Miracle Worker Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχω καποια ερωτηματα για τις κατατακτηριες αν μπορει να βοηθησει καποιος. Αρχικα, αν δωσω το Δεκεμβριο του '18, θα ξεκινησω το Σεπτεμβριο του '19 ή μπαινω στο τρεχον ετος; Οι εξετασεις ειναι ιδιο επιπεδο με τις πανεπιστημιακες; Προλαβαινω σε ενα μηνα να διαβασω, πχ το μαθημα Δικτυα & Υπολογιστες, οντας ασχετος με το αντικειμενο ή αδικος κοπος; Πρεπει να πιασω τη βαση στα μαθηματα; Γιατι στη σχολη που θελω, πιστευω δε θα καλυφθουν οι θεσεις για τις κατατακτηριες. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Miracle Worker
Dagobert Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μπαίνεις στο τρέχον έτος. Επίσης θα αναγνωριστούν τα 3 μαθήματα των κατατακτηρίων και τα τυχόν κοινά μαθήματα της παλιάς σου σχολής αναγνωρίζονται κατόπιν αιτήσεώς σου. Συνήθως ίδιο επίπεδο ή ελαφρά δυσκολότερο. Συνεπώς η επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητα αφομοίωσης της νέας ύλης, την τύχη κλπ Την βάση και στα 3 μαθήματα. 1
mrfan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Οι σχολές παίρνουν απο κατατακτήριες το 10% των εισακτέων στην αρχή της χρονιάς. Δες πόσοι μπήκαν τον προηγούμενο μήνα και υπολόγισε πόσους θα πάρουν. Αν δεν πάρουν πολλούς ή αν δώσουν αρκετοί καταλαβαίνεις ότι η βάση δεν είναι αρκετή. Επιπλέον έχω την εντύπωση ότι μπαίνει στο δεύτερο έτος, όχι στο πρώτο 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μπαίνεις στο Β' Εξάμηνο, όποιες κατατακτήριες κι αν δώσεις, απ' όπου κι αν έρχεσαι. Θεωρείται ότι με την επιτυχία σου σε αυτές, έχεις καλύψει την ύλη του Α' εξαμήνου. Κερδίζεις δηλαδή τη φετινή χρονιά, δε γράφεσαι του χρόνου. Η επιτυχία σου εξαρτάται από τη σχολή που δίνεις. Αν είναι σε μεγάλο αστικό κέντρο και "διάσημη" στον ελληνικό μικροαστισμό (πολυτεχνεία - νομικές - ιατρικές) θα δυσκολευτείς να μπεις, υπάρχει κόσμος που δίνει 2+3 χρονιές και με φροντιστήρια. Πλέον όχι ΤΟΣΟ όσο παλιά, αλλά ισχύει ακόμα η δυσκολία. Σίγουρα πιο εύκολο από το να δώσεις πανελλήνιες. Αυτό που δεν ξέρω αν ισχύει, το είχα ακούσει, είναι αν ισχύει ελάχιστος χρόνος σπουδών στους κατατακτήριους. Ένας τύπος δλδ είχε ισχυριστεί ότι έβγαλε φιλολογία από κατατακτήριες σε 2,5 χρόνια αντί 4, δυνατότητα που δε δίνεται στους εισακτέους γενικής σειράς (να δίνουν όσα και όποτε θέλουν μαθήματα δηλαδή). Αν υπάρχει κάποιος γνώστης, ας μας πει. 1
Dagobert Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Μπαίνεις στο Β' Εξάμηνο, όποιες κατατακτήριες κι αν δώσεις, απ' όπου κι αν έρχεσαι. Θεωρείται ότι με την επιτυχία σου σε αυτές, έχεις καλύψει την ύλη του Α' εξαμήνου. Κερδίζεις δηλαδή τη φετινή χρονιά, δε γράφεσαι του χρόνου. Μπαίνεις στο Γ εξάμηνο. Γι' αυτό ο γνωστός σου τελείωσε στα 2,5 χρόνια.
mrfan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Dagobert είπε Μπαίνεις στο Γ εξάμηνο. Γι' αυτό ο γνωστός σου τελείωσε στα 2,5 χρόνια. Μπαίνεις στο Δ εξάμηνο. Για αυτό είπα δεύτερο έτος Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από mrfan
Dagobert Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Το Γ εξάμηνο είναι 2ο έτος και συνήθως σε αυτό το εξάμηνο εγγράφεσαι, εκτός αν κάποια σχολή ορίζει διαφορετικά
mrfan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το πράγμα έχει ως εξής: Εξετάσεις δίνεις Δεκέμβρη του 18 (μέσα στο τρίτο εξάμηνο) όπου θα γραφτείς αν κριθείς επιτυχών Το πρώτο μάθημα που θα παρακολουθήσεις πραγματικά, γίνεται τον Φλεβάρη του 19 (τέταρτο εξάμηνο) όπου και αρχίζει η φοίτηση σου. Σε μερικές σχολές δίνουν την δυνατότητα να δώσεις στην εξεταστική Ιανουαρίου Φεβρουαρίου, αν ανήκεις στον επιτυχόντες Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από mrfan
Dagobert Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Άλλο τι γίνεται στην πράξη κι άλλο σε ποιο εξάμηνο εγγραφεσαι με την επιτυχία σου στις κατατακτήριες.
Aggeluska Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 απο συμφοιτητη μου ξερω οτι στην σχολη μας δινεις 3 μαθηματα και αν τα περασεις μπαινεις Β' εξαμηνο και τα μαθηματα που δινειςθεωρουνται περασμενα. 1
tsioulak Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Παιδες, η καθε σχολη σε γραφει σε οτι εξαμηνο θεωρει αυτη, με μεγιστο το 4ο ή 5ο εξαμηνο (δεν θυμαμαι καλα) με βαση τον καινουριο νομο. 1 1
Aggeluska Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 4 minutes ago, tsioulak said: Παιδες, η καθε σχολη σε γραφει σε οτι εξαμηνο θεωρει αυτη, με μεγιστο το 4ο ή 5ο εξαμηνο (δεν θυμαμαι καλα) με βαση τον καινουριο νομο. φανταζομαι εξαρτατε και αν πρωτο πτυχιο εχεις κατι παρεμφερεις;
tsioulak Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Aggeluska είπε φανταζομαι εξαρτατε και αν πρωτο πτυχιο εχεις κατι παρεμφερεις; Ετσι υποτιθεται, τι συμβαινει στην πραγματικοτητα δεν ξερω.
Miracle Worker Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Αν ξεκινάς κατευθείαν και μπορεί να έχεις και δυνατότητα να τελειώσεις πιο γρήγορα είναι τεράστιο δέλεαρ. Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι χρειαζόσουνα 1+4 χρόνια, που ήταν λίγο απαγορευτικό. Από ότι έχω μάθει δεν έχει και υποχρεωτικής παρακολούθησης. Ναι, Αγγελούσκα, τα μαθήματα που δίνεις θεωρούνται περασμένα και επιπλέον ότι μαθημάτα από την πρώτη σχολή είναι σχετικά αφαιρούνται. Το λέει στην προκήρυξη. Εγώ θέλω να πάω από οικονομικό σε πληροφορική, οπότε αν μπορούσα να αφαιρέσω κανένα μαθηματικής φύσεως, δε θα με χάλαγε καθόλου. Για περσινούς επιτυχόντες δε βρήκα κάτι, αλλά φαντάζομαι δε θα είναι και πολλοί γιατί είναι επαρχία. Ποιος πάει επαρχία για δεύτερο πτυχίο; Μόνο κανένας ντόπιος. Έτσι κι αλλιώς βέβαια ζήτημα είναι να περάσω, δεν είμαι για παραπάνω.😄
Fortistis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Κάθε σχολή είναι υπεύθυνη για την ύλη, τα μαθήματα, και το έτος/εξάμηνο που θα μπεις εάν πετύχεις στις κατατακτήριες. Συνήθως εάν είσαι από συγγενική σχολή, μπαίνεις σε εξάμηνο από το Γ και μετά. Ποιο εξάμηνο ακριβώς, εξαρτάται από την σχολή που θέλεις να μπεις και από την σχολή που έρχεσαι. Εάν είσαι από μη συγγενική σχολή, 99% μπαίνεις στο Β. Οι εξετάσεις ναι μεν αντιπροσωπεύουν εξετάσεις της σχολής, αλλά η βαθμολογία είναι με άριστα το 20. Αναλόγως το τι έχεις τελειώσει (υπερδιετής, ΤΕΙ, ΑΕΙ) υπάγεσαι σε διαφορετικό «διαγωνισμό». Δηλαδή, η σχολή λέει ότι παίρνει 5 από ΤΕΙ και 2 από ΑΕΙ. Εάν δώσουν 3 από ΑΕΙ και 4 από ΤΕΙ, πι των ΤΕΙ θα μπουν όλοι (δεδομένου ότι περάσανε την βάση, ή τους «περάσανε» από την βάση) και από τους ΑΕΙ οι 2. Τα παραπάνω ενδέχεται να μην ισχύουν ακριβώς πια, λόγω αλλαγών στο σύστημα. Μέσες-άκρες όμως, ισχύουν Υ. Γ. Αθάνατο ελληνικό πνεύμα! Απορώ με αυτούς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αλλά εκεί να σχολιάσουν! Ελεύθεροι είναι να το κάνουν, όπως και εγώ να απορώ μαζί τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα