Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι νέος πελάτης ΟΤΕ 50 άρα γραμμή και μου έδωσαν το παραπάνω ρούτερ. 

Απορία: Γιατί εχει δύο γραμμές phone 1 και phone 2 από πίσω? Πήρα την βοήθεια και δεν μου εξήγησαν. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ :

βαζουμε απλό διακλάδωση στην μπριζα. Από την μια έξοδο βάζουμε ένα μπλε καλώδιο στην είσοδο line του διαχωριστή.

Αυτος ο διαχωριστής στην έξοδο του έχει phone και modem. Την έξοδο modem την στέλνουμε στο dsl του ρούτερ και την εξοδο phone στο phone 1 του ρούτερ.

Το τηλέφωνό το συνδέουμε στην άλλη έξοδο του αρχικού διακλάδωση.

Και γιατί να βάλω καλώδιο από την έξοδο phone του διαχωριστή στην είσοδο phone 1 του ρούτερ αφού το τηλέφωνό μου είναι αλλού???? 

Δηλαδη ποιο το νόημα του καλωδίου 3β???? αφού ενώνω το τηλέφωνό μου με το 2β???

Ευχαριστω!!!

15402954056118005818523810339209.jpg

Δημοσ.

Αν δεν βάλεις το καλώδιο 3B πως θα στείλεις την τηλεφωνία στο 2 Β;;;

Μπορείς να μην βάλεις καθόλου διαχωριστη και να βάλεις κατευθείαν το τηλέφωνο στο ρουτερ.

Δημοσ.

Μα αφού η τηλεφωνία του 2Β παίρνει τηλέφωνο κατευθείαν από την μπριζα. (Μήπως έχω χάσει επεισόδια? Μέχρι τώρα είχα μια σύνδεση έως 24 από την wind.... άλλαξε κάτι στην τεχνολογία και το σήμα  του τηλεφωνου πρέπει να το επεξεργαστεί το ρούτερ για να μιλησω????)

Δημοσ.

Σε PSTN τηλεφωνία, η τηλεφωνική συσκευή συνδέεται στην γραμμή που φέρνει το σήμα. Αν έχουμε και DSL, τότε χρειάζεται ένα DSL splitter.

Σε VoIP τηλεφωνία, η τηλεφωνική συσκευή συνδέεται σε μία θύρα PHONE του router. Δεν χρειάζεται καθόλου το DSL splitter.

Όμως αν έχουμε και άλλες τηλεφωνικές συσκευές σε άλλο χώρο και δεν μπορούμε να συνδέσουμε και αυτές στις θύρες PHONE του router, τότε είτε τροποποιούμε την τηλεφωνική εγκατάσταση όλου του σπιτιού, είτε κάνουμε χρήση ενός DSL splitter για να επιστρέψουμε την τηλεφωνία από μία θύρα PHONE πίσω σε όλη την γραμμή του σπιτιού. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται φίλτρο (2β) πριν από κάθε συσκευή που δεν συνδέεται πάνω στον router.

Δημοσ.

Κατάλαβα ότι η παραδοσιακή συνδεσμολογία που ξέραμε δεν ισχύει για την ευρυζωνική τηλεφωνία η voip κλπ κλπ. 

Εγώ πήγα στο ΟΤΕ για double play οπότε θα έγινε η σύνδεση μου ευρυζωνική η θα παραμείνει παραδοσιακή????.... Ιδού το ερώτημα.

Εγώ δεν ζήτησα κάτι, άλλωστε δεν ήξερα κιόλας!!!

Δημοσ.

Θα πάρω τηλέφωνο να τους ρωτήσω. Το θέμα είναι ότι όλο και περισσότερα καλώδια γεμίζουμε και άντε να τα τακτοποιήσεις!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει καμία δουλειά ο κάθε πάροχος να σου εξηγεί τα αυτονόητα ή αυτά που έπρεπε να γνωρίζεις:

- Είναι απαραίτητο εδώ και πολλά χρόνια, αν θέλεις να έχεις τη μέγιστη απόδοση, να γίνει αλλαγή του τρόπου σύνδεσης των καλωδίων σε κάθε σπίτι με πολλές τηλεφωνικές πρίζες. Κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει εμπιστοσύνη στα χέρια και στην κρίση του σε τεχνικά θέματα. Σε διαφορετική περίπτωση φωνάζεις ηλεκτρολόγο.
- Έχει γραφτεί επίσης δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια πως όλες οι συνδέσεις σταδιακά μετατρέπονται σε ευρυζωνικές και είμαστε στο τέλος αυτής της προσπάθειας.

- Εδώ είναι γραμμένα, πρόσφατα, όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης του DSL modem/router και της συσκευής του τηλεφώνου σε PSTN σύνδεση (που ήσουν παλαιότερα) και στην VoIP (Voice over IP ) που είσαι τώρα (ευρυζωνική κατά τον ΟΤΕ).

https://www.insomnia.gr/forums/topic/583542-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%85%CE%B6%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/?page=13&tab=comments#comment-56714914

- Αν θελήσεις να κάνεις μόνος σου την αλλαγή της σύνδεσης των καλωδίων,  υπάρχουν επίσης ανάλογα θέματα σε διάφορα άλλα Ελληνικά forum, πιθανόν και εδώ.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
Στις 24/10/2018 στις 1:02 ΜΜ, filipN είπε

Δεν έχει καμία δουλειά ο κάθε πάροχος να σου εξηγεί τα αυτονόητα ή αυτά που έπρεπε να γνωρίζεις:

- Είναι απαραίτητο εδώ και πολλά χρόνια, αν θέλεις να έχεις τη μέγιστη απόδοση, να γίνει αλλαγή του τρόπου σύνδεσης των καλωδίων σε κάθε σπίτι με πολλές τηλεφωνικές πρίζες. Κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει εμπιστοσύνη στα χέρια και στην κρίση του σε τεχνικά θέματα. Σε διαφορετική περίπτωση φωνάζεις ηλεκτρολόγο.
- Έχει γραφτεί επίσης δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια πως όλες οι συνδέσεις σταδιακά μετατρέπονται σε ευρυζωνικές και είμαστε στο τέλος αυτής της προσπάθειας.

- Εδώ είναι γραμμένα, πρόσφατα, όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης του DSL modem/router και της συσκευής του τηλεφώνου σε PSTN σύνδεση (που ήσουν παλαιότερα) και στην VoIP (Voice over IP ) που είσαι τώρα (ευρυζωνική κατά τον ΟΤΕ).

https://www.insomnia.gr/forums/topic/583542-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%85%CE%B6%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/?page=13&tab=comments#comment-56714914

- Αν θελήσεις να κάνεις μόνος σου την αλλαγή της σύνδεσης των καλωδίων,  υπάρχουν επίσης ανάλογα θέματα σε διάφορα άλλα Ελληνικά forum, πιθανόν και εδώ.

Ευχαριστω. 

Απλα μεχρι τωρα ειχα μεινει στο καρβουνο. Και ολα αυτα μου φαινοντουσαν περιεργα. Ομολογω οτι δεν ειχα κατσει να διαβασω τα φορουμς γιατι δεν ηξερα και δεν με απασχολουσε το θεμα.

Η συνδεση μου εγινε και ειναι ευρυζωνικη.

Απο την πριζα κατευθειαν στο splitter και απο το modem του splitter στο dsl του router. Και το τηλεφωνο επανω στο router. Αλλο τηλεφωνο δεν εχω σε αλλο πριζακι.

Το λαμπακι του τηλεφωνου ανοιγει μετα απο κανενα λεπτο στο router και αυτο μπορει να μπερδεψει καποιον νεο αρχικα 

Θα βαλω και ενα UPS και ειμαι κομπλε με ρευμα σε περιπτωση διακοπης.

Ευχαριστω απαντες

Αριστοτελης

Δημοσ.

Αν έχεις μόνο μία τηλεφωνική συσκευή και αυτή συνδεδεμένη πάνω σε μία θύρα PHONE του router, τότε το splitter είναι αχρείαστος πλεονασμός και το αφαιρείς πάραυτα.

Για να κάνει συγχρονισμό η VoIP τηλεφωνία, απαραίτητα πρέπει να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. δηλαδή να γίνει η κλήση ΡΡΡ με τα στοιχεία σου και να πάρει ο router δημόσια ΙΡ (λειτουργία router). Και αυτό γίνεται εφόσον πρώτα έχουμε συγχρονισμό στο DSL σήμα (λειτουργία modem). Άρα είναι λογικότατο να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση και το λαμπάκι της τηλεφωνίας να ανάψει λίγο αργότερα από την ενεργοποίηση του modem/router.

Με το UPS εξασφαλίζεις ότι σε περίπτωση διακοπής στον χώρο σου θα συνεχίσεις να έχεις Internet, άρα και τηλεφωνία. Δεν εξασφαλίζεσαι αν η διακοπή έχει γίνει στο DSLAM (αστικό κέντρο ή καμπίνα) κι εκεί δεν υπάρχει εφεδρική πηγή τροφοδοσίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...