Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.
Μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με mac ,σκέφτομαι να επιστρέψω στα windows.
Επειδή έχω απαγοητευθεί και κουραστεί από το Mac σε ότι αφορά το μουσικό προγραμματισμό ( παίζει να'μαι ο μόνος πάνω στον πλανήτη που προτιμά για μουσική windows χαχα )
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα μονάδας pc σε οθόνη Mac ,για να μην υποχρεωθώ να αγοράσω και οθόνη.
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Target display mode λέγεται αυτό που ψάχνεις. Δεν το κάνουν όλα τα iMac. Γίνεται μόνο αν έχεις:

iMac (27-inch, Late 2009 ή Mid 2010)
iMac (21 ή 27-inch Mid 2011-Mid 2014)

Με τα πιο καινούρια με τις 4Κ/5Κ οθόνες δεν γίνεται. Επίσης θα χρειαστείς DisplayPort/Mini DisplayPort στην κάρτα γραφικών του PC.

Περισσότερα: https://support.apple.com/en-us/HT204592

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις Windows απευθείας πάνω στο iMac, αν την παλεύει ακόμα, και να μην αγοράσεις άμεσα PC.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Target display mode λέγεται αυτό που ψάχνεις. Δεν το κάνουν όλα τα iMac. Γίνεται μόνο αν έχεις:

Με τα πιο καινούρια με τις 4Κ/5Κ οθόνες δεν γίνεται. Επίσης θα χρειαστείς DisplayPort/Mini DisplayPort στην κάρτα γραφικών του PC.

Περισσότερα: https://support.apple.com/en-us/HT204592

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις Windows απευθείας πάνω στο iMac, αν την παλεύει ακόμα, και να μην αγοράσεις άμεσα PC.

Σε ευχαριστώ πολύ. Με έχει κουράσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο αφορά μουσικό προγραμματισμό και audio ηχογράφηση.
Αν μπορέσω να το λύσω ίσως και αποφύγω την επιστροφή στα windows.
Αυτό με τα windows σε mac το είχα κάνει κάποια στιγμή αλλά φοβάμαι μήπως δημιουργήσει προβλήματα. Μου είχε φανεί πολύπλοκο.
Και σίγουρα δε θα λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την κάρτα ήχου και τις ρυθμίσεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LDG είπε

ένα συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο αφορά μουσικό προγραμματισμό και audio ηχογράφηση

Για πες περιληπτικά αν θες τι πρόβλημα παίζει. Είναι software ή hardware θέμα;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Για πες περιληπτικά αν θες τι πρόβλημα παίζει. Είναι software ή hardware θέμα;

Για κάποιο λόγο στο audio monitoring την ώρα της ηχογράφησης στο Logic περνάνε και όλα τα υπόλοιπα tracks.
Εχω δοκιμάσει και σε άλλο πρόγραμμα και συμβαίνει το ίδιο.
Κι αυτό μόνο όταν χρησιμοποιώ την εξωτερική κάρτα ήχου που έχω.

Δημοσ.

Συγγνώμη που γράφω στο θέμα.Έχω έναν imac 27 late 2013 Σύμφωνα με αυτό που έγραψε ο φιλια παραπάνω μπορώ να συνδέσω στην οθόνη μου έναν οποιοδήποτε υπολογιστη αρκεί να έχει thunderbolt?

Δημοσ.

Ναι. Στο μοντέλο σου απλό Mini DisplayPort καλώδιο και θύρα δεν αρκούν δυστυχώς.

20 λεπτά πριν, stathisdr είπε

μπορώ να συνδέσω στην οθόνη μου έναν οποιοδήποτε υπολογιστη αρκεί να έχει thunderbolt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, LDG είπε

Για κάποιο λόγο στο audio monitoring την ώρα της ηχογράφησης στο Logic περνάνε και όλα τα υπόλοιπα tracks.
Εχω δοκιμάσει και σε άλλο πρόγραμμα και συμβαίνει το ίδιο.
Κι αυτό μόνο όταν χρησιμοποιώ την εξωτερική κάρτα ήχου που έχω.

Φιλε μου δν φταει το mac για αυτο.. ειναι απο την καρτα! κατι στα settings της καρτας μεσα απο το Logic πρεπει να αλλαξεις! εγω δουλευω Ableton σε mac με NI Audio 8 καρτα κ δν εχω αντιμετωπισει ποτε τετοιο θεμα. βεβαια δν εχω πειραξει κ τα settings ουτε της καρτας αλλα ουτε κ απο το προγραμμα το ιδιο. επειδη δν εχω δουλεψει ποτε το Logic για να σου πω ακριβος τι πρεπει να αλλαξεις, ψαξε στα settings για Send In or Audio Out κ εκει επιλεγεις ποιο track θελεις να βγενει κ που.

check κ αυτο μηπως κ σε βοηθησει: https://www.logicprohelp.com/forum/viewtopic.php?t=116854

Επεξ/σία από mp0ukLas
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mp0ukLas είπε

Φιλε μου δν φταει το mac για αυτο.. ειναι απο την καρτα! κατι στα settings της καρτας μεσα απο το Logic πρεπει να αλλαξεις! εγω δουλευω Ableton σε mac με NI Audio 8 καρτα κ δν εχω αντιμετωπισει ποτε τετοιο θεμα. βεβαια δν εχω πειραξει κ τα settings ουτε της καρτας αλλα ουτε κ απο το προγραμμα το ιδιο. επειδη δν εχω δουλεψει ποτε το Logic για να σου πω ακριβος τι πρεπει να αλλαξεις, ψαξε στα settings για Send In or Audio Out κ εκει επιλεγεις ποιο track θελεις να βγενει κ που.

check κ αυτο μηπως κ σε βοηθησει: https://www.logicprohelp.com/forum/viewtopic.php?t=116854

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ , αλλά το κακό είναι ότι το ίδιο πρόβλημα μου το κάνει και στο GarageBand ,άρα δεν είναι μόνο πρόβλημα των ρυθμίσεων του Logic.
Είδα το σύνδεσμο που μου έστειλες ,δοκίμασα αυτό που λέει και δοκίμασα και τις υπόλοιπες επιλογές αλλά δεν διορθώθηκε. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το target display δουλεύει μόνο με Mac υπολογιστές και όχι με windows... Δεν γίνεται αυτό που γράφεται παραπάνω.

Η μόνη δυνατότητα να γίνει είναι με το Kanex XD adapter σε imac 27" 2009-2010 ή mini display monitor, απλά θα έχεις 1k resolution και όχι 2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Yiannis87 είπε

Το target display δουλεύει μόνο με Mac υπολογιστές και όχι με windows... Δεν γίνεται αυτό που γράφεται παραπάνω.

Η μόνη δυνατότητα να γίνει είναι με το Kanex XD adapter σε imac 27" 2009-2010 ή mini display monitor, απλά θα έχεις 1k resolution και όχι 2.

1K resolution = 1920 x 1080 ?

2K resolution =  2048 × 1080

Δηλαδή θα χάσει 128 vertical pixels. Σιγά τη χασούρα. Απλά το πρόβλημα για μένα είναι η τιμή του (99,95 Ευρώ!).

Επεξ/σία από natural_sgf
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 11/11/2018 στις 9:40 ΜΜ, Yiannis87 είπε

Επαναφέρω το θέμα, μιας και τώρα το είδα, απλά και μόνο για να μην μείνει λάθος πληροφορία.

Και βέβαια γίνετε αυτό που λέει ο SeaLion στην πρώτη του απάντηση με τους περιορισμούς ακριβώς όπως τα λέει για imac 27 mid 2010.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2019 στις 3:22 ΜΜ, ChrisAce είπε

Επαναφέρω το θέμα, μιας και τώρα το είδα, απλά και μόνο για να μην μείνει λάθος πληροφορία.

Και βέβαια γίνετε αυτό που λέει ο SeaLion στην πρώτη του απάντηση με τους περιορισμούς ακριβώς όπως τα λέει για imac 27 mid 2010.

Τι περιορισμούς? Εγώ αύριο παίζει να πιάσω ένα surface και να το δοκιμάσω με imac 2009. (mini-display). Για πες να ξέρουμε.

@LDG έκανες τη μετάβαση? σκέφτομαι και εγώ μετάβαση σε windows surface σιγά σιγά. Συγχρονίζεται επαρκώς με icloud?

Επεξ/σία από Yiannis87
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Yiannis87 είπε

Τι περιορισμούς? Εγώ αύριο παίζει να πιάσω ένα surface και να το δοκιμάσω με imac 2009. (mini-display). Για πες να ξέρουμε.

Το λέω ξεκάθαρα, ότι έγραψε ο SeaLion ισχύει κανονικά..

Έχω συνδέσει το win 10 pc μου στην οθόνη του imac 27" mid 2010 που έχω με ένα απλό καλώδιο DisplayPort -> Mini DisplayPort και μάλιστα περνάει και ο ήχος του win pc κανονικά στον imac..

Στις 23/10/2018 στις 1:32 ΠΜ, SeaLion είπε

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Το λέω ξεκάθαρα, ότι έγραψε ο SeaLion ισχύει κανονικά..

Έχω συνδέσει το win 10 pc μου στην οθόνη του imac 27" mid 2010 που έχω με ένα απλό καλώδιο DisplayPort -> Mini DisplayPort και μάλιστα περνάει και ο ήχος του win pc κανονικά στον imac..

Προτιμάς win10 ή macos? Μιας και χρησιμοποιείς και τα 2 από όσο φαίνεται. Για τι δουλειές χρησιμοποιείς το καθένα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...