Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα χώρο ενιαίο υπάρχουν 3 Wi-Fi aps , τα οποία είναι φυσικά συνδεδεμένα στο local network και μοιράζουν internet.

Αυτό που θέλω είναι να απομονώσω τα Wi-Fi aps από το local lan και να δίνουν μόνο

Internet σε οποίον συνδέεται και

να μην έχει πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο.

Το ερώτημα μου είναι πως και αν μπορεί να γίνει αυτό, τι πρέπει να γίνει στον κεντρικό server και αν

χρειάζεται να αγοράσω κάποιον άλλο εξοπλισμό επιπρόσθετο, π.χ. router, switch κλπ.

Υπάρχει rack και windows 2016 servers, domain στημένο, managed switches, και τα Aps και το modem είναι Draytek .

Ψάχνω την πιο γρήγορη και ανέξοδη λύση,  δεδομένου του ότι μιλάμε για εταιρικό περιβάλλον.

Οτι εξτρα πληροφοριες χρειαζονται θα τις παραθετω εδω.

Δημοσ.

To WiFi (ΑΡ) Isolation κάνει αυτό ακριβώς που λέει. Δηλαδή δεν επιτρέπει επικοινωνία μεταξύ των ασύρματων συσκευών. Όμως μπορούν κανονικά να δουν το υπόλοιπο LAN.

Για πλήρη απαγόρευση πρόσβασης στο LAN από το WLAN, χρειάζεται κανονικός router που επιτρέπει εισαγωγή κανόνων στο Firewall, πράγμα που τα απλά του εμπορίου δεν το έχουν εκτός από αυτά που δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας Guest WiFi.

Δημοσ.

θα μπορούσες να φτιάξεις vlan στο δίκτυο σου. Αυτό νομίζω γίνεται στα draytek αν και δεν έχω δουλέψει με αυτά. αν είχες κάποιο MikroTik ή Cisco ευχαρίστως να σε βοηθούσα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...