Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ insomniacs,

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους ήρωες που θα με βοηθήσουν σε αυτό το μπέρδεμα. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Έχω ένα HP Pavilion Notebook. Πριν λίγες μέρες αναγκάστηκα να εγκαταστήσω τα Windows 10 διότι τα 8.1 μία μέρα απλώς σταμάτησαν να δουλεύουν και το λάπτοπ δεν έκανε boot. Μετά από τηλεφώνημα στην Microsoft, μου έστειλαν ένα link κι έκανα εγκατάσταση των Win 10 από USB. Για να μην πολυλογώ, παρ'ότι έχω κατεβάσει όλα τα drivers, τα windows δεν βλέπουν τις κάρτες γραφικών (είναι δύο). Κατάφερα μετά από προσπάθειες (και διάφορα errors) να βάλω τα Radeon Settings. Αλλά όταν προσπαθώ να τα φορτώσω, παίρνω το μήνυμα:

"No AMD graphics driver is installed, or the AMD driver is not functioning properly. Please install the AMD driver appropriate for your AMD hardware."

Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές clean install σε safe mode, με όλους τους πιθανούς τρόπους: κατεβάζοντας τους drivers manually, κάνοντας αυτόματο update από τα windows (device manager) και από το auto-detect utility της AMD. Έχω δοκιμάσει ό,τι έχω βρει από παρόμοια προβλήματα σε forums και youtube. Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που θέλω είναι να καταφέρω να ενεργοποιήσω το crossfire, έτσι ώστε να λειτουργούν και οι δύο κάρτες γραφικών μαζί, διότι διαφορετικά όλα τα παιχνίδια σέρνονται. Αυτό γίνεται μέσω ενός προγράμματος, του Catalyst Control Center της AMD, που επίσης δεν φορτώνει.

Αν κάποιος έχει κάποια συμβουλή για τα παραπάνω, θα χαρώ να την ακούσω. Επίσης, αν κάποιος ξέρει πως θα μπορούσε να γίνει enable το crossfire χωρίς να μπω στα settings της κάρτας, θα ήταν μεγάλη Μαγκαϊβεριά.

Ευχαριστώ

Operating System
    Windows 10 Home 64-bit
CPU
    AMD A10-8700P    53 °C
    Carrizo 28nm Technology
RAM
    8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    HP 80B5 (P0)
Graphics
    Generic PnP Monitor (1366x768@64Hz)
    ATI AMD Radeon R6 Graphics (HP)
    ATI AMD Radeon R7 M360 (HP)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατεβασε το οφφλαιν πακ και να εγαταστησει με παλια σειρα ντριβερς για καρτα γραφικων μετα αποκλεισε το απντειτ της καρτας γραφικων να σου περασει τον καινουργιο με αυτο το προγραμα της μαικροσοφτ https://support.microsoft.com/el-gr/help/3073930/how-to-temporarily-prevent-a-driver-update-from-reinstalling-in-window  .... η ειεμντι τζιπιγιου εχουν θεματα με καποιους ντραιβερ ............. απεγκατασταση καρτων θα κανεις με το ddu προγραμμα

Επεξ/σία από bilios40
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω δοκιμάσει με DDU και έχω αποκλείσει τα windows updates αλλά τζίφος. Θα στείλω email στην AMD κι αν δεν βρεθεί άκρη οδεύω προς την τελική λύση που είναι να ξαναβάλω παλιά Windows.

Μήπως ξέρεις που και πως μπορώ να βρω παλιά drivers των καρτών μου; Έχω βρει κάποια σχετικά sites αλλά δεν έχω βρει ποια drivers αντιστοιχούν.

Δημοσ.

έχεις δοκιμάσει τους drivers που δίνει ο κατασκευαστής του λαπτοπ; Συνήθως σε υβριδικά γραφικά (ειτε intel+nvidia,ειτε intel+amd) περνάμε πρώτα αυτό που δίνει ο κατασκευαστής και μετά μπαίνουν και οι άλλες εκδόσεις χωρις πρόβλημα.

Σκέφτομαι οτι στην δική σου περίπτωση ίσως να γίνεται έτσι λόγω custom gpu's (mobile)

Αν ηταν σκέτη randeon mobile Κάρτα θα σου έλεγα πέρνα απ ευθείας αυτό που δίνει η amd.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

έχεις δοκιμάσει τους drivers που δίνει ο κατασκευαστής του λαπτοπ; Συνήθως σε υβριδικά γραφικά (ειτε intel+nvidia,ειτε intel+amd) περνάμε πρώτα αυτό που δίνει ο κατασκευαστής και μετά μπαίνουν και οι άλλες εκδόσεις χωρις πρόβλημα.

Σκέφτομαι οτι στην δική σου περίπτωση ίσως να γίνεται έτσι λόγω custom gpu's (mobile)

Αν ηταν σκέτη randeon mobile Κάρτα θα σου έλεγα πέρνα απ ευθείας αυτό που δίνει η amd.

Το είχα δοκιμάσει αυτό, ναι.

2 ώρες πριν, Crybal είπε

Εχει επιλογη να απενεργοποιησεις απο το bios τις κάρτες?

Δεν το κοίταξα αυτό!

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Τελικά το θέμα λύθηκε χωρίς καταλάβω πως ακριβώς. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι κάποια στιγμή έκανα update και το bios. Στη συνέχεια ξανάκα reinstall τα drivers των καρτών και κάποια στιγμή τα Win αναγνώρισαν την μία μόνο, οπότε συνέχισα να κάνω reinstall τα drivers της δεύτερης. Μετά από 3-4 προσπάθειες με διαφορετικούς τρόπους, την είδε., όπως και το CCC. 🤷‍♂️

Δημοσ.

ίσως πρώτα έπρεπε να δοκιμάσεις τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή, μιας και στο 99.9% των περιπτώσεων ρυθμίζουν ώστε αυτή να είναι η βασική κάρτα γραφικών του λάπτοπ.

πιθανότατα αν εμπαινε πρώτα αυτός ο driver να μπορούσε να μπει και ο αλλος χωρίς πρόβλημα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...