Hal9000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Η δυνατότητα Picture-in-Picture (PiP), είναι διαθέσιμη στο Android εδώ και πολύ καιρό, επιτρέποντας στους κατόχους σχετικών συσκευών να δουν ένα βίντεο από το YouTube ή το Netflix σε μικρό παράθυρο όσο πλοηγούνται σε άλλες εφαρμογές. Η ίδια λειτουργία πλέον έρχεται και στη desktop έκδοση του Chrome browser και συγκεκριμένα με την έκδοση 70 που είναι πλέον διαθέσιμη. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να κάνει δεξί κλικ πάνω στο βίντεο και να επιλέξει το "Picture-in-Picture". Με τον τρόπο αυτό, το βίντεο μετατρέπεται σε μικρό παράθυρο, το οποίο ο χρήστης μπορεί να μετακινήσει σε όποιο σημείο του desktop του θέλει, αλλάζοντας και τις διαστάσεις του όπως τον βολεύουν. Κατά την αναπαραγωγή του βίντεο, το παράθυρο μένει συνεχώς στην επιφάνεια ακόμα και αν ο χρήστης ανοίγει άλλες εφαρμογές στο παρασκήνιο. Ένα παράδειγμα που μπορεί να δοκιμάσει κάθε ενδιαφερόμενος είναι μέσα από αυτή την ιστοσελίδα. Το μόνο αρνητικό στοιχείο της όλης δυνατότητας είναι ότι απαιτείται η υποστήριξή της από τους προγραμματιστές της εκάστοτε υπηρεσίας. Αρχικά υπάρχει υποστήριξη από το YouTube και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές βίντεο. Η λειτουργία PiP είναι διαθέσιμη όπως αναφέραμε στον Chrome 70 για τις πλατφόρμες των Windows, Mac και Linux. Για την ώρα δεν υποστηρίζεται από το Chrome OS. Android Police Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
nickolasemp Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Εγώ γιατί δεν το βλέπω; Έχω την 70 στα windows 10 αλλά δεν βλέπω πουθενά το PiP
Hal9000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, nickolasemp είπε Εγώ γιατί δεν το βλέπω; Έχω την 70 στα windows 10 αλλά δεν βλέπω πουθενά το PiP Είναι λίγο κουλό, πρέπει να κάνεις δύο φορές δεξί κλικ 6 3
spectaculator Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Τέλεια! Τσιτσάνη και Μαρινέλα ταυτόχρονα! Δεν είναι ενοχλητικό να παίζουν δυο βίντεο ταυτόχρονα; Ο ήχος από ποιο βίντεο έρχεται; (δεν το έχω δοκιμάσει γιατί έχω άλλο browser). 1
CheOnWeb Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 7 minutes ago, spectaculator said: Τέλεια! Τσιτσάνη και Μαρινέλα ταυτόχρονα! Δεν είναι ενοχλητικό να παίζουν δυο βίντεο ταυτόχρονα; Ο ήχος από ποιο βίντεο έρχεται; (δεν το έχω δοκιμάσει γιατί έχω άλλο browser). Ένα video να τρέχει και browsing ταυτόχρονα, όχι δύο videos. 2 1
Tompgr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, spectaculator είπε Τέλεια! Τσιτσάνη και Μαρινέλα ταυτόχρονα! Δεν είναι ενοχλητικό να παίζουν δυο βίντεο ταυτόχρονα; Ο ήχος από ποιο βίντεο έρχεται; (δεν το έχω δοκιμάσει γιατί έχω άλλο browser). Δεν θα βλέπεις δύο βίντεο ταυτόχρονα, θα βλέπεις βίντεο κατά την πλοήγησή σου σε άλλες ιστοσελίδες. 1 1
SiLeNtOne-- Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Στα χνάρια της Apple, κάλλιο αργά παρα ποτέ! 2
spectaculator Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 33 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ένα video να τρέχει και browsing ταυτόχρονα, όχι δύο videos. Ενδιαφέρον! Πολύ ενδιαφέρον! Να δούμε αν θ' ακολουθήσουν και οι άλλοι browsers.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για πιο εύκολη χρήση σε όλα τα sites φτιάξτε ένα bookmarklet* με λίγη javascript μέσα: javascript:(function(){document.querySelector("video").requestPictureInPicture()})() Λειτουργεί μόνο με "απλές" σελίδες που έχουν 1 video μέσα (όχι facebook δηλαδή, παίζει όμως με Plex Web π.χ.) Για Safari εδώ και χρόνια παίζει το: javascript:(function(){document.querySelector("video").webkitSetPresentationMode("picture-in-picture")})() Ελπίζω η (επιτέλους) υλοποίηση από Chrome να βοηθήσει και στο να αρχίσουν να υποστηρίζονται και υπότιτλοι στο Picture in Picture. Τα περισσότερα sites (YouTube included) κάνουν overlay τους υπότιτλους στην σελίδα, ο καθένας με δικό του τρόπο που δεν είναι συμβατό με το html video element specification. *bookmark στην μπάρα του browser όπου αντί για διεύθυνση (url) βάζετε τον παραπάνω κώδικα (για όσους δεν ξέρουν τι είναι) Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από SeaLion
PanPlus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 22 λεπτά πριν, spectaculator είπε Ενδιαφέρον! Πολύ ενδιαφέρον! Να δούμε αν θ' ακολουθήσουν και οι άλλοι browsers. Εδώ και καιρό υπάρχει σεFirefox 1 1
spectaculator Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, PanPlus είπε Εδώ και καιρό υπάρχει σεFirefox FFox 62 έχω. Πως το χρησιμοποιείς, πως εμφανίζεται σαν επιλογή;
PanPlus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Κάτω από το βίντεο υπάρχει το εικονιδιο Πριν την επιλογή για στυλ κινηματογραφου 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 23 λεπτά πριν, PanPlus είπε Κάτω από το βίντεο υπάρχει το εικονιδιο Πριν την επιλογή για στυλ κινηματογραφου Αν εννοείς το "Miniplayer" στο YouTube, δεν είναι το ίδιο. Το PiP βγάζει το video εκτός παραθύρου του browser και μπορείς να κάνεις ό,τι θες παράλληλα στον υπολογιστή. Στον Firefox 62 δεν βλέπω κάτι τέτοιο διαθέσιμο.
accipio Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Στον Firefox χρησιμοποιώ το πρόσθετο Iridium γι' αυτή τη λειτουργία (το βίντεο σε δικό του παράθυρο). 1
lepaterious Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Ενδιαφέρον! Πολύ ενδιαφέρον! Να δούμε αν θ' ακολουθήσουν και οι άλλοι browsers. Στον opera υπάρχει 2 με 3 χρόνια αυτό. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα