Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι καινούργιος στον κόσμο του προγραμματισμού...

Θέλω να ξεκινήσω να μάθω κάποιες γλώσσες αλλά δυσκολεύομαι στο ποια να επιλέξω....

Από όσο έψαξα τελικά κατέληξα σε τρεις

Java Php η Python??

Ποια πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να μάθω??

Αν έχετε να μ προτείνετε και κάποια άλλη δεκτό...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Δημοσ.

'Ολες οι απορρίες σου εδώ

Αλλά γενικά μην κολλάς σε γλώσσα. 
Για αρχή σκέψου τι θες να κάνεις/μάθεις και μετά αποφασίζεις τι εργαλείο (γλώσσα) θα χρησιμοποιησεις.

Δημοσ.

Αν και οι περισσότεροι προτείνουν και διδάσκουν ως 1η γλώσσα python η γνώμη μου είναι:

1. Java

2. python

3. php

Άλλη επιλογή που θα πρέπει ίσως να σκεφτείς είναι c sharp

• Like 1
Δημοσ.

αν εισαι εντελώς αρχάριος θα πρότεινα πρώτα να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα από c, πως να κανεις διαπεραση πινακα δηλωσεις μεταβλητων και καποια βασικα στοιχειωδη για τους ποιντερς. απο εκει και περα διαλεγεις μια γλωσσα που σου ταιριαζει και γουσταρεις,αλλος γουσταρει τζαβα αλλος την θεωρει πολυ περιεργη ειναι λιγο υποκειμενικο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

αν εισαι εντελώς αρχάριος θα πρότεινα πρώτα να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα από c, πως να κανεις διαπεραση πινακα δηλωσεις μεταβλητων και καποια βασικα στοιχειωδη για τους ποιντερς.

Και να μην αγγίξει ξανά προγραμματισμό στη ζωή του. Ειδικά στους pointers θα τα δει όλα καθότι αρχάριος.

9 στους 10 συνιστούν για πρώτη γλώσσα την Python και όχι άδικα. Βασικά πλεονεκτήματα

• Είναι διερμηνεύομενη (κοινώς βλέπεις αμέσως τι τρέχεις και δε χρειάζεται compile)
  • Είναι εύκολη στην ανάγνωση
  • Έχει μικρότερο learning Curve από τις C/C++
  • Είναι μια καλή εισαγωγή στον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό
  • Υπάρχει πάρα πολύ υλικό στο internet
  • Είναι γλώσσα γενικού σκοπού

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα πλεονεκτήματα όπως τα κρίνω εγώ αλλά φαντάζομαι και πολλοί άλλοι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Και να μην αγγίξει ξανά προγραμματισμό στη ζωή του. Ειδικά στους pointers θα τα δει όλα καθότι αρχάριος.

9 στους 10 συνιστούν για πρώτη γλώσσα την Python και όχι άδικα. Βασικά πλεονεκτήματα

• Είναι διερμηνεύομενη (κοινώς βλέπεις αμέσως τι τρέχεις και δε χρειάζεται compile)
  • Είναι εύκολη στην ανάγνωση
  • Έχει μικρότερο learning Curve από τις C/C++
  • Είναι μια καλή εισαγωγή στον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό
  • Υπάρχει πάρα πολύ υλικό στο internet
  • Είναι γλώσσα γενικού σκοπού

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα πλεονεκτήματα όπως τα κρίνω εγώ αλλά φαντάζομαι και πολλοί άλλοι..

εμενα με βολεψε προσωπικα η c  σαν αρχαριο γιατι ειναι πιο αυστηρη πχ στις δηλωσεις μεταβλητων ,στα   for loops , ακομα και η τζβαα c#  εχει την συνταξη της c . απο εκει και περα στην παηθον την καταλαβα καλυτερα οταν εμαθα τζαβα για την τελεια τι σημασια εχει ,ο τροπος που δηλωνονται οι μεταβλητες ακομα και ο ιδαιτερος τροπος που δεν χρησιμοποιει αγκυλες αλλα κενα  στην στοιχηση. ποιντερς οχι σε βαθος αλλα να καταλαβει καπια βασικα πραγματα ,διευθυνση μνημης arrays  κτλ

προσωπικη γνωμη παντα, ξερω αρκετους πχ που ξεκινησνα με πρωτη γλωσσα κατευθειαν τζαβα

Επεξ/σία από MitsarasAth
Δημοσ.

και εγω συμφωνω να διαβασεις C επειδη σε αυτην θα μαθεις καποιες βασικες αλλα πολυ σημαντικες γνωσεις και μετα μπορεις να ασχοληθεις με μια OOP γλωσσα. Τωρα ποια θα ειναι αυτη μικρη σημασια εχει. Μπορει να ειναι Python επειδη εχει παρα πολυ υλικο στο ιντερνετ.

Δημοσ.

Ξεκίνα με C και ότι καταλάβεις...το θέμα είναι να πιάσεις το νόημα όχι να γίνεις προγραμματιστής σε μια νύχτα...

Η Python σίγουρα έχει πολύ ψωμί αλλά επειδή έχει ιδιαίτερη γραφή και διαφορετική νοοτροπία πιστεύω ότι πιο πολύ θα μπερδέψει στο μέλλον παρά θα βοηθήσει...σίγουρα είναι τρομερή "μαγκιά" με 2 γραμμές κώδικα να δημιουργείς παπάδες...αλλά το θέμα δεν είναι να γράψεις αυτές τις 2 γραμμές αλλά να καταλάβεις πως κατέληξες σε αυτές τις 2 γραμμές .....όλα αυτά σε μια "άνιση" αντιπαράθεση με C που θα παλεύεις στην κονσόλα για να εμφανίσεις 2 γραμμές κειμένου....αλλά.

Απο εκεί και πέρα όσο πιο καλά καταλάβεις την C τόσο πιο έυκολα μεταπηδάς σε όλες τις υπόλοιπες...προσωπική μου άποψη μετά είναι C#/Javascript

• Like 1
Δημοσ.

Αν κρίνω απ' ότι λένε οι άλλοι, πρώτα Python, μετά Java.

Αν κρίνω από εμένα, η VB κάτι, μου φάνηκε ευκολότερη και πιο αναγνώσιμη από τη C.

To σίγουρο είναι, ότι αν πας στη Java, δεν ξαναφεύγεις 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι φοιτητής, δεν έχει καμία σημασία. Διάλεξε μία με κλήρο και ξεκίνα διάβασμα. Μόλις τη «μάθεις» ξεκίνα την επόμενη.

Αν είσαι μαθητής έχει ακόμα μικρότερη σημασία.

Αν είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία έχει κάποια σημασία αλλά μικρότερη από αυτή που νομίζεις.*

Αν απλά κάνεις στατιστική και είμαστε το δείγμα σου, καταψηφίζω C και ψηφίζω Python

Edit

* Στην περίπτωση αυτή η απόφαση εξαρτάται κυρίως από το τι θες να πετύχεις μέσω του προγραμματισμού, αλλά δεν μας έχεις πει τίποτα για αυτό.

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ.

Αν βλέπεις τον προγραμματισμό ως ένα εργαλείο για να φτιάξεις πράγματα ή να δουλέψεις στο μέλλον ξεκίνα με python. Αν αντιμετωπίζεις την πληροφορική ως επιστήμη και θες να τη μάθεις με αργό τρόπο, αλλά ολοκληρωμένα είτε επειδή είσαι φοιτητής πληροφορικής είτε γιατί απλά θες να αφιερώσεις χρόνο σε κάτι ξεκινάς με C.

H java δεν θεωρώ πως είναι καλή επιλογή για πρώτη γλώσσα, με το καλησπέρα θα ξεκινήσεις να μιλάς για package management, OOP και design patterns.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...