Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Το αν ειναι καλος οδηγος ή οχι ή αν μπορει να αποφυγει το ατυχημα που εσυ προκαλεις δεν σε αφορα. Να σε σωσει ο αλλος δεν μπορει κοιτα να ενδιαφερεσαι εσυ πρωτος για την σωτηρια σου, μια που εχεις 90% ευθυνη να μην πω 100%

Το να σε βλέπει να έχεις ανοίξει την πόρτα και να μπαίνεις στο αυτοκίνητο (στη θέση του οδηγού) 30-40 μέτρα μπροστά της, σε δρόμο ήπια ανηφορικο, με κόκκινο φανάρι (άρα anyway θα σταματούσε) και να έρχεται να κάνει τόση ζημιά με bonus να σε σκοτώσει....μόνο στην απειρία της (2-3 μήνες κάτοχος διπλώματος) το αποδίδω. Οποιοσδήποτε νορμάλ οδηγός θα είχε σταματήσει.

(btw τη συμβουλή σου θα κρατήσω να τη λέω κυριως στους δικυκλιστες που κυκλοφορούν ανάμεσα στις λωρίδες!)

• Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, margaritagr είπε

Για να μη δει κοτζάμ πορτα επειδή τον τύφλωσε για δευτερόλεπτα ο ήλιος θα πρεπε το αμάξι να πεταχτεί ξαφνικά μπροστά του ξέρω γω. 

Και αν πας και πέσεις πάνω σ ένα σταθμευμένο και πεις συγγνώμη δε το είδα γιατί φτερνιστηκα, θα γελάσει η πλάση. 

Μερικοί άνθρωποι απλά είναι στραβοί και μαλάκες. 

Ξέρετε τι μου έχει τυχει;;;;

Είμαστε μέσα σ αμάξι συμφοιτητριας στο Πανεπιστήμιο , στην έξοδο που περιμένουμε για να πιάσουμε Ιερα οδο. Είναι φαρδύ το κομμάτι της εξόδου και πρακτικά χωράνε 2 αμάξια παράλληλα. Όμως όλοι περιμένουμε ο ένας πίσω από τον άλλον αφού 9/10 Δε μπορούν να πιάσουν 2 αμάξια Ιερα Οδό ταυτόχρονα. 

Έχει βγει λοιπόν εκεί έξω έξω κ περίμενε ο κανονικά η φίλη μου. Έρχεται μια παράλληλα μας,αριστερα, κ περιμένει. Και μολις αδειαζει ο δρομος η αχρηστη στρίβει δεξιά με γκάζι και πέφτει πάνω μας!!!! Οπου εμείς δεν είχαμε κουνηθεί καν!!!! Δηλ πως να το εξηγήσεις αυτο;;; ξέρετε τι ειπε;; δε σας είδα!!!!! Ήρθε από πίσω μας τον διάδρομο της σχολής, έκανε αριστερά ελαφρώς για να μπει στην έξοδο δίπλα μας και είπε μετά πως δεν είχε κοτζάμ αμάξι! 

Παίδες, δεν προσπαθώ να σας αλλάξω μυαλά ή να το παίξω έξυπνη ή οτιδήποτε.  Ναι μπορεί να μην σας είδε, αλλά δεν έχει σημασία, γιατί πάλι ο μαμημένος ο νόμος έχει προνοήσει και για αυτό, όχι επειδή δεν σας είδε, αλλά επειδή δεν έπρεπε να βάλει εκεί το αμάξι για να βγει στην Ιερά Οδό. Και λογικά σας πλήρωσε. (Στην Καλών τεχνών ήσουν;)

Όσο για το κοτζάμ πόρτα, θα σου πω ένα απλό, αν στο πίσω κάθισμα κάποιος σηκώσει ένα στυλό, σου κρύβει απόλυτα ένα μηχανάκι που έρχεται από πίσω σου. Το αν θα δεις κάτι, δεν εξαρτάται από τον όγκο του αλλά από την γωνία θέασης, την θέση, την ορατότητα κλπ κλπ.

Μήν παίρνουμε τίποτα δεδομένο στον δρόμο, τόσο απλά είναι για μένα και να τηρούμε 100% τον ΚΟΚ που μπορεί να μας φαίνεται υπερβολικός, απαρχαιωμένος ή δεν ξέρω τι.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα το πω αλλιώς :

αν ήταν φορτηγό στη μέση του δρόμου, θα έπεφτε πάνω του; Μάλλον όχι. Στην πόρτα πως έπεσε;

Το δύσκολο ts είναι να αποδείξεις ότι δεν άνοιξες την πόρτα τελευταία στιγμή. Και για αυτό ίσως καταδικαστείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Το να σε βλέπει να έχεις ανοίξει την πόρτα και να μπαίνεις στο αυτοκίνητο (στη θέση του οδηγού) 30-40 μέτρα μπροστά της, σε δρόμο ήπια ανηφορικο, με κόκκινο φανάρι (άρα anyway θα σταματούσε) και να έρχεται να κάνει τόση ζημιά με bonus να σε σκοτώσει....μόνο στην απειρία της (2-3 μήνες κάτοχος διπλώματος) το αποδίδω. Οποιοσδήποτε νορμάλ οδηγός θα είχε σταματήσει.

(btw τη συμβουλή σου θα κρατήσω να τη λέω κυριως στους δικυκλιστες που κυκλοφορούν ανάμεσα στις λωρίδες!)

Και παρολα αυτα εχασες το δικαστηριο. Ας τα διαβασουν αυτα οσοι spamαρουν το θεμα με την αποψη τους, που ειναι λαθος και εναντιων των νομων. Κανουν την πρωτη χαζομαρα εμεις αλλα...φταιει ο αλλος που δεν μας προστατεψε. 

Τα ιδια μου ελεγε και ενας απο stop. Καλα λεει δεν ειδες στραβος εσυ; Ετσι μου ελεγε. Εφαγε ακυρο φυσικα, πληρωσε.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vampira είπε

Παίδες, δεν προσπαθώ να σας αλλάξω μυαλά ή να το παίξω έξυπνη ή οτιδήποτε.  Ναι μπορεί να μην σας είδε, αλλά δεν έχει σημασία, γιατί πάλι ο μαμημένος ο νόμος έχει προνοήσει και για αυτό, όχι επειδή δεν σας είδε, αλλά επειδή δεν έπρεπε να βάλει εκεί το αμάξι για να βγει στην Ιερά Οδό. Και λογικά σας πλήρωσε. (Στην Καλών τεχνών ήσουν;)

Όσο για το κοτζάμ πόρτα, θα σου πω ένα απλό, αν στο πίσω κάθισμα κάποιος σηκώσει ένα στυλό, σου κρύβει απόλυτα ένα μηχανάκι που έρχεται από πίσω σου. Το αν θα δεις κάτι, δεν εξαρτάται από τον όγκο του αλλά από την γωνία θέασης, την θέση, την ορατότητα κλπ κλπ.

Μήν παίρνουμε τίποτα δεδομένο στον δρόμο, τόσο απλά είναι για μένα και να τηρούμε 100% τον ΚΟΚ που μπορεί να μας φαίνεται υπερβολικός, απαρχαιωμένος ή δεν ξέρω τι.

ήμασταν μπροστά της. Σταματήσαμε στην εξοδο. Από πίσω μας προχώρησε και ήρθε και στάθηκε δίπλα μας. 

Πώς γίνεται να μη δει κοτζάμ αμαξι;;;

Γι αυτό λέω ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. 

Και δεν ήταν καμία 18αρα ήταν εύκολα 50+

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zerg13 είπε

Και παρολα αυτα εχασες το δικαστηριο. Ας τα διαβασουν αυτα οσοι spamαρουν το θεμα με την αποψη τους, που ειναι λαθος και εναντιων των νομων.

μα γι αυτο το λογο εγραψα οτι εγραψα, απευθυνομενος στον ts και μονο, με ιδιο παραδειγμα, για να μην εχει ελπιδες για κατι καλυτερο απο το 100% υπευθυνοτητα δικη του (ξαναλεω οτι υπαρχουν εδαφια στον ΚΟΚ που προβλεπουν για οδηγικη συμπεριφορα σε σχεση με συνθηκες κινησης εμπρος απο το οχημα, εμποδια και συμπεριφορα που θα πρεπει να επιδεικνυει ο οδηγος απεναντι σε αυτα..τα οποια εδαφια αγνοηθηκαν παντελως απο τον δικαστη). 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Και παρολα αυτα εχασες το δικαστηριο. Ας τα διαβασουν αυτα οσοι spamαρουν το θεμα με την αποψη τους, που ειναι λαθος και εναντιων των νομων. Κανουν την πρωτη χαζομαρα εμεις αλλα...φταιει ο αλλος που δεν μας προστατεψε. 

Τα ιδια μου ελεγε και ενας απο stop. Καλα λεει δεν ειδες στραβος εσυ; Ετσι μου ελεγε. Εφαγε ακυρο φυσικα, πληρωσε.

Αν είσαι 100 μέτρα μακριά, βγω εγώ από στοπ και μου σβήσει λόγω βλάβης το αμάξι στη μέση της διασταύρωσης , θα πέσεις πάνω μου;

Τέτοια αναλογικά είναι η περίπτωση. Είχε ατελείωτο χρόνο να φρενάρει, απλά δεν υπολόγισε σωστά. 

Δεν αποδεικνύεται όμως το παραπάνω του ts,άρα δύσκολη περίπτωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Αν είσαι 100 μέτρα μακριά, βγω εγώ από στοπ και μου σβήσει λόγω βλάβης το αμάξι στη μέση της διασταύρωσης , θα πέσεις πάνω μου;

Τέτοια αναλογικά είναι η περίπτωση. Είχε ατελείωτο χρόνο να φρενάρει, απλά δεν υπολόγισε σωστά. 

Δεν αποδεικνύεται όμως το παραπάνω του ts,άρα δύσκολη περίπτωση. 

Πως θα αποδειξεις οτι σου εσβυσε το αμαξι; Πως ξερω οτι λες αληθεια και δεν ειναι ψεμα; 

Ποσα μετρα μου δινεις χορο να αντιδρασω; 50 μου φτανουν ή οχι; Ή ειμαι κακος οδηγος και φταιω εγω αντι για σενα;

Ειχε κατεβει ενα ufo και μου αποσπασε την προσοχη. Τι γελας; Παρατραβας το παραδειγμα εσυ(100μετρα , μου εσβυσε το αμαξι)  το τραβαω και εγω. Αναφερεις ενα εξωπραγματικο παραδειγμα συνεχιζω και εγω.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασα ολο το θεμα αλλα μπερδευτικα .Επειδη εχω αμαξι και δυο παιδια μαλιστα το ενα εχει καποια θεματα υγειας και χρειαζεται μετακίνηση στα νοσοκομεία (εκει να δειτε προβλήμα με το παρκαρισμα) τελος παντων .Ερωτησεις:

. Δηλαδη αν ειμαστε παρκαρισμενοι και δεν εχει προσβαση απο τα δεξια πρεπει να βαλω πχ τριγωνο για να  βαλω τα παιδια στο αμαξι ; Το  ιδιο ισχυει και μενα ;Η πρεπει να μπω απο του συνοδηγου την θεση η το παραθυρο ;

και πες εβαλ τριγωνο βαζω τα παιδια και μετα εγω τι κανω διοτι αμα παρω το τριγωνο πως θα μπω  εγω στο αμαξι;χαχαχχχχαχα 

δηλαδη αμα εχω τα νευρα μου οποιος μπαινει στο αυτοκινητο του  απο την μερια του δρομου μπορω να του σπαω πορτες να τον παταω κτλπ ;να με πληρωνει κιολας !!

Επεξ/σία από artshadows
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νομιζω πως οτι εγινε εγινε. Και ευτυχως δεν εγινε μεγαλο κακο.

Αν δεν συμφωνησουν οι δυο οδηγοι με τα ποσοστα υπαιτιοτητας θα πανε δικαστηριο.

Παντως σε εμενα συνεβη το εξης: Εβγαινα απο φαναρι πορτοκαλι αναβοσβηνον για να διασχισω λεωφορο.  Απο απεναντι οι αλλοι ειχαν πρασινο και εβγαιναν και αυτοι. Ενας ταξιτζης στριβει τελευταια στιγμη αριστερα και με χτυπαει στην πισω αριστερη πορτα. Με εμβολισε κανονικα. Νομιζα οτι δεν εφταιγα. Οταν ειπα στην ασφαλεια μου να παμε σε δικη μονο που δεν με εβρισαν. Τελικα εκανα δηλωση 100% υπαιτιοτητα. Η απορια μου: Αν με την ενεργεια του ο ταξιτζης ειχε κτυπησει εναν μοτοσυκλετιστη με τραυματισμο θα ηταν παλι με μηδεν υπαιτιοτητα. Μαλλον ναι.

Λετε για νομους. Κανεις δεν πηγε ποτε στο δικαστηριο να πει: Εγω εφταιγα, κοιταζα το κινητο μου και κτυπησα π.χ. την πορτα του ανθρωπου.

Μακαρι να μην γινονται ατυχηματα με τραυματισμους και θανατους.

Γι αυτο ολοι πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι. Μα παρα πολυ. Και οτι γλυτωσουμε

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Whargoul είπε

Το πιο φταίει είναι νομική λεπτομέρεια. 

Η πόρτα σου ήταν ανοιχτή προφανώς ως μέσα στο δρόμο, άρα εμπόδιο. Ο άλλος μπορεί μαλάκας, στραβός, γέρος οτιδήποτε αλλά εσύ ουσιαστικά προκάλεσες το ατύχημα. Το ότι προσπαθούσες να βάλεις παιδί μέσα σημαίνει ότι "είχες σκοπό" να προκαλέσεις εμπόδιο στην κυκλοφορία για αρκετή ώρα άρα ουσιαστικά υπέθετες ότι όλοι είναι αναγκασμένοι να σταματήσουν για να κάνεις εσύ την όποια δουλειά σου. Η ύπαρξη παιδιού είναι λεπτομέρεια που αρκετά πιθανό να ήταν γνωστή μόνο σε σένα. Είναι η ίδια λογική πατώ τα αλάρμ για να πάω περίπτερο, ή πατώ τα αλαρμ για να ξεφορτώσω το εμπόρευμα ή πατώ τα αλάρμ για να μιλήσω με τον παρέα δίπλα και αφήνω το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου. 

Ευθύνη πρώτα βρίσκω σε εσένα προσωπικά που ενώ θα έβαζες και μέσα παιδί, δεν βρήκες ποιο ασφαλές σημείο ή τρόπο ή δεν σιγουρεύτικες ότι σε είδε το ερχόμενο αυτοκίνητο και σε άφησε να κάνεις τη δουλειά σου ή  ότι έχεις αρκετό χρόνο μέχρι να έρθει κάποιο αυτοκίνητο. 

Καλά τα λέει ο φίλος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Πως θα αποδειξεις οτι σου εσβυσε το αμαξι; Πως ξερω οτι λες αληθεια και δεν ειναι ψεμα; 

Ποσα μετρα μου δινεις χορο να αντιδρασω; 50 μου φτανουν ή οχι; Ή ειμαι κακος οδηγος και φταιω εγω αντι για σενα;

Ειχε κατεβει ενα ufo και μου αποσπασε την προσοχη. Τι γελας; Παρατραβας το παραδειγμα εσυ(100μετρα , μου εσβυσε το αμαξι)  το τραβαω και εγω. Αναφερεις ενα εξωπραγματικο παραδειγμα συνεχιζω και εγω.

Ο δικαστής ξέρει πόση απόσταση χρειάζεται να φρενάρεις με 40-50 που είναι σε πόλη. Αν δε φρενάρεις,  ή είσαι απρόσεκτος ή ήσουν πολύ κοντά, άρα όχι 100 μέτρα. 

Εδώ συζητάμε  σύμφωνα με αυτά που λέει ο giotis,ότι είχε ήδη ανοίξει την πόρτα και μπήκε το παιδί και του έβαζε ζώνη. Όχι αν ήταν σε φάση προλαβαίνω -δεν προλαβαίνω να ανοίξω πόρτα. 

Επίσης δεν υπάρχει δικαιολογία στον οδηγό για απόσπαση προσοχής. Ειδικά για ούφο, για άλλα το συζητάμε. 

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Ο δικαστής ξέρει πόση απόσταση χρειάζεται να φρενάρεις με 40-50 που είναι σε πόλη. Αν δε φρενάρεις,  ή είσαι απρόσεκτος ή ήσουν πολύ κοντά, άρα όχι 100 μέτρα. 

Εδώ συζητάμε  σύμφωνα με αυτά που λέει ο giotis,ότι είχε ήδη ανοίξει την πόρτα και μπήκε το παιδί και του έβαζε ζώνη. Όχι αν ήταν σε φάση προλαβαίνω -δεν προλαβαίνω να ανοίξω πόρτα. 

Ωραια το σχολιασα. Ανοιγεις την πορτα κλεινεις την κυκλοφορια και θετεις αρκετους σε κινδυνο, περιμενοντας απο τους υπολοιπους να φρεναρουν ή να σε αποφυγουν, θετοντας την δικη τους ζωη σε κινδυνο. 

Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια αν δεν το καταλαβαινετε μονοι σας. Και μεθυσμενος να ειναι ο αλλος παλι δεν σας δικαιολογει.

εγω για να ανοιξω πορτα περιμενω να εχω 50 μετρα χωρο και την κλεινω σε 2 sec. 

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...