ri3per Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Καλησπερα παιδια, εχω την Sapphire R9 280x και παιζοντας Assassin's creed odyssey ξαφνικα μαυρισαν ολα και επρεπε να κανω hard reset απο το κουμπι του υπολογιστη. Με το που boot-αρε μου εμφανισε κατι καθετες γραμμες στην οθονη και εκει καταλαβα πως μαλλον τα ειχε παιξει η καρτα.. Ανοιξε παλι κανονικα ο υπολογιστης και ειπα να παιξω παλι να δω τι γινεται. οποτε μετα απο λιγο τα ιδια, την εβγαλα της αλλαξα παστα, καθαρισα τα ανεμιστηρακια και ξανα δοκιμη. Παλι τα ιδια οποτε ειπα πως μαλλον πεθανε. Το θεμα ειναι οτι ανοιγει κανονικα ο υπολογιστης, βλεπω βιντεο, σερφαρω κτλ, αλλα διαβασα πως παιζει να ειναι λογω θερμοκρασιας, οποτε ενω δουλευει τον ανοιξα και ειδα προς εκπληξη μου πως ο ενας ανεμιστηρας δεν δουλευε καθολου. οποτε τον ανοιξα, τον λαδωσα και δοκιμασα παλι, αλλα δεν πηρε μπρος. Επισης διαβασα πως μαλλον οι drivers εκαναν την δουλεια στο να σταματησει να δουλευει ο ανεμιστηρας μιας και ειδα πως και αλλοι με amd καρτες της ιδια σειρας ειχαν παρομοια θεματα, βεβαια μπορει να κανω και λαθος Τωρα ειναι κανονικα ανοιχτος, μια χαρα, απλα εχω ανοιχτο το Radeon settings για να ελεγχω θερμοκρασια και αν δω πανω απο 40 βαθμους ανεβασω χειροκινητα τον εναπομεινοντα ανεμιστηρα, εριξα και τους χρονισμους για να μην χρησιμοποιησει περισσοτερο απ οσο πρεπει και κρασαρει. Το θεμα ειναι, υπαρχει λυση σε αυτο η την πεταω και παω για αλλη εφοσον θελω να παιζω παιχνιδια
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, ri3per είπε Καλησπερα παιδια, εχω την Sapphire R9 280x και παιζοντας Assassin's creed odyssey ξαφνικα μαυρισαν ολα και επρεπε να κανω hard reset απο το κουμπι του υπολογιστη. Με το που boot-αρε μου εμφανισε κατι καθετες γραμμες στην οθονη και εκει καταλαβα πως μαλλον τα ειχε παιξει η καρτα.. Ανοιξε παλι κανονικα ο υπολογιστης και ειπα να παιξω παλι να δω τι γινεται. οποτε μετα απο λιγο τα ιδια, την εβγαλα της αλλαξα παστα, καθαρισα τα ανεμιστηρακια και ξανα δοκιμη. Παλι τα ιδια οποτε ειπα πως μαλλον πεθανε. Το θεμα ειναι οτι ανοιγει κανονικα ο υπολογιστης, βλεπω βιντεο, σερφαρω κτλ, αλλα διαβασα πως παιζει να ειναι λογω θερμοκρασιας, οποτε ενω δουλευει τον ανοιξα και ειδα προς εκπληξη μου πως ο ενας ανεμιστηρας δεν δουλευε καθολου. οποτε τον ανοιξα, τον λαδωσα και δοκιμασα παλι, αλλα δεν πηρε μπρος. Επισης διαβασα πως μαλλον οι drivers εκαναν την δουλεια στο να σταματησει να δουλευει ο ανεμιστηρας μιας και ειδα πως και αλλοι με amd καρτες της ιδια σειρας ειχαν παρομοια θεματα, βεβαια μπορει να κανω και λαθος Τωρα ειναι κανονικα ανοιχτος, μια χαρα, απλα εχω ανοιχτο το Radeon settings για να ελεγχω θερμοκρασια και αν δω πανω απο 40 βαθμους ανεβασω χειροκινητα τον εναπομεινοντα ανεμιστηρα, εριξα και τους χρονισμους για να μην χρησιμοποιησει περισσοτερο απ οσο πρεπει και κρασαρει. Το θεμα ειναι, υπαρχει λυση σε αυτο η την πεταω και παω για αλλη εφοσον θελω να παιζω παιχνιδια αμα ειναι θεμα driver κατεβασε παλαιοτερο
ri3per Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 κατέβασα, αλλά και πάλι δεν δουλευει δυστυχώς
rayven18 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δοκίμασε το sapphire TRIXX, με r9 270 και 270x είχα παρόμοιο πρόβλημα και λύθηκε με παλαιότερους drivers σε windows 10
ri3per Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Ποιος κατεβασες εσυ για να το δοκιμασω κι εγω με τους ιδιους, αν θυμασαι βεβαια.
Sheogorath Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 16 ώρες πριν, ri3per είπε Καλησπερα παιδια, εχω την Sapphire R9 280x και παιζοντας Assassin's creed odyssey ξαφνικα μαυρισαν ολα και επρεπε να κανω hard reset απο το κουμπι του υπολογιστη. Με το που boot-αρε μου εμφανισε κατι καθετες γραμμες στην οθονη και εκει καταλαβα πως μαλλον τα ειχε παιξει η καρτα.. Ανοιξε παλι κανονικα ο υπολογιστης και ειπα να παιξω παλι να δω τι γινεται. οποτε μετα απο λιγο τα ιδια, την εβγαλα της αλλαξα παστα, καθαρισα τα ανεμιστηρακια και ξανα δοκιμη. Παλι τα ιδια οποτε ειπα πως μαλλον πεθανε. Το θεμα ειναι οτι ανοιγει κανονικα ο υπολογιστης, βλεπω βιντεο, σερφαρω κτλ, αλλα διαβασα πως παιζει να ειναι λογω θερμοκρασιας, οποτε ενω δουλευει τον ανοιξα και ειδα προς εκπληξη μου πως ο ενας ανεμιστηρας δεν δουλευε καθολου. οποτε τον ανοιξα, τον λαδωσα και δοκιμασα παλι, αλλα δεν πηρε μπρος. Επισης διαβασα πως μαλλον οι drivers εκαναν την δουλεια στο να σταματησει να δουλευει ο ανεμιστηρας μιας και ειδα πως και αλλοι με amd καρτες της ιδια σειρας ειχαν παρομοια θεματα, βεβαια μπορει να κανω και λαθος Τωρα ειναι κανονικα ανοιχτος, μια χαρα, απλα εχω ανοιχτο το Radeon settings για να ελεγχω θερμοκρασια και αν δω πανω απο 40 βαθμους ανεβασω χειροκινητα τον εναπομεινοντα ανεμιστηρα, εριξα και τους χρονισμους για να μην χρησιμοποιησει περισσοτερο απ οσο πρεπει και κρασαρει. Το θεμα ειναι, υπαρχει λυση σε αυτο η την πεταω και παω για αλλη εφοσον θελω να παιζω παιχνιδια Μπορείς πάντα να αλλάξεις ψύκτρα. Ή πατέντα τα ανειμστηράκια, να τα αντικαταστήσεις.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, ri3per είπε Το θεμα ειναι, υπαρχει λυση σε αυτο η την πεταω και παω για αλλη εφοσον θελω να παιζω παιχνιδια την ανοίγεις και κάνεις reflow ακόμη και με πιστολάκι για τα μαλλιά. Reballing θέλει ειδικό μηχάνημα και τέλος βγάλε το πλαϊνό κουτί και βάλε έναν μεγάλο ανεμιστήρα κοντά στο κουτί και δες αν δουλεύει αλλά αυτά είναι ημίμετρα. Τελευταία επιλογή είναι το underclocking αλλά όπως είπες το έκανες. 😕 Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από Χάρης Μυλωνίδης
ri3per Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 το reflow δεν γνωριζω ακριβώς τι είναι και πως γίνεται, οι γνώσεις μου περιορίζονται στην τοποθέτηση της κάρτας και αντε μια αλλαγή πάστας σε αυτή.. όταν την άνοιξα παρατήρησα κάτι σαν λάδι πάνω σε resistors και σε vrams και κατάλαβα πως μάλλον έλιωσε το βερνίκι της pcb οπότε δεν πρέπει να έχω και πολλές επιλογές μετά από αυτό. βέβαια μετά το underclock δούλευε έστω και για κανα βίντεο και ξαφνικά δυσκολεύεται ακόμα και γι αυτό και μου κρασαρει.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δες ένα παράδειγμα, πάντως δεν αξίζει να το δώσεις έξω θα έχεις max 2 χρόνια ζωής. 1
Sheogorath Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε την ανοίγεις και κάνεις reflow ακόμη και με πιστολάκι για τα μαλλιά. Reballing θέλει ειδικό μηχάνημα και τέλος βγάλε το πλαϊνό κουτί και βάλε έναν μεγάλο ανεμιστήρα κοντά στο κουτί και δες αν δουλεύει αλλά αυτά είναι ημίμετρα. Τελευταία επιλογή είναι το underclocking αλλά όπως είπες το έκανες. 😕 Ο ανεμιστήρας έχει θέμα, αρχικά, μην τον μπερδεύεις. 3 ώρες πριν, ri3per είπε το reflow δεν γνωριζω ακριβώς τι είναι και πως γίνεται, οι γνώσεις μου περιορίζονται στην τοποθέτηση της κάρτας και αντε μια αλλαγή πάστας σε αυτή.. όταν την άνοιξα παρατήρησα κάτι σαν λάδι πάνω σε resistors και σε vrams και κατάλαβα πως μάλλον έλιωσε το βερνίκι της pcb οπότε δεν πρέπει να έχω και πολλές επιλογές μετά από αυτό. βέβαια μετά το underclock δούλευε έστω και για κανα βίντεο και ξαφνικά δυσκολεύεται ακόμα και γι αυτό και μου κρασαρει. Φρόντισε να ψύχεται καλά αρχικά και βλέπεις για άλλες λύσεις. 1
ri3per Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 έβαλα ανεμιστήρα στο πλάι να βαράει και τον άνοιξα αλλά ούτε καν, γραμμές κάθετες και τέλος.. το reflow μου φαίνεται βουνό πάντως είδα αλλά δεν κατάλαβα και πολλά
rayven18 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Απο κάτω η το chip που βλέπεις έχει κάτι μικρές μπαλίτσες απο καλάι(solder) για να γίνετε η ένωση με την υπόλοιπη πλακέτα, και καμιά φορα μπορεί να έχουν ρογμές η να σπάσουν και να μην γίνετε καλα η επαφή, με αποτέλεσμα να βλέπεις γραμμές η να μην λειτουργεί καθόλου η κάρτα, αλλα 99% φταίει το τσιπ που είναι ενα μικρό τετραγωνάκι ασημένιο, το οποίο δεν επιδιορθώνεται με την μορφή της μόνιμης λύσης. Οπότε ζεσταίνοντας με ένα πιστολάκι αυτό το τσιπ, του δίνεις προσωρινά μια διάρκεια ζωής λίγων μηνών η και ημερών. Η αλήθεια είναι οτι καμιά φορα όντως παίζει να σπάνε οι μπαλίτσες απο κάτω αμα βιδώνεις τσίτα την ψύκτρα επάνω, και όντως με ένα reflow θα διορθωθεί, αλλα πολύ σπάνια. 1
mixalis95320 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 36 λεπτά πριν, ri3per είπε έβαλα ανεμιστήρα στο πλάι να βαράει και τον άνοιξα αλλά ούτε καν, γραμμές κάθετες και τέλος.. το reflow μου φαίνεται βουνό πάντως είδα αλλά δεν κατάλαβα και πολλά Οτι και να κανεις τωρα ειναι αργα και η ζημια εχει γινει. Η καρτα θελει επισκευη. Το θεμα ειναι ποσο θα σε χρεωσουν για την επισκευη... και αν οντως σου κανουν reballing και οχι reflow... απο εκει εξαρτωνται ολα..
rayven18 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 To reballing σε Flip chip BGA ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ. Έλεος απορώ τόσα χρόνια τι σκατά μαθαίνουν οι ηλεκτρονικοί και γιατί δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να βγάλουν λεφτά και κοροιδεύουν τον κοσμάκι 🤣
ri3per Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 οπότε παιδιά πάει κάδο η κάρτα, σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα