Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι, 

Θα ήθελα να φτιάξω ένα καινούργιο σύστημα πιο σύγχρονο. Όχι πολύ ακριβό, για καθημερινή χρήση κυρίως. 

Ποσό που διαθέτουμε : 400-450

Χρήση υπολογιστή : Internet, LOL multimedia 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα βαρύ 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. 

Όχι έχω 24inches 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω μόνος 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 πιστεύω θα γίνει migrate στο καινούργιο σύστημα. Το έχω συνδεδεμένο με το Microsoft account μου

Έλεγα για ryzen, αλλά άμα έχετε όρεξη προτείνεται και Intel. Τώρα έχω ένα σύστημα 

Cpu: Intel i5 4690k 

Mb: Gigabyte g1 sniper

Ram: Gskill 8 gb ddr3

Psu: corsair 650 νομίζω 

Cpu cooler: Coolermaster nepton 240m

Ssd: Samsung 250g

Gpu: AMD rx560

Θα ήθελα να ρωτήσω το cpu cooler ταιριάζει σε ryzen σύστημα? 

Λέω να κρατήσω κουτί, cpu cooler, Psu,gpu, περιφερειακά. 

Εάν ξεχνάω κάτι πείτε μου. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Υπαρχει καποια εφαρμογη η παιχνιδι στα οποια δεν σε ικανοποιει το τωρινο συστημα σου? Νομιζω οτι για τα χρηματα που διαθετεις δε θα δεις καμια διαφορα στο καινουριο σε καθημερινη απλη χρηση οποτε δεν αξιζει να "αναβαθμισεις".

Καποια νηματα παρακατω υπαρχει μια συνθεση στα ιδια χρηματα αν θες να τη δεις.

• Like 1
Δημοσ.

Μάγκες (αφού αρχίσατε πολύ όμορφα, ελπίζω να τα βλέπουν αυτά οι moderator), 

Αμα δεν είχε πρόβλημα ο υπολογιστής δεν θα καθόμουν 4 το πρωί να πρήζω κάποιους από εσάς για βοήθεια. 

Οπότε συνοπτικά, εχθές μάλλον παρέδωσε πνεύμα η μητρική. Δεν έκανε ούτε post ούτε beep beep ούτε τίποτα. Τα υπόλοιπα parts δούλευαν κανονικά. Για cpu δε ξέρω.

Οπότε είπα να μην ασχοληθώ με την παλιά πλατφόρμα και να πάω σε κάτι πιο καινούριο πάντα οικονομικό, μιας για δουλειά έχω δυνατό μηχάνημα μέσω της δουλειάς μου. 

Αυτά τα λίγα.. εάν ψήνεστε να βοηθήσετε καλώς. Αλλιώς μπορείτε και να κάνετε delete το ποστ μου. 

Συγνώμη για τους άλλους που δεν μου έκαναν τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, escloco είπε

Μην αρπάζεσαι, με τις πληροφορίες που έδωσες αρχικά καλά σου έγραψαν τα παιδιά. Το σύστημα που έχεις κρατάει ακόμη, έγραψες καθυστερημένα για τη μητρική - άρα αλλάζει η ιστορία.

Συνεπώς, αφού θέλεις να αναβαθμίσεις και να πας σε σύγχρονη πλατφόρμα, αν τα 400-450€ είναι το μέγιστο ποσό που μπορείς να δώσεις, τότε μια χαρά σου αρκούν και σου περισσεύουν αυτά : https://postimg.cc/7b29y7Ht

Για τη nepton σε am4, είναι αυτό το kit : https://www.cmstore.eu/cooling/amd-am4-upgrade-kit-for-nepton-series-rl-am4b-neps-r1/

αλλά μη διαθέσιμο πια....

Δες και εδώ,αλλά δεν έχω ιδέα τι γίνεται με αυτό το κατάστημα:

https://www.abacus.cz/amd-am4-upgrade-kit-rl-am4b-neps-r1_d5088840.html?action=setcursetlng&lngid=1&curid=14&

Επεξ/σία από jeandoumpier
Δημοσ.

44 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε

Μην αρπάζεσαι, με τις πληροφορίες που έδωσες αρχικά καλά σου έγραψαν τα παιδιά. Το σύστημα που έχεις κρατάει ακόμη, έγραψες καθυστερημένα για τη μητρική - άρα αλλάζει η ιστορία.

Συνεπώς, αφού θέλεις να αναβαθμίσεις και να πας σε σύγχρονη πλατφόρμα, αν τα 400-450€ είναι το μέγιστο ποσό που μπορείς να δώσεις, τότε μια χαρά σου αρκούν και σου περισσεύουν αυτά : https://postimg.cc/7b29y7Ht

Απόκρυψη περιεχομένων

Για τη nepton σε am4, είναι αυτό το kit : https://www.cmstore.eu/cooling/amd-am4-upgrade-kit-for-nepton-series-rl-am4b-neps-r1/

αλλά μη διαθέσιμο πια....

Δες και εδώ,αλλά δεν έχω ιδέα τι γίνεται με αυτό το κατάστημα:

https://www.abacus.cz/amd-am4-upgrade-kit-rl-am4b-neps-r1_d5088840.html?action=setcursetlng&lngid=1&curid=14&

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια. 

Οπότε να πάω σε καινούργια ψύξη. Για να μην παιδεύομαι. 

Λέω για αέρα. Γιατί βαριέμαι να εγκαταστήσω πάλι υδροψυξη. 

Και να κατέβω στα 8 gb ram. Αλλά νομίζω δεν υπάρχουν σε 8 με τους ίδιους χρονισμούς. Σωστά? 

36 λεπτά πριν, timcook είπε
2 ώρες πριν, timcook είπε

https://www.skroutz.gr/s/12294349/Samsung-C24FG73.html

LOL σε 144hz/1080p με Freesync. 👀

Δεν παιζεις αλλα games?

Συγνώμη αλλά δεν έγραψα ότι έχω τέτοιο monitor πουθενά. Για αυτό δε απάντησα. Δε παίζω πολλά games. Δε υπάρχει πολύς χρόνος πια. Lol, pubg, fifa

Συγνώμη για τα σχόλια γενικά. Αλλά πρωί πρωί στη δουλειά και χωρίς να έχω και pcακι στο σπίτι. Νομίζω καταλαβαίνετε... 

Δημοσ.
5 minutes ago, escloco said:

Συγνώμη αλλά δεν έγραψα ότι έχω τέτοιο monitor πουθενά. Για αυτό δε απάντησα. Δε παίζω πολλά games. Δε υπάρχει πολύς χρόνος πια. Lol, pubg, fifa

Συγνώμη για τα σχόλια γενικά. Αλλά πρωί πρωί στη δουλειά και χωρίς να έχω και pcακι στο σπίτι. Νομίζω καταλαβαίνετε... 

εφόσον δεν ανέφερες αρχικά ότι η μητρική σου πήγε περίπατο, εν ολίγης το μόνο που χρειαζόσουν ήταν ένα μόνιτορ για να αναβάθμιση. γιατί το μηχανάκι σου από specs ήταν κομπλέ .

μετά κόντεψες να αρπαχτείς με εμάς χωρίς λόγο και "μπήκε" φως στο τούνελ στην πορεία

9 minutes ago, escloco said:

Οπότε να πάω σε καινούργια ψύξη. Για να μην παιδεύομαι. 

και με την στόκ να μείνεις του ryzen μια χαρά θα είσαι εφόσον δεν κλοκάρεις με πάθος

Δημοσ.

Και η stock ψύκτρα του 2600 θα σε καλύψει αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclock. Επίσης είναι κομπλέ η σύνθεση του jeandoupier παραπάνω, εγώ θα πρότεινα ίσως την πιο οικονομική B450 Mortar αν δε σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις παραπάνω από μία PCI-E θύρα.

Για τη RAM, και τα 8gb θα σε καλύψουν εκτός αν ανοίγεις καμιά 50αριά tabs ταυτόχρονα ενώ τρέχεις και άλλες εφαρμογές. Απλά με ενα 80άρι παίρνεις τα 8, με 140 τα 16 και έχεις και το dual channel. Αν θες 8 τώρα και αποφασίσεις για άλλα 8 αργότερα δε ξέρεις αν βρεις ακριβώς την ίδια RAM και σε τι τιμή.

Δημοσ.

21 λεπτά πριν, oceanborngr είπε

Και η stock ψύκτρα του 2600 θα σε καλύψει αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclock. Επίσης είναι κομπλέ η σύνθεση του jeandoupier παραπάνω, εγώ θα πρότεινα ίσως την πιο οικονομική B450 Mortar αν δε σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις παραπάνω από μία PCI-E θύρα.

Για τη RAM, και τα 8gb θα σε καλύψουν εκτός αν ανοίγεις καμιά 50αριά tabs ταυτόχρονα ενώ τρέχεις και άλλες εφαρμογές. Απλά με ενα 80άρι παίρνεις τα 8, με 140 τα 16 και έχεις και το dual channel. Αν θες 8 τώρα και αποφασίσεις για άλλα 8 αργότερα δε ξέρεις αν βρεις ακριβώς την ίδια RAM και σε τι τιμή.

Σας ευχαριστώ όλους. Λέω να πάω σε αυτά που είπες με 8 gb σε dual channel και μελλοντικά άλλες 2 8αρες...

Καποια μοντέλα ram που να έχουν καλή υποστήριξη με την μητρική? 

Δεν θα κλοκαρω πιο πάνω. Γιατί ψιλό βαριέμαι όπως είπα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...