Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/11/2018 στις 7:53 ΜΜ, Manuel είπε

Η εμπορική αξία του έργου είναι θέμα προς συζήτηση από την εποχή του Μότσαρτ. Το τσουβάλιασμα όλων, δεν βοηθάει σε τίποτα. (...) Και δε μιλάω καν τόσο για τις ταινίες-αριστουργήματα. Αυτές για μένα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά λογικό είναι να βγαίνουν μετρημένες κάθε χρόνο. 

Άλλοι μπορεί να τα τσουβαλιάζουν αλλά εσύ όμως τα ισοπεδώνεις όλα από πολλές απόψεις. Εγώ βλέπω σε ένα site όπου έχω κάνει rate τις ταινίες που έχω δει το top100 μου και απ'τις ταινίες που δεν είναι animation μόνο ο Ken Loach έχει καταφέρει να μπει μέσα εκεί απ'την τελευταία 20ετία. Δεν εννοώ με αυτό πως δεν βγαίνουν αριστουργήματα αλλά πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα τους. Τα αριστουργήματα του Kurosawa δεν είναι το ίδιο με τα αριστουργήματα του Nolan. Επίσης είναι δεδομένο το γεγονός πως η βιομηχανία του κινηματογράφου της Αμερικής επιβλήθηκε (από ~40% μερίδιο στα κέρδη που είχε στην αρχή της δεκαετίας του 80 έφτασε ~80% στην αρχή των 00s) σε όλο τον κόσμο, δεν είμαστε στην εποχή του Μότσαρτ. Είμαστε στην εποχή όπου διαβάζεις δυστοπικό βιβλίο του J.G. Ballard και αναρωτιέσαι αν έκανε απλά περιγραφή της πραγματικότητας όταν έγραφε: "They lived in an eternal retail present, where the deepest moral decisions concerned the purchase of a refrigerator or washing machine." Οπότε, πέρα απ'την βιομηχανοποίηση της τέχνης τι είδους άνθρωποι να παράγουν τι ταινίες και κυρίως με τι μηνύματα;;

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να παρακολουθήσω τη συζήτηση. Ας σταματήσω εδώ.

Δημοσ.

Λοιπον , αν μπορουσα , θα ανταλλαζα ολες τις ταινιες με σουπερηρωες (αντε να αφηνα απ'εξω την wonder woman , επειδη δακρυζω οταν βλεπω αυτον τον θηλυκο τσολια την , Gadot) , με δυο,η μαλλον με μια  ακυκλοφορητη ταινια του Χιτσκοκ ) 😀

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/10/2018 στις 12:36 ΠΜ, Thaninho είπε

Περνάει μια κρίση ο κινηματογράφος η είναι ιδέα μου; Εχω να δω ταινία να μου τραβήξει το ενδιαφέρον από το 16 οριακά αν ήταν καμία 17. Προσπάθησα να δω μερικές οσκαρικες του 18 και τις σταμάτησα στο τέταρτο. Τους στέρεψαν οι ιδέες η δυσκολεύονται να βγάλουν πλέον σε 90 και 120  λεπτά το αποτέλεσμα που θέλουν; Δεν μιλάω για να βγει κάτι επικό αλλά και οι πιο ελαφριές έγιναν τραγικές. Τελευταίες που απόλαυσα ήταν το gifted, war dogs, arrival. Πιστεύω παίζει σημαντικό ρόλο η άνθιση των σειρών. 

Βλέπω εντατικά ταινίες από το 2005, τουλάχιστον 100+ κάθε χρόνο. Μπορώ να πω ότι δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά στην ποιότητα. Πάντα το ~10% αυτών είναι εξαιρετικές, το 40% καλούτσικες και οι υπόλοιπες πατσαβούρες.

Απλά κάποιος που βλέπει λίγες ταινίες είναι πολύ εύκολο να χάσει τα "διαμάντια". Ενδεικτικά όσο και να ψάξεις δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις πουθενά να σου προτείνουν την ταινία Chef (2014) του Jon Favreau. Στο imdb έχει "μόνο" 7,3.

Απλά για να καταλάβετε ο συγκεκριμένος είναι ο σκηνοθέτης των δυο πρώτων iron man που ξεκίνησαν και την "μοδα" με τις ταινίες της marvel. Δηλαδή ένας από τους κύριους δημιουργούς της κατάστασης που λέτε όλοι ότι έχει φέρει την κάτω βόλτα ταυτόχρονα δημιούργησε μια εξαιρετική ταινία που δεν την διαφημίζει ούτε ο ίδιος (λολ) γιατί πολύ απλά με τα blockbusters βγάζει τα 10πλάσια κέρδη κυριολεκτικά. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει κάποιος τέτοιες ταινίες αν απλά βλέπει τις ποιο "δημοφιλείς" που του πασάρουν τα media. Θα καταλήξει να βλέπει 10-20 σαβούρες το χρόνο όπως τα τελευταία star wars και θα νομίζει ότι ο κινηματογράφος έχει πέσει σε ποιότητα.

Επεξ/σία από infested
Δημοσ.

Το σεφ είναι πραγματικά μια ευχάριστη ταινία τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο και το 7.3 νομίζω είναι αντιπροσωπευτικό 

Δημοσ.

Τωρα ηρθε η ωρα να..σκοτωσουν και τους κλασσικους ηρωες , Αρθουρος, Ρομπεν.

Να τους μετατρεψουν σε videogame, σε ..assasin creed , με μια  τζουρα bad boys

Φαντασου να συγκρινεις αυτες τις παπαριτσες με τις αντιστοιχες των Κεβιν Κοστνερ και Κλαιβ Ουεν.Για να μην παω πιο πισω και πεταξω κανα Λωρενς της Αραβιας :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...