Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα μια νέα RAM για να αναβαθμίσω από 8gb σε 16gb. Φρόντισα η καινούρια RAM να είναι ακριβώς ίδια με την παλιά μου(ίδιο μοντέλο/ρολόγια/ταχύτητα) έτσι ώστε να μην υπάρξουν compatibility problems. Αφού εγκατέστησα τη νέα RAM το pc άρχισε να βγάζει bsod κάθε λίγα λεπτά. Αυτά που έχω δοκιμάσει προς το παρόν είναι: clear cmos, αλλαγή στις θέσεις που βάζω τις RAM, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του XMP(στα 2400mhz έχουν κάποιες ψιλοδιαφορες σε κάτι πιο advanced ρολόγια αλλά στα 2133mhz ενώ είναι ολόιδια πάλι πετάει bsod) και το windows memory diagnostic tool(το οποίο δεν βρήκε πρόβλημα). Τα bsod που μου βγάζει είναι Memory Managment/iqrl not less or equal/κάτι με kernel. Έχω επίσης δοκιμάσει να βάλω μια μια τις RAM και δουλεύουν μια χαρά μόνες τους. Το bios μου για κάποιο λόγο γράφει εκδοσή F23d η οποία αν δεν κάνω λάθος βγήκε τον Αύγουστο για τη μητρική μου την οποία αγόρασα Ιουλιο και από τότε δεν έχω κάνει bios update. Τα specs μου είναι: 
Mobo: Gigabyte AB350 Gaming 3, CPU: Ryzen 5 2600x και οι RAM G.Skill Aegis 8gb 2400mhz F4-2400C15S-8gis και οι δυο. Δεν μπορώ να βρω λύση με τίποτα. Επίσης να προσθέσω ότι μερικές φορές ανοίγει κανονικά το pc και μπορεί να τρέχει και για ώρες πριν φάει bsod.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, narta είπε

SoC voltage?

RAM voltage?

Για το SoC voltage δεν είμαι σίγουρος μιας και το ακούω πρώτη φορά. Το RAM voltage όμως είναι στα 1.2v και στις δυο RAM.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποιες θεσεις εχεις τωρα τις ραμ? 

Το πρωτο πραγμα που θα εκανα ειναι να γυρισω στο προηγουμενο bios απο αυτο που εχεις τωρα για να αποκλεισω το ενδεχομενο οτι φταιει το bios

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Σε ποιες θεσεις εχεις τωρα τις ραμ? 

Το πρωτο πραγμα που θα εκανα ειναι να γυρισω στο προηγουμενο bios απο αυτο που εχεις τωρα για να αποκλεισω το ενδεχομενο οτι φταιει το bios

Τις είχα σε 2η και 4η αλλά είχα δοκιμάσει και 1η 3η και δεν έφτιαξε. Τώρα χρησιμοποιώ μόνο τη μια για τα bsod ήταν υπερβολικά πολλά για να δουλέψω στο pc.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Serenist είπε

Τις είχα σε 2η και 4η αλλά είχα δοκιμάσει και 1η 3η και δεν έφτιαξε. Τώρα χρησιμοποιώ μόνο τη μια για τα bsod ήταν υπερβολικά πολλά για να δουλέψω στο pc.

Δοκιμασε το προηγουμενο bios

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ram voltage 1.35 και θέσεις 2 και 4. Βάλε και το XMP Profile στα 2400.

Επεξ/σία από STORM1978
  • Like 2
Δημοσ.

Αν οι μνήμες δεν είναι από το ίδιο kit ακόμα και αν φαίνονται ίδια τα timings/συχνότητες μπορεί να είναι διαφορετικά revisions και αν μην είναι ακριβώς "ίδιες". Επίσης αν είναι stable το σύστημα σε single channel δε σημαίνει ότι θα είναι stable στα ίδια settings και σε dual channel (o imc ζορίζεται παραπάνω). Υποπτεύομαι φορτώνει το xmp με τα 15ρια timings και όλοι ξέρουμε πόσο τα αγαπάνε οι 1st gen ryzen και οι b350/x370.😎

Αυτό που με προβληματίζει είναι που τρως bsod και στα 2133 με optimized defaults από το bios. Αν δε μπορείς να είσαι stable ούτε εκεί, πολύ δύσκολα να σου δουλέψει σε xmp/custom timings.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά το ταίριασμα μνημών είναι πάντα μια διαδικασία με ... suspense!

Μου έχει τύχει σε kingston ddr3 (KHX 1600C9D3P1k2/8G), ίδιες ακριβώς μνήμες σαν μοντέλο και χαρακτηριστικά, αλλά επειδή το δεύτερο ζευγάρι ήταν αρκετά νεότερο, είχε περασμένα διαφορετικά τσιπάκια και, με τον ίδιο ακριβώς κωδικό, το πρωτο ζευγάρι ήταν double sided, ενώ το δεύτερο single sided, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν μαζί σε 775/1156 σύστημα...

Μπορεί κανείς να δει τις επίσημες τέχνικές προδιαγραφές των συγκεκριμένων μνημών:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiDgauX7p7eAhUnM-wKHTsvBh4QFjAAegQICRAC&url=https%3A%2F%2Fwww.kingston.com%2Fdatasheets%2FKHX1600C9D3P1K2_8G.pdf&usg=AOvVaw0OmeFcIQgJuu_3-QhiSa1B

όπου οι μνήμες, αν και χαρακτηρίζονται KHX 1600C9D3P1k2/8G (double), ... είναι single, αλλά εγώ έχω ένα ζευγάρι ... double sided.:confused:

Γιαυτό με τις μνήμες πρέπει κανείς να προτιμάει έτοιμα σετάκια.

Δεν ξέρεις από που θα σου 'ρθει...:shock:

Επεξ/σία από blitzNikos
  • Like 2
Δημοσ.

Τελικά επειδή δεν έβρισκα άκρη γύρισα την μνήμη στο μαγαζί που την αγόρασα και μου είπαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν και να μου στείλουν την ίδια αλλά το μοντέλο του 2017 για να είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που έχω τώρα(η οποία είναι και αυτή μοντέλο του 2017). Λέτε να υπάρχει ακόμα πρόβλημα? Ακόμα και αν είναι 100% ίδια με αυτήν που έχω? 

Δημοσ.

Εγώ με αυτά που διαβάζω πάντως εδω μέσα ανυπομονώ να έρθουν τα parts που εχω παραγγείλει την επόμενη βδομάδα και να μην παίζει τίποτα. Μπορεί να μην έχουμε PC αλλά τουλάχιστον μας φέρνει πιο κοντά ή όλη φάση :D

• Like 2
Δημοσ.

Κιτακια παιδια. Παλαιοτερα οι μνημες λογο ανυπαρκτου ουσιαστικα bining συγχωρουσαν διαφορες. Πλεον δεν συγχωρείται τιποτα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...