vagelis81 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Πριν απο 1 μηνα περιπου μου χαλασε η gtx770 που ειχα αγορασει το 2014.Την εφτιαξα για οσο κρατησει με το κλασσικο τροπο που ζεσταινεις τη gpu.Η καρτα δουλευει ακομα αλλα ξερω πως θα ξαναχαλασει.Δε ξερω βεβαια το ποτε,αλλα ξερω πως μ αυτον το τροπο απλα παρατεινεις λιγο τη ζωη της.Εχω μπει λοιπον σε μια διαδικασια σχετικα με το τι πρεπει να κανω και ειμαι λιγο αναποφασιστος.Η πρωτη εκδοχη λεει να εγκαταλειψω εντελως το Pc και να προχωρησω σε αγορα ps4 αφου και ο i5 μου σε λιγο καιρο θα ειναι ξεπερασμενος .Η δευτερη επιλογη λεει οτι ακομα και αν παρω κονσολα να αγορασω παραλληλα και μια καρτα ωστε να μπορω να παιζω games ,αλλα σιγουρα δε θα δωσω 350 ευρω που ειχε η 770 .Ισως να ειμαι διατεθιμενος να δωσω μεχρι 150 ευρω ,απλως δε ξερω αν σ αυτη τη τιμη υπαρχει καρτα που να πλησιαζει την 770 σε αποδοση.Και τελος η τριτη εκδοχη λεει να προχωρησω σε επισκευη της gpu της 770 ,που δε ξερω βεβαια αν γινεται (ακουσα οτι μπορουν στη καρτα να αλλαξουν την gpu) αλλα σ αυτη τη περιπτωση δε ξερω το κοστος,αν αξιζει και αν δινεται εγγυηση.Ηθελα λοιπον ν ακουσω τη γνωμη σας μηπως και βγω απο το διλλημα.Ευχαριστω
Xristaras12 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 αν νομιζεις οτι μπορεις να δινεις 50-60€ για τα παιχνίδια της κονσόλας και δεν σε απασχολει το pc gaming δεν χρειάζεται καν να πάρεις κάρτα, βολευεσαι και με τα γραφικά του επεξεργαστή. Αν νομίζεις οτι θα παίζεις παράλληλα, θες καρτα τουλάχιστον επιπέδουυ 1050ΤΙ η την νεότερή της εκδοση οταν βγει (2050ΤΙ πχ) Απο εκει και πέρα, σε τέρμα γραφικά με αυτες τις κάρτες δεν θα παίζεις σε υψηλά γραφικά οπότε δεν θα εχεις και μεγάλες απαιτήσεις απο το σύστημα. Ο Ι5 θα είναι ξεπερασμένος μόνο αν χτυπάει 100% χρήση όλη την ώρα και τα fps βουτάνε πολύ η δεν μπορεί πχ να βγάλει πάνω απο 25-30 καρέ. Η επισκευή της κάρτας δεν αξίζει καθώς για τα χρήματα που θα κοστίσει 99.9% αγοράζεις νέα και με εγγύηση. Δεν αλλάζουν πυρήνα απλά ξεκολλάνε τα πάντα απο πάνω και τα βάζουν παλι (reballing) πράγμα που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και αρκετή ώρα για να γίνει. Εφόσον η κάρτα έφτιαξε με το ψήσιμο αυτό σημαίνει οτι οτι κάποια κόλληση στον πυρήνα πιθανότατα έχει σπάσει και δεν κάνει καλή επαφή το τσιπάκι με την πλακέτα. Προσωπικά πάντως με τις τιμές του hardware μέχρι και πριν λιγο καιρό που ήταν σε απαγορευτικά επιπεδα δεν το σκεφτόμουν καν για αλλαγή κάρτας γραφικών είτε αναβάθμισης συστήματος. Ζύγισε την τσέπη σου και βλέπεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα