Προς το περιεχόμενο

Ryzen 7 2700X Thread

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια να ρωτησω κατι :)

1) χρειαζεται να ενεργοποιησω high speed ? η οταν θα κανω cpu overclock τοτε

2) memory try it ειναι safe ? επειδη δεν εχω κανει ποτε overclock στις μνημες σκεφτομαι να κανω  μεχρι να παρω αλλες μνημες η

πως μπορω να κανω manual oc ? default  ειναι στα 2133 14 14 14 35 (xmp δεν κανει τιποτα). Αν κ δεν εχω κατεβασει ακομα παιχνιδια  2700χ ειναι super overkill για 1060 6gb 1080p  απλα σκεφτομαι να κανω oc ετσι για το γαμ...το ρε παιδι μου :D.  Μητρικη ειναι x470 pro carbon, cpu 2700x, ram hyperx fury. Θα παρω και  ram καποια στιγμη !  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 λεπτά πριν, fox_fox είπε

Ρε παιδια να ρωτησω κατι :)

1) χρειαζεται να ενεργοποιησω high speed ? η οταν θα κανω cpu overclock τοτε

2) memory try it ειναι safe ? επειδη δεν εχω κανει ποτε overclock στις μνημες σκεφτομαι να κανω  μεχρι να παρω αλλες μνημες η

πως μπορω να κανω manual oc ? default  ειναι στα 2133 14 14 14 35 (xmp δεν κανει τιποτα). Αν κ δεν εχω κατεβασει ακομα παιχνιδια  2700χ ειναι super overkill για 1060 6gb 1080p  απλα σκεφτομαι να κανω oc ετσι για το γαμ...το ρε παιδι μου :D.  Μητρικη ειναι x470 pro carbon, cpu 2700x, ram hyperx fury. Θα παρω και  ram καποια στιγμη !  

Βάλε τάση στις μνήμες 1.35, 16-18-18 και ταχύτητα 2800 και ανέβαζε να δεις που θα πάνε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fox_fox είπε

2) memory try it ειναι safe ?

Μπορείς να δοκιμάσεις και το memory try it. Αυτό καρφώνει τη συχνότητα και τα primary timings και όλα τα υπόλοιπα τα ρυθμίζει αυτόματα η μητρική όπως θεωρεί σωστό. Για μένα είναι καλύτερο και από XMP (το οποίο είναι συνήθως για Intel και μερικά sub-timings είναι τελείως λάθος για Ryzen). Δοκίμασε από 2666 και πάνω και δες πόσο μπορείς να φτάσεις. Πάντα  με 1.35V.

Επεξ/σία από mpokwsths

19 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Μπορείς να δοκιμάσεις και το memory try it. Αυτό καρφώνει τη συχνότητα και τα primary timings και όλα τα υπόλοιπα τα ρυθμίζει αυτόματα η μητρική όπως θεωρεί σωστό. Για μένα είναι καλύτερο και από XMP (το οποίο είναι συνήθως για Intel και μερικά sub-timings είναι τελείως λάθος για Ryzen). Δοκίμασε από 2666 και πάνω και δες πόσο μπορείς να φτάσεις. Πάντα  με 1.35V.

σαν το χερι δεν ειναι τπτ :lol:

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μένα στα πρώτα agesa το memory try it έβαζε καλύτερες ρυθμίσεις/subtimings από το xmp που ήταν ότι να ναι. Μετά το διόρθωσαν και είναι περίπου τα ίδια πλέον. Αλλά το καλύτερο latency το έχεις με custom τα πάντα και τιμές από thaiphoon burner + DRAM calculator.

Επίσης έπεσα ~5 ms με τα νέα agesa που έχουν τις διορθώσεις για τα φαντασματάκια στα ίδια settings.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους εχοντες asus prime x470 pro νεο bios

4406

PRIME X470-PRO BIOS 4406
Update AGESA 0070 for the upcoming processors and improve some CPU compatibility.
ASUS strongly recommends that you update AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

λοιπον κατεβασα forza horizon 3  μετα απο 35 λεπτα gaming cpu  temperature max 50c  fan controls κτλπ default. Memory try it 2667  δοκιμασα  k ολλα οκ. Ανεβαινει κι αλλο νομιζω!

Στις 8/3/2019 στις 4:32 ΜΜ, akoinonitos είπε

ενα R20 με pbo και undervolt

1576969252_r20stock.png.10451137a959c5c6cb08a473da6f177b.png

Πόσο έχεις βάλει Undervolt; Πείραξες και το Soc Voltage; 

Εγώ είμαι περίπου στα 4150 με offset -0.10 και μνήμες 3466 (16-18-18-38)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Balerama είπε

Πόσο έχεις βάλει Undervolt; Πείραξες και το Soc Voltage; 

Εγώ είμαι περίπου στα 4150 με offset -0.10 και μνήμες 3466 (16-18-18-38)

0.0875v ,το sοc  το έχω με 1.025v 120% llc3, με -0.1v έχω αστάθεια λόγω ψηλού χρονισμου στις μνήμες.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Kαλησπερα παληκαρια,

Ειμαι με  το συστημα της υπογραφης μου και πραγματικα προσπαθω να βρω το καταλληλο performance με τον 2700χ. Ψυξη στοκ αλλα ειναι σε αμεσο πλανο αγορα καλης.

Πρωτη φορα με Asrock Και οι ρυθμισεις μου φαινονται αρκετα δυσνοητες για να επεμβω αρκετα. LLC δεν εχει ουτε blck. 

Παιζω κυριως με PBO/ XFR2 και χρονιζω τις μνημες  απο 3000 σε 3266-3333 16-18-18-36 . 

Καποια βοηθεια ευπροσδεκτη καθοτι ειμαι ενα κλικ απο πωληση και αγορας intel παλι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Kαλησπερα παληκαρια,

Ειμαι με  το συστημα της υπογραφης μου και πραγματικα προσπαθω να βρω το καταλληλο performance με τον 2700χ. Ψυξη στοκ αλλα ειναι σε αμεσο πλανο αγορα καλης.

Πρωτη φορα με Asrock Και οι ρυθμισεις μου φαινονται αρκετα δυσνοητες για να επεμβω αρκετα. LLC δεν εχει ουτε blck. 

Παιζω κυριως με PBO/ XFR2 και χρονιζω τις μνημες  απο 3000 σε 3266-3333 16-18-18-36 . 

Καποια βοηθεια ευπροσδεκτη καθοτι ειμαι ενα κλικ απο πωληση και αγορας intel παλι..

Ποια asrock έχεις? Γτ δεν Βλέπω υπογραφή από κινητο

Επεξ/σία από akoinonitos

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ποια asrock έχεις? Γτ δεν Βλέπω υπογραφή από κινητο

Δυστυχως την x470 Master Sli . 

Δωσε μας τα φωτα σου  :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...