Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν τις τελευταίες μέρες  έστησα 2 συστήματα για πελάτες βασισμένα σε Ryzen, είδα την δυναμική τους και γλυκάθηκα. 😍
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα σύστημα για ΜΕΝΑ όπου για πρώτη φορά στα σχεδόν 30 χρόνια που ασχολούμε (μην γελάτε κύριοι 🙄 ) θα αποκτήσω επεξεργαστή AMD.
Δεν θα χρησιμοποιήσω την φόρμα επειδή έχω ήδη κάμποσσα κομμάτια και φυσικά όλα θα τα στήσω εγώ.
Έχω ήδη στην κατοχή μου:
Board: Gigabyte B450 Aorus Pro
RAM: 1 x 8Gb Corsair Vengeance LPX 3000 (θα προτιμούσα κάτι σε 3200 αλλά δεν μου έκατσε)
SSD: Intel 600p series  256Gb PCIe NVMe
GPU: Gigabyte GTX1050 2Gb OC (με καλύπτει προς το παρόν)

Το πισί θα κάνει τα πάντα αλλά κυρίως δουλεύω με VMs όπου κάνω διάφορες δοκιμές, από παιχνίδια παίζω μόνο World of Warships (ΔΕΝ θα χρειαστεί να σηκώσει PUBG κλπ αν αναρωτιέστε) και δεν θα ασχοληθώ με OC.

Θα μπούν σίγουρα άλλα 8Gb RAM αλλά δεν καίγομαι άμεσα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Για ποσό 225 ευρώ που διαθέτω  (δεκάρα παραπάνω) τί να διαλέξω ;;;;

Ryzen 5 2600X ή Ryzen 7 1700Χ (& ψύκτρα)

ή

Ryzen 5 2600 ή Ryzen 5 1600Χ (& ψύκτρα) και με ότι περισσέψει να πάρω άλλα 8Gb RAM ;;;;;

Δεν με ενδιαφέρει και δεν μου χρειάζεται κάτι εξωφρενικά μεγάλο, οι ανάγκες μου είναι συγκεκριμένες οπότε σίγουρα οι 8c/16t του 1700Χ είναι 100% υπερβολή για μένα αλλά είναι σε φτιάχνει το άτιμο. 😅
Ryzen πρώτης γενιάς δηλαδή και θα μείνει και κάτι για παραπάνω μνήμη ή καλύτερα δεύτερης γενιάς ;;;;

:)

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, cabdik είπε

αν θες να κανεις ολοκληρωτικη ΑΛΛΑΓΗ, θα πρεπει να αλλαξεις και τον SSD....!!!! :D 

Τον συγκεκριμένο τον είχα πάρει από παλικάρι που χάριζε διάφορα σε διπλανό site και δεν τον δίνω. :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1700 8C/16T 3.0Ghz με τζαμπα ψυκτρα.

https://www.skroutz.gr/s/10627846/AMD-Ryzen-7-1700-Box.html

1700X +400Mhz -Ψυκτρα γιατι να το κανεις αυτο? Τετοια μητρικη και δεν κανεις OC?

Αν αποφασησεις στο μελλον ενα πραγμα αλλαζεις στο BIOS και πας απο 1700 σε 1800X.

Η ψυκτρα σηκωνει μεχρι 3.7/3.8Ghz ανετα.

ή

2600 και +8GB RAM.

1 ώρα πριν, dpolal είπε

Το πισί θα κάνει τα πάντα αλλά κυρίως δουλεύω με VMs όπου κάνω διάφορες δοκιμές,

Δοκιμες?

Επεξ/σία από timcook
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, timcook είπε

1700 8C/16T 3.0Ghz με τζαμπα ψυκτρα.

https://www.skroutz.gr/s/10627846/AMD-Ryzen-7-1700-Box.html

1700X +400Mhz -Ψυκτρα γιατι να το κανεις αυτο? Τετοια μητρικη και δεν κανεις OC?

Αν αποφασησεις στο μελλον ενα πραγμα αλλαζεις στο BIOS και πας απο 1700 σε 1800X.

Η ψυκτρα σηκωνει μεχρι 3.7/3.8Ghz ανετα.

ή

2600 και +8GB RAM.

Δοκιμες?

Γενικότερα έβαλα στην εξίσωση μόνο όσους δουλεύουν από τα 3200MHz και πάνω, για αυτό δεν υπολόγισα τον 1700. (χαζομάρα μου ;;; )

OC δεν θα κάνω επειδή αφενώς θεωρώ ότι δεν μου χρειάζεται προς το παρόν, αφετέρου δεν ξέρω πώς γίνεται σε AMD και το ψιλοφοβάμαι. (30 χρόνια Intel είπαμε 😅 )

Για τις δοκιμές σε vm...1 XP lite για teamviewer, 1 win 7 για δοκιμές χαζοεφαρμογών και μπόλικα linux distros επειδή μου αρέσει να ασχολούμαι και με δαύτο.
Στάνταρ στο πισί τρέχουν συνήθως 1 ή 2 vm παράλληλα. :)

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι φοβασε καλε μη παρει φωτια? :P

σ ενα απογευμα καθαρισες με το oc αμα το κανεις χοντρα χοντρα. ανεβαζεις ρευμα (αν η μητρικη εχει offset χρησιμοποιησε το) μεχρι το safe, αν δε σ αρεσει η θερμοκρασια κατεβαζεις. ανεβαζεις πολυ το core clock, οπου γινει ασταθες δοκιμασε λιγο πιο κατω. τεσταρε για σταθεροτητα και θερμοκρασιες και κατεβασε core αναλογα. απο κει και περα αμα ποτε σ κανει μπλε οθονη ριχνεις 100mhz και καθαρισες. ναι ξερω δεν ειναι το καλυτερο oc αλλα ειναι γρηγορο και σταθερο, οποτε σ καλυπτει ;)

εγω θα εβαζα 1700 με 8gb ραμ ακομα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Παντως εχω την αισθηση -γιατι δεν δουλευω VM- οτι χρειαζεσαι μνημη για αυτες τις χρησεις. τα 8........ χμμμ δεν νομιζω να εισαι ανετος. 

οποτε μαλλον θα ελεγα κι εγω 2600 + RAM....!!!! 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cabdik είπε

Παντως εχω την αισθηση -γιατι δεν δουλευω VM- οτι χρειαζεσαι μνημη για αυτες τις χρησεις. τα 8........ χμμμ δεν νομιζω να εισαι ανετος. 

οποτε μαλλον θα ελεγα κι εγω 2600 + RAM....!!!! 

Nαί, το ξέρω ότι με τα 8 δεν...
Και εγώ μάλλον προς τον 2600 καταλήγω. :)

• Like 1
Δημοσ.

ετσι κι αλλιως, λογικα θα εισαι πιο ανετος με ο,τι κι αν ειχες πριν...!!    12threads ειναι αυτα...!!!   και κανεις υπομονη μεχρι τον μαρτη απριλη για τον R7-3700.......😉

Δημοσ.

Οταν πηγα σε 16gb ram απορουσα πως τοσο καιρο αντεχα στα 8 (βεβαια επειδη δουλευω βαρια προγραμματα τα 16GB δεν ειναι διακοσμητικα)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cabdik είπε

... και κανεις υπομονη μεχρι τον μαρτη απριλη για τον R7-3700.......😉

i5 4590 me 12Gb ram είμαι τώρα.
Σίγουρα όποιον και αν επιλέξω θα είναι μάλλον πολύ καλύτερος από ότι είμαι τώρα. :D

Για 3rd Generation Ryzen έχω μια αμφιβολία σχετικά με την τιμή που θα κοστίζουν πάντως, αν εδραιωθεί για να καλά η AMD μέχρι τότε και δεν αντιμετωπίσει κάποια πολύ δυνατή απάντηση από την μπλέ δεν θα έχει λογο να τους δίνει κοψωχρονιά όπως έκανε με την πρώτη γενιά.
Πιστεύω και μακάρι να βγώ ψεύτης ότι οι τιμές τους θα πλησιάσουν επικίνδυνα την ιντέλα.

• Like 1
Δημοσ.

Στη σειρά 1 δεν θα πήγαινα σε X μοντέλο, στη σειρά 2 θα διάλεγα Χ ειδικά για σένα που δεν θα ασχοληθείς με OC. 

Για αυτά που γράφεις μάλλον 1700 nonX σου ταιριάζει.... 

Φυσικά άλλο ενα 8αρη μνήμης για να έχεις και dual channel  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...