Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στα δίκτυα 4G και 5G που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong και συμμετείχαν πολλές εταιρείες και κατασκευαστές από την βιομηχανία των smartphones και των υποδομών τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ο Carl Pei, co-founder της OnePlus δήλωσε ότι η εταιρεία του πρόκειται να είναι από τις πρώτες στον κόσμο που θα λανσάρουν μία 5G-enabled ναυαρχίδα.

Από την σκηνή του συνέδριου, και πριν τον συντροφεύσει ο Carl Pei της OnePlus, ο Πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δύο ναυαρχίδες 5G πρόκειται να λανσαριστούν μέσα στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς, και θα βασίζονται στο modem της εταιρείας Snapdragon X50  σε συνδυασμό με το άρθρωμα κεραίας mmWave QTM052.

5G_1.jpg.0a4b01f195612df265486ce8f109b491.jpg

Εκτός από την OnePlus, πολλοί ακόμα κατασκευαστές smartphones και άλλων φορητών συσκευών ή πάροχοι και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν την δέσμευση τους στη τεχνολογία 5G και την υποστήριξη τους στην Qualcomm και στην οικογένεια Snapdragon X50 5G NR.

Τα μεγαλύτερα ονόματα που απουσιάζουν από την λίστα όπως μπορείτε να δείτε είναι οι Huawei και Samsung που έχουν όμως τα δικά τους σχέδια και γραμμές παραγωγής. Από την λίστα επίσης απουσιάζει η Apple, αφού όπως είναι γνωστό βρίσκεται στα… δικαστήρια με την Qualcomm και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει δική της λύση 5G ή σε συνεργασία με την Intel.

GSMArena

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Ευγε στην oneplus,αλλα και που θα το βγάλει δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άμεσα γι'αυτό και δεν βιάζονται οι υπόλοιποι.ακομα δεν υπάρχει υποδομή.

• Like 2
Δημοσ.

Όποιος γνωρίζει τι μπορεί να κάνει το δίκτυο 5g και τι επιπτώσεις έχει δεν νομίζω να το ήθελαν όλοι στο σπίτι τους 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lenovo2014 είπε

Όποιος γνωρίζει τι μπορεί να κάνει το δίκτυο 5g και τι επιπτώσεις έχει δεν νομίζω να το ήθελαν όλοι στο σπίτι παιδί 

Γίνε λίγο ποίο σαφής γιατί είμαι παιδί του 80' και δεν...η δώσε ένα λινκ να διαβάσω.

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, lenovo2014 είπε

Όποιος γνωρίζει τι μπορεί να κάνει το δίκτυο 5g και τι επιπτώσεις έχει δεν νομίζω να το ήθελαν όλοι στο σπίτι τους 

What about 5G and mmWave?

There is no compelling evidence linking cellular networks cancer, but what about upcoming 5G technologies. Most of these frequencies occupy existing low frequency and Wi-Fi bands, so there aren’t really any new risks. Higher frequency mmWave technologies still don’t reach close to ionizing wavelengths and the technology actually extends further away from the maximum human RF absorption frequency of about 70MHz.

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Xiaomi Mi 8 είπε

Γίνε λίγο ποίο σαφής γιατί είμαι παιδί του 80' και δεν...η δώσε ένα λινκ να διαβάσω.

Στις κεραίες κινητής που υπάρχουν σήμερα βάλε άλλες τόσες και παραπάνω για να παίξει το 5g. Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Xiaomi Mi 8 είπε

έχεις φάει τσέρνομπιλ εσυ, το 5g ουτε που θα σε γαργαλήσει... :P

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Istros είπε

What about 5G and mmWave?

There is no compelling evidence linking cellular networks cancer, but what about upcoming 5G technologies. Most of these frequencies occupy existing low frequency and Wi-Fi bands, so there aren’t really any new risks. Higher frequency mmWave technologies still don’t reach close to ionizing wavelengths and the technology actually extends further away from the maximum human RF absorption frequency of about 70MHz.

Κάτι τέτοια παρόμοια έλεγαν όταν είχαν πρώτο βγει και τα τσιγάρα! Είχαν μάλιστα τεράστιες διαφημιστικές ταμπέλες με γιατρούς να τα καπνίζουν γιατί έκανε καλό λέει και στο στρες!

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Xiaomi Mi 8 είπε

Δεν είσαι κανένα παιδάκι να σε πάρω από το χέρι και να σε δείξω τι κάνει ένα δίκτυο. Ψάξε και διάβασε δες βιντεάκι και θα μάθεις τι κάνει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι πιστεύουν οτι η ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας δεν βλάπτει, ας μας εξηγήσουν το καινούριο νομοσχέδιο που ξηλώνουν τις κεραίες κινητής αν είναι πιο κοντά απο 300 μέτρα απο σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κτλ...

https://www.in.gr/2018/10/23/greece/erxetai-ksiloma-gia-tis-tilefonikes-keraies/

Επεξ/σία από kavouras
Δημοσ.

Ολο το κοινο του Λιακο εδω μαζευτηκε...

Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

όποιος αντέχει....

Σε ευχαριστω για αυτο... Μου εφτιαξε τα επομενα 666 χρονια!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, kavouras είπε

Όσοι πιστεύουν οτι η ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας δεν βλάπτει, ας μας εξηγήσουν το καινούριο νομοσχέδιο που ξηλώνουν τις κεραίες κινητής αν είναι πιο κοντά απο 300 μέτρα απο σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κτλ...

https://www.in.gr/2018/10/23/greece/erxetai-ksiloma-gia-tis-tilefonikes-keraies/

Αν διαβάσεις το νομοσχέδιο θα δεις ότι δεν λέει για απαγόρευση, ξήλωμα κεραιών. Λέει ότι μέχρι 300μ από σχολεία τα όρια ακτινοβολίας είναι πιο αυστηρά (στο 0.6 των συνηθισμένων). Απαγορεύεται πάνω σε σχολεία. Ότι ισχύει δηλαδή εδώ και 12 χρόνια. 

http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=996

https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Antena/index.html#23

Επίσης, αν κάποιος έχει να πει κάτι σημαντικό, τώρα είναι η ώρα στην δημόσια διαβούλευση για το 5G  

https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0918.html

Στο θέμα μας. Το 5G θα είναι άχρηστο για πολλά χρόνια στις συσκευές μας. Υπάρχει βέβαια η ανάγκη για κράχτες ώστε να αλλάζουμε συχνά συσκευές, όμως ουσιαστική ανάγκη δεν υπάρχει στα κινητά. 

Επεξ/σία από kifinas
  • Like 1
Δημοσ.

Όσοι γράφετε για ακτινοβολίες, να φανταστώ δεν ανεβαίνετε σε αεροπλάνα. Η ακτινοβολία που τρώτε μέχρι να πάτε στην Αγγλία πχ, είναι πολλαπλάσια από αυτήν που εκπέμπει η κεραία αν ήταν ακριβώς πάνω από το σπίτι σας. Αλλά ναι. Ακτινοβολία από κεραίες = κακό. Και μετά απορούμε πώς βγαίνει ο Σώρρας. 

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...