Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Ανάλογως σε τι κατασταση είναι η βαφή. Αν είναι ταλαιπωρημένη ναι δεν έχει νόημα.Αν είναι σε καλή κατασταση τότε ναι αζιζει.
geomac31 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 31 λεπτά πριν, jmmys είπε Ανάλογως σε τι κατασταση είναι η βαφή. Αν είναι ταλαιπωρημένη ναι δεν έχει νόημα.Αν είναι σε καλή κατασταση τότε ναι αζιζει. Η βαφη ειναι σε αριστη κατασταση ... θα περαστει δυο χερια γυαλισμα και μετα θα κανει την κεραμικη μ ειπε ...
Stamer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 25 λεπτά πριν, jmmys είπε Ανάλογως σε τι κατασταση είναι η βαφή. Αν είναι ταλαιπωρημένη ναι δεν έχει νόημα.Αν είναι σε καλή κατασταση τότε ναι αζιζει. Έχω περάσει απο τέτοιους προβληματισμούς και ξέρω τι λέω. 11 χρόνια είναι αυτά, σε τι κατάσταση δηλαδή θα είναι η βαφή? Και μπορεί στο μάτι να μην φαίνονται όλα αλλά με το φως του ήλιου ή καλή λάμπα θα δεις κλασσικά τις άπειρες αράχνες κ.λ.π. Δεν ξέρω τι κεραμική στρώση είχε στο μυαλό του ο ts αλλά εμένα μου είχαν πει γύρω στα 500 (υπάρχουν διάφορα αλλά μιλάω για σοβαρή δουλειά). Οπότε σκέφτηκα οτι ακόμα και μια γρατζουνια να γίνει σε κάποιο κομμάτι του αυτοκινήτου, τότε κλαις ΚΑΙ τα λεφτά της επίστρωσης που αντιστοιχούν σε αυτό το κομμάτι. Επίσης σκέφτηκα οτι με 200 παραπάνω ευρώ, θα μπορούσα κάποια στιγμή να βάψω όλο το αυτοκίνητο από την αρχή! Γι'αυτό λέω οτι δεν αξίζει ειδικά για παλιό αμάξι. Ας το ευχαριστηθεί έτσι και ας βάζει ένα πολύ καλό κερί-προστατευτικό. 2 λεπτά πριν, geomac31 είπε Η βαφη ειναι σε αριστη κατασταση ... θα περαστει δυο χερια γυαλισμα και μετα θα κανει την κεραμικη μ ειπε ... Φίλε μου δεν υπάρχει άριστη κατάσταση και 11 χρόνια! Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται. Μόνο ΑΝ έχει ξαναβαφτεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα βαψεις όλο το ΤΤ με 700 ευρώ σε μαυρο μεταλλικό χρωμα;Ποιος έχει τέτοιες τιμες; Υπάρχουν αμάξια 10 ετων και άνω με βαφή σε άριστη κατασταση.Απλα αυτοι που τα έχουν τα έχουν παντα σε κλειστό γκαράζ παρκαρισμενα και σπάνια τα πουλάνε. Τώρα αν στο Audi η βαφή είναι σε πολύ καλή κατασταση,και με γυάλισμα και αλοιφαδορους φύγουν επιφανειακές μικρές γρατσουνιες που έγιναν από πλυσιματα κλπ και φυσικά δεν έχει άλλες τότε μια σωστη δουλεια κεραμικής επίστρωσης ίσως να είναι ενδιαφέρον. Το αν αξίζει τώρα να δώσει μερικές εκατοντάδες ευρω,αυτό το κρίνει ο καθένας μόνος του. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από jmmys
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Ούτε σε καινούργιο έκανα εγώ. 850 ζήτησε για kodiaq
Stamer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 25 λεπτά πριν, jmmys είπε Θα βαψεις όλο το ΤΤ με 700 ευρώ σε μαυρο μεταλλικό χρωμα;Ποιος έχει τέτοιες τιμες; Τόσο ακριβώς πλήρωσα πριν 4 χρόνια για rs 5 του 2009 σε αντιπροσωπεία (ίσως να μου έκανε καλύτερη τιμή, δεν ξέρω). Για suv μπορεί να μου ζητούσαν παραπάνω κατά πάσα πιθανότητα. Ok, είχα αφήσει και κάποια μικρά κομμάτια αλλά τα βασικά (πλαϊνά, καπό κ.λ.π.) βάφτηκαν όλα σωστά. Τέλος πάντων αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, ότι είναι κάτι αχρείαστο πρακτικά και καλύτερα να κρατήσεις στην άκρη αυτά τα χρήματα. Ποιός θα το κάνει και ποιός όχι, λίγο με ενδιαφέρει στην τελική.
1988panos2171 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Τα audi και γενικά τα γερμανικά έχουν πολύ καλές βαφές διπλής στρώσης και επίσης πολύ καλά βερνίκια. Ένα αυτοκίνητο που φυλάσσεται σε γκαράζ σίγουρα μόνο θετικό είναι για το χρώμα του, ωστόσο μιλάμε για μαύρη απόχρωση, δύσκολο χρώμα που οι ατέλειες φαίνονται με το παραμικρό. Τα δύο χέρια γυάλισμα σημαίνει ότι έχει πολλές αράχνες ή και γρατζουνιές άρα θέλει αρκετό κατέβασμα το βερνίκι οπότε σίγουρα δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Απ όσο ξέρω κι εγώ για κεραμική επίστρωση ζητάνε περί τα 500€ όταν με λιγότερα από 1000€ κάνεις ολική βαφή. Για μένα αξίζει το 2ο γιατί στην 1η περίπτωση σου αφαιρεί βερνίκι, το πόσο όμως δε το λέει κανένας, ελάχιστοι είναι αυτοί που μετράνε πριν την οποιαδήποτε εργασία το πάχος του για να δούνε που θα κινηθούν. Επίσης το κεραμικό υποτίθεται ότι διαρκεί 5 χρόνια, που αν και προσωπικά δεν το πιστεύω ανά 5 χρόνια είναι υπερβολή να δίνεις 500€. Το ιδανικό είναι εφόσον βρίσκεται σε καλή κατάσταση το χρώμα ένα γυάλισμα-κέρωμα και ανά 6 μήνες μια ήπια γυαλιστική αλοιφή για να μην κατεβάζει βερνίκι και κέρωμα από τον ιδιοκτήτη. Εγώ έτσι κρατάω σε αποδεκτή κατάσταση το χρώμα του δικού μου το οποίο πιθανότατα είναι ξαναβαμμένο. 1
geomac31 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επισκεφθηκα δυο τρεις γνωστους στο car detailing ο ενας μ ειπε 500 με διπλο γυαλισμα και κεραμικη επιστρωση ... και 5 ετης εγγυηση με την προυποθεση οτι θα το πλενω σε αυτον το αυτοκινητο ... το παω 8 το πρωι και το παιρνω 8 το βραδυ gyeon χρησιμοποιει ..ο αλλος μ ειπε οτι δεν εχω εγγυηση θελει 3 με 4 μερες και χρησιμοποιει meguair και θα μ κρατησει 18 μηνες. Και οι δυο το βρηκαν σε καλη κατασταση το αυτοκινητο . Το αμαξι φυλασσεται σε γκαραζ οπως φυλασσοταν και με τον προηγουμενο.απλα στην δουλεια μ επειδη ειναι βορεια θα εκτιθεται σε συνθηκες υψηλης υγρασιας οποτε προσπαθω οσο μπορω να το προστατεψω .και οι δυο ηταν αρνητικοι με την ολικη βαφη μου προτειναν να το αφησω ως εχει παρα να βαφτει το αυτοκινητο . Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από geomac31
bc00l Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 παντως εχε το νου σου γιατι σε βλεπουν σαν πορτοφολι με την κούρσα που πήρες. Να πουλήσουν χονδρα θελουν με αυτα που διαβάζω. Ο άλλος δηλαδή σου ειπε για 5 χρονια πρέπει να το πλένεις εκει, φανταζομαι επι πληρωμή 😛 μια χαρα με 1 σμπάρο δυο τρυγόνια ο επαγγελματίας. Γνωμη μου ειναι απλα πλενε το μόνος σου, με καλά προιόντα, αφου θες να το προσέχεις πολύ. Η βρες ενα καλό νορμαλ πλυντήριο.
1988panos2171 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Aυτό κι εγώ δεν το καταλαβαίνω. Πως ακριβώς θα ξέρει ότι θα το πλένεις πάντα εκεί;
nik0laus Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Τι 500+ γιούρα για γυάλισμα , κεραμική επίστρωση και κιςς μάι ας ; Δεν τα καις βενζίνες στο Μερκούρη πάνω κάτω καλύτερα.... και μετά βουρ στις ταβέρνες για παϊδάκια ; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Έχουμε ηδη ανοίξει ενα εντελώς άλλο θέμα. Συντηρηση,περιποίηση της βαφής.
Stamer Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, geomac31 είπε Επισκεφθηκα δυο τρεις γνωστους στο car detailing ο ενας μ ειπε 500 με διπλο γυαλισμα και κεραμικη επιστρωση ... και 5 ετης εγγυηση με την προυποθεση οτι θα το πλενω σε αυτον το αυτοκινητο ... το παω 8 το πρωι και το παιρνω 8 το βραδυ gyeon χρησιμοποιει ..ο αλλος μ ειπε οτι δεν εχω εγγυηση θελει 3 με 4 μερες και χρησιμοποιει meguair και θα μ κρατησει 18 μηνες. Και οι δυο το βρηκαν σε καλη κατασταση το αυτοκινητο . Το αμαξι φυλασσεται σε γκαραζ οπως φυλασσοταν και με τον προηγουμενο.απλα στην δουλεια μ επειδη ειναι βορεια θα εκτιθεται σε συνθηκες υψηλης υγρασιας οποτε προσπαθω οσο μπορω να το προστατεψω .και οι δυο ηταν αρνητικοι με την ολικη βαφη μου προτειναν να το αφησω ως εχει παρα να βαφτει το αυτοκινητο . Άκουσέ με φίλε μου, θα πω μία τελευταία φορά την άποψή μου (μέσω εμπειρίας) γιατί έχω περάσει από την φάση σου. Τα αυτοκίνητά μου φυλάσσονται επίσης σε κλειστό αποκλειστικό γκαράζ. Ειδικά το audi κάνει τόσα λίγα χιλιόμετρα που πολλοί αναρωτιούνται για ποιό λόγο πιάνει απλώς χώρο. Μία ωραία βόλτα ενα ΣΚ στο χώριο, και η "σκληρή" βροχούλα που έριξε ήταν αρκετή για να κάνει κηλίδες. Τις επόμενες κιόλας μέρες στην αντιπροσωπεία, οι τροχοί γυαλίσματος πήραν φωτιά. Παρ'όλα αυτά, όπως μου είχαν πει και οι ίδιοι απο πριν, ποτέ δεν εφυγαν τελείως οι κηλίδες από το (κατά τα άλλα ωραιότατο μεταλλικό σατεν μαύρο) χρώμα που όντως είναι δύσκολο χρώμα όπως είπαν και άλλοι. Θέλω να καταλήξω οτι μία βόλτα μπορεί να είναι αρκετή για το αυτοκίνητο για να υποστεί τόσο την τραγική μας ατμοσφαιρική ρύπανση όσο και τα δύστροπα καιρικά μας φαινόμενα. Και λέω δύστροπα γιατί... μην κοιτάς άλλες χώρες που μπουρεί να έχουν πιο "καθαρές" βροχές. Εμας τουλάχιστον οι μισές βροχές συνοδεύονται από σκόνη και άμμο που έρχεται όλη την ώρα από την Σαχάρα. Γι'αυτό και όσο ειδικά κεριά κι αν βάζουμε και ότι και να κάνουμε... ρίχνει μια βροχή και αμέσως λασπώσαμε. Κράτα τα λεφτά σου, κάνε τα κάτι άλλο! Βάλε του ένα πρόγραμμα καλύτερα! 1
1988panos2171 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Θα συμφωνήσω κι εγώ. Μπορείς να δώσεις ζωντάνια στο χρώμα με ένα γυάλισμα-κέρωμα με λιγότερα από 300€ και έπειτα το συντηρείς μόνος σου. Μην περιμένεις αυτοκίνητο άνω των 100.000χλμ να το έχεις σε κατάσταση βιτρίνας. Επίσης ξαναλέω, δύο περάσματα γυαλίσματος σημαίνει ότι θα κατέβει πολύ το βερνίκι, ναι μεν σίγουρα θα είναι χοντρό αλλά γιατί να το ''φας'' τσάμπα; Άπαξ και δε μετρήσει το πάχος του να ξέρετε σε τι επίπεδο βρίσκεται μπορεί να πλησιάσει βαφή. Κρίμα είναι σε 2-3 χρόνια να αρχίσει να ξεθωριάζει το χρώμα. Επίσης μη ξεγελαστείς ότι θα φύγουν οι αράχνες. Θα γίνει αλλά μετά από κάποιον καιρό θα ξαναεμφανιστούν, δε γίνεται συνέχεια να γυαλίζεις και να φεύγουν. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα