Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα στο forum, επειδη δεν γνωριζω καλα επι του θεματος...εχω συστημα ηχειων 7.1 το οποιο συνδεεται με 3.5mm απο τον ενισχυτη του στις αντιστοιχες θυρες της μητρικης και τα περιφερειακα ηχεια του με rca καλωδια. η μητρικη μου ειναι η asrock z370 extreme4. Αυτο που θελω ειναι γενικα να βελτιωσω την ποιοτητα του ηχου στον υπολογιστη μου(εχω λιγο θορυβο και σχετικα χαμηλη ενταση χωρις να νομιζω οτι φταινε τα ηχεια αυτα καθεαυτα). Μπορω να αλλαξω κατι στο παρων συστημα? Η πρεπει να παει σε καινουργιο συστημα? Θα κερδισω κατι αν χρησιμοποιω την οπτικη θυρα?

αυτα τα λιγα αν μπορεις καποιος γνωστης να με βοηθησει!

ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχάς, καλό θα ήταν να μας πεις ποια ηχεία έχεις. Κατά δεύτερον, ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται από κάποια εξωτερική πηγή που κάνει παρεμβολές στα ηχεία σου, από τα ηχεία καθεαυτά, αν έχουν θέμα ή ακόμη και από τους capacitors ήχου της μητρικής, αν δεν είναι καλά μονωμένοι (αν και το αποκλείω γιατί είναι ποιοτική). Για την χαμηλή ένταση, εξαρτάται από τα ηχεία που έχεις ή μπορεί να τα έχει παίξει και το ποτανσιόμετρο, όπως είχε συμβεί στα δικά μου 7.1 όπου είχα πτώση έντασης και ξαφνικές αυξομειώσεις με παράσιτα. Το έλυσα ψεκάζοντας το ποτανσιόμετρο με καθαριστικό επαφών με λάδι. Στα Windows είσαι βέβαιος πως η ένταση των ηχείων είναι στο 100%? Επίσης, έχεις επιλέξει το 7.1? Να ξέρεις πως μπορεί να έχει γενικά κάποιο θέμα και το subwoofer στις εξόδους του. Το δικό μου εδώ και 2 χρόνια έχει εμφανίσει πρόβλημα στην έξοδο για το L και όταν παίζουν κάποιοι πολλοί συγκεκριμένοι ψιλοί ήχοι ο ήχος παραμορφώνεται ελαφρά. 

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.

καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση.

https://www.trust.com/en/product/14192-7-1-home-theatre-system-8110b αυτα εδω ειναι τα ηχεια μου, το ποτενσιομετρο αυξανει ελαχιστα την ενταση οταν το γυριζω και κανει και πολλα παρασιτα επισης. στα windows ναι ειναι 100% και εχω επιλεγμενο 7,1. Ηχο εχω απο ολα τα ηχεια απλα μονο το κεντρικο δινει αρκετα δυνατο ηχο. το subwoofer εχει λιγα παρασιτα ανεξαρτητως εντασης, που παραμενουν σταθερα ειτε ειναι χαμηλα η ενταση ειτε ψηλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα πω ότι δεν είναι καλά ηχεία διότι δεν τα έχω ακούσει. Απλά να ξέρεις ότι η Trust είναι πιο πολύ value for money εταιρεία παρά εταιρεία που θα αγοράσεις κάτι περιμένοντας κορυφαία ποιότητα. 

Τώρα, δεν γνωρίζω πως ακριβώς είναι ο ήχος που βγάζουν τα ηχεία σου. Αν εννοείς πως όταν γυρίζεις το ποτανσιόμετρο ακούγονται παράσιτα, τότε α) έχει μαζέψει σκόνη και πρέπει να το ανοίξεις και να το ψεκάσεις με ένα καθαριστικό επαφών με λάδι όπως αυτό β) αν δεν δουλέψει η πρώτη λύση, τότε έχει αρχίσει να τα παίζει. Αυτά για τη περίπτωση που τα παράσιτα οφείλονται στο ποτανσιόμετρο.

Τα παράσιτα του subwoofer είναι είτε ενδεικτικά μέτριας/κακής ποιότητας είτε παρεμβολών (ρίξε μια ματιά και στο ποτανσιόμετρο του). Αν είναι στην εγγύηση, να τα επιστρέψεις για να ελέγξουν τη πηγή τους και αν έχει χαλάσει κάτι, να προβούν σε αντικατάσταση.

Για την ένταση των ηχείων, ρίξε μια ματιά στο Control Panel\Hardware and Sound\Sound\Speakers\Properties\Levels\Playback Control\Balance και τσέκαρε αν οι εντάσεις όλων των ηχείων είναι στο ίδιο επίπεδο. Ειδάλλως, αυτός είναι ο ήχος των ηχείων σου και δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Να ξέρεις πάντως πως τα ηχεία σπάνια βγάζουν ίδιας έντασης ήχο, διότι ο ήχος δεν είναι πάντοτε πολυκάναλος ούτε όλα τα κανάλια έχουν την ίδια ένταση. Πχ όταν η πηγή ήχου είναι stereo, τότε θα ακούγεται κυρίως από τα R+L. Επίσης, η μετατροπή ενός ήχου 2.0 ή 2.1 ή 5.1 σε 7.1 δεν σημαίνει πως θα έχεις απαραίτητα και την τέλεια απόδοση σε όλα τα ηχεία. Μπορεί πχ να παίζεις ένα παιχνίδι και το κεντρικό ηχείο ή τα L+R να ακούγονται στο full και RearL +RearR να μοιάζουν βουβά.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, σχετικά με την ένταση μπορεί απλά να μην αρκεί η ενίσχυση από την πλακέτα παρόλο που έχει καλή ποιότητα ήχου. σκέφτεσαι μήπως για καμιά κάρτα ήχου;

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Χρήστος1986 είπε

Καλησπέρα στην παρέα, σχετικά με την ένταση μπορεί απλά να μην αρκεί η ενίσχυση από την πλακέτα παρόλο που έχει καλή ποιότητα ήχου. σκέφτεσαι μήπως για καμιά κάρτα ήχου;

θα δω διαφορα πιστευεις σε ενα σετ ηχειων των 100 ευρω σαν αυτα που εχω?

10 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Δεν θα πω ότι δεν είναι καλά ηχεία διότι δεν τα έχω ακούσει. Απλά να ξέρεις ότι η Trust είναι πιο πολύ value for money εταιρεία παρά εταιρεία που θα αγοράσεις κάτι περιμένοντας κορυφαία ποιότητα. 

Τώρα, δεν γνωρίζω πως ακριβώς είναι ο ήχος που βγάζουν τα ηχεία σου. Αν εννοείς πως όταν γυρίζεις το ποτανσιόμετρο ακούγονται παράσιτα, τότε α) έχει μαζέψει σκόνη και πρέπει να το ανοίξεις και να το ψεκάσεις με ένα καθαριστικό επαφών με λάδι όπως αυτό β) αν δεν δουλέψει η πρώτη λύση, τότε έχει αρχίσει να τα παίζει. Αυτά για τη περίπτωση που τα παράσιτα οφείλονται στο ποτανσιόμετρο.

Τα παράσιτα του subwoofer είναι είτε ενδεικτικά μέτριας/κακής ποιότητας είτε παρεμβολών (ρίξε μια ματιά και στο ποτανσιόμετρο του). Αν είναι στην εγγύηση, να τα επιστρέψεις για να ελέγξουν τη πηγή τους και αν έχει χαλάσει κάτι, να προβούν σε αντικατάσταση.

Για την ένταση των ηχείων, ρίξε μια ματιά στο Control Panel\Hardware and Sound\Sound\Speakers\Properties\Levels\Playback Control\Balance και τσέκαρε αν οι εντάσεις όλων των ηχείων είναι στο ίδιο επίπεδο. Ειδάλλως, αυτός είναι ο ήχος των ηχείων σου και δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Να ξέρεις πάντως πως τα ηχεία σπάνια βγάζουν ίδιας έντασης ήχο, διότι ο ήχος δεν είναι πάντοτε πολυκάναλος ούτε όλα τα κανάλια έχουν την ίδια ένταση. Πχ όταν η πηγή ήχου είναι stereo, τότε θα ακούγεται κυρίως από τα R+L. Επίσης, η μετατροπή ενός ήχου 2.0 ή 2.1 ή 5.1 σε 7.1 δεν σημαίνει πως θα έχεις απαραίτητα και την τέλεια απόδοση σε όλα τα ηχεία. Μπορεί πχ να παίζεις ένα παιχνίδι και το κεντρικό ηχείο ή τα L+R να ακούγονται στο full και RearL +RearR να μοιάζουν βουβά.

μαλιστα καταλαβα, νομιζω ειναι θεμα παλιων ηχειων τοτε...εγγυηση δεν εχουν πλεον τα εχω πανω απο 10 χρονια :P

Εστω οτι παρω καινουργια που να υποστηριζουν και dts-hd ηχο οπως τα z906 logitech ας πουμε, θα ειναι εμφανης η διαφορα? αξιζει μια τετια μεταβαση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα z906 σαφώς και είναι απείρως ανώτερα και θα δεις τεράστια διαφορά. Ωστόσο πρέπει να βάλεις αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έχουν γύρω στα 270 ευρώ. Αν θεωρείς πως αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για ηχεία...

• Like 1
Δημοσ.

Θα τρομάξεις με την διαφορά στην ένταση. και εκτός αυτού θα ακούγονται και λίγο πιο κρυστάλλινα. εγώ έχω την sound blaster z και πλέον φοβάμαι να μην κάψω τα ηχεία! Σε παιχνίδι που έπαιξα ακούω πλέον ήχους που δεν ακουγόταν πριν. Στο θέμα της ποιότητας πάντως μην περιμένεις μεγάλη διαφορα. αυτά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...