler και ακριβοτερη μητρικη. +200 ευρώ.

Για μενα προσωπικα ειναι τοσο χαζο οσο να πας απο GTX 1070 Ti (474) σε GTX 1080 (620).+146 ευρώ για +9%.

EDIT: Δες και αυτη την μητρικη με 6 ευρω παραπανω για να μην φαινεται ο εντονος μπλε M.2 μπαινει στην 2η προστατευτικη θηκη κατω απο την καρτα γραφικων.

Επεξ/σία από timcook
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, timcook είπε

Επεξεργαστής

8700K + cooler = 444 + 50 = 494

2700X = 309 με αξιοπρεπεστατο τζαμπα cooler

Επιδοσεις παραπλησιες που δεν θα τις νιωσεις real life (σε προκαλω).

Επισης πας απο 6 σε 8 πυρηνες και απο 12 σε 16 threads.

+185 ευρώ κερδος

Μητρική

Βαζεις μητρικη για overclock ενω δεν κανεις overclock = 144

Ανετα πιανεις 4.2Ghz με 2700X στην B450 Tomahawk με PBO και PB2 χωρις να ασχοληθεις ποτε με OC γινεται αυτοματα = 111

+33 ευρώ

Σκληρός

Samsung NVMe 970 για λειτουργικο ή gaming? Καμια αισθητη διαφορα

Σαπιο WD HDD 1TB που βαζουν σε ολα τα budget builds? Αισθητη διαφορα

Samsung NVMe 250GB + WD HDD 1TB = 37 + 76 = 113

Crucial MX500 1TB M.2 = 150

-37 ευρώ με 1TB M.2 SSD 5 χρόνια εγγυηση χωρίς μουφες αργους μηχανικους δισκους να κανουν θόρυβο και να πιανουν χωρο.

Η διαφορά ειναι 1 ολοκληρο δευτερολεπτο:

Τροφοδοτικό

Με το seasonic wattage calculator υπολογισα οτι χρειαζεσαι 480W (2700X, GTX 1070 Ti, κτλ.) και βαζεις 750W λες και τρεχεις SLI.

Tο Corsair RM650x εχει 10 χρονια εγγυηση, 140mm fan, καλυτερο build quality, full modular (το αλλο ειναι semi-modular), 650W και κοστιζει 5 ευρω παραπανω.

-5 ευρώ

Build

~176 ευρώ φθηνότερο.

Αν πας σε 8700K πρεπει να παρεις επιπλεον καλο cooler και ακριβοτερη μητρικη. +200 ευρώ.

Για μενα προσωπικα ειναι τοσο χαζο οσο να πας απο GTX 1070 Ti (474) σε GTX 1080 (620).+146 ευρώ για +9%.

EDIT: Δες και αυτη την μητρικη με 6 ευρω παραπανω για να μην φαινεται ο εντονος μπλε M.2 μπαινει στην 2η προστατευτικη θηκη κατω απο την καρτα γραφικων.

Κατ’αρχας είσαι απίστευτος και σε ευχαριστώ πολύ! 

Ειχα δει ότι όντως είχε ξεφύγει το σύστημα ανεξέλεγκτα στο κόστος και έψαχνα από που να κόψω πχ να παω σε απλή 1070 και όχι ti.

Το ποστ σου υπέρ αναλυτικό με στημένο σύστημα και τέρμα αξιόλογο βλέποντας όσα εγγραψες!!

Λοιπον σήμερα το απόγευμα που θα γυρίσω από τη δουλειά θα το τσεκάρω προσεκτικά βλέποντας τα κόστη και θα σε ενημερώσω πάλι!!

Στις 25/10/2018 στις 1:13 ΜΜ, chrisdmg είπε

Αυτή είναι η οθόνη που θα χρησιμοποιήσω όπως είχα πει

Επεξ/σία από chrisdmg
Δημοσ.

Πολύ καλή ανάλυση απο ΤιμΜαγειρα, αν και Gigabyte B450 δεν θα βάζα με 2700Χ ούτε με 12cm πάνω από τα VRM. Είναι κυριολεκτικά χάλια τα VRM/Thermals εκτός απο την τοπ Χ470.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chrisdmg είπε

Κατ’αρχας είσαι απίστευτος και σε ευχαριστώ πολύ! 

Ειχα δει ότι όντως είχε ξεφύγει το σύστημα ανεξέλεγκτα στο κόστος και έψαχνα από που να κόψω πχ να παω σε απλή 1070 και όχι ti.

Το ποστ σου υπέρ αναλυτικό με στημένο σύστημα και τέρμα αξιόλογο βλέποντας όσα εγγραψες!!

Λοιπον σήμερα το απόγευμα που θα γυρίσω από τη δουλειά θα το τσεκάρω προσεκτικά βλέποντας τα κόστη και θα σε ενημερώσω πάλι!!

Αυτή είναι η οθόνη που θα χρησιμοποιήσω όπως είχα πει

Δυο πραγματα θα αλλαζα παλι σε συναρτηση με την οθονη που ανεφερες ωστε να εχω την καλυτερη εμπειρια (οχι τα περρισοτερα frames) στην καλυτερη τιμη.

Δίσκος

θα αλλαζα τον δισκο σε Crucial MX500 500GB M.2 διοτι ειναι αρκετος για το λειτουργικο, extra apps, 4-5 AAA παιχνιδια (60-80GB το καθενα) και downloads.

Γενικα, οτι πρεπει για ενα μετριο game library και αν εχεις επιπλεον απαιτησεις απο την χρηση σου π.χ. θες 400GB για ταινιες 👀 τις βαζεις σε εξωτερικο, βρισκεις κανα δισκο παλιο ή αγοραζεις εναν καινουργιο αργοτερα. Δεν θα εδινα λεφτα για μηχανικο το 2019 εκτος αν το απαιτουσε η χρηση μου. Χρειαζεσαι παραπανω χωρο? Σε πειραζει αν παιζεις ενα game που δεν σε νοιαζει να το ξαναπαιξεις π.χ. DOOM και μετα να το διαγραφεις αντι να το εχεις εκει να καθεται? Χρειαζεσαι για καποιο αλλο λογο extra 100δες GB?

+68 ευρώ κερδος

Κάρτα Γραφικών

Η οθονη εχει Freesync που δεν το χρησιμοποιεις.

Σε οθονη 60hz γενικα δεν ειναι τοσο σημαντικο διοτι παιρνεις ενα 6πυρηνο για να μην πεφτεις ευκολα κατω απο 60 και την παλευεις με Vsync.

Σε ψηλά framerates π.χ. 100, 120 το tearing δεν ειναι τοσο αισθητο (π.χ. σπαει σε 2 μικρα tears αντι 1 μεγαλο) αλλα οταν κατεβαινει σε 50, 60, 70 φαινεται.

Ειναι χαζο να υποστηριζει καποιος οτι δεν το βλεπει αλλα πολλους δεν τους νοιαζει.

Με τις GTX 1070 Ti και RX Vega 56 επαναλαμβανεται το δίλημμα 8700K ή 2700X μονο που αυτην τη φορα η RX Vega 56 ειναι -8% χειροτερη και +11% ακριβότερη.

Δινεις παραπανω χρηματα και παιρνεις μια χειροτερη καρτα για να μπορεις να χρησιμοποιησεις το Freesync.

Το δικαιολογο διοτι για την καλυτερη εμπειρια πρεπει να εχεις μια μορφη adaptive sync αλλους οπως ειπα απλα δεν τους νοιαζει και πανε κατευθειαν στην καλυτερη/φθηνοτερη.

MSI GTX 1070 Ti 8GB Gaming = 474

Προσωπικα, θα πηγαινα σε Asus Radeon RX Vega 56 8GB Strix OC = 529

Το λεω απο εμπειρια που εχω σε 4K/60 οθονη με Freesync και RX 570 4GB (για DOTA 2 κυριως) αλλα θα ηθελα να ακουσω την γνωμη αλλων συμφορουμιτων.

-55 ευρώ

Build (2η προταση)

~189 ή 244 ευρώ φθηνότερο απ το αρχικό.

Επεξ/σία από timcook
Δημοσ.
Στις 25/10/2018 στις 1:13 ΜΜ, chrisdmg είπε

50 λεπτά πριν, timcook είπε

Δίσκος

θα αλλαζα τον δισκο σε Crucial MX500 500GB M.2 διοτι ειναι αρκετος για το λειτουργικο, extra apps, 4-5 AAA παιχνιδια (60-80GB το καθενα) και downloads.

Γενικα, οτι πρεπει για ενα μετριο game library και αν εχεις επιπλεον απαιτησεις απο την χρηση σου π.χ. θες 400GB για ταινιες 👀 τις βαζεις σε εξωτερικο, βρισκεις κανα δισκο παλιο ή αγοραζεις εναν καινουργιο αργοτερα. Δεν θα εδινα λεφτα για μηχανικο το 2019 εκτος αν το απαιτουσε η χρηση μου. Χρειαζεσαι παραπανω χωρο? Σε πειραζει αν παιζεις ενα game που δεν σε νοιαζει να το ξαναπαιξεις π.χ. DOOM και μετα να το διαγραφεις αντι να το εχεις εκει να καθεται? Χρειαζεσαι για καποιο αλλο λογο extra 100δες GB?

+68 ευρώ κερδος

Κάρτα Γραφικών

Η οθονη εχει Freesync που δεν το χρησιμοποιεις.

Σε οθονη 60hz γενικα δεν ειναι τοσο σημαντικο διοτι παιρνεις ενα 6πυρηνο για να μην πεφτεις ευκολα κατω απο 60 και την παλευεις με Vsync.

Σε ψηλά framerates π.χ. 100, 120 το tearing δεν ειναι τοσο αισθητο (π.χ. σπαει σε 2 μικρα tears αντι 1 μεγαλο) αλλα οταν κατεβαινει σε 50, 60, 70 φαινεται.

Ειναι χαζο να υποστηριζει καποιος οτι δεν το βλεπει αλλα πολλους δεν τους νοιαζει.

Με τις GTX 1070 Ti και RX Vega 56 επαναλαμβανεται το δίλημμα 8700K ή 2700X μονο που αυτην τη φορα η RX Vega 56 ειναι -8% χειροτερη και +11% ακριβότερη.

Δινεις παραπανω χρηματα και παιρνεις μια χειροτερη καρτα για να μπορεις να χρησιμοποιησεις το Freesync.

Το δικαιολογο διοτι για την καλυτερη εμπειρια πρεπει να εχεις μια μορφη adaptive sync αλλους οπως ειπα απλα δεν τους νοιαζει και πανε κατευθειαν στην καλυτερη/φθηνοτερη.

MSI GTX 1070 Ti 8GB Gaming = 474

Προσωπικα, θα πηγαινα σε Asus Radeon RX Vega 56 8GB Strix OC = 529

Το λεω απο εμπειρια που εχω σε 4K/60 οθονη με Freesync και RX 570 4GB (για DOTA 2 κυριως) αλλα θα ηθελα να ακουσω την γνωμη αλλων συμφορουμιτων.

-55 ευρώ

Όσο αφορά τον σκληρό έχεις απόλυτο δίκιο, δεν χρησιμοποιώ καθόλου χώρο στον υπολογιστή για τπτ εκτός από παιχνίδια γτ έχω ήδη 3 σκληρούς από 2 tb ο καθένας που έχω εκεί ότι θέλω από ταινίες σειρές, δουλειά , προσωπικά αρχεία. Όσο αφορά τα παιχνίδια είμαι της άποψης να παιζω ένα παιχνίδι κάθε φορά (εκτός από το world of tanks που το θέλω πάντα εγκατεστημένο 🤣🤣🤣 ) και μετά να το διαγράφω όποτε ναι ο 500gb ssd μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή.

Οσο αφορά οθόνη και κάρτα. Κάρτα γραφικών θέλω να κυμανθω σε 1070 8gb ή 1070ti 8gb και όχι κάτι διαφορετικό ή ακριβότερο. Οθόνη θα μπορούσα να πάρω κάποια άλλη καθώς αυτή δεν την έχω αγοράσει ακόμα απλά μου έχει αρέσει παρα παρα πολύ και την είχα για τη σίγουρη αγορά. Παρόλα αυτά έχεις δίκιο για το free sync και δεν το είχα παρατηρήσει. Γενικά έψαχνα μέχρι 350 ευρώ, οθόνη 27’’ για gaming στα 144 hz curved και ήταν η πιο όμορφη λύση για τα χρώματα που θα κυμανθω και στο κουτί μαύρο- κόκκινο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, chrisdmg είπε

Όσο αφορά τον σκληρό έχεις απόλυτο δίκιο, δεν χρησιμοποιώ καθόλου χώρο στον υπολογιστή για τπτ εκτός από παιχνίδια γτ έχω ήδη 3 σκληρούς από 2 tb ο καθένας που έχω εκεί ότι θέλω από ταινίες σειρές, δουλειά , προσωπικά αρχεία. Όσο αφορά τα παιχνίδια είμαι της άποψης να παιζω ένα παιχνίδι κάθε φορά (εκτός από το world of tanks που το θέλω πάντα εγκατεστημένο 🤣🤣🤣 ) και μετά να το διαγράφω όποτε ναι ο 500gb ssd μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή.

Οσο αφορά οθόνη και κάρτα. Κάρτα γραφικών θέλω να κυμανθω σε 1070 8gb ή 1070ti 8gb και όχι κάτι διαφορετικό ή ακριβότερο. Οθόνη θα μπορούσα να πάρω κάποια άλλη καθώς αυτή δεν την έχω αγοράσει ακόμα απλά μου έχει αρέσει παρα παρα πολύ και την είχα για τη σίγουρη αγορά. Παρόλα αυτά έχεις δίκιο για το free sync και δεν το είχα παρατηρήσει. Γενικά έψαχνα μέχρι 350 ευρώ, οθόνη 27’’ για gaming στα 144 hz curved και ήταν η πιο όμορφη λύση για τα χρώματα που θα κυμανθω και στο κουτί μαύρο- κόκκινο

GTX 1070 Ti με τις τιμες που παιζουν τωρα, δεν αξιζει αλλη περισσοτερο.

1080p σε 27" οθονη = 81 PPI

1080p σε 23.5" οθονη = 93 PPI: Samsung C24FG73

Δεν θα σου προτεινα χαμηλοτερο απο 100 για καθημερινη χρηση για υτο καλυτερα την Samsung.

Επισης, μην κοιτας τους χρωματικους συνδιασμους γιατι π.χ. τι θα συμβει οταν θα θες να αλλαξεις κατι?

Το πληκτρολογιο θα ειναι και αυτο μαυρο-κοκκινο?

Απο κοντα φαινονται εντυπωσιακα απο μονα τους χωρις συνδιασμους.

Επεξ/σία από timcook
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, timcook είπε

GTX 1070 Ti με τις τιμες που παιζουν τωρα, δεν αξιζει αλλη περισσοτερο.

1080p σε 27" οθονη = 81 PPI

1080p σε 23.5" οθονη = 93 PPI: Samsung C24FG73

Δεν θα σου προτεινα χαμηλοτερο απο 100 για καθημερινη χρηση για υτο καλυτερα την Samsung.

Επισης, μην κοιτας τους χρωματικους συνδιασμους γιατι π.χ. τι θα συμβει οταν θα θες να αλλαξεις κατι?

Το πληκτρολογιο θα ειναι και αυτο μαυρο-κοκκινο?

Απο κοντα φαινονται εντυπωσιακα απο μονα τους χωρις συνδιασμους.

Βασικά αυτό σκεφτόμουν σχετικά με τα χρώματα, δλδ έβλεπα για πληκτρολόγιο ποντίκι αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/15828305/MSI-Vigor-GK40.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/11945375/MSI-Clutch-GM40.html

Όσο αφορά την οθόνη, ειδα από κοντά την αντίστοιχη της samsung σε 27’’ αλλά με ενοχλούσε ιδιαίτερα το ποςο μπροστά έβγαιναν τα δυο ποδαράκια που στηρίζεται, αν δεις τη φωτό από το πλάι θα καταλάβεις τι εννοω

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chrisdmg είπε

Βασικά αυτό σκεφτόμουν σχετικά με τα χρώματα, δλδ έβλεπα για πληκτρολόγιο ποντίκι αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/15828305/MSI-Vigor-GK40.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/11945375/MSI-Clutch-GM40.html

Όσο αφορά την οθόνη, ειδα από κοντά την αντίστοιχη της samsung σε 27’’ αλλά με ενοχλούσε ιδιαίτερα το ποςο μπροστά έβγαιναν τα δυο ποδαράκια που στηρίζεται, αν δεις τη φωτό από το πλάι θα καταλάβεις τι εννοω

Διαφωνω με το πληκτρολογιο παρε ενα μηχανικο η διαφορα ειναι τεραστια.

Αυτο που πρεπει να βλεπεις τον δρακο της MSI παντου δεν το καταλαβαινω παντως.

Υποτιθεται πηρες αυτην την καρτα επειδη εχει απ τα καλυτερα συστηματα ψυξης.

Θελω να δω τι θα γινει αν ερθει ελαττωματική και πρεπει να την αλλαξεις, ποσο θα σου αρεσει ο δρακος μετα. 😂

Δηλαδη η οθονη δεν πειραζει αν δεν εχει VA panel?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, timcook είπε

Διαφωνω με το πληκτρολογιο παρε ενα μηχανικο η διαφορα ειναι τεραστια.

Αυτο που πρεπει να βλεπεις τον δρακο της MSI παντου δεν το καταλαβαινω παντως.

Υποτιθεται πηρες αυτην την καρτα επειδη εχει απ τα καλυτερα συστηματα ψυξης.

Θελω να δω τι θα γινει αν ερθει ελαττωματική και πρεπει να την αλλαξεις, ποσο θα σου αρεσει ο δρακος μετα. 😂

Δηλαδη η οθονη δεν πειραζει αν δεν εχει VA panel?

Δεν έχει να κάνει με τον δράκο της msi αντιθέτως μου φαίνεται too much για μένα να απλά μου αρέσει ο χρωματισμός και οι λειτουργίες επιλογής χρώματος στο πληκτρολόγιο. Όσο για μηχανικό ναι ξέρω είναι πολλά λεβελ πάνω αλλά κάνει απίστευτο θόρυβο στη πληκτρολόγηση και είναι ενοχλητικό(σε άλλους βέβαια αρέσει πολύ αυτό), για να παω σε μηχανικό με λιγότερο θόρυβο η τιμη ανεβαίνει παρα πολύ

Οσο για την κάρτα πραγματικά δεν την επέλεξα για την msi, από έρευνα εδώ μέσα είδα ότι η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι περισσότερο vfm  από τις άλλες

Για την οθόνη αυτό που έψαχνα είναι 27’’ 144hz curve(στα 350 ευρώ αλλιως ξεφεύγω πολύ στο σύνολο) και ναι προτιμώ va panel από tn, πιστεύω υπάρχει διαφορα και εφόσον θα ρίξω τόσα χρήματα για Πύργο θα ήθελα μια αξιοπρεπη οθόνη.

Επεξ/σία από chrisdmg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...