voltmod Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Πέρυσι, η Samsung ανακοίνωσε τo Windows mixed reality headset με την ονομασία HMD Odyssey VR και ένα χρόνο μετά, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία παρουσιάζει την αναβαθμισμένη έκδοση του. Η νέα έκδοση έρχεται με κάποιες βελτιώσεις στο hardware, που έχουν στόχο να καταστήσουν την χρήση του περισσότερο άνετη. Η σπουδαιότερη βελτίωση αφορά στην οθόνη, η οποία κάνει χρήση μίας τεχνολογίας που ονομάζεται Anti-Screen Door Effect και «θολώνει τα εικονοστοιχεία» ώστε να μην είναι ευδιάκριτα. Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν κοιτάζουμε στις δύο οθόνες AMOLED των 3,5 ιντσών (1440 x 1600 dots) στο εσωτερικό ενός τέτοιου headset, ενδέχεται να μπορούμε να διακρίνουμε τα εικονοστοιχεία και αυτό ονομάζεται «screen-door effect». Αυτό το «pixelation» σε ορισμένα περιβάλλοντα, έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η χρήση των headsets του είδους λόγω ζαλάδας ή ναυτίας. Το νέο HMD Odyssey VR+ όμως διαθέτει στην οθόνη ένα πρόσθετο πλέγμα που «διαχέει το φως που εκπέμπει κάθε εικονοστοιχείο αναπαράγοντας την εικόνα σε περιοχές γύρω από κάθε εικονοστοιχείο». Η αναβαθμισμένη επίσης συσκευή διαθέτει μεγαλύτερα «eye boxes» -146mm- από το πρώτο μοντέλο και η μαλακή προστατευτική επένδυση είναι κατασκευασμένη τώρα από ένα anti-fog υλικό που αναπνέει για να μην «θαμπώνει» η οθόνη ή και τα οπτικά κοντά στα μάτια. Κατά τα άλλα, η συσκευή είναι όμοια με το πρωτότυπο Odyssey VR έχοντας built-in διπλά μικρόφωνα, σύστημα ήχου που έχει επιμεληθεί η AKG με surround sound 360-μοιρών και 110⁰ FoV (Field of View). Το νέο Samsung Odyssey VR+ κυκλοφορεί σε bundle με δύο motion controllers και για τη σύνδεση με το Windows PC υπάρχουν υποδοχές HDMI 2.0 και USB 3.0. Η τιμή του είναι $499,99 και διατίθεται μέσω των Microsoft Store και Samsung.com στις ΗΠΑ. To headset θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο σύντομα. Samsung Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
possiz Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Παιχνίδια έχει ή το παίρνεις και το βάζεις για να τρομάζεις κανένα? 2
tz_aristotelis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, possiz είπε Παιχνίδια έχει ή το παίρνεις και το βάζεις για να τρομάζεις κανένα? Τα VR ειναι στην εντατικη. Ο κοσμος δεν τα πολυπροτιμα. Αν δεν βγουν τιτλοι βαρβατοι μονο για VR θα αργοπεθαινουν οπως το 3D στις τηλεορασεις, Επισης πρεπει να γινουν λιγο πιο φορητα ευελικτα και πιο ελαφρια. Αρα το VR κατα την γνωμη μου ειναι ακομα γκατζετακι!!! 8 1
panosveto12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το VR θα γίνει mainstream όταν θα έχει κανονική ανάλυση επιπέδου 4Κ σε ταινίες και τσόντες . Με το πιξελιασμα δεν γ@μισε κανείς . Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από panosveto12 5
esertas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Την τιμή θα την βάζετε στην αρχή να μην συνεχίζουμε πιο κάτω. 😀 1
absoluteblade Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Παιδιά το θέμα είναι ότι δεν θα κυκλοφορήσει Ελλάδα, όπως δεν έχει κυκλοφορήσει και το προηγούμενο μοντέλο! Εγώ έχω το samsung odyssey headset και μου το έφεραν από Αμερική! Τώρα μπορείς να το πάρεις και από Amazon αλλά με το τελωνείο η τιμή ανεβαίνει! Το θέμα πάντως με το πιξέλιασμα στο υπάρχον μοντέλο είναι αμελητέο και φυσικά πολύ καλύτερο από τα άλλα headset και οι godrays σχεδόν μηδαμινές! 1 1
AtiX Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Κάτι νέο, βολικό και με περιεχόμενο θα μας ανακοινώσουν???
KnightRider Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Γιατί βγάζουν πάλι με 110⁰ FoV?? Aπορώ γιατί δεν βγάζουν με standard ~160⁰ FoV μπας και γίνει πραγματικό virtual reality ???
michael92 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Αν δεν πέσουν μερικά δισεκατομμύρια να φτιαχτούν σοβαροί τίτλοι και όχι τα indie garbage που μας σερβίρουν οι εταιρείες, τότε το VR δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον.
kotronas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Το καλό είναι ότι βλέποντας την συγκεκριμένη τεχνολογία κοιμάμαι ήσυχος και δεν έχω την αμφιβολία του MATRIX.
Retromaniac Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, KnightRider είπε Γιατί βγάζουν πάλι με 110⁰ FoV?? Aπορώ γιατί δεν βγάζουν με standard ~160⁰ FoV μπας και γίνει πραγματικό virtual reality ??? Γιατι δεν υπάρχει τρόπος ακόμη. Δεν ξέρω πολλά από τεχνολογία φακών αλλά κάτι έχω ακούσει ότι το κυνηγανε για 140.... Πάντως και τα 110 είναι απίστευτη εμπειρία. Έχει ο αδερφός μου του ps4 (δεν ξερω πόσα είναι) και αισθάνομαι ότι είμαι μέσα στον κόσμο. Μην κοιτάς τα ψεύτικα για κινητά τηλέφωνα. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από Retromaniac
vasilissss456 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Τα VR ειναι στην εντατικη. Ο κοσμος δεν τα πολυπροτιμα. Αν δεν βγουν τιτλοι βαρβατοι μονο για VR θα αργοπεθαινουν οπως το 3D στις τηλεορασεις, Επισης πρεπει να γινουν λιγο πιο φορητα ευελικτα και πιο ελαφρια. Αρα το VR κατα την γνωμη μου ειναι ακομα γκατζετακι!!! δεν τα διαλεγει πιστευω για θεμα κοστους παρε παραδειγμα το vive...
ktf Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 43 λεπτά πριν, vasilissss456 είπε δεν τα διαλεγει πιστευω για θεμα κοστους παρε παραδειγμα το vive... Προσωπικά είχα παραγγείλει το Occulus Rift από amazon και μου ήρθε αλλά ήταν ελαττωματικό και το επέστρεψα. Είχα την επιλογή για να μου στείλουν άλλο αλλά προτίμησα πιστωτικό, ο λόγος? Άπειρα καλώδια! Το γραφείο ήταν ένα μάτσο χάλια. 2 καλώδια για το rift, άλλα 2 για τους αισθητήρες, και τα καλώδια να κρέμονται από εδώ και από κει, + οι δύο μοχλοί. Γενικά δεν ήταν εμπειρία consumer product και δεν μπορείς να το αφήσεις μόνιμα δίπλα στο γραφείο σου όπως πχ τα ακουστικά σου. Ιδανικά θα πρέπει να ενσωματώσουν τους αισθητήρες στην μάσκα και να τα κάνουν όλα ασύρματα, χωρίς να αυξήσουν παραπάνω το βάρος.
absoluteblade Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 32 λεπτά πριν, ktf είπε Προσωπικά είχα παραγγείλει το Occulus Rift από amazon και μου ήρθε αλλά ήταν ελαττωματικό και το επέστρεψα. Είχα την επιλογή για να μου στείλουν άλλο αλλά προτίμησα πιστωτικό, ο λόγος? Άπειρα καλώδια! Το γραφείο ήταν ένα μάτσο χάλια. 2 καλώδια για το rift, άλλα 2 για τους αισθητήρες, και τα καλώδια να κρέμονται από εδώ και από κει, + οι δύο μοχλοί. Γενικά δεν ήταν εμπειρία consumer product και δεν μπορείς να το αφήσεις μόνιμα δίπλα στο γραφείο σου όπως πχ τα ακουστικά σου. Ιδανικά θα πρέπει να ενσωματώσουν τους αισθητήρες στην μάσκα και να τα κάνουν όλα ασύρματα, χωρίς να αυξήσουν παραπάνω το βάρος. Πάντως σε σχέση με αυτό το χαμό των καλωδίων που αναφέρεις, στα windows mixed reality headsets το έχουν περιορίσει αρκετά, αφού οι αισθητήρες είναι πλέον ενσωματωμένοι στο headset και υπάρχει μόνο ένα καλώδιο! Τώρα όσον αφορά το ασύρματο του θέματος, θα έρθει και αυτό, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μάλλον αρκετά....!
xenofonlive Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, absoluteblade είπε Πάντως σε σχέση με αυτό το χαμό των καλωδίων που αναφέρεις, στα windows mixed reality headsets το έχουν περιορίσει αρκετά, αφού οι αισθητήρες είναι πλέον ενσωματωμένοι στο headset και υπάρχει μόνο ένα καλώδιο! Τώρα όσον αφορά το ασύρματο του θέματος, θα έρθει και αυτό, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μάλλον αρκετά....! Στο Vive υπάρχει εδώ και καιρό ασύρματο σύστημα +400eyro!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα