Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχει έρθει η ώρα που βλέπω την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος απαραίτητη. Θα ήθελα να μου προτείνετε αν υπάρχει λύση ή αν γίνεται αυτό που σκέφτομαι. 

Θέλω να φτιάξω ένα eshop αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως θα γίνεται η ανανέωση των αποθεμάτων. Τα περισσότερα προϊόντα που θέλω να βάλω πάνω στο eshop δεν τα έχω στο stock ή στην αποθήκη μου, απλά οι προμηθευτές δίνουν τα .xml ή .csv ή κάποιο άλλο τροπο? για να ενημερώνονται. Αφού ανεβάσω τα προϊόντα στο site και τα φτιάξω να φαίνονται όπως θέλω, υπάρχει κάποιος τρόπος, να ανανεώνονται "αυτόματα" το in stock ή out of stock στους κωδικούς που έχω επιλέξει με βάση τα αρχεία .csv ή .xml. Το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να έχω ένα νεκρό eshop και να βαστάω το τηλέφωνο ολη μερα για να βλέπω αν τα προϊόντα που έχω επιλέξει είναι διαθέσιμα ή να μπαίνω μέσα και να ψάχνω χειροκίνητα διαθεσιμότητα ανά κωδικό 

Μήπως γνωρίζετε πως γίνεται συνήθως η διαχείριση του instock outofstock.

Επίσης πια είναι η γνώμη σας για πλατφόρμα magento? Μήπως μπορέσω μελλοντικά να αναπτύξω το b2b channel.

*Έχω μιλήσει με πολλούς τεχνικούς γιατί δεν θέλω να κάνω πράγματα μόνος μου αλλά οι περισσότεροι είναι εξειδικευμένοι στο desing και όχι στο λειτουργικό κομμάτι

Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες σας.

Δημοσ.

Θα χρειαστείς μια βάση δεδομένων. Κάπου να καταγράφεις το απόθεμα σου, την οποία θα την συνδέσεις με το σάιτ σου. Όταν γίνεται confirm μια παραγγελία θα μειώνεται κατεύθυναν από την βάση σου το απόθεμα. Επίσης έχε υπόψη σου ότι το να ανοίγεις ένα eShop είναι το ίδιο με το  α ανοίγεις δεύτερο κατάστημα. Οπότε πράττεις ανάλογα. Το magento είναι καλή πλατφόρμα (έχε υπόψη ότι δεν είναι free) αλλά πρέπει να βρεις και κάποιον που γνωρίζει για να στο στήσει σωστά. Τώρα στην αρχική σου ερώτηση, αν στηθεί το σάιτ και η βαση σωστά, δεν έχει σημασία αν ειναι xml , csv η οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά προτιμώ xml.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, manolito80 είπε

*Έχω μιλήσει με πολλούς τεχνικούς γιατί δεν θέλω να κάνω πράγματα μόνος μου αλλά οι περισσότεροι είναι εξειδικευμένοι στο design και όχι στο λειτουργικό κομμάτι

Με βάση το παραπάνω, έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις μιλήσει με κανένα "τεχνικό".

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, παπι είπε

Αυτο δεν ειναι eshop, αυτο που περιγράφεις είναι dropsbipping. Κατι το οποιο δεν τρεχει στην Ελλάδα.

Καμία σχέση. Στο dropshipping την αποστολή των προϊόντων την κάνει ο προμηθευτής. Εδώ από ότι φαίνεται απλά δεν θέλει να έχει απόθεμα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, elorant είπε

Καμία σχέση. Στο dropshipping την αποστολή των προϊόντων την κάνει ο προμηθευτής. Εδώ από ότι φαίνεται απλά δεν θέλει να έχει απόθεμα.

Η λογική είναι ίδια. Μόνο η μεταφορά αλλάζει, και αν κρίνω από τα μπιτουμπι που λέει, μάλλον τα πάει ο ίδιος. Anyway, οι περισσότεροι προμηθευτές που ξέρω, έχουν πολύ κακο update στα site τους, με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να ειναι μαστ.

Ο φίλος αν θέλει να μπει στο χώρο, θα πρέπει να έχει ένα.στοκ της προκοπής.

Δημοσ.

Γιατί λέτε πως το dropshipping για Ελλάδα " δεν τρέχει ;"   Αν κάποιος ξεκινούσε μόνο με διανομές στον Ευρωπαικό χώρο απο τους αντίστοιχους προμηθευτές εντός Ε.Ε.  (όχι Κίνα ή USA) δεν θα ήταν βιώσιμο ;  To έχει δοκιμάσει κάποιος;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, molot12 είπε

Γιατί λέτε πως το dropshipping για Ελλάδα " δεν τρέχει ;"   Αν κάποιος ξεκινούσε μόνο με διανομές στον Ευρωπαικό χώρο απο τους αντίστοιχους προμηθευτές εντός Ε.Ε.  (όχι Κίνα ή USA) δεν θα ήταν βιώσιμο ;  To έχει δοκιμάσει κάποιος;

Πλάκα μας κάνεις; "Μόνο Ευρώπη , μόνο με προμηθευτές από ΕΕ" 

Δημοσ.

Why not ?   Εντάξει θέλει περισσότερο ψάξιμο για προμηθευτές αλλά είναι εφικτό νομίζω.

Tι περιμένεις να βγάλεις απο τα Κινεζομάγαζα με τις καθυστερήσεις και τα Τελωνεία ;  Απλώς όλοι ξεκινάνε το Dropshipping στην Ελλάδα μέσω shopify - oberlo σπρώχνοντας κινέζικα προιόντα με ελάχιστο κέρδος.  Ετσι απογοητεύονται γρήγορα και συνήθως τα παρατάνε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...