Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ολοκλήρωσα την επιλογή μου του Hardware για το gaming desktop που σκοπεύω να φτιάξω και θα ήθελα να μου πείτε αν αυτά που έχω επιλέξει ταιριάζουν μεταξύ τους και το ένα δεν αναιρεί το άλλο, κυρίως από την επιλογή μου στη μητρική. Να σας πω ότι δεν είμαι ειδικός απλά από αρκετό διάβασμα, ψάξιμο εδώ μέσα και ανάγνωσης αρκετών review κατέληξα να επιλέξω τα παρακάτω για το desktop. Παρ'όλα αυτά είμαι ανάμεσα σε δύο μητρικές που θα ήθελα την βοήθειά σας, όπως επίσης και στην επιλογή της gpu.

1. Κουτί Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass ή Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass δεν βρίσκω κάποια διαφορά

2. Motherboard Asrock Z370 Extreme4 ή MSI Z370 Sli Plus

3. CPU Intel Core i7-8700K Box

4. GPU MSI GeForce GTX1070 8GB Gaming X ή MSI GeForce GTX 1070 Ti 8GB Gaming

5. RAM G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

6. SSD Samsung 970 Evo NVMe M.2 250GB

7. HDD Western Digital Blue 3.5" 1TB (7200rpm)

8.Τροφοδοτικό Corsair TX-M Series TX750M είναι αρκετό ή απαιτείται μεγαλύτερο?

Κυρίως θα ήθελα να μου πείτε ποια motherboard από τις δύο είναι καλύτερη και πιο αποδοτική για αυτό το σύστημα και ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΣΤΟ HARDWARE ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ (εκτός οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι)

Επεξ/σία από chrisdmg
Δημοσ.

Γεια χαρά, ποια παιχνίδια θες να παίξεις και ποια η οθόνη σου (ανάλυση και Hz); 1070Ti είναι πολύ πιο συμφέρουσα αγορά από την απλή. To τροφοδοτικό είναι αρκετό. Ο Nvme κατά 99% δεν σου χρειάζεται οπότε καλύτερα κοίτα σε 500GB sata SSD crucial ή samsung. 

• Like 1
Δημοσ.

Από παιχνίδια όλους τους νέους τίτλους που κυκλοφορούν θα ήθελα να μπορει να τους σηκώσει χωρίς κανένα πρόβλημα

Για σκληρό δηλαδή ποιο μου προτείνεις? Από απόψη motherboard?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οθόνη που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτή MSI Optix MAG27C και δεν αποκλείεται αργότερα μέσα στον επόμενο χρόνο να την αναβαθμίσω εάν θελήσω κάτι ανώτερο σε 2Κ ή 4Κ, αλλά αυτή τη στιγμή μόνο για το desktop μπορώ να διαθέσω χρήματα

Επεξ/σία από chrisdmg
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chrisdmg είπε

Τότε κοιτάς για 1070ti για το monitor που έχεις τώρα, όπως σου έγραψε ο tanasen. Τίποτα λιγότερο.

Άν όμως έχεις σκοπό για 2k - 144hz οθόνη στο (σχετικά) άμεσο μέλλον, η 1080ti είναι η καλύτερη λύση για να παίζεις και να ευχαριστιέσαι. Βέβαια, ανεβαίνει αρκετά το κόστος - απλά στο γράφω να το έχεις στο μυαλό σου αν θελήσεις (και μπορέσεις) να δώσεις τόσα χρήματα σε οθόνη, τότε αντίστοιχα θα πας και σε κάρτα.

Δημοσ.

Aν σε καλύπτει μια χαρά είσαι. Θα πρότεινα όμως διαφορετική προσέγγιση εφόσον έχεις 144Hz monitor. Σε κάρτα γραφικών μια 1080Ti ή RTX2080 θα σε καλύψει για πολύ καιρό και σε cpu Ryzen 7 2700X αν δεν σε παίρνει χρηματικά να πας σε intel.

Αλλιώς η 1070Ti είναι η πιο συμφέρουσα αγορά αυτή τη στιγμή, αν και 144Hz δεν θα δεις, αλλά θα είσαι κοντά στα 100.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι με την 1070ti θα είμαι υπέρ ευχαριστημένος σε συνδυασμό με την οθόνη αυτή.

Είναι κάποιος που να έχει άποψη σχετικά με το ποιο κουτί να επιλέξω από τα δύο(ποιότητα κατασκευής κλπ) και ποια Motherboard από τις δύο που έγραψα είναι καλύτερη γενικά και ειδικά για το σύστημα που επέλεξα να χτίσω?

3 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Aν σε καλύπτει μια χαρά είσαι. Θα πρότεινα όμως διαφορετική προσέγγιση εφόσον έχεις 144Hz monitor. Σε κάρτα γραφικών μια 1080Ti ή RTX2080 θα σε καλύψει για πολύ καιρό και σε cpu Ryzen 7 2700X αν δεν σε παίρνει χρηματικά να πας σε intel.

Αλλιώς η 1070Ti είναι η πιο συμφέρουσα αγορά αυτή τη στιγμή, αν και 144Hz δεν θα δεις, αλλά θα είσαι κοντά στα 100.

Να σου πω την αλήθεια ήμουν σε πολύ ψάξιμο επί 3-4 μέρες για να πάω σε i7-8700k ή ryzen 7 2600X αλλά από διάφορα benchmarks που είδα έδειχναν πιο δυνατή την 8700k. Μόνο και μόνο γι'αυτό κατέληξα στην 8700κ και για κανένα άλλο λόγο

Επεξ/σία από chrisdmg
Δημοσ.

Απο VRM η Asrock είναι καλύτερη. Έχεις ξεχάσει να βάλεις CPU Cooler, τουλάχιστον άλλα ~50€. Είδα την τιμή της cpu και σκάλωσα για ... 8700K + Ζ370 + Cooler θες 650€, τον πήγαν 440€ τον i7 8700K τρομερή αύξηση. Άπλα 1070 και 1070 Ti στα 1080P καλύτερο VFM η 1070Ti σίγουρα.  Στα 1440P θα 'σαι GPU bound με αυτές οπότε θα μπορούσες να πας σε κάποιον Ryzen 7 2700X και να κόψεις λεφτά (2700X+B450 Tomahawk+Cooler ~460€) για να ανέβεις σε GPU.

Καλό build έχεις φτίαξει πάντως, αν και προσωπικά θα αγόραζα 2700Χ ή έστω 2600Χ (+b-die ή κάποιο CJR) και την RTX 2080 ή 1080Ti αν θα πήγαινα σύντομα σε 4Κ. Σε τέτοια ανάλυση είσαι GPU bound ούτως ή άλλως.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Απο VRM η Asrock είναι καλύτερη. Έχεις ξεχάσει να βάλεις CPU Cooler, τουλάχιστον άλλα ~50€. Είδα την τιμή της cpu και σκάλωσα για ... 8700K + Ζ370 + Cooler θες 650€, τον πήγαν 440€ τον i7 8700K τρομερή αύξηση. Άπλα 1070 και 1070 Ti στα 1080P καλύτερο VFM η 1070Ti σίγουρα.  Στα 1440P θα 'σαι GPU bound με αυτές οπότε θα μπορούσες να πας σε κάποιον Ryzen 7 2700X και να κόψεις λεφτά (2700X+B450 Tomahawk+Cooler ~460€) για να ανέβεις σε GPU.

Καλό build έχεις φτίαξει πάντως, αν και προσωπικά θα αγόραζα 2700Χ ή έστω 2600Χ (+b-die ή κάποιο CJR) και την RTX 2080 ή 1080Ti αν θα πήγαινα σύντομα σε 4Κ. Σε τέτοια ανάλυση είσαι GPU bound ούτως ή άλλως.

Έχεις δίκιο για το cooler, το ψάχνω τώρα, όντως η τιμή έχει ξεφύγει λίγο και θα δω τι θα το κάνω

Αρα απο τις μητρικές να επιλέξω την Asrock? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον 8700K η Asrock Z370 Extreme 4 είναι σοφή αγορά και σε καλή τιμή. Για Ryzen στα ~110€ υπάρχει η MSI B450 Tomahawk σαν VFM, μετά MSI X470 Gaming Pro/Plus ~140€ και MSI X470 Gaming Pro Carbon ή Asus Prime X470 Pro στα ~180€. Overclocking θα κάνεις ; αν ναι θες π.χ στα τέρματα όλα 4.9-5GHz 8700Κ ;

Επεξ/σία από 50EuroUser
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 50EuroUser είπε

Overclocking θα κάνεις ; αν ναι θες π.χ στα τέρματα όλα 4.9-5GHz 8700Κ ;

Όχι δεν θα επιχειρήσω να κάνω overclocking την 8700k και γι’αυτο δεν είχα δει για cpu cooler, αν παρόλα αυτά είναι απαραίτητο το cpu cooler τότε αν μπορείτε προτείνετε μου ένα σωστό cooler vfm για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και για το κουτί που έχω επιλέξει γιατί από όσο έψαξα παίζει ρόλο η ψύξη με το κουτί αν χωράει κτλπ.

Για Ryzen δεν το σκέφτομαι καθόλου προς το παρόν, συνεχίζω να το χτίζω με βάση την 8700k και αν δω ότι ξεφεύγει πάνω από όσα μπορώ να διαθέσω τότε θα σας ξανά ενοχλήσω.

Προς το παρόν με νοιάζει να κλείσω με τις επιλογές του hardware και να είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά που σας έχω ποστάρει είναι συμβατά μεταξύ τους και δεν κάνω καμία λαλακια και παραγγείλω ότι να’ναι απαρτια και δεν είναι συμβατά το ένα με το άλλο. Εδώ είναι που θέλω τα φώτα σας.

Αν είναι θα επιλέξω για μητρική της Asrock (αν και εγερνα περισσότερο προς την MSI Z370 SLI PLUS 🤣) και ελπίζω να με δικαιώσει.

Επεξ/σία από chrisdmg
Δημοσ.

Δεν έχει Cooler μέσα ο 8700Κ θα χρειαστείς ένα ούτως ή άλλως. Το P400/S χωράει μέχρι 160mm ύψος coolers. Άμα σκοπεύεις να κάνεις εντατικό Overclocking στο μέλλον η Asrock είναι κάπως καλύτερη αν όχι αγοράζεις κ την MSI no-problem. Υπόψιν οτι ο 8700Κ είναι "ζεστός" θα έβαζα τουλάχιστον μια Cryorig H7 ή κάτι καλύτερο εώς 160mm.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, 50EuroUser είπε

Δεν έχει Cooler μέσα ο 8700Κ θα χρειαστείς ένα ούτως ή άλλως. Το P400/S χωράει μέχρι 160mm ύψος coolers. Άμα σκοπεύεις να κάνεις εντατικό Overclocking στο μέλλον η Asrock είναι κάπως καλύτερη αν όχι αγοράζεις κ την MSI no-problem. Υπόψιν οτι ο 8700Κ είναι "ζεστός" θα έβαζα τουλάχιστον μια Cryorig H7 ή κάτι καλύτερο εώς 160mm.

Σ’ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες!

Τον Asrock θα πάρω μήπως και αργότερα μου έρθει η περιέργεια για overclocking

Την έχω προσθέσει και την ψύκτρα και είναι σε σχετικά καλή τιμη σε σχέση με κάτι άλλες που εβλεπα

1. Ram, ssd, hdd, GPU που έχω προσθέσει είναι όλα συμβατά μεταξύ τους ή μπορεί να αντιμετωπίσω κάποιο θέμα σε σχέση συμβατότητας με τη μητρική;

2. Το τροφοδοτικό είναι αρκετά τα 750w?

3. Μετά από αυτά σου έχω άλλη μια ερώτηση σχετικά με την οθόνη 😜

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...