Προς το περιεχόμενο

Windows απο e-bay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, μου ειχε γραψει ενας φιλος εδω σε ενα αλλο θεμα, οτι μπορω να παρω μεσω e-bay πολυ φθηνα original windows. Ηθελα να ρωτησω ποσο εγκυρο ειναι αυτο και γενικα πληροφοριες.

Δημοσ.

Μπορεις να μου δωσεις λεπτομεριες; Η και λινκ αν γινεται; Δεν καταλαβαινω, γιατι επιτρεπεται να παιρνεις απο e-bay τοσο φθηνα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλεις το κλειδί για εσένα και για οικιακή χρήση τότε μια χαρά είναι τα κλειδάκια αυτά. Αν το θέλεις για γραφείο/εταιρεία, τότε δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις γιατί για να είσαι νόμιμος θέλεις τιμολόγιο και αυτοί που πουλάνε αυτά τα κλειδιά δε δίνουν τιμολόγιο (ούτε καν απόδειξη).

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nikos150 είπε

Μπορεις να μου δωσεις λεπτομεριες; Η και λινκ αν γινεται; Δεν καταλαβαινω, γιατι επιτρεπεται να παιρνεις απο e-bay τοσο φθηνα;

γραψε στο ebay windows 10 pro key, δες να γραφει ΟΕΜ , οχι retail , να εχει καμποσες αξιολογησεις και αγορασε, κατα προτιμηση κατω απο 5 ευρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, splanis είπε

δες να γραφει ΟΕΜ , οχι retail

Γιατί όχι retail; Ίσα-ίσα, που τα retail κλειδιά δεν είναι δεσμευμένα σε hardware ενώ τα oem είναι.

6 ώρες πριν, Nikos150 είπε

Τι διαφορα εχει το OEM με το Retail, για home pc ειναι.

Η βασική διαφορά τους είναι αυτό που είπα παραπάνω, συν ότι τα oem κλειδιά δεν πωλούνται (κανονικά) στο λιανεμπόριο αλλά μόνο σε κατασκευαστές ολοκληρωμένων pc και laptop (ΟΕΜ=original equipment manufacturer).

https://fossbytes.com/what-is-oem-windows-vs-retail-windows/

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, splanis είπε

Το οεμ αν κάνεις φόρματ θα μείνει το κλειδί ενώ αν είχες retail θα πρέπει να ξαναγοραζεις. 

Τι λες τώρα!

Στα 8, 8.1, 10 το κλειδί αποθηκεύεται στο bios σε όποια έκδοση και αν είναι.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, micos000 είπε

Τι λες τώρα!

Τι; καλά δεν τα λέω; :P 

edit: νομιζω μονο τα οεμ, τεσπα

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομίζω οτι τα oem είναι μόνο για το pc που θα μπουν και τέλος, ενώ τα retail αν αλλάξεις pc μπορείς να τα ξαναβάλεις, αυτό θυμάμαι από παλιά που ήμουν σε κατάστημα (θα πάνε και 15 χρόνια)

Επεξ/σία από syban
Δημοσ.
2 ώρες πριν, splanis είπε

Το οεμ αν κάνεις φόρματ θα μείνει το κλειδί ενώ αν είχες retail θα πρέπει να ξαναγοραζεις. 

Στο ίδιο motherboard και 100 φορμάτ την ημέρα να κάνεις, κανένα πρόβλημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...