Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση ubuntu σε laptop με endless os


konstantinosg00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους. Αγορασα εναν υπολογιστη με linux και πιο συγκεκριμενα την διανομη endless os. Το θεμα ειναι οτι σε αυτη τη διανομη δεν γινεται να κατεβασω ενα προγραμμα που θελω ( γλωσσα προγραμματισμου R ) οποτε θελω να αντικαταστησω την τρεχουσα διανομη με τα ubuntu ετσι ωστε να μπορω να κανω τη δουλεια που θελω. Κατεβασα τα δυο αρχεια που βλεπετε στην πρωτη εικονα απο το σάιτ της ubuntu και επειτα ανοιξα το ενα απ τα δυο στο qbittorrent , οπου και εγκατασταθηκε. Πλεον εχω αυτο που βλεπετε στην δευτερη εικονα. Ξερετε μηπως τι πρεπει να κανω μετα; 

ubuntudownload.png

screenshot-torrent1.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  1. Καταρχήν να πάρεις backup τα σημαντικα αρχεία σου σε αλλο αποθηκευτικό μέσο
  2. Να κάψεις ένα dvd με το iso της διανομης που θες ή να το περάσεις (με ειδική διαδικασία) σε usb. 
  3. Να κάνεις boot απο το dvd/usb και να εγκαταστήσεις το linux λεγοντας στην εγκατασταση να σβησει οτιδηποτε στο δισκο. Στα υποψη οτι το dvd/usb θα ειναι και live dvd δηλαδη θα μπορεις να τρεξεις το λειτουργικο (με τους αναλογους περιορισμους ταχυτητας λογω dvd/usb). Οδηγοι υπάρχουν εκατοντάδες στο νετ (σου δινω 1-2 links στο τελος)
  4. Υπάρχουν διαφορες διανομες με διαφορα γραφικά περιβάλλοντα. Προσωπικά θα προτιμουσα mint αντι για ubuntu γιατί εχουν "την ιδια μηχανη" αλλά διαφορετικό τελικο στησιμο (λιγο μπακαλιστικα το λεω). Αν θες προταση για το γραφικο περιβάλλον πες μας τι υπολογιστη εχεις (cpu, gpu, μνημη)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...