kokos198 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα, εδώ και μερικές μέρες κολλάει ο υπολογιστής ξαφνικά και δεν υπακούει ούτε σε ctl+alt+del ούτε στο κουμπί του reset του κουτιού (κοινώς δεν αντιδράει τίποτα). Κρατώντας το κουμπί εκκίνησης πατημένο σβήνει και όταν πάω να τον ανοίξω κάνει συνεχόμενα boot loops κάθε 2 δεύτερα (μπιπ ανοιγοκλείνουν τα led στα DVDs και κλείνει και ξανά το ίδιο). Κλείνω τη μονάδα από το τροφοδοτικό και μετά ανοίγει κανονικά ώσπου ξανακολλάει στο απρόοπτο. Έχω ελέγξει δίσκους δεν υπάρχει κανένα σφάλμα ούτε bad sector, έλεγξα drivers και έκανα update σε όλους, οι μνήμες ελέγχθηκαν και δεν είχαν πρόβλημα, εκανα και επαναφορα συστήματος ώσπου πριν λίγη ώρα ξανακόλησε και δεν άνοιγε ουτε οταν εκλεισα από πίσω την τροφοδοσία! έβγαλα τη καρτα γραφικων και τους δίσκους και πάλι το ίδιο. Έβγαλα όλες τις ραμ (1x4gb + 2x2GB) και άφησα μόνο τηςν 4αρα που είναι πιο προσφατη και εκκινησε! μετά ξαναέβαλα και τις άλλες 2 και δούλεψε κανονικά και τα έχει αναγνωρίσει πάλι όλα. Τι να κάνω??? Να βγάζω τις ραμ μια μια μήπως και φταίει κάποια από αυτες? το τεστ των windows στην εκκινηση δεν έβγαλε κανενα σφάλμα χτες!
filip123go Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Απ'ο θερμοκρασίες πως τα πας? Πες μας και το σύστημα σου . Bios update έχεις κάνει τώρα τελευταία; Τις ραμ πως τις έλεγξες; Το event viewer τι σου λέει;
kokos198 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 καλησπέρα, έχω τον AMD phenom IIx6 1050T με 212 evo ψυκτρα...θερμοκρασίες πολύ χαμηλές ακόμα και σε gaming. Motherboard Asus M4A77T (AM3) και αυτή μια χαρά θερμοκρασίες έχει, γραφικών GTX 750Ti με εξίσου καλές θερμοκρασίες, 4 δίσκους (2 ssd kai 2 hdd όλοι μια χαρά φαίνονται και από θερμοκρασίες και από όλα). Bios δεν πρέπει να έχω κάνει ποτέ update και είναι το μόνο που μου διαφεύγει. Τις ραμ εκ παραδρομής έγραψα οτι τις τσέκαρα. Με ποιό software να τις ελέγξω?
filip123go Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Με το Memtest τις ελέγχεις. Το κάνεις bootable σε στικ και το τρέχεις για κανένα 4ωρο. Πες μας και τι γράφει το event viewer των windows. 1
Undertaker25 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Αν το memtest σου βγάλει τις μνήμες σου καθαρές, δοκιμάζεις ένα άλλο τροφοδοτικό πριν πας σε μητρική (που θεωρώ και το πιο πιθανό μετά τις μνήμες).
kokos198 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδώ κ 2.5 ώρες κάνει έλεγχο κ έχω 0 errors. Μου εχει βγάλει pass complete αλλά το αφήνω να συνεχίσει. Αν ηταν τροφοδοτικό δε θα έσβηνε τελείως? Αντι αυτού κολλάει αναμένο...κ επίσης στην επανεκκίνηση δε θα υπήρχε πρόβλημα με το κουμπί του κουτιού. Η motherboard υπάρχει τρόπος να ελεγχθει?? Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από kokos198
Undertaker25 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η μητρική μπορεί να ελεγχθεί μόνο δοκιμάζοντας άλλη μητρική, δυστυχώς. Όταν ο υπολογιστής κολλάει σε boot loop, τότε είναι σημάδι ότι η μητρική τα έχει φτύσει. Τα ίδια έκανε η MSI 770-G45 που είχα. Το τροφοδοτικό το πρότεινα για να το αποκλείσουμε ως ενδεχόμενο και να επικεντρωθούμε σε Ram/Μητρική. Το memtest πρέπει να τρέξει τουλάχιστον ένα 8ωρο για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Undertaker25 1
kokos198 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Θα το αφησω μέχρι το πρωί κ βλέπουμε...δυστυχώς είναι τρομακτικά λίγες οι επιλογές για ΑΜ3+ μητρικές..
kokos198 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, μετά από αρκετά τρεξίματα όλο το βράδυ....είχα 0 σφάλματα στις ραμ. Software είναι μάλλον δύσκολο από τη στιγμή που το boot loop γίνεται πριν καν φορτώσει το τι έχει πάνω στο σύστημα...το άνοιξα μετά τον έλεγχο του και άνοιξα ταυτόχρονα διάφορες σελίδες και προγράμματα και δεν κόλλησε. Μπορεί να παίζω battlefield 2 ώρες και να κολλήσει οταν θα ανοίξω youtube ή windows mail...Δε ξερω τι να κανω... Έχει κανένας να προτείνει κάποιο πρόγραμμα καταγραφής ώστε την ώρα που θα κολλήσει να τον επανεκκινήσω και να βρω ποια είναι η αιτία? Ξέχασα να πω οτι πρόσφατα χωρίς λόγο δεν έβλεπε τον δίσκο που έχω τα windows και μέσα από τα bios πήγα και ξαναέφτιαξα το boot order. Μου το έκανε 2 φορές. Η μπαταρία που έχει η motherboard τι ρόλο έχει? μήπως χρειάζεται αντικατάσταση? Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από kokos198
mastoras007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 ΠΑρόλο που δεν σου εβγαλε σφάλματα το memtest αυτο το πρόβλημα ειναι κατα πάσα πιθανότητα μνημης ράμ, Μπορει να μην κουμποσε καλά,και μετα να κουμποσε μια χαρά και το μεπτεστ να στην εβγαλε οκ.. μπορει να κουνιθηκε με κάποιο τρόπο, μπορει μπορει εχει πολλά αλλά κατα πάσα πιθανοτητα για μενα το πρόβλημα ειναι σε κάποια ραμ.. Πριν ξεκινησει να στου το κάνει εκανες τίποτα στο κουτι? προσθεσες αφερεσες τιποτα? Ακομα και με αλλαγη θερμοκρασίας στο χώρο υπάρχει μια πιθανοτητα να βγαλουν σφάλμα οι ράμ, να θελουν δηλαδη ενα βάλε βγάλε για να δουλεψουν..μου εχει τυχει κάπομποσες φορές να χρειαστει να το κάνω ενο δεν εχω πειραξει τιποτα στο κουτι, το μονο που μπορω να σκευτω γιατι ετυχε εποχες που αλλάζει ο καιρός να φταει καμια διαστολη-συστολη μετάλων απειροελάχιστη και να χάνει η ραμ κάποια επαφη.. Δεν εξηγειτε αλιώς να δουλευει ολο το χρόνο μια χαρά και μια μέρα στα καλα καθουμενα να μην δουλευει και κουνοντας της ραμ δουλεψει... Ακομα μια φορα που ειχα πρόβλημα με κάτι ραμ μεταχηρισμενες που ειχα πάρει πετουσε μπλέ οθόνη συνεχώς,και εκανε το χαρακτιριστικο μπιμ μπιπ μπιπ εβγαζα εβαζα ξανα και ξανα τα ιδια..μεχρι που σε κάποια φάση δουλεψε,απο τοτε εδω και ενα χρόνο περίπου δεν ξανα ακουμπησα της ράμ στο συγκεκριμενο pc και δουλευει κανονικά..
kokos198 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δυστυχώς δεν είχα αλλάξει κάτι. Και λέω δυστυχώς γιατί θα είχα βρεί αμέσως τι φταίει. To led που έχουν οι ραμ πότε πρέπει να ανάβει? Πάταγα το κουμπάκι που έχει δίπλα για το τεστ και δεν άναβε. Ενώ στην εκκίνηση ανάβει κανονικά. Βέβαια οταν έφαγε το χοντρό κόλλημα και δεν άνοιγε με τίποτα, του άφησα μόνο την 4gb πάνω και άνοιξε. Μετά ξαναπρόσθεσα τις άλλες 2. Είχα τις 2χ2gb στις θέσεις 1 και 2 και την 4gb στην θέση 3. Τώρα έβαλα την 4GB στη θέση 1 και τις άλλες 2 στην 2 και 3. Η μπαταρία που έχει επάνω η μητρική αποκλείεται να δημιουργεί προβλήματα? Το οτι ειχε αλλάξει μόνο του το boot order και δεν έβλεπε τον δίσκο με τα winodws ξαφνικά δεν ειναι κάποιο σημάδι?
mastoras007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Ο ρολος της μπαταριας ειναι να δινει ελάχιστο ρευμα με σκοπο να κραταει ο υπολογιστης της ρυθμησεις του bios δεν παιζει καπου ρολο στο πρόβλημα σου η μπαταρια.Οταν η μπαταρια εχει πρόβλημα η εχει απλά τελειώσει εμφανιζει ο υπολογιστής πρίν ανοιξει μηνυμα οτι εχουν χαθει οι ρυθμησεις του bios και σου δινει κάποιες επιλογές,πχ να βαλεις τα default, αυτο ομος οταν βγάλεις απο το ρευμα τον υπολογιστη η οταν τον κάνεις hard reset που του κλεινεις εντελός το ρευμα λιγο, επιδη δεν εχει μπαταρία χάνει της ρυθμίσεις. Εγω αποκλέιω να ειναι θέμα software γιατι οπος ειπες και εσυ υπήρχαν περιπτώσεις που ουτε κάν ανοιγε.. Απο μπιπ τι σου κανει? γιατι μπερδευτικα σου εκανε ποτε συνεχομενα μπιπ μπιπ μπιπ μπι? γιατι ετσι κατάλαβα ααπο το αρχικο σου ποστ...αν οχι τοτε ψιλο-αποκλειω της ραμ οποτε εχουν θέμα οι ραμ κανει εναν χαρακτιριστικο ηχο... Για να βγαλεις ακρη ξεκινα να αφαιερεις πράγματα ενα ενα μέχρι να δεις οτι λυθηκε..βγαλε την σιντιερα πάνω απο την μητρικη, βγάζε εναλάξ της ράμ μια μια πληκτρολογιο ποντικι ποτε δεν ξέρες μπορει κατι να βραχυκυκλώνει
kokos198 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Έκανε ένα μπιπ, άναβε το led των ραμ που έχει η motherboard, άναβαν τα cd roms (έβλεπα τα led τους που αναβανε πράσινα) και ξανα έσβηνε και ξανά από την αρχή μέχρι που έκλεινα το τροφοδοτικό από πίσω. Του άδειαζα το ρεύμα με το power on του κουτιού πατημένο και μετά ξαναέδινα από το τροφοδοτικό και ξεκίναγε κανονικά.
Xristaras12 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 δοκίμασε memtest με μια μια τις μνήμες, έχει τύχει σε όλες μαζί να παίζει οκ και μολις μπήκαν 1-1 βγηκαν τα σφαλματα με το κιλό. Επίσης οι μνήμες ειναι στα ιδια βολτ και χρονισμους;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα