akpe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Χαιρετώ! Πριν λίγες μέρες έκλεψαν το αμάξι της κοπέλας μου. Ακριβώς κάτω από το σπίτι. Μιλάμε για Swift 8ετίας με σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί, αν τυχόν κάποιος δεν τα ξέρει, από αυτά που δεν το βάζεις (giggedy) στην πόρτα/μίζα, απλά πατάς το κουμπάκι στην πόρτα και ανοίγει. Πατάς το κουμπάκι ή γυρίζεις διακόπτη εκεί που είναι η μίζα, παίρνει μπροστά. Με συναγερμό εννοείται, ο οποίος είνα συνδεδεμένος στο σύστημα και προφανώς δεν χτύπησε καν. Ένα σύστημα για το οποίο είχε δώσει ένα χιλιάρικο επιπλέον, το 2010 (καινούριο το είχε πάρει το αμάξι). Μάλλον την είχαν στημένη επειδή είδαν πως φοράει τέτοιο σύστημα. Η απορία μου είναι πως στο κέρατο κατάφεραν να το ξεκλειδώσουν και να το πάρουν! Έχω διαβάσει σκόρπια πως κάποιοι χρησιμοποιούν ενισχυτές σήματος, τους οποίους «κεντράρουν» προς τα εκεί που υποτίθεται πως υπάρχει το κλειδί. Έτσι ενισχύουν το σήμα του συστήματος, αυτό νομίζει πως το κλειδί είναι δίπλα, και απλά ανοίγει. Έτσι όμως, αν πάρουν το αμάξι και φύγουν, στα 100-150 μέτρα θα σβήσει (θεωρητικά έτσι έχει σχεδιαστεί) αφού δεν θα «βλέπει» πια το κλειδί κοντά. Εκτός αν ξέρω γω τώρα πια «βλέπει» τον ενισχυτή ως κλειδί. Σκέφτηκα και την υπόθεση ενός sniffer. Ένα μηχάνημα που να μπορεί να ανιχνεύει το σήμα που εκπέμπει το κλειδί, να το αντιγράφει, και ουσιαστικά να το κλωνοποιεί. Πρακτικά είναι σαν ο κλέφτης να έχει δικό του κλειδί, αλλά φαντάζομαι για να το κάνει αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά στο όχημα την ώρα που ο ιδιοκτήτης το κλειδώνει ή το ξεκλειδώνει. Κάτι άλλο που δεν σκέφτηκα; Πιο πολύ για να βρεθούν (αν υπάρχουν) τρόποι προστασίας έναντι σε τέτοιες μεθόδους. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, αλλά μου φαίνεται το σύστημα αυτό περισσότερο «ευκολία» προσφέρει στο βάλε/βγάλε κλειδί, παρά ασφάλεια. Αν ισχύει έστω και ένα από τα παραπάνω δηλαδή, μάλλον κάνει το αυτοκίνητο πιο εύκολο να παραβιαστεί και να κλαπεί από ένα απλό κλειδί + συναγερμό. Γενικό το ερώτημα, πιο πολύ πληροφοριακά μιας και προφανώς για εμάς είναι αργά, απλά κάποιος ίσως το δει και το σκεφτεί πριν αγοράσει αυτοκίνητο με τέτοιο σύστημα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Το ειχα δει σε Grand vitara πριν απο 6-7 χρονια σε φιλο και με ειχε εντυπωσιασει αλλα δεν ξερω ποσο ασφαλες ειναι ... Εχω ακουσει οτι σε παρακολουθουν και οταν ανοιγεις το αμαξι "κλεβουν" με καταλληλο εξοπλισμο την συχνοτητα . Μετα ολα ειναι μαλλον ευκολα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 39 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Εχω ακουσει οτι σε παρακολουθουν και οταν ανοιγεις το αμαξι "κλεβουν" με καταλληλο εξοπλισμο την συχνοτητα . Άμα δεν έχει ιδέα δεν χρειάζονται τόσο τρανταχτες ανακρίβειες. Οι συχνότητες είναι γνωστές.. κωδικούς ψάχνουν αλλά είναι κυλιόμενοι κάτι χιλιάδες χρόνια τώρα. Οπότε το σύνηθες είναι relay attack και το αμάξι για λόγους ασφαλείας εάν ξεκινήσει δεν σβήνει μόνο του την μηχανή, αλλά υπάρχει ένα συνεχές μπιπ όπως και ένδειξη στον πίνακα οργάνων.
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, amagawd είπε Άμα δεν έχει ιδέα δεν χρειάζονται τόσο τρανταχτες ανακρίβειες. Οι συχνότητες είναι γνωστές.. κωδικούς ψάχνουν αλλά είναι κυλιόμενοι κάτι χιλιάδες χρόνια τώρα. Οπότε το σύνηθες είναι relay attack και το αμάξι για λόγους ασφαλείας εάν ξεκινήσει δεν σβήνει μόνο του την μηχανή, αλλά υπάρχει ένα συνεχές μπιπ όπως και ένδειξη στον πίνακα οργάνων. Για αυτο ειπε οτι ετσι εχω ακουσει και ετσι ειναι ...Δεν ειπα οτι ετσι γινεται . 1
aGka8l Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Έχω κάνει αρκετά λμ ακούγοντας αυτό το μπιπ μπιπ . Αν πάρει μπρος μέχρι να σου σβήσει (από λάθος συμπλεκταρισμα πχ) η να το σβήσεις εσύ δουλεύει .. Δυστυχώς για τον συναγερμό υπάρχει ένα γελειο κ πανευκολο κόλπο να τον απενεργοποιήσεις σε 3 δευτέρα ... Καλύτερα να μην πω πως .. αλλά αυτό το κάνεις πχ για να σταματήσει να χτυπάει κ κλέβεις ότι βρεις μέσα .. Για να κατάφεραν να στο ξεκλειδώσουν και να το βάλουν μπρος μάλλον είχαν αντικλειδι.. μήπως πηγε σε κάποιο πάρκιν/πληντηριο κτλ κ το αφησε ? 1
akpe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, aGka8l said: Έχω κάνει αρκετά λμ ακούγοντας αυτό το μπιπ μπιπ . Αν πάρει μπρος μέχρι να σου σβήσει (από λάθος συμπλεκταρισμα πχ) η να το σβήσεις εσύ δουλεύει .. Για να κατάφεραν να στο ξεκλειδώσουν και να το βάλουν μπρος μάλλον είχαν αντικλειδι.. μήπως πηγε σε κάποιο πάρκιν/πληντηριο κτλ κ το αφησε ? Της είχαν πει πως και καλά μετά από κάποια μέτρα χωρίς κλειδί μέσα σβήνει. Προφανώς παπαρίτσες χάριν μάρκετινγκ. Γενικά είχαμε δύο κλειδιά, το ένα μόνιμα πάνω της όταν ήταν εκτός σπιτιού, το άλλο μόνιμα μέσα στο σπίτι. Δυο-τρεις φορές το είχε πάει σε πληντύριο να το αφήσει εκεί, αλλά μιλάμε για αρκετά χρόνια πίσω, το 2011-2012. Οπότε μάλλον μιλάμε για relay attack που λες; Κέντραραν τον αναμεταδότη προς το διαμέρισμα, ξεκλείδωσαν, το πήραν και έφυγαν μέχρι να τους σβήσει. Και ένα άρθρο που βρήκα σχετικά: https://mashable.com/2017/11/28/protect-your-car-wireless-relay-attack/?europe=true#o3Oi7P2MOgq6 Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από akpe
aGka8l Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Ίσως πω κ βλακεία δεν είμαι του επαγγέλματος. Για να γίνει αντιγραφή το κλειδί πρέπει να είναι πολύ κοντά . Για να ξεκλειδώσει το αμάξι πρέπει να είσαι δίπλα κ να πατήσεις το κουμπί άρα είναι δύσκολο στο να το αντιγράψει κάποιος. Από τι έχω δει στο youtube αν έχει χρόνο κάποιος κ εργαλεία μπορεί να συνδεθεί με obd να σβήσει τα κλειδιά και να προγραμματίσει νέα , βάζει μπρος κ φεύγει .ενδεχομένως για να γίνει το παραπάνω πρέπει ο διακόπτης να χει γυρίσει στο on(θεωρητικά είναι εφικτό κ αυτό γιατί μπορεί να βάλει κάτι σαν μάστερ key στην κλειδαριά που βάζεις το μικρό κλειδακι μέσα αν έχεις μείνει από μπαταρία πχ και να γυρίσει τον διακόπτη στο ον) 1
akpe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Το ζήτημα είναι πως όντως μέσω relay φαίνεται πιο εύκολο να το σπάσεις από το να παραβιάσεις κλειδαριά και μίζα. Λίγα δευτερόλεπτα υπόθεση, άντε λίγα περισσότερα αν δεν ξέρεις που ακριβώς να στοχεύσεις...
Heartl3ss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Πωω μην μου λέτε τέτοια. Μόλις αγόρασα αυτοκίνητο με Keyless Access. Τρέχω να αγοράσω ένα πουγκί Faraday!!
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Heartl3ss είπε Πωω μην μου λέτε τέτοια. Μόλις αγόρασα αυτοκίνητο με Keyless Access. Τρέχω να αγοράσω ένα πουγκί Faraday!! Σωστός.. κλειδί αυτοκινήτου και κάρτες μόνο σε cage πλέον Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από Επισκέπτης
mechpanos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μου έλεγε ηλεκτρολόγος μηχανικός προ ημερών για αυτόν τον τρόπο κλεψίματος, με τον ενισχυτή/αναμεταδότη... ναι είναι πιθανόν να έγινε έτσι!
akpe Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 2 hours ago, Heartl3ss said: Πωω μην μου λέτε τέτοια. Μόλις αγόρασα αυτοκίνητο με Keyless Access. Τρέχω να αγοράσω ένα πουγκί Faraday!! Και φαντάζομαι στην αντιπροσωπεία δεν σε ενημέρωσαν καν, έτσι; Να πεις πως είναι κάτι πρόσφατο, διαβάζω άρθρα για αυτό από 3-4 χρόνια πριν...
palawiaris Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Το δικό μου το πεζό έτσι είναι. Η μοναδική λύση είναι η ακτικλεπτική ασφάλεια.
solton57010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, akpe είπε Και φαντάζομαι στην αντιπροσωπεία δεν σε ενημέρωσαν καν, έτσι; Να πεις πως είναι κάτι πρόσφατο, διαβάζω άρθρα για αυτό από 3-4 χρόνια πριν... Να ενημερώσουν για ποιο πράγμα? Αν αγοράσεις κάτι με συμβατικό κλειδί σε ενημερώνει κάνεις ότι μπορούν να στο κλέψουν με αντικλειδι ή βάζοντας μπροστά με τα καλώδια? Στο θέμα τώρα να έκλεψαν Swift με relay κτλπ μου φαίνεται ακραίο την στιγμή που ούτε ιδιαίτερης αξίας είναι και κυκλοφορούν άπειρα Swift με το κλασσικό κλειδί που είναι ευκολότερος στόχος. Μήπως από την στιγμή που δεν χτύπησε ο συναγερμός το σηκωσαν έχει συγκεκριμένες μοίρες στις οποίες το 90% των συναγερμων σταματάνε. Ψάξε για καμιά κάμερα στην γειτονιά να σου λυθεί η απορία 1
mclein Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, solton57010 είπε Να ενημερώσουν για ποιο πράγμα? Αν αγοράσεις κάτι με συμβατικό κλειδί σε ενημερώνει κάνεις ότι μπορούν να στο κλέψουν με αντικλειδι ή βάζοντας μπροστά με τα καλώδια? Στο θέμα τώρα να έκλεψαν Swift με relay κτλπ μου φαίνεται ακραίο την στιγμή που ούτε ιδιαίτερης αξίας είναι και κυκλοφορούν άπειρα Swift με το κλασσικό κλειδί που είναι ευκολότερος στόχος. Μήπως από την στιγμή που δεν χτύπησε ο συναγερμός το σηκωσαν έχει συγκεκριμένες μοίρες στις οποίες το 90% των συναγερμων σταματάνε. Ψάξε για καμιά κάμερα στην γειτονιά να σου λυθεί η απορία ιδιαιτερης αξιας ειναι τα ανταλλακτικα που θα φυγουν σε 48 ωρες ολα = γρηγορα λεφτα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα