Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dimitr-R1- είπε

Τον πήρα τηλέφωνο τώρα μου είπε ότι συνεχίζει να κάνει αυτό όταν βάζει το προφίλ δηλαδή στο restart ανάβει σβήνει 3 φορές που είπε και μετά τον πετάει αυτό με το f1 . Bios έχει το 4018 και το τελευταίο είναι το 4024. Λέει για update φοβάται μήπως κρασαρι γιατί του κάνει αυτά  τα κόλπα. Τι λες εσύ?

οταν οι μνημες ειναι defualt στα 2133Mhz δλδ του κανει καποιο προβλημα? Αν οχι πως να κρασαρει? ας κανει ενα clear cmos του λαχιστον στο bios που δεν υπαρχει θεμα να παθει κατι. Και μετα ας ξαναδοκιμασει να ενεργοποιησει το docp

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Bios έχω το 0804. Είδα εχτές βγήκε το Bios 1002 δεν το περνάω ακόμα. Το πρόγραμμα που βλέπω θερμοκρασία είναι το CAM της NZXT υδρόψυξης. Ποιο πρόγραμμα μου προτείνεις για να βλέπω σωστά;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BlackStone7 είπε

Bios έχω το 0804. Είδα εχτές βγήκε το Bios 1002 δεν το περνάω ακόμα. Το πρόγραμμα που βλέπω θερμοκρασία είναι το CAM της NZXT υδρόψυξης. Ποιο πρόγραμμα μου προτείνεις για να βλέπω σωστά;

αυτο  διαβαζει +10 βαθμους γτ το offset +10 ειναι για να λειτουργουν πιο νωρις οι ανεμιστηρες. Κατεβασε το hwinfo64. δλδ πριν που εβλεπες 70 βαθμους στην πραγματικοτητα ηταν 60

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αυτο  διαβαζει +10 βαθμους γτ το offset +10 ειναι για να λειτουργουν πιο νωρις οι ανεμιστηρες. Κατεβασε το hwinfo64. δλδ πριν που εβλεπες 70 βαθμους στην πραγματικοτητα ηταν 60

Σ'ευχαριστώ θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και θα επανέλθω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimitr-R1- είπε

Τον πήρα τηλέφωνο τώρα μου είπε ότι συνεχίζει να κάνει αυτό όταν βάζει το προφίλ δηλαδή στο restart ανάβει σβήνει 3 φορές που είπε και μετά τον πετάει αυτό με το f1 . Bios έχει το 4018 και το τελευταίο είναι το 4024. Λέει για update φοβάται μήπως κρασαρι γιατί του κάνει αυτά  τα κόλπα. Τι λες εσύ?

Μάλλον ένα από τα δύο DIMMs είναι προβληματικό. Δοκιμάστε 1 μόνο του κάθε φορά να βρείτε πιο είναι. Μου είχε τύχει και μένα με χαλασμένο DIMM να μην ανεβαίνει πάνω από 2133.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Μάλλον ένα από τα δύο DIMMs είναι προβληματικό. Δοκιμάστε 1 μόνο του κάθε φορά να βρείτε πιο είναι. Μου είχε τύχει και μένα με χαλασμένο DIMM να μην ανεβαίνει πάνω από 2133.

Το δοκιμάσαμε και χρονίζουν και τα δύο ντιμς ένα ένα ξεχωριστά στα 3200 χωρίς πρόβλημα και το δοκιμάσαμε με  1 ντιμ και στο 2 και στο 4 και πάλι δουλεύει δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα οι θήκες τις μητρικης . Τοτε τι ακριβώς παίζει και δεν χρονίζουν σε dual?

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

οταν οι μνημες ειναι defualt στα 2133Mhz δλδ του κανει καποιο προβλημα? Αν οχι πως να κρασαρει? ας κανει ενα clear cmos του λαχιστον στο bios που δεν υπαρχει θεμα να παθει κατι. Και μετα ας ξαναδοκιμασει να ενεργοποιησει το docp

Όχι δεν κρασαρει μόνο όταν βάζει docp και κάνει save  στο restart για να μπουταρει τότε το κάνει χωρίς docp ποτέ τιποτα αλλά 2133 1.2volts. δες και αυτό που απάντησα στον φίλο πάνω. Ίσως κάτι να καταλάβεις.

Δημοσ.

Το δοκιμάσαμε και χρονίζουν και τα δύο ντιμς ένα ένα ξεχωριστά στα 3200 χωρίς πρόβλημα και το δοκιμάσαμε με  1 ντιμ και στο 2 και στο 4 και πάλι δουλεύει δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα οι θήκες τις μητρικης . Τοτε τι ακριβώς παίζει και δεν χρονίζουν σε dual?

Όχι δεν κρασαρει μόνο όταν βάζει docp και κάνει save  στο restart για να μπουταρει τότε το κάνει χωρίς docp ποτέ τιποτα αλλά 2133 1.2volts. δες και αυτό που απάντησα στον φίλο πάνω. Ίσως κάτι να καταλάβεις.

να δοκιμασει και τα δυο στικακια μνημης μονα τους αν δουλευουν με docp ετσι ? CLEAR CMOS εκανε στο Bios ?

Δημοσ.

Το κάθε ένα μόνο του δουλεύει σε DOCP 3200 κανονικά δηλαδή; Μη τσεκάρεις μόνο να κάνει boot, τρέξε και κανένα memory test.

Αν το κάθε ένα μόνο του δουλεύει σε DOCP 3200 αλλά μαζί μόνο στα 2133, μάλλον έπεσες σε προβληματική μητρική ή προβληματικό CPU - δε σηκώνει σωστά dual channel. Αλλά προσωπικά πιστεύω είναι προβληματικό κάποιο από τα δύο DIMM, αν στρεσάρεις λίγο το κάθε DIMM μόνο του θα βρεις πιο έχει πρόβλημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

να δοκιμασει και τα δυο στικακια μνημης μονα τους αν δουλευουν με docp ετσι ? CLEAR CMOS εκανε στο Bios ?

Και τα δύο δουλεύουν μόνα τους και στις δύο θέσεις (2-4). Όχι δεν το κάναμε . Λες να στρώσει? Αν το κάνουμε και δεν τι περίπτωσεις υπάρχουν να είναι το πρόβλημα.

Το κάθε ένα μόνο του δουλεύει σε DOCP 3200 κανονικά δηλαδή; Μη τσεκάρεις μόνο να κάνει boot, τρέξε και κανένα memory test.

Αν το κάθε ένα μόνο του δουλεύει σε DOCP 3200 αλλά μαζί μόνο στα 2133, μάλλον έπεσες σε προβληματική μητρική ή προβληματικό CPU - δε σηκώνει σωστά dual channel. Αλλά προσωπικά πιστεύω είναι προβληματικό κάποιο από τα δύο DIMM, αν στρεσάρεις λίγο το κάθε DIMM μόνο του θα βρεις πιο έχει πρόβλημα.

Ναι το καθένα. Μην λες τέτοια θα πάθει εγκεφαλικό ο άλλος είναι και από διαφορετικά μαγαζιά άντε να βρεις άκρη.  Τεστ ποιο λες να τρέξει?

Ναι το καθένα. Μην λες τέτοια θα πάθει εγκεφαλικό ο άλλος είναι και από διαφορετικά μαγαζιά άντε να βρεις άκρη.  Τεστ ποιο λες να τρέξει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παρατήρησα το εξής με την C6H:

Με -0.075v offset το PE (Performance Enhance) Default, τα voltage έχουν ως εξής: min 1.28v - max 1.42v - SMU Power: 150W - Cinebench: 1813
Με -0.075v offset το PE 1, τα voltage έχουν ως εξής: min 1.22v - max 1.475v - SMU Power: 130W - Cinebench: 1750 (δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο αλλά ήταν κάτω απο 1800 σίγουρα)
Με -0.075v offset το PE 2, τα voltage έχουν ως εξής: min 1.33v - max 1.475v - SMU Power: 150W - Cinebench: 1813

Δεν ξέρω σε τι να τα μεταφράσω ακόμα αυτά, αλλά προς το παρόν φαίνεται το Default να δουλεύει πιο καλά απο PE 1 / PE 2. Τις θερμοκρασίες δεν τις πρόσεξα πολύ αλλά πάνω κάτω τα ίδια πρέπει να ήταν. 

Το βασικό πρόβλημα στο PE 1 φαίνεται να είναι ότι το offset δεν επηρεάζει το single core voltage, αλλά και ότι δίνει μικρότερα αποτελέσματα.
Το "πρόβλημα" στο PE default είναι ότι τα voltage φαίνεται να παίζει πολύ στα cores, αλλάζουν σε πολύ συχνά διαστήματα ενώ στα υπόλοιπα είναι σταθερά.

Θα δοκιμάσω και με μικρότερο offset να δω πως επηρεάζει το cinebench

edit: Με λιγότερο offset όπως ηταν ανεμενόμενο είχε χειρότερα νούμερα.

Ανέβασα το offset σε -0.1v, LLC 3, και τα νούμερα σταθεροποιήθηκαν αρκετά. min 1.3v - max 1.40v - SMU Power: 150W - Cinebench 1810
Τό ότι ρίχνει το max voltage είναι αρκετά ενδιαφέρον, και η θερμοκρασία είναι υπερβολικά καλύτερη, ως και 20c πιο cool. Βέβαια δεν ξέρω τι επίπτωση έχει το LLC σε Full load.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις τώρα χρονισε στα 3200 dual .. και τις δύο μαζι δηλαδή.δυο φορές το αλλάξαμε το προφίλ από κανονικό σε   docp μετά πάλι κανονικο και πάλι  docp δηλαδή και έπαιξε στα 3200dual.  Θα κάνουμε τεστακια θα αλλαγή τα dimms στις θέσεις να δούμε τι αν το ξανακάνει. 

Δεν μπορώ να καταλάβω πως παιξαν σήμερα αφού παιξαν σε single. Το χειρότερο είναι ότι είμαστε στο χωριό και το pc το έχω στην πόλη το ίδιο και ο αλλος με τις tridentz 3200 16   αλλιώς θα είχαμε επιλογες

Επεξ/σία από Dimitr-R1-
  • Like 1
Δημοσ.

CineBench R15

Πριν Auto και μετά precision boost overdrive enable /scalar x10 και vcore offset -0.075v

Πριν
Multi Core: 1717 (62.C)
Single Core: 167 (50.C)
MP Ratio: 10.30 x

Μετά
Multi Core: 1762 (68.C)
Single Core: 172 (55.C)
MP Ratio: 10.25 x

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, BlackStone7 είπε

CineBench R15

Πριν Auto και μετά precision boost overdrive enable /scalar x10 και vcore offset -0.075v

Πριν
Multi Core: 1717 (62.C)
Single Core: 167 (50.C)
MP Ratio: 10.30 x

Μετά
Multi Core: 1762 (68.C)
Single Core: 172 (55.C)
MP Ratio: 10.25 x

μηπως 58 και οχι 68?

παντως ειναι λιγο χαμηλα τα σκορ σου και στις δυο περιπτωσεις

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BlackStone7 είπε

'Όχι σωστά τα έγραψα.

η θερμοκρασιες αυτες ειναι με τους +10 βαθμους η οχι ,αν οχι μαλλον δουλευουν πολυ χαμηλα οι ανεμιστηρες σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...