Προς το περιεχόμενο

Freezing & Boot Loop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xristaras12 είπε

δοκίμασε memtest με μια μια τις μνήμες, έχει τύχει σε όλες μαζί να παίζει οκ και μολις μπήκαν 1-1 βγηκαν τα σφαλματα με το κιλό.

Επίσης οι μνήμες ειναι στα ιδια βολτ και χρονισμους;

ναι είχα τσεκάρει οταν τις είχα πάρει να είναι όλες στα 1333MHz για να μην έχω πρόβλημα... Νομίζω αρχικά θα αρχίσω να βγάζω μνήμες αν ξανακολλήσει και θα περιμένω να δω αν θα το ξανακάνει. To led δίπλα από τις ραμ ανάβει κόκκινο οταν ξεκινάει...δεν μπορω να θυμηθώ αν άναβε ποτέ πράσινο. Επίσης πατώντας το κουμπα΄κι που έχει δίπλα στις ραμ για έλεγχο....δε γίνεται τίποτα και με προβληματίζει λίγο αυτό..

Δημοσ.

περα απο τον χρονισμο πρέπει να δεις και τις τάσεις που παίζουν, αν έχεις πάρει ραμ που θελουν 1.65 και 1 θελει 1.5 βολτ νομιζω κατεβάζει την τάση σε όλες οπότε κάπου κάποτε σίγουρα θα γράψει λαθη και θα κολλήσει το σύστημα.Ασε που έτσι πιέζεται περισσότερο και ο IMC του cpu.

Για μένα αν δεν χρειάζεσαι τον υπολογιστή, κάνε εναν καφε και παίξε λιγο με τις μνημες 1-1 και το memtest.

Δημοσ.

θα τις κοιταξω το απόγευμα αλλά θυμαμαι οτι είχα πάρει με ίδιες τάσεις και χρονισμούς για να μην έχω πρόβλημα. Να αλλάξω μπαταρία στη motherboard να κάνω και ενα update στο bios και να περιμένω το πρώτο Freezing για να αρχίσω να βγάζω μνήμες?

Δημοσ.

άσε το bios update τώρα που παρουσιάζει θέμα μην τυχών και κολλήσει εκείνη την ώρα γιατί δεν θυμάμαι αν η μητρική σου έχει dual bios η επιλογή για recovery.

Αλλαγή μπαταρίας θα κάνεις αμα δεις να χάνει την ώρα και τις λοιπές ρυθμίσεις  ενώ μένει εκτός ρευματος. Αν τα διατηρεί δεν έχει λόγο αλλαγής ακόμα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλο το βράδυ πάντως 12 ώρες ανοιχτό που έκανε το τεστ δεν κόλλησε...Απρόβλεπτο τελείως, Από το event viewer των windows μπορω να δω κατι χρήσιμο? 

Επεξ/σία από kokos198
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kokos198 είπε

Όλο το βράδυ πάντως 12 ώρες ανοιχτό που έκανε το τεστ δεν κόλλησε...Απρόβλεπτο τελείως, Από το event viewer των windows μπορω να δω κατι χρήσιμο? 

μπορει απλα να ειχε κουμποσει κάποια απο της ράμ λάθος η να μην καθοταν καλα και να ευτιαξε ηδη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες το βράδυ για 5η φορά αν δε κάνω λάθος κόλλησε τελείως αλλά η διαφορά με τις προηγούμενες 4 ήταν οτι μετά από ένα hard reset (τροφοδοτικού) δεν εκκινούσε (ενώ δούλευαν όλα στο κουτί έβλεπα μαύρη οθόνη (πριν μπει καν bios) οπότε και αναγκάστηκα να βγάλω κάρτα γραφικών για οπτικό έλεγχο...τη κουμπωσα ξανά και πάλι τίποτα...Μετά απο αυτό έβγαλα τις ραμ και αφού κούμπωσα μια επάνω δούλεψε....και μετά κούμπωσα και τις άλλες και έκανα το memtest. Τόσους μήνες για να μη πω χρόνια γτ τις ραμ δεν τις είχα πειράξει...να δούλευε με ξεκούμπωτη ραμ τόσο καιρό και ξαφνικά να το έπιασε? δε ξέρω.....Θα δω το βράδυ αν ξανακολλήσει...

Επεξ/σία από kokos198
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kokos198 είπε

Χτες το βράδυ για 5η φορά αν δε κάνω λάθος κόλλησε τελείως αλλά η διαφορά με τις προηγούμενες 4 ήταν οτι μετά από ένα hard reset (τροφοδοτικού) δεν εκκινούσε (ενώ δούλευαν όλα στο κουτί έβλεπα μαύρη οθόνη (πριν μπει καν bios) οπότε και αναγκάστηκα να βγάλω κάρτα γραφικών για οπτικό έλεγχο...τη κουμπωσα ξανά και πάλι τίποτα...Μετά απο αυτό έβγαλα τις ραμ και αφού κούμπωσα μια επάνω δούλεψε....και μετά κούμπωσα και τις άλλες και έκανα το memtest. Τόσους μήνες για να μη πω χρόνια γτ τις ραμ δεν τις είχα πειράξει...να δούλευε με ξεκούμπωτη ραμ τόσο καιρό και ξαφνικά να το έπιασε? δε ξέρω.....Θα δω το βράδυ αν ξανακολλήσει...

Οπος ξανα ανέφερα ποιο π΄ριν υπάρχει πιθανοτητα με την αλλαγη θερμοκρασιας λογο ισος καποιον διαστολών-συστολών να επηρεάστηκε η ραμ μου εχει τυχει αρκετες φορές μολις μπαινει ο χειμωνας και αφηνω το βραδυ το pc  κλειστο με κρυο περιβαλον και το πρωι για να δουλεψει θελει βγαλε βαλε ραμ

Τωρα μπορει να ειναι η μια επριπτωση  στης 1000 που σου χάλασε η ραμ..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...