Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Μια ερώτηση σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας. Έχω μια μηχανή που πλέον δεν την κινώ σχεδόν καθόλου και ένας φίλος μου είπε πως γίνεται να πληρώσω τα μισά τέλη κυκλοφορίας, εάν τη χρησιμοποιώ 6 μήνες. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;

Ευχαριστώ !

Δημοσ.

Νομίζω ότι μπορείς να παραδωσεις πινακίδες για 6 μήνες αλλά όταν πας να τις πάρεις θα πληρώσεις τέλη για 8 μήνες

Δημοσ.

Νομίζω πρέπει να περάσει πάνω από χρόνος για να τις καταστρέψουν και να αναγκαστείς να βγάλεις νέες.

Πάντως δεν αξίζει τον κόπο κατά την άποψή μου, είναι σχετικά φθηνά τα τέλη της μηχανής, τσάμπα η ταλαιπωρία για να γλυτώσεις 30-40 ευρώ. Χώρια που και να μην την κινείς, δεν είναι κακό να υπάρχει standby σαν λύση ανάγκης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

...και τι θα κερδίσει τελικα απο αυτο, 20 ευρω το χρονο;, πόσα κυβικά ειναι η μοτοσυκλέτα;

Θα κερδίσει τα 4/12 των τελών.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

...και τι θα κερδίσει τελικα απο αυτο, 20 ευρω το χρονο;, πόσα κυβικά ειναι η μοτοσυκλέτα;

+ασφαλεια

Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η μηχανή είναι 800 κυβικά. Βρισκόμουν σε άλλη πόλη όταν την αγόρασα πριν 2 χρόνια και μου ήταν υπέρ απαραίτητη. Πλέον τη χρησιμοποιώ μόνο για να τη μένει σε ακινησία. Τα τέλη που πληρώνω είναι 120 ευρώ και περίπου 70 είναι η ασφάλεια. Επίσης δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που γράφει το άρθρο.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η μηχανή είναι 800 κυβικά. Βρισκόμουν σε άλλη πόλη όταν την αγόρασα πριν 2 χρόνια και μου ήταν υπέρ απαραίτητη. Πλέον τη χρησιμοποιώ μόνο για να τη μένει σε ακινησία. Τα τέλη που πληρώνω είναι 120 ευρώ και περίπου 70 είναι η ασφάλεια. Επίσης δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που γράφει το άρθρο.

Να στα κάνω πιο λιανά τότε.

Εφόσον δεν έχεις κάνει προσωρινή ακινησία (δλδ παράδοση άδειας και πινακίδας στην εφορία), τότε υποχρεωτικά τέλος της χρονιάς πληρώνεις κανονικά ολόκληρα τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Αν έχεις κάνει προσωρινή ακινησία, τότε έχεις το δικαίωμα να πας ας πούμε 1η Ιουλίου να πάρεις πίσω πινακίδες και άδεια ώστε να το κυκλοφορήσεις μόνο το β εξάμηνο πληρώνοντας τα 8/12 των τελών(80 αντί για 120€).

Και φυσικά γλιτώνεις και από την ασφάλεια γιατί όσο είναι σε ακινησία δεν χρειάζεται να είναι ασφαλισμένη.

Κατάλαβες τώρα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chriskourou είπε

και εγω σε ακινησια την εχω και ειμαι σε διλλημα να καταθεσω πινακιδες αλλα βαριεμαι να τρεχω σε εφοριες

ρισκαρω προστιμο μη πληρωνοντας ασφαλεια.περσι στο παρα πεντε το γλυτωσα το προστιμο φετος θα δουμε :D

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Να στα κάνω πιο λιανά τότε.

Εφόσον δεν έχεις κάνει προσωρινή ακινησία (δλδ παράδοση άδειας και πινακίδας στην εφορία), τότε υποχρεωτικά τέλος της χρονιάς πληρώνεις κανονικά ολόκληρα τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Αν έχεις κάνει προσωρινή ακινησία, τότε έχεις το δικαίωμα να πας ας πούμε 1η Ιουλίου να πάρεις πίσω πινακίδες και άδεια ώστε να το κυκλοφορήσεις μόνο το β εξάμηνο πληρώνοντας τα 8/12 των τελών(80 αντί για 120€).

Και φυσικά γλιτώνεις και από την ασφάλεια γιατί όσο είναι σε ακινησία δεν χρειάζεται να είναι ασφαλισμένη.

Κατάλαβες τώρα?

Με λίγα λόγια υπάρχει ποινή 2 μηνών στην περίπτωση που τεθεί το όχημα σε ακινησία για 6 μήνες. Για την ασφάλεια ήταν σαφές εντάξει. Άρα στην καλύτερη γλιτώνεις 40 ευρώ. Μάλλον δεν αξίζει και το κάνανε να μην αξίζει. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Με λίγα λόγια υπάρχει ποινή 2 μηνών στην περίπτωση που τεθεί το όχημα σε ακινησία για 6 μήνες. Για την ασφάλεια ήταν σαφές εντάξει. Άρα στην καλύτερη γλιτώνεις 40 ευρώ. Μάλλον δεν αξίζει και το κάνανε να μην αξίζει. 

Τι να σου πω, αν νομίζεις πως θα άξιζε αν γλίτωνες 60€ αλλά δεν αξίζει αν γλιτώσεις 40, τότε απλά μην το κάνεις :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τι να σου πω, αν νομίζεις πως θα άξιζε αν γλίτωνες 60€ αλλά δεν αξίζει αν γλιτώσεις 40, τότε απλά μην το κάνεις :)

Βασικά είνα το κράτος που σε αποτρέπει να τις καταθέσεις προσωρινά με την τακτική αυτή να σε χρεώνει 8 μήνες και να κυκλοφορείς 6

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, georgeγ είπε

Βασικά είνα το κράτος που σε αποτρέπει να τις καταθέσεις προσωρινά με την τακτική αυτή να σε χρεώνει 8 μήνες και να κυκλοφορείς 6

Δεν θα το έλεγα... εφόσον θέλεις να κυκλοφορήσεις μόνο για 6 μήνες, τότε το να πληρώσεις 8 μήνες σου έρχεται πιο οικονομικά από το να πληρώσεις 12.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...