Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kwstas Dostoglou είπε

Καλησπέρα , θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς ποια είναι τα όρια εισαγωγής τσιγάρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ; 

https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/services?serid=10562543&adreseeID=10001977

2 πακέτα. Για σιγουρα όμως βγαίνοντας από τα σύνορα μπορείς να ρωτήσεις ή πάρε σε ένα από τα τηλέφωνα που έχει στο τέλος της σελίδας μην τυχόν και άλλαξε κάτι 

Δημοσ.

Δύο πακέτα και ένα λίτρο αλκοόλ (ουίσκι και τα λοιπά ωραία) ανά άτομο. To καλοκαίρι που πέρασα από εκεί τσίμπησα μια 10δα old holdborn με 55,00. Κάθε καπνός είναι 50γρ. Στην Ελλάδα έχει 7,70 ο 30γρ. Επομένως έχουμε στην Ελλάδα: 7,70/30=0,256 ανά γραμμάριο. Στα duty free παίρνεις 10x50 = 500γρ με 55ευρώ. Για να τα πάρεις αυτά στην Ελλάδα θέλεις 500x0,256=128,33. Διαφορά = 128,33-55,00=73,33. Μαζί με φουλάρισμα το αμάξι και ουίσκι φτάνεις 100,00 διαφορά. Όλα ειδικοί φόροι κατανάλωσης. 

Δημοσ.
Στις 24/10/2018 στις 10:37 ΠΜ, koulkos είπε

Δύο πακέτα και ένα λίτρο αλκοόλ (ουίσκι και τα λοιπά ωραία) ανά άτομο. To καλοκαίρι που πέρασα από εκεί τσίμπησα μια 10δα old holdborn με 55,00. Κάθε καπνός είναι 50γρ. Στην Ελλάδα έχει 7,70 ο 30γρ. Επομένως έχουμε στην Ελλάδα: 7,70/30=0,256 ανά γραμμάριο. Στα duty free παίρνεις 10x50 = 500γρ με 55ευρώ. Για να τα πάρεις αυτά στην Ελλάδα θέλεις 500x0,256=128,33. Διαφορά = 128,33-55,00=73,33. Μαζί με φουλάρισμα το αμάξι και ουίσκι φτάνεις 100,00 διαφορά. Όλα ειδικοί φόροι κατανάλωσης. 

Άρα πέρασες περισσότερο από τα επιτρεπομενα ή στους καπνούς δεν υπάρχει όριο; Ο έλεγχος πώς ήταν; Δηλαδή μια κούτα λίγο κρυμμένη την περνάω ή θα μου την πάρουν;

Δημοσ.

Ναι, πέρασα παραπάνω. Τους καπνούς τους είχα πάνω μου. Τους έβγαλα από την κούτα και τους "φόρεσα". Αν έχεις παρέα τα μοιράζεσαι. Ο έλεγχος εξαρτάται από την ώρα που θα πας, από τον κόσμο, από τον τελωνειακό. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Σωματικά δεν σε ελέγχουν φυσικά. Μπορεί να σου ζητήσουν να ανοίξεις port baggage, ντουλαπάκι συνοδηγού και τέτοια. Έχω πάει και άλλες φορές από τότε και προς το παρόν δεν είχα θέματα. Φυσικά είναι ρίσκο και κάποια στιγμή θα κάτσει και η στραβή.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, koulkos είπε

Ναι, πέρασα παραπάνω. Τους καπνούς τους είχα πάνω μου. Τους έβγαλα από την κούτα και τους "φόρεσα". Αν έχεις παρέα τα μοιράζεσαι. Ο έλεγχος εξαρτάται από την ώρα που θα πας, από τον κόσμο, από τον τελωνειακό. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Σωματικά δεν σε ελέγχουν φυσικά. Μπορεί να σου ζητήσουν να ανοίξεις port baggage, ντουλαπάκι συνοδηγού και τέτοια. Έχω πάει και άλλες φορές από τότε και προς το παρόν δεν είχα θέματα. Φυσικά είναι ρίσκο και κάποια στιγμή θα κάτσει και η στραβή.

Εντάξει κατάλαβα, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Δημοσ.

Το να σου τα πάρουν είναι το λιγότερο κακό.Αν κανένας ξύπνησε στραβά εκείνο το πρωί μπορεί να σε στείλει και κατηγορούμενο για διαφυγή δασμών.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το να σου τα πάρουν είναι το λιγότερο κακό.Αν κανένας ξύπνησε στραβά εκείνο το πρωί μπορεί να σε στείλει και κατηγορούμενο για διαφυγή δασμών.

Μη νομίζετε ότι οι άνθρωποι (τελωνειακοί) είναι χαζοί ή δεν ξέρουν τι γίνεται. Απλά κάνουν τα "στραβά μάτια", ακόμα και οι...στραβοξυπνημένοι, όσο τηρούνται κάποια βασικά. Δηλαδή να μην κουβαλάς κάνα περίπτερο μαζί ή να μην φαίνεται ότι το κάνεις κάθε μέρα και κυρίως να μην πουλάς τρελίτσα ή, ακόμα χειρότερα, μούρη και τσαμπουκά.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Μη νομίζετε ότι οι άνθρωποι (τελωνειακοί) είναι χαζοί ή δεν ξέρουν τι γίνεται. Απλά κάνουν τα "στραβά μάτια", ακόμα και οι...στραβοξυπνημένοι, όσο τηρούνται κάποια βασικά. Δηλαδή να μην κουβαλάς κάνα περίπτερο μαζί ή να μην φαίνεται ότι το κάνεις κάθε μέρα και κυρίως να μην πουλάς τρελίτσα ή, ακόμα χειρότερα, μούρη και τσαμπουκά.

Χαζοί σίγουρα δεν είναι.Αλλά καμιά φορά να καλύψουν κανένα δικό τους που πέρασε με το πορτμπαγκάζ και το πίσω κάθισμα γεμάτο και να παρουσιάσουν έργο μπορεί να την πατήσει ο άλλος που έχει 2 μπουκαλάκια ουίσκυ και 2 κούτες τσιγάρα.Γιαυτό δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρεις  για 10 και 20 πακέτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Χαζοί σίγουρα δεν είναι.Αλλά καμιά φορά να καλύψουν κανένα δικό τους που πέρασε με το πορτμπαγκάζ και το πίσω κάθισμα γεμάτο και να παρουσιάσουν έργο μπορεί να την πατήσει ο άλλος που έχει 2 μπουκαλάκια ουίσκυ και 2 κούτες τσιγάρα.Γιαυτό δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρεις  για 10 και 20 πακέτα.

Δε νομίζω να έχει ακουστεί ποτέ κάτι (εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει) για "2 μπουκάλια ουίσκυ".

Το μόνο που θυμάμαι τελευταία αλλά δεν ξέρω αν ήταν προς Σκόπια ή Βουλγαρία, ήταν ένα περιστατικό με κάποιον που είχε κάποιο μπιτόνι βενζίνης στο αυτοκίνητο αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες (πόσα λίτρα, αν το 'παιξε "έξυπνος", κλπ).

Για την ιστορία περνάω τουλάχιστον μία φορά το χρόνο προς τα πάνω, κυρίως με το αυτοκίνητο αλλά και με λεωφορείο κάποιες φορές, και χειμώνα και καλοκαίρι, και πρωί και βράδυ και ποτέ δεν είχα θέμα. Και δεν αναφέρομαι στο "δεν με έπιασαν" αλλά κυρίως στον τρόπο που γίνεται το, τυπικό συνήθως, check.

Δεν κουβαλάω τσιγάρα αφού δεν καπνίζουμε, ούτε ουίσκυ/βότκα αλλά συνήθως χειροποίητες ρακές (που όμως απαγορεύονται) και καπνιστά μεζεκλίκια (που επίσης απαγορεύονται λόγω ΕΕ αλλά και μη τυποποίησης).

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ακούστε κι αυτο, χθες 18-12-2019 βγαίνοντας από τη Γευγελή έχω στην τσέπη του μπουφάν ένα σακουλάκι καπνό των 50 gr η αδερφή μου έχει 2 σακουλάκια και η ανεψιά μου αλλά δύο.Γι αυτή την ποσότητα που είχαμε μου επιβλήθηκε ποινή 60 ευρω. Καλά Χριστούγεννα σε όλους εκτός από αυτήν την τρομερή υπάλληλο που εξιχνίασε μια τόσο μεγάλη λαθρομεταφορα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Santana57 είπε

Ακούστε κι αυτο, χθες 18-12-2019 βγαίνοντας από τη Γευγελή έχω στην τσέπη του μπουφάν ένα σακουλάκι καπνό των 50 gr η αδερφή μου έχει 2 σακουλάκια και η ανεψιά μου αλλά δύο.Γι αυτή την ποσότητα που είχαμε μου επιβλήθηκε ποινή 60 ευρω. Καλά Χριστούγεννα σε όλους εκτός από αυτήν την τρομερή υπάλληλο που εξιχνίασε μια τόσο μεγάλη λαθρομεταφορα.

Πόσο είναι το όριο;Τι σου είπαν;

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω είναι 50gr καπνού ανά άτομο, αν ταξιδεύεις οδικώς. Και πάντα για άτομα άνω των 17, αν το θυμάμαι καλά.

Άρα ο φίλος παραπάνω ήταν "εκτός" ακόμα και αν η ανιψιά ήταν άνω 17 (αν ήταν πιο μικρή ακόμα χειρότερα).

Οκ, προφανώς η υπάλληλος υπερέβαλε αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μέσα στις αρμοδιότητές της ο σχετικός έλεγχος. Το "επιχείρημα" ότι για να "πιάσει" αυτές τις ποσότητες πρέπει πρώτα να έχει εξαλειφθεί όλο το υπόλοιπο μεγάλο λαθρεμπόριο μπορεί να μας βολεύει αλλά είναι μάλλον του δημοτικού.

Ο καθένας κάνει όπως κρίνει αλλά να είναι έτοιμος να αναλάβει και τις ευθύνες του. Όπως ανέφερα και παραπάνω, κάνω κι εγώ τις "παρατυπίες" μου σε σχέση με τα επιτρεπόμενα ή μη (έχουν αυτοί οι Μαυροβούνιοι κάτι αλλαντικά και καπνιστά!!!) αλλά γνωρίζοντας το ρίσκο κι ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Από χώρες εκτός ΕΕ το όριο είναι 200 τσιγάρα (μια κούτα). ΠΡΟΣΟΧΉ στην Κωνσταντινούπολη σας πουλάνε πολλές κούτες χωρίς να σας ενημερώσουν και όταν έρχεσαι Ελλάδα στα κατάσχουν.

Δημοσ.

Υπαρχουν 2 ορια. Το ενα ειναι το επιτρεπομενο δωρεαν και το δευτερο ειναι επιτρεπομενο αλλα πληρωνεις τον ελληνικο φορο(βεβαια τυπικα πρεπει να το δηλωσεις μονος σου, οχι να τα βρουνε). Μετα θεωρειται λαθρεμπορια και πας αυτωφορο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...