Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Επεσα πάνω σε αυτους εδώ τους αισθητήρες https://www.ebay.com/itm/3-3-5V-SW-420-Motion-Tilt-Sensor-Vibration-Switch-Alarm-Module-for-Arduino/262590333975?hash=item3d239a8417:g:6IEAAOSwovNaOzdF:rk:4:pf:0 βασικά υπάρχουν πολών ειδών.

Πόσο εφικτό ειναι να συνδέσω αυτον τον αισθητήρα με καλώδιο πάνω στην μητρική στο reset switch και ανάλογα το κραδασμό που δέχετε να στελνει σημα και να κάνει restart το pc?

Πρόκειτε για ιντερνετ καφέ και η ιδέα ειναι να τα βάλω μέσα στα πληκτρολόγια με σκοπό οποιος χτυπάει πολύ δυνατα το πληκτρολόγιο να κάνει αυτοματα restart το pc.

Μπορει να δουλεψει αυτος ο αισθητήρας η θα ειναι υπερβολικά ευεσθητος? 

Εχει πάρα πολά ειδη διαφορετικα https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=vibration+sensor&_sacat=0

Επεξ/σία από mastoras007
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω για το αν θα δουλέψει, αλλά γουστάρω ιδέα. Κόλλησε τα πληκτρολόγια με ταινία διπλής όψεως για να μην κλείνει με απλή μετακίνηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέω να το βάλω εσωτερικά εχει χώρο τα εχω ανοιξει αρκετες φορες για επισκευη διακόπτων.

αλλά καλή ιδέα σου να βάλω κάτι σαν μικρό μαξιλαράκι 2-3 χερια ταινια  για να αποροφά της απλές μετακινήσεις 

Παρηγειλα εναν και βλέπουμε..

Απλα κάτι που δεν ξέρω ειναι το reset switch οταν το πατάμε και κανει restart τι ακριβος κανουμε κλεινουμε ενα κύκλωμα?η λειτουργει κάπος διαφορετικά? 

Επεξ/σία από mastoras007
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Απλα κάτι που δεν ξέρω ειναι το reset switch οταν το πατάμε και κανει restart τι ακριβος κανουμε κλεινουμε ενα κύκλωμα?η λειτουργει κάπος διαφορετικά? 

Όταν πατάς το κουμπί του reset απλά βραχυκυκλώνει τα pins στη M/B.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Όταν πατάς το κουμπί του reset απλά βραχυκυκλώνει τα pins στη M/B.

Ωραιος! ε τοτε θα δουλέψει...απλά να μην ειναι πολυ ευεσθητος...μπορω επίσης να συνδέσω 2 σε σειρα για κάνει restart μονο σε δυνατους κραδασμους..

Θα σας κάνω εγώ μαγκες που χτυπάτε τα πληκτρολόγια ολη την ωρα γατακια...

Αναμενουμε τον αισθητηρα 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η ευαισθησία ρυθμίζεται απο το βιδάκι.

Το πρόβλημα είναι οτι η έξοδος του είναι 0V όταν δέν εντοπίζει κραδασμό και 5V όταν εντοπίζει. Αν ήταν ανάποδα, τότε θα μπορούσες να το συνδέσεις απευθείας στο reset pin της μητρικής και θα δούλευε.

Τώρα όμως για να δουλέψει θα πρέπει να βάλεις στην έξοδο του ένα λογικό αντιστροφέα που θα φτιάξεις με ένα τρανζίστορ και δύο αντιστάσεις

inverter.JPG.12ae57144574543dad957f4c81e29ae1.JPG

Οι δύο αντιστάσεις γύρω στα 4-5 ΚΩ και το τρανζίστορ κάποιο απλό NPN, όπως 2n2222 ή BC536 ή BC547

Η έξοδος θα συνδεθεί στο Pin 5 του header,

reset.jpg.5fe329905b8c724a70c379bd6ce73f32.jpg

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Η ευαισθησία ρυθμίζεται απο το βιδάκι.

Το πρόβλημα είναι οτι η έξοδος του είναι 0V όταν δέν εντοπίζει κραδασμό και 5V όταν εντοπίζει. Αν ήταν ανάποδα, τότε θα μπορούσες να το συνδέσεις απευθείας στο reset pin της μητρικής και θα δούλευε.

Τώρα όμως για να δουλέψει θα πρέπει να βάλεις στην έξοδο του ένα λογικό αντιστροφέα που θα φτιάξεις με ένα τρανζίστορ και δύο αντιστάσεις

inverter.JPG.12ae57144574543dad957f4c81e29ae1.JPG

Οι δύο αντιστάσεις γύρω στα 4-5 ΚΩ και το τρανζίστορ κάποιο απλό NPN, όπως 2n2222 ή BC536 ή BC547

Η έξοδος θα συνδεθεί στο Pin 5 του header,

reset.jpg.5fe329905b8c724a70c379bd6ce73f32.jpg

ΩΩΩρε γλέντια...

Αφου ξέρεις απο αυτα δεν κοιτας στο 2ο λινκ που ποσταρα απο ebay μηπος βρεις κανενα αλλου τυπου που να μπαινει χωρις επιπλέων συνδεσμολογίες?

Μπορώ να κάνω και αυτο που ανεφερες αλλά αν υπαρχει κάτι ετοιμο..να μπορώ να κάνω ρυθμηση ευεσθησιας ομος..

Δημοσ.

Ειναι σοφη κινηση να κανει τοσα εξαναγκασμενα restart ενας Η/Υ;;;;;;;Πιο ασφαλες μου φαινεται (αν ειναι δυνατη η υλοποιηση) να τον πεταει εξω απο την εκαστοτε εφαρμογη ή να κλειδωνει τον υπολογιστη παρα να κανει αποτομη επανεκκινηση καθε φορα....

• Like 2
Δημοσ.

Πρωτιμώ να κάνει ρεσταρτ παρα να μαλώνω ολη μερα για να τους βάλω μυαλό,Αν πας σε ενα νετ και αράξεις λίγο θα καταλάβεις.

Εξάλου αν δεν χτυπήσει κάποιος το πληκτρολογιο δεν θα κάνει restart και θα ειμαστε ολοι μια χαρά. 

Δημοσ.

Το θεμα ειναι μην χανεις στο τελος πελατες, γιατι πχ αν παιζει ενα παιχνιδι θα χανει sessions,saves ή αν κανει καποια αλλη δουλεια θα χανει οτι δεν εχει σωσει και δεν θα ξαναπατησει.Και θα ειναι λιγο δυσκολο να βρεις το "σωστο" threshold στο οποιο θα ενεργοποιειται ο αισθητηρας....

Τι να σου πω....να τα στερεωσεις με βιδες, ταινια κατι περεμφερες δεν παιζει;;;

Δημοσ.

Αυτό με τις βίδες δεν παίζει... Είναι το ίδιο πράμα με το ρεσταρτ. Βέβαια αν βάλει τον αισθητήρα, μπορεί να βάλει και μια ανακοίνωση πάνω στο γραφείο ή στην οθόνη ότι "Έτσι και κοπανήσετε το πληκτρολόγιο, ο Η/Υ θα κάνει reset. Κοπανήστε υπ'ευθύνη σας!!!"

🤣

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, chsam είπε

θεμα ειναι μην χανεις στο τελος πελατες

Υπάρχουν πελάτες ομος που δεν τους θές ετσι κ αλιώς, αν ο άλλος χάνει και κοπαναει το ποντικι με ολη του την δυναμη, η να σκάει μπουκέτα στο πληκτρολόγιο η να πεταει πάνω στο πληκτρολόγιο τα ακουστικα δεν τον θέλω εκτος και αν συμορφοθει..αλλά ζουμε και σε εποχές ''θα πάω αλου σε αν δεν με ικανοποιήσεις οποτε ερχομαι εδω και τα κάνω ολα πτνα και θα μου πεις και ευχαριστω γιατι σου αφησα 3€'' οποτε κοπανανε ολη την ωρα, και το πρόβλημα δεν ειναι οτι κοπανανε αλλά οτι υπαρχουν κιάλοι πελάτες που θελουν την ησιχία τους και φευγουν οταν καποιος δίπλα τους κοπανιετε πάνω στης καρεκλες και φωναζει, οποτε δεν εχω και ιδιετερο πρόβλημα...εξάλου ολοι θα προιδοποιηθουν οτι αν κοπανήσεις τρώς ρεσταρτ..ηδη βαραμε απο μονοι μας ρεσταρτ σε πιτσιρικια κυρίος που φωναζουν πααρα πολυ..

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Αφου ξέρεις απο αυτα δεν κοιτας στο 2ο λινκ που ποσταρα απο ebay μηπος βρεις κανενα αλλου τυπου που να μπαινει χωρις επιπλέων συνδεσμολογίες?

Μπορώ να κάνω και αυτο που ανεφερες αλλά αν υπαρχει κάτι ετοιμο..να μπορώ να κάνω ρυθμηση ευεσθησιας ομος..

Δυστυχώς τα άλλα χρειάζονται ακόμα πιό πολλά παρελκόμενα για να δουλέψουν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Δυστυχώς τα άλλα χρειάζονται ακόμα πιό πολλά παρελκόμενα για να δουλέψουν.

ok Αλλά δεν κατάλαβα τιποτα για το πώς θα τα συνδέσω..οπος και να εχει θα παραγγειλω μικρές ποσότητες απο το κάθε ενα αντιστάσεις και τρανζιστορ να πειραματιστώ και αν το βρω και αν δουλέψει ικανοποιητικά θα πάρω κιάλα.

προς το παρον περιμένω να ερθουν σε κανα μηνα δλδ θα ξανα ποστάρω να το πάμε βήμα βημα οταν θα τα εχω στα χέρια μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...