kakofonixx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 μετά το τελευταίο windows update ο 128GB Μ.2 που έχω στο laptop μου κοντεύει να γεμίσει, οπότε και σκέφτομαι το upgrade σε μεγαλύτερο το θέμα μου είναι με το cloning το παλαιού δίσκου σε νέο, αφού το laptop δεν έχει δεύτερη θύρα για δίσκο.... οι λύσεις που σκέφτομαι για να μην κάνω clean install του λειτουργικού και των προγραμμάτων μου είναι οι είναι οι εξής δύο: 1. αντάπτορας σαν και αυτόν https://www.ebay.com/itm/M-2-NGFF-SATA-SSD-to-USB-3-0-Converter-Adapter-Enclosure-Case-Box-3-0-Cable-BLK/283052681107?hash=item41e7412793:g:xtAAAOSwQctbRxiJ clone τον εσωτερικό (παλαιό) στον usb (καινούριο) και έπειτα αντικατάσταση του στο laptop 2. clone τον παλαιό σε εξωτερικό usb HDD, αντικατάσταση στο laptop με τον νέο, clone τον εξωτερικό usb HDD στο νέο Μ.2 απλώς στη δεύτερη λύση θα πρέπει κάπως να τρέξει το cloning app χωρίς λειτουργικό (γίνεται?) ή εκκίνηση από τον εξωτερικό usb γνώμες??
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για cloning? Δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερη επιτυχία σε cloning M.2, ειδικά αν είναι ρυθμισμένα για secure boot (πχ νέα laptops)...
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Φτιάχνεις ένα image του 128GB Μ.2 σε έναν εξωτερικό δίσκο. Αρχείο είναι αυτό. Με αντίστοιχη διαδικασία φορτώνεις το αρχείο και είσαι έτοιμος. 1
kakofonixx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 21 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για cloning? Δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερη επιτυχία σε cloning M.2, ειδικά αν είναι ρυθμισμένα για secure boot (πχ νέα laptops)... Μάλλον με το clonezilla θα γίνει, όταν με το καλό έρθει ο νέος δίσκος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα