Thaninho Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Περνάει μια κρίση ο κινηματογράφος η είναι ιδέα μου; Εχω να δω ταινία να μου τραβήξει το ενδιαφέρον από το 16 οριακά αν ήταν καμία 17. Προσπάθησα να δω μερικές οσκαρικες του 18 και τις σταμάτησα στο τέταρτο. Τους στέρεψαν οι ιδέες η δυσκολεύονται να βγάλουν πλέον σε 90 και 120 λεπτά το αποτέλεσμα που θέλουν; Δεν μιλάω για να βγει κάτι επικό αλλά και οι πιο ελαφριές έγιναν τραγικές. Τελευταίες που απόλαυσα ήταν το gifted, war dogs, arrival. Πιστεύω παίζει σημαντικό ρόλο η άνθιση των σειρών. 5
star12 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) οι καλες ταινιες αρχισαν απ το 1901 με το ιστορικο ταξιδι στο φεγγαρι ,και πεθαναν το 2007.μετα απο κει ηρθε ο κατακλυσμος.η καλυτερα υποδεχτηκαμε τον ΙΡΟΝΜΑΝ και τη παρεα του.Και τωρα καθε σεπτεβρη οκτοβρη που ανυπομονουσαμε να δουμε τη νεα ταινια στο σινεμα μετα το καλοκαiρι βλεπε το μαντολινο του λοχαγου κορελι,,,τωρα ανυπομονουμε να δουμε τους AVENGERS Δυστηχως το σινεμα σας αφησε χρονους και οι ηθοποιοι αιωνες.Ο ντε νειρο που εβγαζε αριστουργηματα τωρα εγινε ο πονηρος παπουλης και ο πατσινο παιζει σε ταινιες με διδημες και πρωτ τον ανταμ σαντλερ. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΝΕΤΦΛΙΞ Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από star12 2
george kesoglu Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Στις 23/10/2018 στις 12:36 ΠΜ, Thaninho είπε Περνάει μια κρίση ο κινηματογράφος η είναι ιδέα μου; πριν λιγο αυτο σχολιάζαμε με την σύζυγο πραγματι εχουμε πήξει σε ανουσιες ταινιες στο 20λεπτο σταματαω να τις βλεπω, ειχα αρχισει να φοβαμαι μηπως εχω αρχισει μεγαλώνοντας να παραξενεύω 2
Dr_73 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μήπως είστε όλοι άνω των 35 ; Όταν ήμασταν όλοι νεότεροι βλέπαμε λιγότερες ταινίες και μας χαράζονταν στη μνήμη. Μετά παθαμε overdose και μας φαίνονται ανούσιες. Ρεαλιστικά , καμία χρονιά δεν πρέπει να είχε βγάλει πολλές καλές ταινίες. 2
george kesoglu Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Μήπως είστε όλοι άνω των 35 ; βάλε βάλε
Dr_73 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, george kesoglu είπε βάλε βάλε Δεν έχει βάλε. Άνω των 35 είναι και οι 36 και οι 40 και οι 45 και οι 50 ... ... ... 1
mike299 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Ψάξε στο δίπλα θέμα, των τηλεοπτικών σειρών! Δεν κάνω πλάκα, τα πολλά λεφτά έχουν φύγει από τον κινηματογράφο και έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση. Κορυφαίοι παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και σεναριογράφοι δουλεύουν εκεί τώρα πια Για αυτό βλέπεις τηλεοπτικές παραγωγές πολύ μεγαλύτερης αξίας σε όλους τους τομείς από ότι ταινίες. Μερικά παραδείγματα game of thrones, stranger things, Westworld που τα κοιτάνε Blockbusters ταινίες και κλαίνε
Sanjuro Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάποιος θα μπορούσε να πει πως γενικότερα η Δυτική τέχνη (και η Δύση) περνάει κρίση αλλά μην το πάμε μακριά το θέμα. Ο κινηματογράφος περνάει κρίση εδώ και δεκαετίες, για διάφορους λόγους εκ των οποίων ο κύριος μάλλον είναι πως το Χόλιγουντ πάτησε κάτω τους ντόπιους κινηματογράφους όλου του κόσμου. Η βιομηχανία του θεάματος του Χόλιγουντ απλά συστηματικά παράγει όλο και περισσότερο προϊόντα του χαμηλότερου κοινού παρανομαστή για μαζική κατανάλωση αντί για τέχνη, σπάνια στηρίζει πλέον κάποιους δημιουργούς που μπορεί να έχουν κάποιο όραμα, να έχουν κάτι να πουν. Αυτοί οι δημιουργοί που έχουν κάτι να πουν (αυτή την εποχή: Denis Villeneuve, Kenneth Lonergan, Christopher Nolan, Neill Blomkamp, Alexander Payne, Satoshi Kon (rip), Miyazaki, Ken Loach, Asghar Farhadi, Tony Gatlif, Frederick Wiseman κλπ) ...έχουν γίνει πλέον σπάνιες οάσεις ανάμεσα σε μια έρημο μετριότητας. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από Sanjuro 7
Palikarosss Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Προτεινω να δεις την υπερταινιαρα που ακουει στο ονομα Star Wars the last jedi και θα καταλαβεις γιατι εχει πεσει τοσο η ποιοτητα του συγχρονου κινηματογραφου. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από Palikarosss 1
The_Judas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παίζει ρόλο και ο προσωπικός κορεσμός όπως αναφέρθηκε. Εγώ πλεον έχω δει άπειρες ταινίες και εντυπωσιάζομαι πιο δύσκολα. Αν το σκεφτούμε αντικειμενικά, ίσως και πολλές παλιότερες ταινίες που βλέπαμε στο σινεμά σήμερα δεν βλέπονται εύκολα ή είναι υπερτιμημένες. Παρόλα αυτά, μπαίνεις να δεις το πρόγραμμα των κινηματογράφων και 9 στις 10 ταινίες είναι παιδικά, υπερήρωες και κάτι χαζοταινίες τρόμου. Τώρα πλέον περισσότερο παρακολουθώ συγκεκριμένους σκηνοθέτες (π.χ Nolan, Lars Von Trier, Villeneuve, Aronovsky, Paul Thomas Anderson, R. Scott,Danny Boyle,Jim Jarmusch κλπ) ή κοιτάω για νέα ταλέντα σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου. Χωρίς ψάξιμο δεν γίνεται τίποτα. Προσωπικά μου αρέσουν ορισμενα μαρβελ κομιξ οπότε βλέπω με συμπάθεια ορισμένες ταινίες. Σίγουρα όμως το έχουν ξεφτιλήσει τελείως πλέον, βγαίνουν υπερβολικά πολλές ταινίες και με τελείως αδιάφορους χαρακτήρες. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που διαβάζουν κόμικ... captain marvel, black panther, antman. Επίσης σε αρκετές ταινίες avengers, thor κλπ... τελειώνει η ταινία και δεν σου μένει τίποτα. ΥΓ: Επίσης όπως αναφέρθηκε πέφτει πολύ χρήμα στις σειρές πλέον. Δεν είναι όπως παλιότερα που ήταν β' διαλογής με μέτριους ηθοποιούς. Τώρα βλέπεις σειρές τύπου true detective, fargo, dexter, narcos και ένα σωρό ακόμη που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ταινίες. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από The_Judas 1
Thaninho Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Έχω βαθμολογημενες στο imdb καμία 400ρια μαζί με τις σειρές παίζει ρόλο και ο κορεσμός αλλά έχει πέσει και η ποιότητα όχι μόνο τις μεγάλες αλλά και στις μέτριες αυτές που είναι για να περάσεις ένα μεσημέρι Κυριακής μετά το φαγητό πχ αυτό με τον Bradley cooper που είναι συγγραφέας ( δεν λέω το λιμιτλες). Δεν μπορώ να βρω πλέον τέτοια ταινία μόνο χαζό θρίλερ, σούπερ ήρωες και κάτι δήθεν ψαγμενιλες (deep water;)
basilisgate13 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 12 ώρες πριν, Thaninho είπε Έχω βαθμολογημενες στο imdb καμία 400ρια μαζί με τις σειρές παίζει ρόλο και ο κορεσμός αλλά έχει πέσει και η ποιότητα όχι μόνο τις μεγάλες αλλά και στις μέτριες αυτές που είναι για να περάσεις ένα μεσημέρι Κυριακής μετά το φαγητό πχ αυτό με τον Bradley cooper που είναι συγγραφέας ( δεν λέω το λιμιτλες). Δεν μπορώ να βρω πλέον τέτοια ταινία μόνο χαζό θρίλερ, σούπερ ήρωες και κάτι δήθεν ψαγμενιλες (deep water;) το limitless ηταν ταινιριαρα 2
Fotis13 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Στις 23/10/2018 στις 12:36 ΠΜ, Thaninho είπε Περνάει μια κρίση ο κινηματογράφος η είναι ιδέα μου; Εχω να δω ταινία να μου τραβήξει το ενδιαφέρον από το 16 οριακά αν ήταν καμία 17. Προσπάθησα να δω μερικές οσκαρικες του 18 και τις σταμάτησα στο τέταρτο. Τους στέρεψαν οι ιδέες η δυσκολεύονται να βγάλουν πλέον σε 90 και 120 λεπτά το αποτέλεσμα που θέλουν; Δεν μιλάω για να βγει κάτι επικό αλλά και οι πιο ελαφριές έγιναν τραγικές. Τελευταίες που απόλαυσα ήταν το gifted, war dogs, arrival. Πιστεύω παίζει σημαντικό ρόλο η άνθιση των σειρών. Eιναι ιδεα σου .Τα ιδια λεγανε και πριν 20 χρονια . Ειναι το κλασικο γραφικο θεμα ," δεν φτιαχνουν αμαξια οπως παλια ,ψυγεια ,τηλεορασεις κτλπ" 2
totalius Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μεγαλη πληγή η Marvel , Dc , Disney κ δε συμμαζεύεται . Ακομα και οι επικές ταινίες εποχήςστυλ Braveheart Gladiator, Private Ryan κλπ που μια εποχή έφερναν τα πλήθη στο σινεμά μας τελείωσαν με τη παπάρια του Stone που κατάφερε μια ταινία με θεμα το Μ. Αλέξανδρο να τη βαριέσαι στο μισάωρο . Η εύκολη φτηνή κ σίγουρη λύση ειναι τα έτοιμα σενάρια των κόμικ που ειναι ολα τα ιδια με φτηνούς ηθοποιούς και φτηνά πλεον εφέ αφου ολα γινονται πανεύκολα ψηφιακά . Καλά για τις ταινίες που φτάνουν στα όσκαρ δε το συζητώ καν οτι πλεον το μονο που τους ενδιαφέρει ειναι το politically correct , η αναλογία μαύρων/ λευκών αντρών/γυναικών/gay χόνδρων/λεπτών όμορφων/άσχημων . Η τηλεόραση κ οι σειρές σώζουν λίγο τη κατάσταση αν και εκεί τελευταια εχει ανεβεί η ποσότητα σε βαρος της ποιότητας . Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από totalius 1 1
masteripper Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 17 ώρες πριν, Palikarosss είπε Προτεινω να δεις την υπερταινιαρα που ακουει στο ονομα Star Wars the last jedi και θα καταλαβεις γιατι εχει πεσει τοσο η ποιοτητα του συγχρονου κινηματογραφου. Νομίζω ότι αυτή η ταινία κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί σαν ο ορισμός της "αρπαχτής".....σίγουρα τα πρώτα Star Wars δεν ήταν οι απόλυτα "καλές" ταινίες καθώς σεναριακά είχαν αρκετά κενά αλλά για την εποχή που βγήκαν ήταν τόσο μπροστά που συγχωρήσαμε όσα λαθάκια υπήρχαν και φτάσαν εκεί που φτάσαν....στην συγκεκριμένη ταινία μιλάμε για "σαπίλα" ...μια ταινία που στηρίχτηκε απολύτως στο όνομα...με ΠΕΛΩΡΙΑ σεναριακά κενά...με εφφέ τα ίδια πριν απο 20 χρόνια..με σκηνικά που θυμίζαν κάτι απο τα παλιά...και με 1 γενικώς τόσο αδιάφορο και ξεχειλωμένο story που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί βγήκε...ας είναι καλά τα χοντρά λεφτά που πέσαν στο promotion και φαντάζομαι σε κάποια "μάυρα' λεφτά που κάναν αρκετούς κριτικούς να την "εγκωμιάσουν" ...ειδάλλως στο IMDB θα αναγκαζόντουσαν να εισάγουν αρνητική βαθμολογία καθώς δεν θα έφτανε ο πάτος....υπόψιν είμαι μεγάλος fan του Star Wars αλλά μέχρι το Return of the Jedi...απο εκεί και πέρα μόνο οι "ανεξάρτητες" ταινίες είχαν κάτι να πουν...αλλά υπάρχει 1 ψιλομπέρδεμα μεταξύ μιας ατμόσφαιρας που θα ταίριαζε στον θεατή της δεκαετίας του ΄80 και τον θεατή του σήμερα....και κάπου εκεί υπάρχει μια αίσθηση "παιδικότητας". Γενικά πάντως υπάρχει κρίση σε πολλές κατηγορίες ταινιών...και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πάνω απ'όλα το σενάριο καθώς να βρείς μια καλή ιστορία έχει γίνει το πλέον δύσκολο και όλοι καταφεύγουν στην αντιγραφή της αντιγραφής...μερικές κατηγορίες που έχω εντοπίσει... Κωμωδίες : Εδώ μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή...πέρα απο κάτι σκορπιες ευρωπαικές παραγωγές κωμωδία-κωμωδία νομίζω ότι έχω να δω καλή εδώ και πολλά χρόνια...κατά 99% είναι χοντράδες με γνωστούς-αγνωστους αφροαμερικάνους και με ιστορίες για τα μπάζα. Τρόμου : εδώ το splatter το έχει τερματίσει...οτιδήποτε έχει με ατμόσφαιρα - story ...απλώς το ξεχνάμε και ψάχνουμε ότι πιο αηδιαστικό για να προκαλέσουμε τον θεατή. Action : Πολλά εφέ, ξεχειλωμένο story και προβλέψιμες καταστάσεις... Ε.Φ. ...εδώ υπάρχει θέμα καθώς ενώ τα εφφέ υπάρχουν στην ιστορία πάσχουν με αποτέλεσμα είτε να χάνεται ο μπούσουλας και να αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί και και πως είτε καταφεύγουν σε παιδικότητες (Λαμπρό παράδειγμα το Pacific Rim 2 το οποίο πάτησε σε μια πολύ καλή ταινία κατά την άποψη μου με δυνατή υπόθεση και την έκανε τηλεταινία του Nickelodeon) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις