Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 18/01/2019 at 16:57, filipN said:

- Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα στο τμήμα της Πετρούπολης  που κατοικώ εγώ, αλλά δεν το διατύπωσα πριν σωστά. Για περισσότερα από 10-12 χρόνια και πριν έλθει το VDSL (που και αυτό έχει προβλήματα για τον ίδιο λόγο) στο ΚΑΦΑΟ που είχα συνδεθεί η ταχύτητα ήταν 24576. Στα 100 μέτρα μετά από 12000-17000 (στις καλύτερες εποχές) με το modem/router του ΟΤΕ. Όλοι οι τεχνικοί του ΟΤΕ ήξεραν και μας το έλεγαν, πως αν θέλουμε καλύτερες ταχύτητες πρέπει να γίνει αλλαγή του κεντρικού καλωδίου, αλλά δεν έπαιρναν έγκριση.
- Αυτοί που είχαν σπίτι σε διπλάσια απόσταση από το αστικό κέντρο αλλά σε αντίθετη πλευρά από εμένα, είχαν από την πρώτη στιγμή που δόθηκαν συνδέσεις ADSL την ίδια ή συχνά υψηλότερη ταχύτητα, και πολύ υψηλότερη τώρα λόγω KV.
- Σίγουρα για εμάς η μόνη λύση είναι το FTTH, αλλά αν έρθει όπως ήρθε το ADSL2+ και το VDSL μέσω ΑΚ (ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με άλλες περιοχές), τότε θα περιμένουμε αρκετά χρόνια.

δεν ειναι μονο στην πετρουπολη.γενικα μην περιμενει κανεις οτι θα αλλαχτουν κεντρικα.απλα ολοι αυτοι που δεν παιρνουν απο kv vdsl αλλα απο το αστικο κεντρο απλα θα περιμενουν υποχρεωτικα Fttc.

• Thanks 1
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έβαλα Forthnet μου κάνανε την ενεργοποίηση σε 5 μέρες απο τον Οτε Πήρα αναγκαστικα γραμμή του ΟΤΕ 2 μήνες για να πάω σε άλλη εταιρία μιας και στην Wind για νέα γραμμή περίμενα 3μήνες λόγο δικτύου. https://ibb.co/nk6nv62  Είναι καλά οι μετρήσεις? Ο τεχνικός μου είπε κλειδώνει στα 13up και κοντά στο 1Up  εγώ με Speedtest βλέπω 7 με το ζόρι πάντως, απο ms απο cmd μου βγάζει 17 ping στα games θα φανεί 😂

Δημοσ.
47 minutes ago, nightwalker1990 said:

Έβαλα Forthnet μου κάνανε την ενεργοποίηση σε 5 μέρες απο τον Οτε Πήρα αναγκαστικα γραμμή του ΟΤΕ 2 μήνες για να πάω σε άλλη εταιρία μιας και στην Wind για νέα γραμμή περίμενα 3μήνες λόγο δικτύου. https://ibb.co/nk6nv62  Είναι καλά οι μετρήσεις? Ο τεχνικός μου είπε κλειδώνει στα 13up και κοντά στο 1Up  εγώ με Speedtest βλέπω 7 με το ζόρι πάντως, απο ms απο cmd μου βγάζει 17 ping στα games θα φανεί 😂

10 mbit για 24 attenuation ειναι λιγο  χαμηλα.εχεις φιλτρα στα τηλεφωνα και στο συναγερμο?επισης μετα απο Reboot τι margin εχεις στο downstream?

γιατι αν εισαι 11 ειναι πολυ οποτε ζητα 9 που ειναι το χαμηλοτερο snr margin που δινει ο οτε.

Δημοσ.
39 minutes ago, poulinos said:

10 mbit για 24 attenuation ειναι λιγο  χαμηλα.εχεις φιλτρα στα τηλεφωνα και στο συναγερμο?επισης μετα απο Reboot τι margin εχεις στο downstream?

γιατι αν εισαι 11 ειναι πολυ οποτε ζητα 9 που ειναι το χαμηλοτερο snr margin που δινει ο οτε.

δεν έχω συνδεδεμένο τηλ μόνο το φίλτρο απευθείας στο router, και reboot που έκανα πάλι το ίδιο μου βγάζει. 

Δημοσ.
3 minutes ago, nightwalker1990 said:

δεν έχω συνδεδεμένο τηλ μόνο το φίλτρο απευθείας στο router, και reboot που έκανα πάλι το ίδιο μου βγάζει. 

τι εννοεις το φιλτρο στο ρουτερ?τιποτα δεν θα  βαλεις αν εχεις μονο το ρουτερ.ουτε σπλιττερ ουτε τιποτα.απλα το ρουτερ στον τοιχο.αν και μετα ειναι 11 παρε τον οτε και ζητα 9 αρι profile>κανα Mbit Θα κερδισεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

τι εννοεις το φιλτρο στο ρουτερ?τιποτα δεν θα  βαλεις αν εχεις μονο το ρουτερ.ουτε σπλιττερ ουτε τιποτα.απλα το ρουτερ στον τοιχο.αν και μετα ειναι 11 παρε τον οτε και ζητα 9 αρι profile>κανα Mbit Θα κερδισεις.

forthnet έχω,  καλώδιο πάει στο φίλτρο και απευθείας στο ρουτερ, εσύ λες να συνδέσω το ρούτερ στην πρίζα του τηλ σωστά?

Δεν άλλαξε κάτι πάντως αφού έκανα ότι είπες θα πάρω τήλ 😎

Δημοσ.
7 minutes ago, nightwalker1990 said:

forthnet έχω,  καλώδιο πάει στο φίλτρο και απευθείας στο ρουτερ, εσύ λες να συνδέσω το ρούτερ στην πρίζα του τηλ σωστά?

Δεν άλλαξε κάτι πάντως αφού έκανα ότι είπες θα πάρω τήλ 😎

απευθειας το ρουτερ στον τοιχο.παρε την Forthnet και ζητα 6 margin για να παρεις τα μεγιστα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εδώ και δέκα μέρες η γραμμή είναι ένα αισχος. Ενώ μέχρι πρόσφατα συγχρονιζα αρκετά καλά στα 16-19 mbps τώρα βρέθηκα στον πάτο κ έχω 2-8 Mbps χώρις να πειράξω κάτι. Είμαι στη Νόβα και η εικόνα είναι αυτή. Πριν είκοσι λεπτά είχα επανεκκίνησει το ρούτερ. 

Screenshot_2019-04-13-10-53-36.png

Δημοσ.
10 ώρες πριν, moumos είπε

Εδώ και δέκα μέρες η γραμμή είναι ένα αισχος. Ενώ μέχρι πρόσφατα συγχρονιζα αρκετά καλά στα 16-19 mbps τώρα βρέθηκα στον πάτο κ έχω 2-8 Mbps χώρις να πειράξω κάτι. Είμαι στη Νόβα και η εικόνα είναι αυτή. Πριν είκοσι λεπτά είχα επανεκκίνησει το ρούτερ. 

Στα στοιχεία φαίνεται οτι συγχρονιζεις στα 12 και οτι το max που πιανει η γραμμή σου ειναι 15

Επισης σε 20 λεπτα 65000 up errors δεν ειναι φυσιολογικό. 

Μήπως τις τελευταίες 10 ημέρες έκανες κάποια αλλαγή στα καλώδια σου; Μήπως κάποιος γείτονας έκανε στις δικές του και επεσε σκάλισμα στον κατανεμητη; 

Επισης για 20 λεπτα βλέπω οτι εχεις αρκετό (αναλογικά) upload. Μήπως κάνεις αλογιστο torrenting;

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα άλλαξα πρίζα στο ρούτερ κ το έβαλα σε ένα δωμάτιο. Η εικόνα μέ τα σφάλματα διορθώθηκε κ σχεδόν εξαφανίστηκαν. Ωστόσο η ταχύτητα πήγε ακόμα παρακάτω. Ειλικρινά εχω πελαγωσει... 

Screenshot_2019-04-14-12-51-39.png

Δημοσ.
On 13/04/2019 at 10:57, moumos said:

Screenshot_2019-04-13-10-53-36.png

παρε τηλεφωνο και ζητα να σου βγαλουν το Profile και να σε γυρισουν σε 6 margin.για καποιο λογο δεν ειναι το default.εκτος αν ειχες πολλες αποσυνδεσεις οποτε και αλλαχτηκε αυτοματα. το παραξενο ειναι οτι στην μια εικονα εχεις margin 13 και στην αλλη Margin 8 και δεν ξερω τι profile φορας.επισης αν μπορεις δοκιμασε στην κεντρικη πριζα αφου την ανοιξεις και αποσυνδεσεις ολα τα αλλα καλωδια που πηγαινουν στα αλλα πριζακια.ουτε φιλτρα ουτε τηλεφωνα ουτε σπλιττερ.επισης αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο.κανε Reboot το ρουτερ και δες στα καπακια με τη snr margin συγχρονιζεις.εκτος αν η γραμμη εχει θεμα και πηγαινει βολτες to snr  margin

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

1) Λοιπόν έχω στείλει μήνυμα από εχθές στο τεχνικό τμήμα κ περιμένω να μου γυρίσουν το προφίλ σε 6. Το είχα ζητήσει και πέρυσι και για αρκετούς μήνες η ταχύτητα μου ήταν μεταξύ 16-20 mbps μετρημένη και με καλώδιο κ με wifi.  

2) Τον Ιανουάριο άρχισαν οι αποσυνδέσεις και το προφίλ αυτόματα ανέβηκε μάλλον στο 8. Επίσης το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το σταθερό τηλέφωνο κοβόταν το ίντερνετ.  

3) Αυτή είναι η εικόνα με τα μηδαμινά FECS συνεχίζει κ  σήμερα που έχω συνδέσει μόντεμ κ τηλέφωνο στην κεντρική πρίζα. Παραμένει ίδια αν συνδέσω το μόντεμ στην πρίζα του δωματίου.

4) Αν όμως συνδέσω στο δωμάτιο το τηλέφωνο συμβαίνει η δεύτερη εικόνα που ανέβασα. Βελτιώνεται η ταχύτητα αλλά αυξάνονται τρελά τα fec. Θα ασχοληθώ το απόγευμα κ θα προσπαθήσω να αποσυνδέσω τα υπόλοιπα καλώδια που είναι και μπόλικα, καμιά 20 νομίζω! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απομονώθηκε το δωμάτιο,

έμεινε μόνο το μόντεμ στην κεντρική πρίζα,

με κάλεσε η Νόβα,

ρύθμισε το προφίλ

και να το αποτέλεσμα (ευχαριστώ @poulinos )  

Edit: και λίγες ώρες μετά άλλαξε πάλι μόνο το margin χώρις να υπάρχουν αποσυνδέσεις .  Να δηλώσω βλάβη; 

Screenshot_2019-04-15-16-50-26.png

Screenshot_2019-04-16-06-28-28.png

Επεξ/σία από moumos
  • Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, moumos said:

Απομονώθηκε το δωμάτιο,

έμεινε μόνο το μόντεμ στην κεντρική πρίζα,

με κάλεσε η Νόβα,

ρύθμισε το προφίλ

και να το αποτέλεσμα (ευχαριστώ @poulinos )  

Edit: και λίγες ώρες μετά άλλαξε πάλι μόνο το margin χώρις να υπάρχουν αποσυνδέσεις .  Να δηλώσω βλάβη; 

κατι δεν παει καλα .απο τα 20 mbit ξαφνικα στα 16.θα δοκιμαζα αλλαγη εξοπλισμου.βεβαια αν τους παρεις τηλεφωνο και επειδη ο οτε μπορει να μην το θεωρησει καν βλαβη υπαρχει περιπτωση απλα να σου αλλαξουν το Profile και να σε αφησουν εκει αν δουν οτι σταθεροποιειται. αν το κανεις reboot ξανακλειδωνεις 20? η σε ξαναφερνει με 11 margin?

19 hours ago, moumos said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

1) Λοιπόν έχω στείλει μήνυμα από εχθές στο τεχνικό τμήμα κ περιμένω να μου γυρίσουν το προφίλ σε 6. Το είχα ζητήσει και πέρυσι και για αρκετούς μήνες η ταχύτητα μου ήταν μεταξύ 16-20 mbps μετρημένη και με καλώδιο κ με wifi.  

2) Τον Ιανουάριο άρχισαν οι αποσυνδέσεις και το προφίλ αυτόματα ανέβηκε μάλλον στο 8. Επίσης το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το σταθερό τηλέφωνο κοβόταν το ίντερνετ.  

3) Αυτή είναι η εικόνα με τα μηδαμινά FECS συνεχίζει κ  σήμερα που έχω συνδέσει μόντεμ κ τηλέφωνο στην κεντρική πρίζα. Παραμένει ίδια αν συνδέσω το μόντεμ στην πρίζα του δωματίου.

4) Αν όμως συνδέσω στο δωμάτιο το τηλέφωνο συμβαίνει η δεύτερη εικόνα που ανέβασα. Βελτιώνεται η ταχύτητα αλλά αυξάνονται τρελά τα fec. Θα ασχοληθώ το απόγευμα κ θα προσπαθήσω να αποσυνδέσω τα υπόλοιπα καλώδια που είναι και μπόλικα, καμιά 20 νομίζω! 

Μηπως η αποσυνδεση γινεται οταν σηκωνεις το τηλεφωνο? μηπως εχει προβλημα το τηλεφωνο ή το splitter? δοκιμασε χωρις τηλεφωνο φιλτρα σπλιττερ να δεις αν το κανει?οσο ξερω χωρις να ειμαι σιγουρος αν εχεις αποσυνδεσεις αλλαζει αυτοματα το Profile για σταθεροτητα. αν πραγματι σηκωνεις το τηλεφωνο και πεφτει το ιντερνετ περα απο splitter,φιλτρο,τηλεφωνο υπαρχει περιπτωση να ειναι και κατι εξω.το εξω μπορει να ειναι χαλκος,μπορει να ειναι οξειδωση πχ σε κατανεμητη αλλα μπορει και σπλιττερ card απο την πλευρα του αστικου κεντρου.

γενικως στην κεντρικη πριζα θα πρεπει να εχεις μονο ενα ζευγαρι συνδεδεμενο

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

κατι δεν παει καλα .απο τα 20 mbit ξαφνικα στα 16.θα δοκιμαζα αλλαγη εξοπλισμου.βεβαια αν τους παρεις τηλεφωνο και επειδη ο οτε μπορει να μην το θεωρησει καν βλαβη υπαρχει περιπτωση απλα να σου αλλαξουν το Profile και να σε αφησουν εκει αν δουν οτι σταθεροποιειται. αν το κανεις reboot ξανακλειδωνεις 20? η σε ξαναφερνει με 11 margin?

Μηπως η αποσυνδεση γινεται οταν σηκωνεις το τηλεφωνο? μηπως εχει προβλημα το τηλεφωνο ή το splitter? δοκιμασε χωρις τηλεφωνο φιλτρα σπλιττερ να δεις αν το κανει?οσο ξερω χωρις να ειμαι σιγουρος αν εχεις αποσυνδεσεις αλλαζει αυτοματα το Profile για σταθεροτητα. αν πραγματι σηκωνεις το τηλεφωνο και πεφτει το ιντερνετ περα απο splitter,φιλτρο,τηλεφωνο υπαρχει περιπτωση να ειναι και κατι εξω.το εξω μπορει να ειναι χαλκος,μπορει να ειναι οξειδωση πχ σε κατανεμητη αλλα μπορει και σπλιττερ card απο την πλευρα του αστικου κεντρου.

γενικως στην κεντρικη πριζα θα πρεπει να εχεις μονο ενα ζευγαρι συνδεδεμενο

Καλήσπέρα, μίλησα με το τεχνικό τμήμα και μετά από μισή ώρα και πάμπολλες αλλαγές στο προφίλ διαπιστώσαμε ότι οι μετρήσεις τους χωρίς συνδεδεμένο το ρούτερ ήταν κάτω από ότι με το ρούτερ συνδεδεμένο. Δήλωσαν βλάβη και μου ανέφερε κάτι για διαφορετικό μήκος καλωδίων μέχρι το σπλίτερ.  Ισως έχει να κάνει με τα έργα για οπτικές ίνες που κάνουν εδώ κ μήνες στην πόλη, δεν ξέρω. Δεν κατάλαβα τι εννοούσε με αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...