Archilleo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Γεια σας! Ελπιζω σε αυτο το τοπικ, καποιος να απαντησει... Θελω να χτισω εναν υπολογιστη για μονταζ, κυριως, αλλα και για gaming. Αλλα το θελω για μονταζ, ταινιες 4Κ με 10bits ασυμπιεστο REMUX και ο,τι εχει να κανει με μονταζ και ταινιες. Επεξεργαστη RYZEN να υποθεσω, μητρικη MSI, γραφικα της MSI κανα τουμπανακι, τροφοδοτικο thermaltake ή Corsair ή CoolerMaster, SDD (System), HDD για αποθηκη, υδροψυξη κ.ο.κ. Πειτε μου, τωρα, πως θα το εφτιαχνε καποιος απο εσας για μονταζ και ταινιες κτλ... αναφερομαι στο hardware..; Piece! ✌️
Rhamnusia Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάλε και μπάτζετ. *seasonic τροφοδοτικό 10 χρόνια εγγύηση δεν θες; Κάπως έτσι θα το έφτιαχνα R7 1700/X470/Seasonic Gold 550/1060 6gb/16gb ram/Nvme ssd Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Rhamnusia 3
Archilleo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Rhamnusia είπε Βάλε και μπάτζετ. Αρχικα, επειδη ειμαιι τελειως ασχετος με το μονταζ και το youtube και ολα αυτα τα κινηματογραφικα, θα ηθελα να ξεκινησω με εναν γυρω στο 500-600, παραπανω οχι... Βασικα, 500 και τα περιφερειακα χωρια..και οσο βγει...... Οποτε, σαν αρχαριος, σκεφτομαι να φτιαξω εναν "μεσαιο" σε επιδοσεις και μετα παω σε πιο τερας. Εχω και αλλους εξοπλισμους να αγορασω, οποτε, ναι, ετσι θα το παω. 13 λεπτά πριν, Rhamnusia είπε *seasonic τροφοδοτικό 10 χρόνια εγγύηση δεν θες; Ναι, αλλα να ειναι και γνωστη και καλη μαρκα. Ξερω και αλλα τροφοδοτικα που ειναι μαρκα, δινουν μικρη εγγυηση και τραβανε πολλα χρονια. *Επισης, οταν αγοραζω τροφοδοτικο, πρεπει να υπολογισω κατι στην μητρικη, δηλαδη, ποιο ταιριαζει ή ποιο κανει για μια ταδε μητρικη...ή, απλα την αγοραζω με βαση τα watts και το hardware που κουμπωνεις επανω της...;
Rhamnusia Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Κάτι τέτοιο, 610ε, μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς τον ssd. Αν θες άλλο χρώμα μητρική/άλλο κουτί εννοείται μπορείς να αλλάξεις ενδεικτικά είναι αυτά ή Seagate αντί για WD. για τροφοδοτικά googlare psu calculator και βλέπεις τι χρειάζεσαι. 1 1
Archilleo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Rhamnusia είπε Κάτι τέτοιο, 610ε, μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς τον ssd. Αν θες άλλο χρώμα μητρική/άλλο κουτί εννοείται μπορείς να αλλάξεις ενδεικτικά είναι αυτά ή Seagate αντί για WD. Ναι, αυτο δεν αποτελει προβλημα. Το σημαντικο ειναι να στηθει με τα "βασικα" και μετα προσθετω/αφαιρω/αλλαζω διαφορα... 1 ώρα πριν, Rhamnusia είπε για τροφοδοτικά googlare psu calculator και βλέπεις τι χρειάζεσαι. Αυτο, δηλαδη, σου μετραει την μητρικη (τις τασεις) και το hardware και σου βγαζει συνολο, ποσα watt χρειαζεσαι, ε; Καπως ετσι φανταζομαι. Edit: Υδροψυξη δεν εχω περασει ποτε, αλλα θα το επιχειρησω. Ελπιζω να μην ειναι κατι το πολυπλοκο. Παστα - κουμπωμα και βιδωμα στο επανω μερος του κουτιου το ψυγειο με τους ανεμιστηρες. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από Archilleo
kormos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Archilleo είπε Ναι, αυτο δεν αποτελει προβλημα. Το σημαντικο ειναι να στηθει με τα "βασικα" και μετα προσθετω/αφαιρω/αλλαζω διαφορα... Αυτο, δηλαδη, σου μετραει την μητρικη (τις τασεις) και το hardware και σου βγαζει συνολο, ποσα watt χρειαζεσαι, ε; Καπως ετσι φανταζομαι. Edit: Υδροψυξη δεν εχω περασει ποτε, αλλα θα το επιχειρησω. Ελπιζω να μην ειναι κατι το πολυπλοκο. Παστα - κουμπωμα και βιδωμα στο επανω μερος του κουτιου το ψυγειο με τους ανεμιστηρες. Καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα να πάρεις προσφορές και να το παραλάβεις έτοιμο γιατί σε λίγο καιρό (με τις απορίες που διαβάζω να έχεις) βλέπω να ποστάρεις για μια σειρά προβλήματα... 2
Archilleo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, kormos είπε Καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα να πάρεις προσφορές και να το παραλάβεις έτοιμο γιατί σε λίγο καιρό (με τις απορίες που διαβάζω να έχεις) βλέπω να ποστάρεις για μια σειρά προβλήματα... Εχω ξαναμονταρει υπολογιστη παλιοτερα. Το αποσυναρμολογω το ξαναχτιζω, χωρις να εχω χαλασει κατι. Βασικα, δεν ειναι κατι δυσκολο και δεν χρειαζεσαι γνωσεις "πανεπιστημιου". Μονο βιδες και υλικο κουμπωνεις. Γιατι να δωσω χρηματα χωρις λογο, ενω μπορω να το κανω μονος μου... Τσιμα τσιμα τη βγαζουμε, οπως οι περισσοτεροι να υποθεσω. Αν προσεξεις το edit μου, αναφερω οτι, μαλλον, θα κολλησω στην υδροψυξη. Τα υπολοιπα ειναι με το "καφεδακι".
Sheogorath Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Mε αυτήν θα κάνεις RTX στα βίντεο real time. https://www.skroutz.gr/s/16241188/Gainward-GeForce-RTX-2080-Ti-11GB-Phoenix-GS-4122.html https://www.skroutz.gr/s/15901833/AMD-Ryzen-Threadripper-2950X-Box.html 2X https://www.skroutz.gr/s/13866953/Samsung-860-Evo-1TB.html https://www.skroutz.gr/s/7593572/Corsair-RMx-Series-RM1000x.html https://www.skroutz.gr/s/12598752/Asus-Rog-Zenith-Extreme.html https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html https://www.skroutz.gr/s/11912314/G-Skill-Trident-Z-RGB-64GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14Q-64GTZR.html Λοιπόν, πέρα απο την πλάκα το σύστημα που σου προτάθηκε αρχικά είναι αρκετά ισορροπημένο. Αντί για τον 1200 άντε να βάλεις τον 2600 που είναι λίγο ακριβότερος μονάχα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 πρωτον, φυσικα και μας αφορα οταν χαλαμε το χρονο μας και δε μπορεις να κανεις καμια υποδειξη πανω σ αυτο. επισης, που πας με 500 γιουρια μαζεψε κανα 1000ρικο και ξαναρωτας το λιγοτερο που θα προτεινα R2700 32GB 3200mhz (στη χειροτερη 16GB και αναβαθμιζεις) 550 seasonic απο τα μοντελα με 10 χρονια εγγυηση μικρο nvme ssd για windows και προγραμματα σκληρο για να αποθηκευεις τα προτζεκτ. επισης θες και σκληρο για να κανεις backup. απο μητρικες δεν ειμαι γνωστης οποτε δε ξερω αμα τη γλυτωνεις με καλη Β450 ή πρεπει να τα σκασεις για Χ470 επισης δε ξερω τι γινεται με τις καρτες γραφικων και τα προγραμματα που θα τρεχεις. πρεπει να το ψαξεις
Archilleo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν μου δωσεις εσυ, ΟΚ. Εγω τοσα διαθετω, προς το παρον, για ενα χαλαρο πισακι. Δεν το θελω για τρελη επεξεργασια και ταυτοχρονα λαιβ στριμ κτλ. Ευχαριστω για την αποψη σου! Edit: Και, ναι, υπααρχουν υπολογιστες με 500 ευρω αξιοπρεπεστατοι για την τιμη τους. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από Archilleo
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Archilleo είπε Αν μου δωσεις εσυ, ΟΚ. Εγω τοσα διαθετω, προς το παρον, για ενα χαλαρο πισακι. Δεν το θελω για τρελη επεξεργασια και ταυτοχρονα λαιβ στριμ κτλ. Ευχαριστω για την αποψη σου! Edit: Και, ναι, υπααρχουν υπολογιστες με 500 ευρω αξιοπρεπεστατοι για την τιμη τους. καλα τα λες, μια χαρα υπαρχουν πισι για ολα τα βαλαντια, αλλα η δουλεια που θες το κανει ακριβο επισης θες ακομα ενα 500αρι για οθονη (4Κ με 10bit χρωματα και καλο calibration δε νομιζω να ναι πιο φτηνες) ενιγουει.. ξεκινα με 2200g 16gb 3200mhz σκληρο δισκο 1-2ΤΒ seasonic 550w Focus Plus gold b450 msi tomahawk (AN δεν ειναι απαραιτητο να πας σε Χ470) αλλιως Χ470 asus pro ειναι τελειως αναποδο build, δηλαδη ακριβα οσα δε σου δινουν επιδοσεις και φτηνα οσα δινουν, αλλα ειναι καλη βαση για να προσθεσεις πανω. το πρωτο σου update θα ναι ακριβο καθως θα παρεις επεξεργαστη και καρτα γραφικων μαζι. βεβαια αμα πας σε μεταχειρισμενη gpu με 100 ευρω θα χεις καλες επιδοσεις και αμα χρειαστει να την ξαναπουλησεις δε θα χασεις πολλα λεφτα. αλλη επιλογη ειναι να πας στο build που σου προτεινει ο ραμουζα και μετα να το πουλησεις ή να πας σε μεταχειρισμενο μηχανημα (να μη χασεις πολλα οταν θα το πουλησεις) Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από Επισκέπτης
Archilleo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 46 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε καλα τα λες, μια χαρα υπαρχουν πισι για ολα τα βαλαντια, αλλα η δουλεια που θες το κανει ακριβο Ναι, το ξερω οτι υπαρχουν PC Build για ολες τις τσεπες, που θα ανταποκρινονται μεχρι ενα σημειο. Αν δεις στο καναλι των Unboxholics, τα παιδια φτιαχτουν πισια απο 500-550 μεχρι 1000+, τερατα. Αλλα, επειδη σκεφτομαι να ασχοληθω στον ελευθερο μου χρονο με φωτογραφια/βιντεο και μονταζ, ελεγα να ξεκινησω με ενα χαμηλου μπατζετ εως 600 ευρω μονο το κουτι, χωρις οθονες και περιφερειακα και μετα αναβαθμισεις. Για αρχαριος στο μονταζ και στη φωτογραφια/βιντεο, δεν θελω να επενδυσω σε ακριβο μηχανημα τουμπανο και να ειμαι ασχετος. Ωσπου να εξελιχθω στον τομεα αυτο, ας φτιαξω ενα σε χαμηλο μπατζετ, οπως ειπα, να ειναι τιμιο. Υπαρχουν και με 550-600 που αντεχχουν ξυλο... 50 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε επισης θες ακομα ενα 500αρι για οθονη (4Κ με 10bit χρωματα και καλο calibration δε νομιζω να ναι πιο φτηνες) Νταξει, 500 δυσκολα. Θα ειναι το PC Build του φτωχου. Ισως βρω μεταχειρισμενη, ισως αγορασω μια καινουργια φθηνη και καλουτσικη. 55 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ενιγουει.. ξεκινα με 2200g 16gb 3200mhz σκληρο δισκο 1-2ΤΒ seasonic 550w Focus Plus gold b450 msi tomahawk (AN δεν ειναι απαραιτητο να πας σε Χ470) αλλιως Χ470 asus pro Ευχαριστω! Μετα βλεπουμε για αναβαθμισεις κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα