Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, πρωτη φορα φτιαχνω PC μονος και με την βοηθεια καποιων φιλων, και εχω πονοκεφαλιασει προσπαθωντας να βρω μια οθονη αντιστοιχη του setup.

Το build θα ειναι αυτο με πιθανη αλλαγη RAM https://pcpartpicker.com/list/QMmGtg

Οι ερωτησεις μου ειναι οι παρακατω:

-IPS ή ΤΝ;

-75hz ή 144hz;

-Ειναι το freesync απαραιτητο;

-Οπωσδηποτε 1ms ή και 4-5ms ειναι οκ;

-Μεγαλυτερη σημασια εχουν τα hz ή τo ms;

-24'' ή 27'';

-1080p ή 1440p;

Αν παω σε IPS με freesync και 144hz η τιμη ξεφευγει, ενω αν παω απλως σε 144hz 1 ms χωρις freesync και IPS πανελ μπορει η τιμη να διαμορφωνεται χαμηλοτερα αλλα μηπως χανω σημαντικα features;

Αυτο που ζηταω απο το μονιτορ ειναι μια ευχαριστη εμπειρια στο ματι, ωραια και ελκυστικη εικονα με χρωματα και καλη αναλυση ειτε οσον αφορα σε καθημερινη απλη χρηση ειτε  σε regular gaming (offline kai online). Δεν ειμαι κανενας που κοιταει νουμερα και ψαχνει την λεπτομερια της λεπτομεριας αλλα θελω ενα monitor το οποιο θα ειναι αντιστοιχο της δυναμικης του pc που φτιαχνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινα απο ips, αναλυση και το μεγεθος καθοριζονται απο την αποσταση που θα μπει η οθονη απο το χρηστη... 60 με 75hz δεν εχουν μεγαλη διαφορα.. τα 144 είναι αλλη κατηγορια..τωρα για freesync δε ξερω πολλα, έχω την αισθηση οτι εξομαλυνει την κινηση αν τα frames που πιανει το pc στα games ειναι κατω απο το native refresh rate...(60/75/144..), δεν προσφερει κατι αν πιανεις 60 η 75 η 144fps σταθερα στα παιχνιδια που παιζεις...(και αφορα μονο τα games). Επισης 1/4/5 ms ειναι λεπτομερειες καλυτερα τσεκαρε απο reviews τις οθονες που σε ενδιαφερουν ποσο καλες ειναι στο κομματι της κινησης (ghosting,latency κλπ)

Επεξ/σία από cpgr
Δημοσ.

Μου εχουν πει να βαλω το freesync ψιλοαπαιτουμενο γιατι βοηθαει στο screen tearing. Απο κει και περα νομιζω κατεληξα στις 24'' και συνεπως και 1080p για να χω και το σωστο pixel density. Νομιζω μετα απο την τελευταια αναζητηση που εκανα το ερωτημα γυρναει στο εξης: IPS και 75hz ή VA και 144hz; Αν βεβαια λεω καμια μπουρδα ας με διορθωσει καποιος. Σ'αυτες τις 4 λοιπον ψιλοκαταληγω εκτος κι αν υπαρχει αλλη προταση:

1. LG 24MP59G-P

2. Acer Nitro VG240Y

3. AOC C24G1

4. Samsung C24FG73

Δημοσ.

Εγώ δουλεύω σε μια AOC 21.5 η οποία λειτουργεί κάθε μέρα τουλάχιστον 12 ώρες. Εδώ και 2 χρόνια δουλεύει ρολόι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cicano είπε

Εγώ δουλεύω σε μια AOC 21.5 η οποία λειτουργεί κάθε μέρα τουλάχιστον 12 ώρες. Εδώ και 2 χρόνια δουλεύει ρολόι.

Χαρακτηριστικα; Κατι σε 24 εχεις να προτεινεις;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/10/2018 στις 1:51 ΜΜ, AeDaeJohn είπε

Χαρακτηριστικα; Κατι σε 24 εχεις να προτεινεις;

δες τα μοντέλα της AOC και ότι ταιριάζει στο μπάτζετ σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...